dissabte, 27 d’abril de 2013

Bangladesh: ja són 332 els morts mentre es busca al propietari de l'edifici i principal culpable

Després de les violentes protestes sobre l'esfondrament d'un edifici que ha deixat fins al moment 332 treballadors morts, dos dels propietaris de les cinc fàbriques tèxtils que estaven situades dins del lloc del desastre han estat arrestats dissabte. El propietari de l'edifici, Sohel Rana, es va donar a la fuga poc després de ser rescatat d'entre la runa de l'edifici i és en recerca i captura.

Els dos es van lliurar als detectius hores després que la primera ministra, Sheikh Hasina, digués en una reunió celebrada divendres a la nit amb líders de l'Associació de Fabricants i Exportadors Tèxtils de Bangladesh (BGMEA, sigles en anglès) i l'Associació de Fabricants i Exportadors de Teixits de Punt (BKMEA), que es prendrien dures mesures contra els propietaris si aquests no es lliuraven a la policia.

"Hem demanat a Mahbubur Rahman Tapas i a Bazlul Samad Adnan, propietaris de New Weave Bottoms i New Weave Style, que s'entregaran, quan van arribar a l'edifici de la BGMEA a primeres hores de dissabte", va dir a Xinhua un oficial del 'departament de Detectius el dissabte al matí.

L'oficial, que va preferir romandre en l'anonimat, va dir que estaven buscant als propietaris de tres fàbriques i al propietari de l'edifici. Va dir també que els detectius estan buscant a Aminul Islam, de Phantom Apparels i Phantom Tac Bangladesh Ltd i a Anisur Rahman d'Ethertex Tèxtils, que segueixen pròfugs, així com a Sohel Rana,propietari de l'edifici que es va donar a la fuga poc després de ser rescatat d'entre la runa de l'edifici i és en recerca i captura.

Encoratjats pel propietari de l'edifici, Sohel Rana, les cinc fàbriques van forçar suposadament els seus treballadors a acudir als seus llocs laborals dimecres, tot i l'aparició de diverses esquerdes a l'edifici dimarts.

En un intent per sufocar els ànims dels treballadors de la indústria tèxtil que estan demanant pena capital per als propietaris de l'edifici i les fàbriques, el sector va anunciar el tancament de totes les fàbriques del país dissabte i diumenge. Hores abans de l'anunci, més de 10 associacions de treballadors van demanar una vaga del sector pel diumenge.

Les protestes, que van aparèixer primer en Savar, s'han estès ràpidament a la capital Dhaka ia molts altres punts del país, on centenars de treballadors van prendre els carrers i van destrossar més de 100 vehicles. Els enfurismats treballadors suposadament també van incendiar dues fàbriques en protestes per l'esfondrament de l'edifici en Savar.

En un dels pitjors casos d'enfonsament d'edificis a Bangla Desh, els efectius de rescat han tret a més de 2.500 persones amb vida d'entre la runa, algunes d'elles el dissabte al matí, el que manté l'esperança que es puguin salvar més vides mentre continuen les tasques de rescat.

Un funcionari de policia que prefereix mantenir l'anonimat, va dir que el nombre de morts per l'ensorrament que va passar dimecres ha augmentat a 332 avui dissabte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada