divendres, 13 d’abril de 2012

La germana d'Esperanza Aguirre 'assessora' de l'Ajuntament per 46.625 euros a l'any

'L'agència de col·locació PP' segueix treballant a tota màquina. En la loteria de familiars populars col·locats en suculents llocs ha tornat a sortir agraciada Esperanza Aguirre, que ara veu com la seva germana Cristina acaba de rebre un càrrec a dit d'assessora a l'Ajuntament de Madrid. La cortesana germana de la comtessa Aguirre serà 'assessora' de la regidora Almudena Maillo per la quantitat de 46.625,5 euros.

Els gestos de nepotisme segueixen aflorant al Partit Popular després que Mariano Rajoy guanyés les eleccions generals. La llarga llista de familiars col·locats en càrrecs públics afegeix ara a un altre familiar de la feixista comtessa Aguirre, que ja va col.locar el seu fill 'assessor' al Ministeri d'Economia.

L'agraciada amb el regalet de Nepote és Cristina Aguirre que ha estat elegida com un dels dos assessors que pot col·locar a dit cada regidor de l'Ajuntament de la capital. Ha estat 'seleccionada' per Almudena Maillo, regidora del districte d'Hortaleza, que va ser posada per la Botella després que Alberto Ruiz-Gallardón abandonés l'Alcaldia per esdevenir ministre de 'Justícia'.

Les caramboles post-Gallardón
La marxa de Gallardón, i amb ell alguns dels seus fidels regidors, va suposar una sèrie de caramboles que va propiciar l'entrada a l'Ajuntament d'alguns candidats de la llista que s'havien quedat sense butaca. Un d'aquests endarrerits va ser Almudena Maillo, una aguirrista que havia començat la seva carrera precisament com a assessora de la lideressa en la seva primera legislatura. Aguirre fins i tot va signar com a testimoni en el seu casament, el 2004. Després de passar per alguns càrrecs importants -tots a dit- a la Comunitat de Madrid.

Un nou cicle
Ara, com a regidora de la capital, Maillo ha donat inici a un nou cicle nomenant a la germana de la presidenta com la seva assessora. Cobrarà per això 46.625,5 euros a l'any, aproximadament la meitat del que guanya l'edil. "Buscava un perfil de periodista, per relacionar-se amb els mitjans de comunicació i redactar notes de premsa. Coneixia a Cristina Aguirre, em va enviar el seu currículum i em va quadrar. Ella ha treballat en l'agència Efe, a Antena 3, al Grup Zeta, a El Mundo TV... Just ara estava de baixa de maternitat", ha explicat Maillo a El País.

La llista de premiats
Malgrat les rivalitats passades, la victòria de Rajoy ha suposat una bicoca per a la família d'Aguirre, que ha vist també com el seu fill Álvaro era nomenat assessor del secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz. La llista del nepotisme popular és bastant llarga i en ella podem trobar el cunyat del ministre Arias Cañete, al concunyat de Cristobal Montoro, a l'exdona de Rodrigo Rato, a la 'núvia' d'Alberto Núñez Feijóo o a la filla de Eduardo Zaplana.

Nepotisme frustrat
Però per sobre d'aquests hi ha altres nomenaments familiars més famosos, sobretot per la indignació ciutadana que van provocar, com el del marit de Soraya Sáenz de Santamaría, Iván Rosa, fitxat per Telefónica com Urdangarín. Altres col·locacions, com la del marit de Cospedal o el germà d'Álvaro Nadal a Red Eléctrica, van ser anul·lades davant el malestar social generat, així com la de Ricardo Cospedal (germà de la presidenta de Castella-La Manxa) per 'dirigir' la Fundació Carolina, un cau de corrupció i espoli de diner públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada