diumenge, 11 de desembre de 2016

Els majors de 40 anys no han de prendre ibuprofèn

Aquest fàrmac és el remei estrella de tots els nostres mals i molts confien cegament en ell. Un recent estudi assenyala els efectes secundaris i problemes que pot provocar l'ibuprofèn: augmenta les complicacions gastrointestinals i triplica el risc de patir problemes cardiovasculars. Les autoritats sanitàries porten temps advertint sobre les conseqüències negatives del consum massa freqüent d'aquest medicament. L'alerta sanitària es refereix també a altres medicaments dels anomenats antiinflamatoris no esteroides (AINE), com el nanoproxen.

Una altra advertència rellevant és la recomanació de la quantitat justa i recomanada. 400 mg és el més indicat per tractar el dolor lleu i moderat prenent fins a tres pastilles al dia. Prendre una pastilla de 600 mg cada 6 hores habitualment, duplicaria els riscos de patir un atac de cor, així com un altre problemes coronaris, hipertensió, danys en fetge, estómac, problemes intestinals greus o de ronyó.

El Consell d'Investigació Mèdica del Regne Unit al costat d'altres autoritats sanitàries en tot el món han demanat que es prescrigui aquest medicament només en casos de gravetat o absolutament necessaris i buscant altres alternatives sempre que sigui possible. És important tenir en compte que si tenim més de 40 anys o antecedents de malalties cardiovasculars en la família, és recomanable triar un altre tipus d'analgèsics, informa Catalunya Diari.

Relacionen prendre paracetamol durant l'embaràs amb nadons autistes o hiperactius


L'exposició prenatal al paracetamol pot augmentar els símptomes de l'espectre autista i la hiperactivitat en els nens, segons un estudi liderat per l'Institut de Salut Global (ISGlobal) de Barcelona que publica avui la revista "International Journal of Epidemiology". L'estudi ha trobat que el paracetamol (acetaminofén), que s'utilitza molt durant l'embaràs, té una forta associació amb símptomes de l'espectre autista en nens homes i amb símptomes relacionats amb inatenció i hiperactivitat en els dos sexes.

Noves restriccions per al paracetamol pels seus “danys al fetge i morts”

Miguel Jara: L'agència de medicaments d'Estats Units (FDA) està recomanant als professionals de salut, que interrompin la prescripció i dispensació de parecetamol. En concret, aquest òrgan regulador es refereix als productes de venda amb recepta amb combinació a dosis fixes de fàrmacs que contenen més de 325 mil·ligrams (mg) de paracetamol. No hi ha dades disponibles que demostrin que prendre més de 325 mg de paracetamol proporcioni un benefici que compensi els riscos de dany hepàtic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada