dijous, 1 de desembre de 2016

Denuncien irregularitats al consorci de l'aigua de la Costa Brava

Una auditoria ha detectat irregularitats comptables i de gestió al Consorci de la Costa Brava (CCB), que s'encarrega de l'abastament de l'aigua als 27 municipis del litoral gironí. L'informe analitza els comptes del 2014. No només del consorci –on hi té presència la Diputació- sinó també de les dues empreses que en pengen, i que tenen capital mixt. L'auditoria, que ha fet pública la CUP, posa en dubte que des del consorci s'adjudiquessin contractes sense concurs públic. A més, conclou que hi ha pràctiques que afavoreixen la part privada de les empreses.

Per exemple, que no paguen lloguers o que no han aportat quantitats que s'havien compromès a pagar. Entre aquestes, un préstec de 3 MEUR, 250.000 euros per inversions a fons perdut ó fins a 1,5 MEUR per finançar obres. El diputat de la CUP, Lluc Salellas, exigeix resoldre immediatament les irregularitats i demana a la Diputació que depuri responsabilitats, informa Diari de Girona.

La justícia investiga Aigües de Blanes per irregularitats

La CUP va fer públic ahir que el conseller delegat d'Aigües de Blanes SA, Narcís Piferrer, està essent investigat al jutjat de Blanes per la presumpta «gestió fraudulenta» d'aquesta societat mixta, constituïda en un 51% per l'Ajuntament blanenc i en un 49% per l'empresa privada Girona SA. Piferrer també està investigat pel jutjat de Girona per una presumpta apropiació indeguda quan era conseller delegat de l'empresa mixta d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià (AGISSA), on està previst que declari el pròxim 4 de novembre.

ATLL y la privatización del agua: 'Pregunten al Sr. Artur Mas'

Después del estallido del escándalo del Palau de la Música, la policía y el juez Josep Maria Pijoan recibieron la carta de un ejecutivo empresarial jubilado donde, de manera anónima, detallaba como funcionaba la trama de cobro de comisiones montada por Convergencia Democrática de Cataluña (CDC). En este documento, incorporado en las diligencias judiciales del caso Millet, también se hace mención a la polémica privatización de la empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada