divendres, 9 de desembre de 2016

El jutge suspèn els acords de Terrassa per remunicipalitzar l'aigua

El Jutjat de contenciós-administratiu de Barcelona ha suspès cautelarment els acords fixats en el ple extraordinari de l'1 de desembre de l'Ajuntament de Terrassa, en què es van revertir els béns de l'empresa Mina Aigües de Terrassa al consistori i es va aplicar una pròrroga forçosa del servei fins al juny de 2017. Així, es van desestimar les al·legacions de la companyia contra la fi de la concessió. Foto: El president de la Mina Aigües de Terrassa, Marià Galí.

Així ho ha informat la companyia aquest divendres en un comunicat i ha assenyalat que el jutjat va acceptar a tràmit el seu recurs i la sol·licitud de suspensió temporal d'aquests pactes. Per aquesta raó es va traslladar de forma "urgent" la notificació el mateix dia de la presentació del contenciós -el dia 5 de desembre- mitjançant un fax.

Per la seva banda, Aigües de Terrassa ha enviat aquest divendres un escrit a l'Ajuntament per recordar que "no es poden executar" aquests acords fins que el jutjat no resolgui sobre el fons de la suspensió, apel·lant a la doctrina del Tribunal Constitucional i com es deriva de la normativa de procediment administratiu que ha invocat expressament el jutjat de Barcelona. Ha instat al consistori a "abstenir-se" de fer qualsevol actuació, subratllant que en el cas d'obviar aquest avís "s'estaria contravenint l'ordenament jurídic i el dret a la tutela judicial efectiva" d'Aigües de Terrassa.

La companyia subministradora ha indicat que el Departament de Treball de la Generalitat citarà, a l'Ajuntament, en els propers dies a les dues parts "davant la irregular indefinició originada pels acords de l'1 de desembre" per conèixer com es produirà la subrogació dels treballadors de la companyia i com se'n garantiran els seus drets, informa l'ARA.

Denuncien irregularitats al consorci de l'aigua de la Costa Brava

Una auditoria ha detectat irregularitats comptables i de gestió al Consorci de la Costa Brava (CCB), que s'encarrega de l'abastament de l'aigua als 27 municipis del litoral gironí. L'informe analitza els comptes del 2014. No només del consorci –on hi té presència la Diputació- sinó també de les dues empreses que en pengen, i que tenen capital mixt. L'auditoria, que ha fet pública la CUP, posa en dubte que des del consorci s'adjudiquessin contractes sense concurs públic. A més, conclou que hi ha pràctiques que afavoreixen la part privada de les empreses.

ATLL y la privatización del agua: 'Pregunten al Sr. Artur Mas'

Después del estallido del escándalo del Palau de la Música, la policía y el juez Josep Maria Pijoan recibieron la carta de un ejecutivo empresarial jubilado donde, de manera anónima, detallaba como funcionaba la trama de cobro de comisiones montada por Convergencia Democrática de Cataluña (CDC). En este documento, incorporado en las diligencias judiciales del caso Millet, también se hace mención a la polémica privatización de la empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL). En él, el directivo empresarial pedía a la policía y al juez que también se interesaran por la privatización de ATLL y su adjudicación al consorcio formado, principalmente, por la empresa madrileña Acciona y el banco brasileño BTG Pactual: "Pregunten al Sr. Artur Mas, a buen seguro que sabe más que yo, especialmente después de vender la gestión del agua potable de Barcelona para los próximos 50 años por 1.000 millones de euros".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada