dimecres, 25 de gener de 2017

Els nazicatòlics de JxSí i PP junts contra la laïcitat a l’educació

Els grups parlamentaris de Junts Pel Sí i del Partit Popular han impedit avui la tramitació de la proposició de llei de Catalunya Sí Que es Pot per garantir la laïcitat de l’escola finançada amb diners públics a Catalunya. La proposta, defensada al ple per la diputada Jéssica Albiach, plantejava “desobeir” els concordats de l’Estat amb el Vaticà i la modificació de l’article 2.1. de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) per tal d’incorporar la laïcitat als principis rectors del sistema educatiu. La resta de grups han votat a favor de la seva tramitació, a excepció de C’s, que s’ha abstingut.

La diputada de la confluència ha instat al Govern durant la seva intervenció a “ser valent” i a “treure dels centres educatius la religió, no només la catòlica, sinó qualsevol religió”. En aquest sentit, Albiach ha valorat que si l’Executiu “està disposat a desobeir en aspectes que considera injustos”, també ho hauria de fer en relació als concordats “que va signar l’Estat espanyol amb el Vaticà”. “El que demanem no és altra cosa que desideologitzar l’educació dels nostres infants i reservar la religió per als àmbits privats”, ha subratllat la diputada.

Albiach ha denunciat que “encara avui, en ple segle XXI, l’església catòlica gaudeix d’uns privilegis que no haurien de tenir lloc en un Estat democràtic i de dret”, com ara el finançament per part de les institucions públiques o les exempcions fiscals. “Pel que apostem és tan senzill com la separació entre església i estat, i per tant, per fer complir el principi d’aconfessionalitat en la màxima expressió, com seria la laïcitat”, ha remarcat.

Una realitat que per Albiach ve emparada per una realitat social a Catalunya que es reflecteix en l’informe de 2017 de la Fundació Ferrer i Guàrdia, anomenat ‘Laïcitat en Xifres’, que mostra que Catalunya “té el major percentatge de l’Estat en persones no religioses”, un 39% enfront el 26% de mitjana estatal, “el major percentatge d’alumnes que cursen assignatures alternatives a religió”, un 71% davant d’un 51%, i que només 4 de cada 10 famílies “volen que hi hagi classes de religió a l’escola”.

“L’escola és filla de la il·lustració i l’ha de proveir l’Estat, perquè el poder no ve de Déu, ve del poble”, ha resumit Albiach, destacant a més que aquesta proposta de modificació de la LEC “no costa ni un euro”. “Si pretenem fer de l’escola pública un espai de convivència, de referència, d’igualtat d’oportunitats i de cohesió social, no pot tenir-hi lloc la religió, ni la catòlica ni cap altra, així com cap segregació”, ha sentenciat Albiach.

BCN: 6 detenidos con un arsenal de armas de guerra

Según ha informado este miércoles el Cuerpo Nacional de Policía, los agentes se han incautado de un fusil de asalto tipo AK-47, dos subfusiles ametralladores, cuatro rifles, una escopeta de cañones recortados, una escopeta repetidora, 3 pistolas, un revólver, gran cantidad de munición de diferentes calibres, cargadores y chalecos antibalas, además de armas blancas.

Otro cura acusado de abusar de una niña que sigue de párroco

Para desconcierto de los ciudadanos, las instituciones no tienen un criterio unánime sobre qué hacer cuando alguno de sus miembros es acusado formalmente de abusos sexuales. Los centros escolares suelen apartar de las clases a los profesores acusados de cometer abusos sexuales a menores, como acaba de suceder con un docente de Vélez-Málaga.

Los abusos que ocultaban los Maristas

Guillem Sànchez publica en un libro el trabajo que hizo junto a sus compañeros de El Periódico Jesús G. Albalat, María Jesús Ibáñez, Luis Mauri y Ramón Vendrell para desenterrar los abusos sexuales que sufrieron alumnos de tres colegios maristas de Barcelona y Badalona. Una investigación que suma 43 denuncias contra 12 profesores y un monitor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada