dimecres, 21 de setembre de 2016

Les feministes encausades accepten l'oferta de diàleg del Bisbe

El grup de suport a les Feministes Encausades, davant l'oferta de diàleg que els ha fet arribar el Bisbat de Mallorca, expliquen que valoren positivament aquesta «mà estesa». Des del grup de suport entenen que «el diàleg ha de ser molt positiu de cara a una eventual superació del conflicte». D'altra banda, consideren «aquesta oferta de diàleg per part de l'acusació» com «una prova clara del que hem assenyalat des del principi: estam davant d'un cas polític». I han afegit que això ho comparteix tant la societat mallorquina com el mateix Bisbat de Mallorca, i entenen que «és precisament per aquest motiu que s'ha volgut obrir la via al debat».

Així mateix, el grup de suport ha comunicat que assistiran a la trobada prevista per tal d'intentat arribar a un acord. «Ho farem partint d'una posició clara i compromesa amb els drets de les dones». I han recalcat que les arrels d'aquest conflicte són polítiques. «L'acció de l'església de Sant Miquel no fou cap acte criminal, fou una resposta política a una situació política: la contrareforma de la Llei d'Avortament». I han puntualitzat que «amb aquest esperit anirem al Bisbat de Mallorca».

El Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull ha fet pública una carta en la qual ofereix diàleg a les feministes que han de ser jutjades a partir de dia 29 de setembre per haver realitzat una protesta a l'església de Sant Miquel de Palma, en favor del dret a l'avortament.

«Des del moment en què he assumit la responsabilitat de la Diòcesi de Mallorca com a Bisbe Administrador Apostòlic el dia 8 d’aquest mes de setembre, m’he informat sobre els fets ocorreguts a la parròquia de Sant Miquel de Palma el dia 9 de febrer de 2014, el procés judicial que s´ha dut a terme —i del que està previst celebrar el judici la setmana que ve, dies 29 i 30— i l’estat actual de la situació, sempre amb la intenció de trobar la millor solució al cas» ha escrit Sebastià Taltavull, Bisbe de Mallorca que fa una llarga reflexió sobre l'acció feta per les feministes a l'església de Sant Miquel el febrer de 2014: «Certament a tots fidels ens ha dolgut que no es respectàs un dels drets humans més bàsics, recollit en la Declaració Universal i a l’ordenament constitucional espanyol, com és el dret a la llibertat religiosa, que comprèn l’exercici del culte públic. La irrupció dins l’església parroquial, provocant la interrupció de la celebració de l’Eucaristia, va fer que els presents se sentissin violentats i commoguts».

Taltavull, en la seva missiva, aposta clarament pel diàleg:«Malgrat això, faig una crida al diàleg i a fer comuns totes aquelles actituds i aquells valors que afavoreixen una convivència pacífica, en el marc de la qual estic segur que ens podrem entendre. Seguint en la línia mantinguda per part de la Diòcesi de tenir la mà allargada per una entesa que permeti el reconeixement d’una acció no adequada, cosa que s’ha anat demanant reiteradament sense obtenir mai resposta positiva». El Bisbe proposa una trobada amb les feministes: «em veig amb cor de seguir allargant la mà i de convidar-vos a vosaltres, joves manifestants encausats, a trobar-nos el proper dilluns, dia 26 a les 19 h al Palau Episcopal. Vos hi esper amb la mà estesa», informa dBalears.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada