dilluns, 3 d’octubre de 2016

El Govern de JxS regala al Circuit de Montmeló 7,5 milions més enguany

El Circuit de Catalunya arrossega pèrdues milionàries i la Generalitat de Catalunya pateix per la seva situació econòmica des de fa anys, però amb Carles Puigdemont i Oriol Junqueras al capdavant del Govern es continuarà rescatant la instal·lació ubicada a Montmeló. A les acaballes del 2015, les darreres setmanes d'Artur Mas com a president, el Govern va acordar injectar 10 milions d'euros en el circuit en dos anys. 2,5 milions són de l'any passat i els 7,5 milions restants d'enguany.

La decisió contrasta amb l'anunci per part de l'Ajuntament de Barcelona d'una retirada progressiva del seu suport econòmic: enguany abona 2 milions, la meitat que el 2015. Així mateix, malgrat que es difon que el Circuit de Catalunya té un impacte econòmic que s'enfila fins als 340 milions d'euros, el sector privat no s'anima a sostenir-lo, com vol la Generalitat.

Les pèrdues són cada vegada majors: el 2013, 6,8 milions, el 2014, 7,2 milions, i el 2015, 8,3 milions. Durant el darrer trienni, així doncs, els números vermells superen els 22 milions. Des del 2009, la xifra negativa supera els 50 milions. L'estudi que va calcular l'impacte econòmic del circuit xifrava en un 48,1% la part que correspon a la Fórmula 1, que també és la causa principal dels deutes. Aquesta competició, controlada per Formula One Group, té lloc a Catalunya sota unes condicions i per una quantitat de diners no revelades, ja que el contracte no és públic, informa El Triangle.

L'exalcalde de Torredembarra s'enfronta a tres anys de presó


El Jutjat número 1 del Vendrell ha demanat tres anys de presó per a l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué Pere, i dos per a l'exregidor de Platges, Pere Font, i per a l'excap local de CDC, Gerard Montserrat. Tots tres han estat acusats de prevaricació, frau i exaccions il·legals, en relació a l'anomenat cas Torredembarra. Aquest cas investiga l'adjudicació dels xiringuitos de les platges de Torredembarra que es va fer de manera presumptament il·legal sota el mandat de Masagué, al cap local de CDC, Gerard Montserrat.

Pluja de milions de Meritxell Ruiz per privatitzar més serveis

Mentre tots els focus mediàtics estan posats al Parlament, el govern de la Generalitat no para i, a través del DOGC, continua repartint milions a dojo. La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz –la benefactora de les escoles de l’Opus Dei-, ha adjudicat 23,5 milions d’euros pels serveis d’atenció als alumnes amb sordesa i de monitors pels qui tenen dificultats d’aprenentatge en els centres docents de Catalunya. Entre els professionals de l’educació ha sobtat que uns serveis pedagògics tan especialitzats, com els que afecten els alumnes amb sordesa i als que tenen dificultats d’aprenentatge, es confiïn a unes entitats dedicades, fonamentalment, al lleure (Fundació Pia Pere Tarrés i Fundació Catalana de l’Esplai) i al càtering per a col·lectivitats (Serunión).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada