dijous, 17 de novembre de 2016

BDS denuncia que la Generalitat subvenciona el congrés d'empreses catalanes a Israel

Una vegada més, des de BDS Catalunya volem denunciar la complicitat del govern de la Generalitat amb l’Estat d’Israel, i tornar a explicitar que l’Estat d’Israel no és cap referent. Aquest cop posem en evidència a ACCIÓ, l’Agència de la Generalitat de Catalunya per la competitivitat de l’empresa, que ha organitzat la visita de 8 empreses catalanes i centres tecnològics al congrés Israel Homeland Security & Cibersecurity 2016 que tindrà lloc a Tel Aviv (Israel) entre el 14 i el 17 de novembre d'enguany. La missió serà encapçalada per Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, i acompanyarà a les següents empreses: Alphanet, Ase Optics Europe, Crises, Eurecat, i2cat, Leitat, Safelayer Secure Communications i Somos Digitales.

Com és ben conegut, Israel ha estat denunciat incomptables ocasions per les seves polítiques d’ocupació dels territoris de Cisjordània i Gaza, i les seves polítiques d’apartheid contra la població palestina, també dins d’Israel, amb més de 50 lleis que discriminen als "palestins del 48"; o arabo-israelians, fets denunciats per l'Institut de Drets Humans de Catalunya a través de l'informe que van publicar l'any 2009.

En aquesta ocasió, la delegació catalana participarà en una de les conferències internacionals més importants dins el sector de ciberseguretat i seguretat nacional. La seguretat nacional (homeland security, en anglès) és un concepte creat per Israel que es basa en les polítiques de control de la població palestina per reprimir la resistència a l'ocupació. Aquest nou concepte, fou desenvolupat als Estats Units després dels atacs de l'11 de setembre del 2001, i poc a poc està entrant dins les polítiques de seguretat dels molts altres països arreu del món. Aquest concepte no respecta el Dret Internacional i els Drets Humans ja que considera als combatents d’organitzacions no estatals com a no humans o persones sense drets bàsics, promovent la idea de combatent il·legal i contradient les Convencions de Ginebra, o altres formes de control que posen en entredit les llibertats civils.

Un dels aspectes més preocupants de l'aconteixement és que, a més de les empreses anteriorment citades, també hi participaran el CESICAT (Centre de la Seguretat de la Informació de Catalunya) que l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades ja va sancionar pel seguiment a periodistes i activistes socials, posant en entredit la llibertat d’expressió i la llibertat d'organització per la defensa dels drets civils com hauria de permetre's en les societats democràtiques. Aquesta informació va estar anunciada a la pàgina web d'ACCiÓ, com a mínim fins el 7 de novembre, i posteriorment retirada.

Per tot això demanem que no s’utilitzen els diners públics de la ciutadania catalana per promoure intercanvis sobre formes de control cibernètic entre institucions israelianes. Un país respectuós amb els DDHH i el Dret internacional, com fomenta el Parlament de Catalunya, no hauria de promoure i participar en aquestes fires i intercanvis amb Israel.

Israel no hauria de ser el nostre referent.
BDS Catalunya

Romeva té 18 endollats d'alts càrrecs' que costen més d’1,5 milions

El departament d’Exteriors que dirigeix Raül Romeva ha destinat aquest any més d’1,5 milions d’euros per pagar el sou de 19 alts càrrecs (entre ells el del propi conseller). Tres d’ells tenen un sou establert de 84.919,56 euros/l’any. Es tracta del secretari general d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Aleix Villatoro; del secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz, i del secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Jordi Soler. La conselleria paga amb 81.385,72 a 15 alts càrrecs més.

La Gene de JxSí i l'independència made in Tel Aviv: Missió a Israel Cibersecurity & HLS Conference 2016

La Gene de JxSí i socis i la seva 'independència' made in Tel Aviv organitzen una 'Missió a Israel Cibersecurity & HLS Conference 2016", del 14 al 17 de novembre, pel módic preu de 1900 € + IVA per cap per a tots a qui tinguin aquest 'Objectiu de l'acte: Aconseguir de primera mà una familiaritat amb les últimes tecnologies i solucions innovadores en aquest camp, satisfer la necessitat dels líders d'indústria i saber les darreres tendències de recerca en el camp de la seguretat i ciberseguretat', segons la Generalitat de Catalunya i 'T'interessa si ets: Un centre tecnològic o una empresa tecnològica de l'àmbit cybertech o de seguretat'. I és que pels 'líders' de l'independència: Israel és un país insígnia del sector de la seguretat i la ciberseguretat, sent un mercat que marca tendències del sector a nivell mundial. Cada dos anys a Israel acull la Fira Israel Homeland Security, un dels esdeveniments de referència del sector'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada