dimecres, 30 de novembre de 2011

Islàndia, primer país europeu a reconèixer l'Estat palestí

El Parlament islandès ha decidit reconèixer Palestina com "estat independent i sobirà" en el dia internacional de la solidaritat amb el poble palestí que celebra Nacions Unides cada any. El reconeixement islandès, segons el comunicat del Ministeri d'Exteriors, exigeix ​​el retorn a les fronteres de 1967 abans de la guerra dels sis dies i l'acceptació de l'Organització per l'Alliberament de Palestina, OAP, com a únic representant legítim de l'Estat.

Segons va explicar el ministre d'Afers Exteriors, Ossur Skarphédinsson, la proposta es va aprovar amb 38 vots a favor i 13 abstencions i explicarà la decisió del Parlament a altres països nòrdics abans de fer una declaració oficial.

La Cambra, a més, demana a israelians i palestins que accelerin els passos per arribar a un acord de pau.

El gest d'Islàndia arriba un mes després que la Unesco acceptés a Palestina com a Estat membre de ple dret, el que va desencadenar les reaccions irades dels EUA i la colònia sionista il·legal invasora de Palestina. Obama, que ja s'havia oposat a l'entrada de Palestina en el consell de l'ONU, va retirar el seu suport financer a la Unesco, igual que el govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada