dimecres, 3 de juliol de 2013

La jutge imputa als Godia i Torreblanca per un frau fiscal de 5,7 milions

Liliana Godia i Manuel Torreblanca hauran de respondre davant la justícia. Ho faran el proper 23 de juliol davant la titular del jutjat d'instrucció número 25 de Barcelona, Rocío Pérez. La magistrada ha imputat la parella, que conforma una de les principals fortunes de Catalunya, per un presumpte frau fiscal de 5,7 milions d'euros.

La magistrada ha pres la decisió després de rebre la setmana passada una querella de la Fiscalia de Delictes Econòmics de Barcelona. L'informe acusa la parella de "burlar sistemàticament" el pagament d'impostos. En total, comptabilitza 14 delictes.

La querella assegura que tant Godia com Torreblanca es van servir d'empreses vinculades a la parella per fer passar despeses "estrictament personals i familiars" d'enorme quantia per inversions necessàries de les seves empreses. "Tots aquests despeses estrictament personals i familiars pagats per les tres societats constituïen rendiments de capital mobiliari en espècie percebuts per Liliana Godia Guardiola i, com a tals, haurien de tributar en l'IRPF", assegura el document.

L'acusació va un pas més enllà i assegura que no només es va deixar de tributar per l'IRPF, sinó que a més les seves societats van poder aprimar la seva pròpia càrrega tributària per Impost sobre Societats i IVA.

La fiscal relata que, entre 2007 i 2011, BCN Godia, Barcel Euro i Doplette SL sufragar les despeses personals de Liliana i el seu marit, com el manteniment dels seus habitatges, les retribucions del xofer, el lloguer d'avions privats i d'embarcacions, entre altres.

El mateix dia de fer-se pública la querella, Liliana Godia i el seu marit van emetre un comunicat en què van negar haver comès cap delicte. En el document, van retreure a Hisenda que no els hagués informat ni els hagués donat l'oportunitat de presentar al·legacions.

L'oligarquia franquista de Catalunya, el frau fiscal i els seus jutges


Crisi? Qui va dir crisi? Serà per a la majoria treballadora, doncs la burgesia oligàrquica fa el que li dona la gana amb tanta arrogància com impunitat. A l'Espanya del franquisme i la corrupció institucional hi ha gent capaç de polir-se 1,5 milions d'euros a l'any en "despeses personals". I es queda curta aquesta apreciació. Així ho recull una querella de la fiscalia barcelonina contra Liliana Godia (foto), propietària de la Fundació Francisco Godia i representant d'una de les principals sagues oligàrquiques de la capital catalana. També els Carulla, propietaris d'Agrolimen, i a qui s'acusa d'evasió d'impostos de gairebé 12 milions d'euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada