dimarts, 30 de maig de 2017

6 terremotos en el Golfo de Valencia en 4 horas

Un terremoto a las 16:04:02 horas, a 12 kms. de profundidad y 2.2º en la escala Richter es el último de los seis seísmos registrados hoy en el Golfo de Valencia, a unas decenas de kms. de la costa frente a Valencia capital. Previamente se produjeron cinco más, a las 14:37:03, de 2 grados y a la misma profundidad; a las 14:22:48, de 1.8, a 1 km. de profundidad; a las 14:21:01, de 2.2 y a 15 kms.; a las 14:17:5 de 2.5 -el más fuerte hasta el momento-, a 11 kms. de profundidad y, el primero hoy, a las 12:33:10, de 1.9 grados y a 1 km.

Castor y la contaminación del Ebro: tercer 'tour de lo tóxico'
La provincia de Tarragona concentra centrales nucleares, industrias petroquímicas y los efectos del fracasado proyecto Castor. "El sur de Catalunya sufre una concentración de industrias contaminantes y peligrosas. Es una zona de sacrificio", resume el ingeniero técnico Alfons Pérez. Por este motivo la Xarxa de la Sobirania Energètica (XSE) y el Observatori del Deute en la Globalització (ODG), entre otras muchas plataformas, han centrado en Tarragona la tercera edición de la caravana Volt. Se celebrará entre los próximos 29 y 31 de octubre.
Inspirado en los toxic tours americanos que denuncian las infraestructuras energéticas de las multinacionales, el Volt de este año quiere señalar las externalidades que afectan a la salud de las personas, al medio ambiente y a la soberanía energética de las personas. Por ejemplo, los seísmos que provocó el almacén subterráneo de gas Castor, propiedad del grupo ACS de Florentino Pérez, en municipios de la costa de Castellón y Tarragona.

El PP amaga les auditories de Castor
El grup valencià de Compromís al Senat denuncia que, quatre mesos després d'haver-los sol·licitat, el govern de Rajoy encara no ha facilitat els resultats de les auditories dels costos de construcció del projecte Castor i el seu efecte en la tarifa del gas. L'executiu hauria hagut de facilitar els documents a Compromís abans del set d'octubre, però la formació valencianista assegura que encara no ha rebut res. El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, creu que tot plegat "deixa entreveure que, o bé existeixen irregularitats, o aquests documents no existeixen". Per Navarrete, que l'Estat no entregui els resultats de les auditories seria "una constatació més que el projecte es va tramitar de manera imprudent".

El Suprem valida que Castor hagi de ser compensada si es tanca el projecte
El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs presentat al maig de l'any passat pel Govern del PP en contra de la clàusula del contracte amb Escal UGS sobre l'emmagatzematge subterrani de Castor en la qual es recull una indemnització pel valor residual de l'actiu en cas de negligència o dol per part de l'empresa. Aquesta clàusula, recollida en l'article 14 del reial decret 855/2008 en el qual es recull la concessió d'explotació de Castor, és segons el parer del Govern "abusiva", com ha indicat el propi ministre d'Indústria, José Manuel Soria. Per aquest motiu, va ser impugnada al maig de 2012, cinc dies abans del termini màxim per presentar una declaració de lesivitat en contra del decret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada