divendres, 1 de juny de 2012

Les primeres investigacions assenyalen mercenaris com a autors de la matança a Síria


Els resultats preliminars de la investigació realitzada per una comissió conjunta justícia-exèrcit indiquen que la massacre comesa a la localitat de Houla, el 25 de maig, va ser perpetrada per "grups armats" i no per milícies del Govern de Síria. "Grups armats van matar famílies pacífiques", va anunciar el general Kasem Jamal Suleiman en una conferència de premsa on va dir que aquestes famílies "havien rebutjat aixecar-se contra l'Estat i estaven en desacord amb els grups armats", en referència a l'oposició armada que combat a les tropes governamentals.

Ha assegurat també que "entre 600 i 800 homes armats (...) provinents de regions veïnes de Houla van començar a atacar la zona i les tropes governamentals". El general va subratllar que en cap moment l'Exèrcit va entrar a Taldo, localitat on van morir la majoria de les 108 víctimes, entre elles 50 nens, segons l'Organització de Nacions Unides (ONU).

"El lloc on va ser perpetrada la massacre és una zona on hi ha grups armats (...) les tropes governamentals no van ingressar a aquella zona ni abans ni després" del fet, va afegir el cap de la comissió. La massacre "no va ser causada per bombardejos" de l'exèrcit regular, va aclarir Suleiman, després de precisar que els cossos "no tenien marques (...) de cremades".

Segons un responsable de Nacions Unides, una part de les víctimes va morir per resquills d'obusos, i altres persones van morir per arma blanca La principal coalició opositora siriana va demanar aquest dijous a l'emissari internacional Kofi Annan que el nombre d'observadors de l'ONU a Síria passi de 300 a tres mil per vigilar millor la treva instaurada el 12 d'abril, violada permanentment des de llavors. Els observadors militars desarmats, el mandat dels quals s'estén fins a mitjans de juliol, estan desplegats actualment en 10 ciutats de Síria.

En el pla diplomàtic, els 15 països membres del Consell de Seguretat de l'ONU, segueixen dividits sobre les noves mesures a implementar per intentar aturar la violència a Síria. Diversos països occidentals negocien l'adopció d'una nova ronda de sancions, però Rússia ja va deixar clar que no canviarà la seva posició sobre el tema, tot i les pressions."La posició de Rússia és ben coneguda. És equilibrada i constant. Per això no creiem que sigui apropiat parlar d'un canvi de posició davant la pressió", va dir el portaveu del president rus Vladímir Putin, Dimitri Peskov.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada