dijous, 6 de setembre de 2012

El racista i feixista Anglada contra la veritat i la premsa lliure

Onze entitats de Moià han signat un manifest de suport a l'autor del llibre 'Xenofòbia a Catalunya' i condemnen la demanda del feixista de PxC, Anglada que demana 100.000 euros al periodista, Xavier Rius, en concepte d'indemnització 'per injúries i calúmnies'. Aquest divendres es fa l'acte de conciliació al jutjat de pau de Moià. En l'escrit, les entitats condemnen la denúncia d'Anglada i asseguren que el llibre és un treball periodístic elaborat "amb rigor, que descriu una preocupant realitat social com és la xenofòbia".

El Jutjat de Pau de Moià ha citat a declarar Anglada i Rius el proper dia 7 de setembre després que el líder de PxC fes la sol·licitud per un acte de conciliació previ a la interposició d'una querella criminal contra el periodista.

En el manifest, les entitats titllen l'acte del pròxim dia 7 de setembre a Moià de "mediàtic" i consideren que, amb aquesta acció, el líder de PxC vol generar polèmica, mostrar la seva força i expandir les seves idees i influència política.

Per altra banda, les entitats alerten del difícil moment econòmic i, per aquest motiu, consideren que s'ha d'estar especialment alerta per evitar "un possible deteriorament de la convivència".

Les entitats que signen el manifest són Associació Cultural Modilianum, AEiG Amadeu Oller - El Cau de Moià, AMPA de l'Escola Púbica Josep Orriols i Roca, Associació Artística Desperta Espurnes, Comunitat Els Avets de Moià, El Fanal, Col·lectiu Cultural i Ecologista del Moianès, Grup de Teatre La Cadira, Moià Sport, Moianès Solidari i Plataforma Moià Diu Prou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada