dimecres, 22 de desembre de 2010

Catalunya torna al decret de Nova Planta de 1714

El Tribunal Suprem espanyol ha emès tres sentències en què obliga la Generalitat de Catalunya a fer servir el castellà com a llengua vehicular a les escoles. Les sentències resolen diversos recursos de pares que denunciaven que els seus fills no podien fer les classes en castellà. Un cop més, les minories oligàrquiques compten més que la majoria absoluta. El Suprem ordena a la Generalitat que adapti el sistema d'ensenyament a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'estatut i que el castellà sigui introduït com a llengua vehicular 'de manera proporcional i equitativa al català en tots els cursos'.

El Suprem, doncs, invoca la sentència del TC per destruir la immersió lingüística a Catalunya, i diu que l'escola ha de demanar als pares quina és la llengua habitual que volen per als seus fills, sempre que no siguin el gallec, l'euskara o el català.

També obliga que les comunicacions, orals i escrites, que reben els pares siguin en les dues llengües.


1 comentari:

  1. És una vergonya que es tradueix en més diners públics per culpa de pares que volen nens i nenes amb tracte especial en col·legis públics. Que se'n vagin a Espanya i allà parlaran en castellà!!! Imagineu-vos que visc a Madrid i demano un professor en català per als meus fills… segur que en aquest cas el feixista tribunal suprem no em donarà la raó.

    ResponElimina