divendres, 14 d’octubre de 2016

Innova: Prat, a les portes del judici per contractar a dit un arquitecte

El jutge que investiga el cas de corrupció Innova al voltant de l'Ajuntament de Reus ha deixat a les portes del judici l'expresident de l' Institut Català de la Salut (ICS) i exdirector general d'Innova, Josep Prat (foto), per la contractació de l'arquitecte encarregat del nou hospital de Reus, Jorge Batesteza. El magistrat ha tancat la investigació i considera que Prat i l'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, van acabar pagant a l'home 387.000 euros per treballs que mai es van fer. El jutge els responsabilitza dels delictes de prevaricació, malversació de diners públics, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, defraudació a l'administració i falsedat. documental.

A més de Prat, Pérez i Batesteza hi ha cinc excàrrecs més investigats. Ara la Fiscalia té temps fins al 26 de novembre per presentar el seu escrit d'acusació i les defenses per demanar que s'arxivi el cas. En el seu últim escrit, el jutge del cas assegura que Batesteza va ser "contractat a dit" per al projecte i explica que durant mesos va arribar a ingressar 387.000 euros en factures, despeses de desplaçament i altres conceptes que van acabar sortint de les arques d'Innova, el conglomerat d'empreses municipals de Reus.

El magistrat explica que els pagaments no estan prou justificats perquè durant tot aquest temps l'arquitecte només va entregar "quatre informes" a canvi de la seva feina, informa l'ARA.

La derivada de Traiber-Innova es bifurca

La darrera novetat del cas Innova és la creació d'una nova peça separada per investigar la suposada trama de corrupció vinculada a la compra i la col·locació de pròtesis defectuoses de l'empresa Traiber. Entre les persones en el punt de mira de la investigació hi ha Lluís Márquez (foto), l'amo de Traiber, i alts càrrecs de l'Ajuntament de Reus com l'extinent d'alcalde -i exdiputada a Madrid- Teresa Gomis (CiU) i el regidor Marc Arza.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada