dilluns, 17 de desembre de 2012

Denuncien la misèria de Nou Barris... A Rússia!

Nou Barris és un districte de Barcelona que està "contra l'Ajuntament i el Govern" de CiU, que, com expliquen, han ficat les tisores sense tenir en compte la seva pobresa. Més d'un centenar d'associacions exigeixen un pla de xoc a les autoritats en una zona, com ells afirmen, històricament abandonada per l'administració, i les protestes han estat la seva única arma.

"Sí, hi ha casos de fam, però del que estem parlant és de que aquí hi ha pobresa, i és una pobresa global, és econòmica i alhora també és cultural. Volem participar en com es distribueixen els diners que surt dels nostres impostos, canviar les coses, no quedant-nos amb por o convencent a nosaltres mateix que hi ha crisi. Això és el que nosaltres demanem, i no pararem", ha indicat Yoyi Álvarez, de l'associació Ateneu Nou Barris.

"Tot l'estat de benestar de Nou Barris s'ha guanyat a base de mobilitzacions, i com és històric volem que la història es repeteixi, ho aconseguirem?, Si estem units, sí", diu Pep Ortiz, portaveu coordinador d'entitats i associacions de veïns de Nou Barris.

Els habitants d'aquest districte denuncien mesures que han fregat límits. Durant dos mesos, per exemple, s'han interromput les beques del menjador per a les famílies més necessitades. També es queixen de tancaments d'ambulatoris i serveis d'urgència, de la saturació de serveis socials i de les retallades en l'ensenyament.

La reducció de fons deprimeix la ja difícil situació dels veïns d'aquests barris, que acumulen altes taxes d'atur i han aconseguit per això un trist rècord: el de la zona amb el major nombre de desnonaments a Espanya.

Més del 50% dels joves no té feina i els veïns no pensen abaixar els braços, ja que els 13 barris del districte estan en peu de guerra, que lliuren i esperen guanyar al carrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada