diumenge, 2 d’octubre de 2016

L'exalcalde de Torredembarra s'enfronta a tres anys de presó

El Jutjat número 1 del Vendrell ha demanat tres anys de presó per a l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué Pere, i dos per a l'exregidor de Platges, Pere Font, i per a l'excap local de CDC, Gerard Montserrat. Tots tres han estat acusats de prevaricació, frau i exaccions il·legals, en relació a l'anomenat cas Torredembarra. Aquest cas investiga l'adjudicació dels xiringuitos de les platges de Torredembarra que es va fer de manera presumptament il·legal sota el mandat de Masagué, al cap local de CDC, Gerard Montserrat.

A banda dels tres anys de presó, la fiscalia anticorrupció, ha demanat una pena d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic de deu anys, per a Masagué, i de nou anys per a Montserrat i per a Font. A més, pel que fa a les responsabilitats civils, tant el Ministeri Públic com l'Ajuntament de Torredembarra han demanat el reemborsament de les quantitats abonades pel consistori per al subministrament dels xiringuitos.

Pel que fa a Daniel Masagué i a Pere Font, que ja va estar imputat pel 'cas Efial', el jutge ha considerat que ja han cobert totes les responsabilitats, perquè han presentat fiança en altres peces del 'cas Torredambarra'. En canvi, el magistrat ha imposat una fiança de 30.000 euros per a Montserrat. Finalment, les acusacions també han demanat sobreseïment provisional per a un empresari que ha estat investigat fins ara, com a sospitós d'haver intervingut perquè l'empresa Promosport, vinculada a l'excap local de CDC, aconseguís l'adjudicació dels tres xiringuitos de Torredembarra, informa El Triangle.

La GC registra los ayuntamientos de Tortosa, Ametlla de Mar, Vandellòs y Ascó

La Guardia Civil tiene desplegada desde primera hora de esta mañana una amplia operación por delitos contra la administración pública centrada en varios municipios catalanes, mayoritariamente de Tarragona y Barcelona, y gobernados por Convergència Democràtica de Catalunya. Las actuaciones están siendo dirigidas por la Fiscalía Anticorrupción y el titular del juzgado número uno de El Vendrell, Josep Bosch. La bautizada como Operación Térmyca es una pieza separada de las diligencias que se iniciaron en junio del 2014 en el Ayuntamiento de Torredembarra y que desembocaron en la operación de la Guardia Civil que en agosto del año pasado supuso el registro de la sede de CDC y la fundación CatDem.

Torredembarra: El juez ratifica las imputaciones por el caso del 3%

El titular del Juzgado de Instrucción número 1 de El Vendrell ha concluido la instrucción de la pieza separada número 2 del caso Torredembarra (Tarragona), centrada en la supuesta adjudicación arbitraria de plazas de funcionarios en el ayuntamiento de esta localidad, y ha decidido mantener las imputaciones de 19 personas, entre ellas el ex alcalde Daniel Masagué (CDC), el presidente de Efial, Antonio Martos, y el director de esta constructora, Ramon Cuadrado.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada