dimecres, 28 de setembre de 2016

Sant Adrià declara les Tres Xemeneies com a Bé Cultural d'Interès Local

L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs (Barcelona) ha declarat en el ple d'aquest dilluns les Tres Xemeneies com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL), fet que suposa la protecció legal d'aquest patrimoni, ha celebrat la Plataforma per a la conservació de les Tres Xemeneies. La declaració com a BCIL afecta els tres conjunts de caldera-xemeneia i la nau de turbines, i la seva protecció és una reivindicació que ve de lluny.

La plataforma ha recordat que fa 15 anys de la iniciativa del col·lectiu de Dones de Futur de Sant Adrià perquè fossin declarades Signe d'Identitat de Sant Adrià, aquest dimecres es compliran 14 anys de l'obertura del primer expedient de catalogació per part del consistori i el desembre farà quatre anys de l'inici de les obres d'enderroc que van "mutilar" l'interior de la tèrmica i fer desaparèixer les estacades amb els tubs d'aspiració.

No obstant això, l'Ajuntament encara no ha decidit si acceptar la cessió gratuïta de les Tres Xemeneies que la companyia elèctrica Endesa va oferir-li a finals de març per a desenvolupar-hi l'ús públic que vulgui donar-li. El consistori segueix estudiant les conseqüències de quedar-se amb aquest patrimoni pel cost de manteniment que li suposaria i per si implicaria fer una gran inversió per restaurar-lo, informa Directa.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada