divendres, 3 de febrer de 2017

El nuevo logotipo de la Región Occitania -sin País Català- es...

El Consejo Regional de Occitania, la nueva región impuesta por el gobierno de Hollande, ha presentado hoy viernes por la mañana su nuevo logo. Después de la imposición jacobina del nombre hace casi un año, el logotipo de la nueva región Occitania-Pirineos-Mediterráneo se ha dado a conocer en Montpellier. Foto: Lea Filipowicz y Carole Delga -presidenta de la región- muestran el nuevo logotipo de 'Occitania'.

Es una Gersoise -de Gers-, Lea Filipowicz, la diseñadora del logotipo que privilegia a la cruz occitana, obviamente, pero también sugiere las cuatro barras y los colores de la bandera catalana, en lo que parece un intento de calmar las tensiones que han surgido en el Rosellón, Conflent, Vallespir i Cerdanya -territorio catalán y origen histórico de la marca de Gothia y el posterior condado de Catalunya precisamente- por la supresión de la denominación País Catalán que exigía la población autóctona y que fue obviada por el voto conjunto de la derecha (UMP-Republicains), la extrema derecha del Front National y los socialistas jacobinos de Hollande.

El Consell d’Estat francès imposa ‘Occitània’

Aquest dijous, després de la validació pel Consell d’Estat, el Diari Oficial ha publicat que la nova regió nascuda de la fusió de les antigues regions de Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus es dirà oficialment ‘Occitània’ i tindrà Tolosa per capital. Segons que informa Midi Libre el Consell d’Estat ha avançat la decisió, que en principi estava prevista pel primer d’octubre. La proposta ha generat una gran protesta a la Catalunya Nord doncs és a Ria-Sirach -Conflent- on va nèixer Guifré el Pilós, primer comte burgundi de la Marca de Gothsland. Occitanie: à peine publié, le décret attaqué par les Catalans.

Les panneaux "Pays Catalan" se distribuent comme des petits pains

"Inventer une nouvelle forme de développement du territoire" ; "Requalifier l'espace dans lequel on vit." Pas besoin de lire entre les lignes pour comprendre la volonté politique de Jordi Vera et du parti catalan CDC. Car la stratégie va bien au-delà du symbolique panneau "Pays Catalan", remis aux maires adhérents et sympathisants au parti, jeudi. Des élus, qui n'ont toutefois pas boudé leur plaisir de recevoir ce beau cadeau à accrocher sous le nom de leur commune. "Des maires engagés avant les autres dans la résistance avec le collectif Oui au Pays Catalan, à l'initiative du combat", rappelle Jordi Vera.

Perpinyà: Vora 8.000 persones a la manifestació "Sí al País Català"

Aquest dissabte, entre 7.000 i 8.000 persones es manifesten, segons L'Indépendent, a la capital de la Catalunya Nord, exigint al govern de François Hollande l'inclusió del nom 'País Català' al d'Occitània aprovat pel govern jacobí i centralista de París, en el que és un atac directe i descarat a les nacionalitats i cultures que integren la República. La primera manifestació pel "Sí al País Català" va reunir tan sols unes 500 persones a Perpinyà, el passat 18 de de juny d'enguany.

El New York Times sobre el nom de la Catalunya Nord: "No ens esborreu"

El New York Times publica avui un reportatge sobre el malestar a Catalunya Nord pel nom de la nova macroregió. Expliquen com es va escollir ‘Occitània’ i que els catalans s’hi oposen i demanen d’afegir-hi ‘País Català’. El títol és ‘”No ens esborreu”: catalans francesos tenen por de perdre-hi molt més que no el nom de la regió’. S’hi explica que la mesura de reduir el nombre de regions franceses ‘ha encès la crisi d’identitat catalana [a la Catalunya Nord] que s’ha estès com la pólvora des de l’altre costat de la frontera amb Espanya, on ja és molt calenta’.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada