diumenge, 6 de novembre de 2016

Guerra al Govern per la sanitat

Mentre el personal i els tertulians estan entretinguts amb l'alcaldessa de Berga i el discurs de Gabriel Rufián, els dos socis de Govern, PDECat i ERC, estan lliurant una guerra soterrada sense precedents a la política catalana. És per la sanitat, però té més calat. Per primera vegada, des de l'any 1980, aquesta conselleria està en mans d'ERC, cosa que vol dir que per primer cop no la controlen CDC o PSC, que ho tenien tot ben lligat amb portes giratòries incloses i amb molts empresaris convergents convertits en proveïdors dels hospitals i centres de salut.

El principal problema no és tant que estigui en mans d'ERC, sinó que els republicans han escollit un conseller negat per dirigir un monstre que gestiona una tercera part del pressupost de la Generalitat. Els errors de Toni Comín se succeixen. L'últim és anunciar la voluntat d'adquirir l'Hospital General de Catalunya, mentre l'empresa propietària sosté que no ha rebut cap oferta, el personal mostra la seva total oposició i l'Ajuntament de Sant Cugat, governat pel PDECat, no ho vol.

La guerra, que ve des de l'inici de la legislatura, va esclatar amb l'enfrontament entre Toni Comín i Montserrat Candini, la portaveu de Salut de JxSí al Parlament. Mentre Toni Comín intenta, amb més demagògia que eficiència, desmuntar la tendència a privatitzar de l'etapa de Boi Ruiz, els convergents defensen, per coherència, el seu model de gestió de tants anys al capdavant de la conselleria. Per això, també han llençat al president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, el qual ha declarat que "no es pot qüestionar amb dogmatismes un model que funciona", un cop de puny directe a la cara de Comín. Padrós, que presideix la institució mèdica des del 2014, va callar molt durant l'etapa de Boi Ruiz. Costa distingir si actua com a líder mèdic o com a polític: va ser diputat de CiU entre 1989-95.

Estem davant d'una guerra de model i de lluita partidista que la pagarem tots els usuaris. I el pitjor és que no sembla preocupar ningú, ni a una oposició més desapareguda que mai, informa Diari de Girona.

Col·lapse d'urgències a la Vall d'Hebron: 101 pacients en espera

Aquest dilluns 31 d'octubre el nombre de persones que ocupaven llits al servei d'Urgències de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha superat el centenar. Un col·lectiu que defensa la salut pública subministra diàriament la quantitat de pacients que hi ha en aquest servei i detalla els dies que fa que hi són. Aquesta informació martelleja el conseller de Salut, Toni Comín, i els responsables de les Urgències de la Vall d'Hebron. En totes les informacions quotidianes, però, mai no s'havia arribat a la xifra del centenar de pacients ingressats en aquesta àrea.

Ramon Bagó, de CiU, obté el bar del Parlament

L’empresa SERHS Food Area S.L. gestionarà el bar del Parlament durant els propers tres anys, després d’obtenir la concessió en un concurs convocat per la cambra catalana. La companyia està presidida per l’exdirigent de CiU, Ramon Bagó, que va ser director general de Turisme des del 1980 fins el 1984, i alcalde de Calella des del 1979 fins el 1991. Bagó és un conegut empresari del sector turístic que va començar gestionant un hotel i ha acabat consolidant el Grup SERHS, un holding que factura prop de 500 milions d’euros anuals i que compta amb 100 milions d'euros de capital social (segons va informar Hosteltur l’any 2014). Ramon Bagó també ha estat el president del Consorci Hospitalari de Catalunya (CSC), una entitat on també ha ocupat altres càrrecs durant vint anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada