dimarts, 20 de desembre de 2016

El Trueta envia 9 infants a Barcelona per manca de llits

La secció sindical de Comissions Obreres a l'hospital Josep Trueta de Girona denuncia que la manca de llits per a pacients semicrítics aquest hivern ha obligat el centre a derivar 9 infants a Barcelona, el darrer ahir mateix. Segons recorda el sindicat, cada temporada d'hivern el centre habilitava una zona amb llits per a pacients semicrítics per a atendre els nens que pateixen infeccions respiratòries, la majoria causades per virus, evitant així que aquests malalts haguessin de ser traslladats als hospitals de Barcelona. Enguany, però, l'hospital gironí no disposa d'aquesta àrea per atendre aquesta mena de casos i el sindicat CCOO ho atribueix a la manca de recursos i de personal d'infermeria, ja que es tracta de pacients molt petits i que requereixen atenció continuada. Foto: Protesta de metges del Trueta contra les retallades del govern en sanitat.

L'organització sindical ha registrat una carta a la direcció del centre reclamant que es reconsideri la possibilitat de reobrir l'àrea de semicrítics per minimitzar el número de malalts traslladats a Barcelona, apuntant que les derivacions «haurien de ser la darrera opció, ja que són un risc per al pacient i un problema de desplaçament per a les famílies». Des de la direcció de l'hospital Josep Trueta de Girona remarquen que es tracta d'una situació de «provisionalitat» ocasionada per les obres de millora que s'estan duent a terme a l'UCI Pediàtrica i a la Unitat de Neonatologia i que «tornarà a la normalitat quan s'acabin els treballs, d'aquí a un parell de mesos». I és que des de l'estiu s'està treballant en les obres de reforma de Neonatologia i l'UCI Pediàtrica, uns treballs llargament reclamats tant pels usuaris com pels professionals que es desenvoluparan en dues fases.

Les obres han obligat a traslladar temporalment l'activitat del servei de Neonatologia i l'UCI infantil a una altra zona de la tercera planta de l'hospital. Concretament, a l'espai on els anys anteriors s'habilitaven els llits de semicrítics durant el pic d'ingressos de l'hivern. Com a conseqüència de l'ocupació provisional de l'espai i la pèrdua de llits d'hospitalització ocasional que ha suposat, també s'ha hagut d'habilitar la planta 7A de l'edifici per acollir els pacients pediàtrics.

Així, el servei està dividit amb uns llits a la tercera planta i uns altres a la setena i la separació també ha comportat una major dedicació de recursos humans i materials, assegura la direcció de l'hospital Josep Trueta. Fonts de l'hospital volen remarcar, però, que no s'ha desatès cap infant, sinó que se'ls ha derivat a altres centres amb unitats de crítics de Pediatria a Barcelona, «com es fa habitualment», encara que entenen que el trasllat comporta certs malestars als familiars de les criatures.

Segons les dades pel centre, en el que portem d'any, els ingressos a l'UCI de Pediatria del Trueta s'han incrementat un 40% respecte el mateix període del 2015. De gener a novembre de l'any passat, la unitat gironina va atendre 124 infants i en els mateixos mesos de 2016, ja suma 174 ingressos.

El Trueta forma part de la Xarxa Pediatria Crítics, juntament amb centres com la Vall d'Hebron, el Sant Joan de Déu, el Germans Trias i Pujol de Badalona, el Sant Pau o el Parc Taulí de Sabadell, entre d'altres. Els hospitals que integren la xarxa treballen de manera coordinada per donar resposta a la necessitats de llits de crítics de Catalunya, informa Diari de Girona.

El Síndic investiga el servicio de urgencias del Vall d’Hebron

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha abierto una investigación sobre el servicio de urgencias del hospital Vall d’Hebron después del aumento de pacientes en espera el pasado 12 de diciembre y pide al Departament de Sanitat respuestas sobre las recomendaciones pendientes que le había sugerido. El pasado día 12 de diciembre, Vall d’Hebron alcanzó un pico de hasta 80 pacientes que tuvieron que esperar en los pasillos para ser ingresados habiendo sido ya diagnosticados y con una cifra de 150 usuarios más de los habituales durante el día en las instalaciones.

Encierros en hospitales madrileños para denunciar la precariedad laboral

Los años más duros de la crisis económica vinieron acompañados de múltiples encierros de profesionales y pacientes para responder a los recortes presupuestarios y a las privatizaciones que tomaba la Comunidad de Madrid y que afectaban a la sanidad pública madrileña. Una práctica que recuperaron los afectados por la Hepatitis C para exigir que se les facilitara su tratamiento y que busca retomar el sindicato MATS. Y todo con un objetivo: “Denunciar la altísima precariedad laboral y la falta de personal”.

32 millones en facturas falsas en el Hospital de Castellón con el PP

Sigue creciendo el escándalo de las facturas falsas del Hospital de Castellón, ya son 32 millones de dinero público gastado de forma irregular en ese centro durante los años en los que estuvo gestionado por el Gobierno del PP de Francisco Camps y la Diputación de Carlos Fabra. Se investigan pagos inflados a empresas, una de las cuales financió al PP. Se llegaron a pagar 90.000 euros por un belén navideño.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada