dimarts, 8 de maig de 2012

ICV-EUiA rebutja que el PP posi més diners públics per salvar Bankia


El diputat d'ICV-EUiA en el Congrés dels Diputats, Joan Coscubiela, ha manifestat avui el rebuig de la formació ecosocialista a que el Govern del PP "utilitzi diners públics per salvar Bankia" i demana a Rato i als dirigents de Bankia que tornin part del seu salari i dels beneficis aconseguits aquests anys, afirmant que la "mentida comença a ser habitual i patològica en Rajoy". De la seva banda, Joan Herrera, ha advocat per recórrer davant el Tribunal Constitucional totes aquelles lleis "que suposin una vulneració de drets, ja siguin laborals, d'educació o de sanitat".

"És incomprensible que al mateix temps que Rajoy retalla 10.000 milions d'euros en Salut i Educació anunciï que gastarà entre 7.000 i 10.000 milions en salvar Bankia", ha assegurat Coscubiela en reacció a l'anunci fet avui pel president al mateix temps que ha dit que Rajoy "torna a mentir a la ciutadania i ja són moltes les ocasions en només cinc mesos".

"La tendència a la mentida com a mecanisme habitual del Govern de Rajoy comença a ser patològica", ha dit Coscubiela en reacció a la injecció de diner a Bankia i la consegüent dimissió del màxim responsable de l'entitat bancària, Rodrigo Rato. "Van dir que no ajudarien els bancs amb recursos públics i ho fan", ha dit Coscubiela que ha posat de relleu aquest trencament d'un compromís electoral.

D'aquesta manera, Coscubiela ha recordat que amb els com a mínim 7.000 milions d'euros que el Govern vol donar a Bankia "ja sumem prop de 120.000 milions donats als bancs en forma d'avals, ajudes al FROB i ajudes directes.". Per Coscubiela , "amb la dimissió de Rato i la intervenció encoberta de Bankia es confirma que el principal problema de l'economia espanyola és el seu sistema financer que ha arrastrat la credibilitat de tota l'economia".

El diputat ecosocialista ha exigit que el Banc d'Espanya i el mateix Govern "demanin als directius de Bankia i especialment a Rodrigo Rato que retorni una part dels salaris i beneficis aconseguits durant aquests darrers anys". Coscubiela ha culpat a PP i PSOE i al Governador del Banc d'Espanya "d'haver retardat incomprensiblement la intervenció del sistema bancari espanyol", fet que, segons Coscubiela, "ha ocasionat grans perjudicis a l'economia i l'ocupació espanyoles".

Per Coscubiela aquesta manca d'intervencionisme "ha obligat destinar a la banca més recursos dels que haurien estat necessaris si s'hagués abordat fa tres anys".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada