dijous, 1 de desembre de 2016

Barcelona invertirà 150 milions als barris «abandonats»

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tornat a situar el focus als barris i ha posat en marxa la versió municipal del Pla de Barris que Pasqual Maragall havia impulsat des del primer tripartit de la Generalitat. Colau ha anunciat aquest dijous l'activació del projecte "més important" del mandat, i amb el qual preveu fins al 2019 una inversió extraordinària de 150 milions d'euros en 16 barris, entre els quals hi són tots els de l'eix Besòs. S'actuarà en 16,5 kilòmetres quadrats, on viuen 220.000 persones, i ja s'ha començat al Besòs i el Maresme, Trinitat Nova, el Bon Pastor i Baró de Viver.

Colau ha reivindicat que el projecte no es limita a invertir en "barris abandonats", sinó que permetrà "donar protagonisme" al territori, de manera que els veïns s'hi impliquin tant en la definició dels projectes com, i això és novetat, en el seguiment del seu desenvolupament. "La intervenció dels grans projectes s'ha fet des de la plaça de Sant Jaume, des de la Casa Gran, i han de ser els barris els protagonistes", ha defensat. Ho ha exemplificat amb el fet que les rodes de premsa solen ser a la plaça de Sant Jaume, i la del Pla de Barris ha estat al centre cívic del Besòs. "És una de les moltes dinàmiques que volem canviar", ha ressaltat.

El pla se centra a l'eix Besòs, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i en barris de muntanya, i per primer cop s'han anunciat tots. A l'àmbit del Besòs i proximitats, seran Ciutat Meridiana, Torre Baró, Vallbona, Roquetes, Trinitat Vella i la Verneda i la Pau. A Ciutat Vella seran les zones sud del Raval i del Gòtic, i a Sants-Montjuïc, la Marina del Port i la del Prat Vermell. De muntanya, es beneficiaran Sant Genís dels Agudells i la Teixonera.

Es tracta dels llocs de la ciutat amb més concentració de vulnerabilitat social, amb dèficits urbanístics, baixa qualitat de l'habitatge, manca d'equipaments i necessitat d'activitat econòmica. A cada barri s'aborden quatre eixos temàtics (l'urbà, l'econòmic, el social i l'educatiu), i disposa de tres projectes motor. El març s'haurien d'haver definit els projectes de les 12 zones de la ciutat on encara s'ha de començar, segons el gerent municipal, Jordi Martí, informa Nació Digital.

Barcelona: La fiscalía pide càrcel para 9 directivos por estafar al puerto


La Fiscalía ha pedido siete años de cárcel para nueve directivos que estafaron 28 millones de euros al puerto de Barcelona en la construcción del dique este. Los directivos de cuatro constructoras (FCC, Rubau, Ferrovial y Copisa) y de otras empresas lograron que el puerto les abonara 11 millones de más por cientos de miles de toneladas de piedra que, en realidad, no compraron ni emplearon. También cobraron de forma ilegal otros 17 millones de euros al cobrar por una explanada que, según el contrato, debía correr a su cargo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada