divendres, 30 de setembre de 2016

Pluja de milions de Meritxell Ruiz per privatitzar més serveis

Mentre tots els focus mediàtics estan posats al Parlament, el govern de la Generalitat no para i, a través del DOGC, continua repartint milions a dojo. La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz –la benefactora de les escoles de l’Opus Dei-, ha adjudicat 23,5 milions d’euros pels serveis d’atenció als alumnes amb sordesa i de monitors pels qui tenen dificultats d’aprenentatge en els centres docents de Catalunya. Entre els professionals de l’educació ha sobtat que uns serveis pedagògics tan especialitzats, com els que afecten els alumnes amb sordesa i als que tenen dificultats d’aprenentatge, es confiïn a unes entitats dedicades, fonamentalment, al lleure (Fundació Pia Pere Tarrés i Fundació Catalana de l’Esplai) i al càtering per a col·lectivitats (Serunión).

Dels quatre contractes adjudicats, dos se’ls ha emportat la Fundació Pia Pere Tarrés (9 milions d’euros), un la Fundació Catalana de l’Esplai (8,5 milions) i un altre l’empresa Basic Serveis Educatius, filial de la multinacional francesa Serunión (6,1 milions). Entre els professionals de l’educació ha sobtat que uns serveis pedagògics tan especialitzats, com els que afecten els alumnes amb sordesa i als que tenen dificultats d’aprenentatge, es confiïn a unes entitats dedicades, fonamentalment, al lleure (Fundació Pia Pere Tarrés i Fundació Catalana de l’Esplai) i al càtering per a col·lectivitats (Serunión), informa El Triangle.

El gasto público en Educación en España, inferior al de Grecia e Irlanda

En 2014, España destinó tan solo un 4,1% de su PIB a la Educación, por debajo de la media europea, cercana al 5%. El porcentaje es inferior al de países como Irlanda (4,3%), Grecia (4,4%) o Portugal (6,2%) y está a mucha distancia del registrado en Dinamarca, el país de la UE que dedica más gasto a esta partida, con un 7,1% del PIB. Supone la cifra más baja del grupo de la Europa de los 15 (los Estados miembros de la UE al cierre de 2003), según refleja el último informa del 'think tank' de economistas Fedea, que analiza la evolución del gasto público en el Estado de Bienestar en España durante la crisis y la compara con la media de la UE.

El menú escolar a Catalunya és el segon més car de tot l'Estat

Catalunya és la segona comunitat autònoma amb el menú escolar més car de tot l’estat espanyol, només per sota de Navarra. Així ho confirmen les dades que ha presentat la Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares de l'Alumnat (CEAPA), que detalla que el preu de l'àpat a les escoles catalanes és de 6,20 euros. A més, es queixen que a Catalunya, tot i que les beques de menjador s’han incrementat respecte a l’any anterior, “els ajuts segueixen sent insuficients en relació amb la demanda social”. Els sindicats del sector, com l’USTEC, tenen constància que alguns menors de famílies en risc d’exclusió social es veuen obligats a dinar en menjadors socials. També el Síndic de Greuges instava al Govern, en l'últim informe 2015 sobre el dret dels nens, a millorar la cobertura de les beques de menjador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada