dilluns, 12 de desembre de 2016

El PP amaga les auditories de Castor

El grup valencià de Compromís al Senat denuncia que, quatre mesos després d'haver-los sol·licitat, el govern de Rajoy encara no ha facilitat els resultats de les auditories dels costos de construcció del projecte Castor i el seu efecte en la tarifa del gas. L'executiu hauria hagut de facilitar els documents a Compromís abans del set d'octubre, però la formació valencianista assegura que encara no ha rebut res. El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, creu que tot plegat "deixa entreveure que, o bé existeixen irregularitats, o aquests documents no existeixen". Per Navarrete, que l'Estat no entregui els resultats de les auditories seria "una constatació més que el projecte es va tramitar de manera imprudent".

El partit ha traslladat desenes d'iniciatives davant d'un cas que, segons Navarrete, "demostra que PSOE i PP han tingut una actitud condescendent amb l'empresa i els diners públics. Sempre de forma presumpta però envoltada d'irregularitats i falta de transparència". El mateix Defensor del Poble del País Valencià ja va manifestar els seus dubtes per la possible falta de diligència en el pagament a la concessionària, després que l'empresa renunciés a unes instal·lacions que havia finançat de manera privada. A més, també va assenyalar que encara no s'havia demostrat que la planta fos realment operativa.

A aquestes alçades, se segueix sense conèixer l'informe de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) encarregat pel govern espanyol, malgrat que ja es disposa de dos estudis elaborats per organismes anàlegs de l'Estat, com l'Institut Geogràfic Nacional o l'Institut Geològic i Miner. En tots dos casos, els experts van deixar clar que els treballs d'emmagatzematge van activar la falla, van generar sismicitat i eren perillosos, informa Nació Digital.

Florentino reclama 300 milions més a l'Estat per la fallida de l'AVE a França


TP Ferro, l'empresa concessionària de la línia de l'AVE entre Figueres i Perpinyà, ha presentat una nova demanda per reclamar compensacions als Estats espanyol i francès per la fallida de la companyia, actualment en liquidació després de no poder renegociar el deute. Aquesta vegada TP Ferro, integrada al 50% per la constructora ACS de l'empresari Florentino Pérez, reclama a Madrid 293 milions d'euros per no complir les previsions de trànsit mínimes per garantir la viabilitat de la concessió al tram transfronterer.

Castor y la contaminación del Ebro: tercer 'tour de lo tóxico'

La provincia de Tarragona concentra centrales nucleares, industrias petroquímicas y los efectos del fracasado proyecto Castor. "El sur de Catalunya sufre una concentración de industrias contaminantes y peligrosas. Es una zona de sacrificio", resume el ingeniero técnico Alfons Pérez. Por este motivo la Xarxa de la Sobirania Energètica (XSE) y el Observatori del Deute en la Globalització (ODG), entre otras muchas plataformas, han centrado en Tarragona la tercera edición de la caravana Volt.

Alberto Garzón (IU): Nos gobierna una mafia

Lo que estamos conociendo del caso Gürtel está confirmando todo lo que sospechábamos. Lo hemos dicho muchas veces: el PP es una trama de corrupción que se presenta a las elecciones. No es un problema individual, vinculado a algunas manzanas podridas, sino que afecta de lleno a la estructura del partido. Son una banda organizada para el crimen. Por eso puede resultar llamativo que el PSOE haya decidido blanquear a esta tropa mediante la abstención en la investidura del jefe de la banda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada