dissabte, 14 d’abril de 2012

2.500 persones criden amb la FAVB contra la repressió i per la llibertat dels estudiants empresonats

Unes 2.500 persones han acudit a les 12 del migdia a Pl Catalunya de BCN a la convocatòria de la FAVB, entitats socials, partits d'esquerra i sindicats contra les mesures repressives, antidemocràtiques i autoritàries de la conselleria d'Interior de la Generalitat i l'empresonament "preventiu, arbitrari i desproporcionat" de tres estudiants per la jutge Carmen García Martínez. L'exfiscal anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, membres dels iaioflautes i l'actriu Carme Sansa, que ha llegit el manifest de les entidaes convocants, han denunciat el gir antidemocràtic i les pressions del govern neonazi de CiU-PP i el model franquista que pretenen reinstaurar contra la ciutadania i els seus drets civils.

La protesta, convocada per la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), ha reunit entre 2.000 i 4.000 persones, segons els organitzadors, mentre que els Mossos d'en Puig han rebaixat la xifra d'assistents fins les 800 persones.

Reiteradament els reunits han cridat contra el conseller Felip Puig, demanant la seva dimissió, i per la llibertat dels estudiants detinguts al matí del 29-M i als que la jutgessa, contra tota decència democràtica, ha decretat presó per uns delictes que no van poder cometre, doncs van ser detinguts pel matí i acusats d'un fets ocorreguts per la tarda. El que converteix la decissió en un clar acte de repressió feixista, que tant IU-EUiA com d'altres partits d'esquerra han denunciat, al Parlament català, al espanyol i ahir mateix Willy Meyer, al europeu, per la seva "arbitrarietat i desproporció".

El motiu de la convocatòria ha estat el rebuig a la “deriva vers l’autoritarisme” que marquen les declaracions del conseller d’Interior, Felip Puig, el proppassat dia 4 d’abril, després dels disturbis tant dels vaguistes com policials de la manifestació de la vaga general el 29 de març.

La FAVB entén que Puig vol promoure “la restricció del dret de reunió, l'enduriment del codi penal, el foment de la delació ciutadana, així com l'empresonament i detenció preventiva; a les quals cal afegir les mesures proposades pel Govern central d'estendre la legislació antiterrorista als actes de vandalisme urbà”.

La federació creu que aquestes mesures, a banda de retallar drets i llibertats civils i socials, seran "ineficaces per a tallar les situacions de violència que es donen a la nostra ciutat". Finalment afegeix que la seguretat sempre ha d’anar de mà de la llibertat, ja que són “les dues cares d'una mateixa moneda”. Puig va criticar dimecres determinats intel·lectuals i grups socials que diu que donen cobertura als violents, a banda de voler imposar, en paraules del conseller, "ara ja no val el passava per allí” en una manifestació on hi hagi aldarulls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada