dimarts, 8 de maig de 2012

Un altre cas per robatori de nens apunta a la monja sor Maria

Un nou cas per possible robatori de nadons apunta a la monja sor Maria Gómez Valbuena, l'única imputada fins ara. El jutge d'instrucció número 52 de Madrid ha pres declaració avui a un matrimoni que va denunciar el gener de 2011 davant la Fiscalia General de l'Estat el robatori de la seva filla, nascuda el 1980 a l'hospital madrileny de La Paz.

Una primera prova d'ADN amb una jove que ara resideix a Múrcia els dóna un 99% de possibilitats de trobar la seva filla. En l'expedient d'adopció d'aquesta noia, datat un any després, el 1981, figura la signatura sor Maria, així com en diverses factures que la monja va fer pagar als pares adoptius.

"No l'he vist ni he parlat encara amb ella. No volem fer-ho fins que un jutge ens digui que és la nostra filla. No volem fer-nos il·lusions i que després tot quedi en no res", explicava en sortir del jutjat Luis Sánchez, pare de la suposada nena robada. El jutge ha ordenat practicar una nova prova d'ADN per verificar el parentiu un cop que la jove presenti denuncia en el seu jutjat. Fins ara només Maria del Mar, un dels quatre fills del matrimoni, ha contactat amb la que podria ser la seva germana.

El jutge també ha pres declaració en qualitat de testimoni a una veïna del matrimoni afectat que treballava a l'hospital La Paz com administrativa quan es van produir els fets. "Ningú de l'hospital ens va comunicar que el nadó havia mort. Va ser ella, la nostra veïna, la que ens va trucar i ens va dir que havia desaparegut", ha explicat Sánchez. Avui, davant del jutge, l'administrativa, ja retirada, ha declarat que no recorda haver dit allò a la família perquè ha passat molt de temps.

"Van dir que havia mort i jo sempre vaig pensar que havia mort", ha afegit Luis Sánchez, que va començar a sospitar quan va veure a altres famílies en la premsa denunciant el robatori dels seus fills. Ara té dubtes, però no vol fer-se massa il·lusions fins que la prova d'ADN ordenada pel jutge confirmi el resultat que els ha donat la que s'han fet ells pel seu compte en un laboratori privat.

La seva dona, Petra Gallardo, sí que ha pensat durant tots aquests anys, que el seu fill podia no haver mort. Ni ella ni el seu marit van arribar a veure el cadàver. Personal de l'hospital els va dir que havien lliurat el cos a una universitat per investigar, però aquesta universitat ha confirmat per escrit al jutjat que no va ser així. A tots dos els van dir, a més, que havien tingut un nen, no una nena, com podria confirmar aquesta segona prova d'ADN a l'Institut Nacional de Medicina Legal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada