dimecres, 16 de novembre de 2016

Sant Cugat al cap i Gramenet a la cua en parlar català

Sant Cugat del Vallès és la ciutat de Catalunya on més se sap parlar català -ho fa el 82,2% de la població-, seguida d'Igualada (81,6%) i Girona (80,3%). A l'altra cara de la moneda es troba Santa Coloma de Gramenet, on el 50,6% dels seus habitants declaren saber català. L'Hospitalet de Llobregat (54,7%) i Cornellà de Llobregat (57,2%) són les altres dues poblacions amb un índex més baix de coneixement de la llengua catalana, segons posa de manifest l'Informe de Política Lingüística 2015 de la Generalitat, presentat aquest dimecres al Parlament. A l'imatge la parla catalana als Països Catalans el 2007.


Terres de l'Ebre és l'àmbit territorial on més persones tenen el català com a llengua inicial, amb un percentatge superior al 70%. En contraposició, està el cas de l'àrea metropolitana de Barcelona, on el nivell oscil·la entre el 23 i el 35%.

Gramenet y Barcelona usarán monedas locales

Los distritos de Nou Barris, Sant Andreu y Sant Martí, en el Eix Besòs de la ciudad, han sido los escogidos por el equipo de gobierno de Ada Colau para acoger una prueba piloto de moneda local virtual a partir del año que viene en Barcelona. Este proyecto de alcance europeo apuesta de momento por el pago digital a través de dispositivos móviles y tabletas y era uno de los puntos que En Comú Podem llevaba en su programa electoral, con el que accedió a la alcaldía en mayo de 2015. Una subvención europea posibilita que se desarrolle dicho proyecto piloto con el que se quiere promocionar el comercio local barcelonés a través de un método de pago propio con el que ya cuentan más de 4.000 ciudades en todo el mundo, abanderadas en Europa por Bristol (Reino Unido) y en Catalunya por Santa Coloma de Gramenet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada