dimecres, 30 de novembre de 2016

Un tribunal suspèn la paga de 6.000 euros per estudiar en castellà

Un jutge del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha suspès per primera vegada el pagament de 6.000 euros a una família que havia demanat estudiar en castellà a Catalunya. La resolució de la Secció sisena de l'àrea contenciosa-administrativa considera que s'ha de suspendre l'abonament, almenys fins que el Tribunal Constitucional decideixi si la Generalitat s'ha de fer càrrec de la despesa. La Generalitat havia anat recorrent una per una cadascuna de les sol·licituds de famílies d'alumnes aprovades per l'Estat. Aquesta és la primera vegada que es produeix una resolució judicial sobre una de les demandes. Per això, el Govern espera que a partir d'ara tots els pronunciaments judicials siguin en la mateixa línia i que a la pràctica el pagament quedi suspès.

Fins al moment 154 famílies han demanat cobrar 6.000 euros perquè els seus fills puguin estudiar en castellà a Catalunya. De moment el ministeri d'Educació havia aprovat la sol·licitud d'una cinquantena de casos, entre ells el d'aquesta família que ara ha tingut el pronunciament contrari del TSJM. Inicialment és el ministeri qui es fa càrrec de l'abonament, que després hauria de descomptar a la Generalitat, tot i que de moment, el departament no té constància que això s'hagi produït.

El Govern havia recorregut la mesura davant del Constitucional, perquè considerava que l'Estat havia envaït les seves competències en Ensenyament regulant el reconeixement de la compensació dels costos d'escolarització en castellà. Paral·lelament ha anat recorrent cadascuna de les sol·licituds aprovades per l'Estat. Precisament aquest dilluns, el departament d'Ensenyament va tornar a demanar al ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, que es debatés la derogació d'aquesta compensació econòmica imposada des de Madrid, amb el suport d'altres comunitats autònomes no governades pel PP.

En declaracions a TV3, la consellera d'Ensenyament Meritxell Ruiz ha explicat que Méndez de Vigo s'hi va negar, cosa que considera "sorprenent" a la vista de la decisió del tribunal: "Si fins i tot el mateix tribunal li diu al ministre que ho aturi, per què no ens accepta parar-ho?" s'ha preguntat Ruiz, que considera que darrera de la mesura hi ha més ideologia que no pas pedagogia.

La Generalitat paga autobombo y después se vanagloria

La ciencia catalana habría superado indemne la crisis, según la prestigiosa revista 'Nature': diversos medios catalanes al servicio de la propaganda fascista de la Generalitat (como TV-3) y destacados políticos de derechas en sus cuentas de Twitter (entre ellos el 'president' de la Generalitat, Carles Puigdemont) repitieron esta "información" a lo largo del fin de semana. Lo que ninguno de ellos explica es que el documento publicado por la revista que contenía ese mensaje era en realidad un reportaje llevado a cabo en colaboración con Biocat, una entidad de la Generalitat que impulsa las ciencias de la vida en Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada