divendres, 18 de novembre de 2016

Catalunya Ràdio, la veu de l'amo

El programa El Suplement de Catalunya Ràdio emetrà aquest dissabte una entrevista gravada amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després de passar "quatre hores" amb ell a Amer. L'entrevista, que s'emetrà a l'espai els "Quatre gats", es va enregistrar fa una setmana, coincidint amb el dia que el seu poble el va nomenar fill predilecte i li va concedir la Medalla d'Or. El 'periodista' Ricard Ustrell, com es pot veure en un fragment de l'avançament de l'entrevista, li pregunta si "està preparat per passar amb nosaltres quatre hores" i Puigdemont contesta que "estic preparat per coses molt pitjors. Per tant, segur que sí".

Puigdemont, segons explica la ràdio pública amb sous d'estrelles pel seus endollats, "parla dels seus orígens, explica com li ha canviat la vida aquest últim any i recorda el seu pas pel 'periodisme' -de a dit, clar- i la relació amb el poder". També exposa que "Artur Mas li va donar 15 minuts per decidir si acceptava la proposta de substituir-lo" i remarca que, "si hagués rebutjat aquella oferta, hauria hagut d'abandonar la política", informa e-notícies.

Salvador Cot, TV3 i els endollats a dit als mitjans públics

El periodista Salvador Cot denuncia que els mitjans públics catalans i espanyols “pateixen una intervenció fortíssima dels partits polítics”, perquè són les formacions polítiques les encarregades de designar els directors i els caps d'informatius de les televisions i ràdios públiques. “Es nomena per confiança política”, va lamentar Cot en un debat organitzat pel grup Pi i Margall la setmana passada sobre la relació entre periodisme i política. “Els periodistes que dirigeixen el serveis informatius dels mitjans públics de tot arreu estan posats allà per confiança política d'un partit o d'un altre”, va reblar l'actual director d'El Món'.

Jaume Reixach: El “cercle de Cadaqués”

En les meves incursions per Catalunya he passat uns dies per l’Alt Empordà, un dels santuaris territorials de l’independentisme del morro fort. Un fet m’ha cridat l’atenció: el monopoli comercial que la cadena de supermercats Spar-Valvi té en alguns municipis turístics de la Costa Brava, de manera que els visitants i els residents estan “captius” dels preus desorbitats i descaradament especulatius que caracteritzen els establiments d’aquesta franquícia holandesa a les comarques gironines. Cadaqués, per exemple, només té supermercats d’aquestes dues marques, que explota l’empresari Joaquim Vidal, militant històric del pujolisme, exalcalde de Sant Gregori (Gironès) i exsenador per CiU. A més, Joaquim Vidal és, des de l’any 2012, propietari del diari El Punt Avui i de la televisió homònima (on 'treballa' la dona del president Puigdemont).

Generalitat i Ajuntament de BCN subvencionen la premsa i mitjans de dretes

El departament de Presidència de la Generalitat ja té a punt la “loteria” que convoca cada any pels mitjans de comunicació de Catalunya... on sempre tots hi guanyen. El DOGC acaba de publicar les bases per sol·licitar les subvencions “estructurals” que beneficien les empreses privades del sector mediàtic i les organitzacions sense ànim de lucre (com el Col·legi de Periodistes) que es dediquen al “foment del periodisme”, segons la propaganda de JxSí. Aquest any, el volum total de les subvencions que repartirà la Generalitat puja a 7,5 milions d’euros.

Vicenç Navarro: Por qué los medios están perdiendo credibilidad, tanto en EEUU como en España

Milagros Pérez Oliva, periodista de El País en Catalunya y en su día defensora del lector de este periódico, escribió recientemente un interesante artículo, “La verdad y el periodismo” (13.11.16), en el que señala que “el triunfo de Donald Trump puede considerarse un fracaso del periodismo”, indicando que los medios llamados de información no han mostrado sistemáticamente las mentiras y falsedades provistas por tal señor durante la campaña que le ha conducido a la presidencia de los Estados Unidos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada