dimecres, 28 de setembre de 2016

Puigdemont convocarà un referèndum la tardor de 2017

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, apuntarà a la seva qüestió de confiança que vol convocar un referèndum per a la tardor de 2017. Així ho ha anunciat als diputats de Junts pel Sí, als quals ha reunit mitja hora abans d'iniciar-se el debat. La seva intenció és acabar la legislatura aleshores, un temps on s'ha d'anar, ha dit ja en el seu discurs, "d'excepcionalitat a excepcionalitat fins a la normalitat final". Per aconseguir-ho, ha advertit a la CUP; fa falta estabilitat per governar: "Els proposo una cadena de confiances que continui fins que Catalunya sigui un Estat independent de ple dret".Puigdemont crec que ho té assegurat: "He comprovat una voluntat sincera de que la legislautra continuï".

En un missatge dirigit a la CUP, ha apuntat que "tots hem de fer més per aconseguir aquesta cadena de confiances", i ha promès treballar "amb major complicitat" amb els grups que el votin demà. La seva intenció és que el vot de demà sigui un primer pas que permeti al Govern també sortir airós del debat de política general i tirar endavant els Pressupostos.

El president ha argumentat la necessitat de sotmetre's a la qüestió de confiança recordant la negativa de la CUP als comptes de 2016 i "el trencament del compromís de l'estabilitat" que suposava el 'no' als comptes. Això, ha dit, portava al risc que el Govern fos "inviable". Puigdemont ha citat tota una sèrie de mesures socials que havien quedat congelades pel rebuig als Pressupostos, abans de sentenciar: "D'haver-se aprovat la llei de Pressupstos avui en comptes de la qüestió de confiança tindríem més recursos per als nostres ciutadans".

La CUP ha assegurat ara que donaran suport al president, però un canvi d'opinió no preocupa Puigdemont, segons ha asseverat en la seva intervenció: “No m’espanta cap escenari que surti d’aquest Parlament perquè serà el reflex de la voluntat ciutadana", ha dit, abans de recordar que si no surt avalat per la cambra s'hauran de convocar eleccions, informa ARA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada