dimecres, 5 d’octubre de 2016

El Vaticà reobre un cas de pederàstia amb sacerdots de Barcelona

A Santiago Bueno, vicari judicial de l’arquebisbat de Barcelona, se li gira feina. La Santa Seu ha ordenat reobrir un cas d’inicis dels anys noranta que havia estat arxivat i que afecta sacerdots de la diòcesi, acusats de suposats abusos a menors. Els religiosos pertanyien a la Casa de Santiago, un centre d’espiritualitat que s’havia instal·lat a Barcelona. D’aquesta associació va sorgir una ONG laica, Nous Camins, dedicada a l’atenció a menors de famílies desestructurades. Però sembla que els camins triats per alguns dels seus responsables no eren els millors. En diversos centres de l’ONG es van produir abusos a menors que foren denunciats a l’arquebisbat. L’aleshores arquebisbe, el cardenal Narcís Jubany, va obrir una investigació i va assegurar als familiars de les víctimes que els sacerdots implicats serien expulsats de l’Església. A la foto, de 2011, podem veure a un somrient Albert Salvans, sacerdot en actiu a Kenya a més de ser el director de "Nous camins". Al costat, Don Dominic Kimengichl, bisbe de la diòcesi de Lodwar al nord-oest de Kenya. "Nous Camins" es finança per les aportacions de particulars però també amb diners públics, doncs ajuntaments i d'altres institucions públiques destinen part d'aquesta partida anomenada "Cooperació amb el tercer món" a finançar a aquesta ONG.

El que va passar no va ser exactament això. El capellà Francesc Andreo va ser enviat a Kènia però va continuar en l’exercici del sacerdoci. Dos diaques implicats suposadament en els abusos, Pere Cané i Albert Salvans, van ser també enviats lluny. Cané als Estats Units, a la diòcesi de Milwaukee. Salvans al bisbat de Westminster, a Londres. Tots dos van aconseguir l’ordenació sacerdotal. El cas va ser arxivat. El cas de la Casa de Santiago no ha desaparegut mai de la memòria i les converses a la diòcesi barcelonina. El centre d’espiritualitat va acabar sent dissolt, però l’associació Nous Camins, sense dependència orgànica amb l’Església, va continuar.

El canvi produït al Vaticà davant els escàndols de pederàstia va decidir a algunes víctimes i familiars a intentar reobrir el cas. Segons ha pogut saber NacióDigital, es van adreçar a la Santa Seu per explicar els fets i, com ha passat en altres afers, a Roma els han escoltat. Aquest dimarts, el Tribunal Eclesiàstic que presideix Santiago Bueno ha escoltat el testimoni d’una noia que suposadament va patir els abusos. El fet suposa la reobertura d’un procés canònic i mostra el compromís del Vaticà i de l’arquebisbe Juan José Omella de procedir amb energia davant qualsevol sospita d’abusos, informa Nació Digital.

"Carta abierta al padre Román, que abusó de mí"


Daniel, el chico que denunció los abusos del llamado Clan de los Romanones vinculado al arzobispado de Granada, escribe a su presunto agresor el padre Román (foto). "El perfil del cura violador es muy sencillo. Un psicópata, desequilibrado, que ha crecido con carencias afectivas y que solo se siente hombre y fuerte cuando extorsiona y abusa de otros". Que el padre Román empiece perdonándose a sí mismo, por violar el cuerpo de inocentes, y luego que me perdone a mí, por no habérmelo callado y llevarlo ante la justicia. Solo escuchar el nombre de tu agresor, de aquel que, sin derecho, pero con obligación, ha abusado de ti reiteradas veces, ha violado tu cuerpo tratando de sacar un propio beneficio de placer para sí mismo… Solo escuchar las palabras 'padre Román' viene a mi mente la cara del protagonista del Silencio de los Corderos, representada por Anthony Hopkins".

La secta mafiosa católica recibe entre 249 y 343 millones del IRPF, además de 13.000 millones por otras vías


La prórroga de un acuerdo del fascismo corrupto español con el Vaticano que vencía en 1986 duplica el coste que tiene la organización mafiosa vaticana para las arcas públicas comparado con el sistema de partidos, sextuplica los recursos que reciben los agentes sociales y supera la cuantía de partidas estratégicas como el espionaje o las ayudas a sectores en crisis. El mantenimiento de la secta nazicatólica le cuesta al Estado casi el doble que el de los partidos políticos y hasta seis veces más que el de los agentes sociales. Y más que la suma de ambos conceptos. Es uno de los peajes de los Acuerdos Jurídicos de 1979 entre España y la Santa Sede, que vuelven a ser cuestionados desde las instituciones democráticas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada