diumenge, 8 de juliol de 2012

Xile: Una casa d'ampolles de plàstic, sorra i ciment: l'ecomaó

En aquestes tres imatges s'explica i comprova el resultat d'un sistema de construcció, barat i accessible que s'estén. La casa és d'un llogaret xilé, a uns cent km al nord de la capital.
Les famílies alemanes cobraran per cuidar a casa els seus infants

Les famílies alemanyes que cuidin als seus fills a casa sense recórrer a llars d'infants o altres serveis públics obtindran un subsidi estatal a partir de l'any 2013 de 100 euros mensuals per cada fill d'entre 13 i 24 mesos. A partir del 2014, les famílies que cuidin dels seus nens percebran 150 euros mensuals per cada fill en el seu segon o tercer any de vida. La mesura és polèmica perquè suposa una notable despesa pública decidida per un govern que predica l'austeritat entre els seus socis. Però la crítica més estesa és que amb aquests diners s'incentivarà que les mares alemanyes es quedin a casa en lloc d'anar a treballar fora. És aquest el veritable problema, o potser el problema està en el sistema capitalista que separa les mares dels seus fills durant els primers anys de vida d'aquests, per un sou de pena?

A Alemanya, el 63% de les persones treballadores amb contractes precaris, els anomenats minijobs amb sous de 400 euros mensuals, són dones. Dos terços de les empleades treballen a temps parcial. En canvi, només el 6% dels homes té aquest tipus de contracte. La taxa de dones treballadores a Alemanya és més alta que la mitjana europea, però segueix sent més baixa que la dels homes. A més, existeix bretxa salarial: els homes guanyen més que les dones. El 25% d'ells percep més de 4.000 euros mensuals, un percentatge que cau al 11% en el cas de les dones.

Un altre problema està en que el país que governa Angela Merkel està a la cua de la Unió Europea en fecunditat. És un dels que té una mitjana més baixa de fills per dona de la UE: 1,36 el 2009. Una proporció similar a l'espanyola i que la situa per sota de la mitjana comunitària (1,6). El declivi de la natalitat (neixen uns 675.000 bebès a l'any, la meitat que fa mig segle) i l'augment de l'esperança de vida al naixement (78 anys per als homes i 83 per a les dones) fan d'Alemanya un dels països més envellits i amb major desequilibri entre nens (el 13,4% de la població té menys de 15 anys) i majors (el 20,6% dels habitants han complert els 65). Amb aquest panorama, les morts superen als naixements. La immigració, que durant anys va permetre el creixement demogràfic germà, ha deixat de tapar el saldo vegetatiu negatiu des de fa més d'un lustre. Alemanya, el país més poblat de la UE, perd habitants. I així seguirà: ho preveuen les projeccions i ho assumeix el Govern. A més, a Alemanya es donen la mà la falta de llar d'infants i la penalització fiscal per a les parelles amb dos ingressos, la qual cosa retreu a les dones per treballar fora de casa.

L'oposició i els sindicats acusen a Merkel de fer “clientelisme” desviant l'atenció i els diners de les veritables necessitats en les llars d'infants públiques. La ciutat-Estat d'Hamburg, regida amb majoria absoluta pel Partit Socialdemòcrata, SPD, vol querellar-se contra la norma davant el Tribunal Constitucional. L'expert en política familiar de la CDU Thomas Jarzombek va admetre possibles esmenes a la llei i demana que el subsidi s'estengui “a totes les famílies amb nens petits”, utilitzin o no llars d'infants, per no promoure que les dones es desconnectin del món laboral. Els socialdemòcrates volen que els diners es destinin a noves places públiques de llars d'infants. L'administració federal pagarà 300 milions d'euros el 2013 i 1.100 milions d'euros el 2014. Segons càlculs dels municipis alemanys, en tot el país hi ha un dèficit d'unes 160.000 places públiques.

La qüestió és que portar els nens i nenes a la llar d'infants no és la única forma legítima de cuidar els nostres fills. En una societat avançada, hauriem de poder elegir si preferim treballar o cuidar dels nostres descendents en els seus primers anys. A més, cuidar als infants es considera un treball si ho fan terceres persones, però no es considera com a tal, si la cura la porten a terme els progenitors, tot i que s'ha demostrat que aquesta és la millor opció per a les criatures menors de tres anys. Mai, en tota la història de la humanitat, ha existit un experiment sociològic tan greu i cruel com ha estat aquest model social i laboral, que imposa separar les mares dels seus bebès i de les cures directes sobre ells, per a marxar a treballar fora de la llar, de tal manera que deleguen a empreses o a institucions estatals la cura dels seus infants. Mai havia succeït que la major part de les mares haguèssin de renunciar a tenir cura dels seus fills en els seus primers anys de vida. La liberació de les dones s'ha fet a costa de les necessitats dels infants i de la pròpia maternitat, quan el millor per als nens i les nenes, és ser cuidats en la seva pròpia llar per als seus propis progenitors. No obstant això, el sistema capitalista només està pensat per a produir diners i no pas per a tenir cura de les necessitats de les persones i molt menys dels més menuts.

Rússia i l'Iran: "El món unipolar està a punt de la seva fi"

L'assessor del president iranià Ali Akbar Yavanfekr i el seu homòleg rus, Dmitri Peskov, coincidiren en afirmar que el món unipolar liderat per EUA està a punt d'acabar-se. En una reunió mantinguda el dissabte a Moscou les dues autoritats van fer èmfasi en que en l'era actual s'estan formant noves estructures en diferents regions del món i que, en cas que aquestes estructures s'unissin, s'acceleraria el naixement d'un sistema de govern multipolar sobre les relacions internacionals. Ahmadinejad felicita el Dia de la Independència d'Argentina.

Les dues parts, en referir-se a les altes capacitats de l'Iran i Rússia com dos poders regionals i veïns, van fer èmfasi en esforçar-se encara més per fomentar els llaços existents entre Teheran-Moscou.

Yavanfekr va manifestar que hi ha molts punts en comú entre els dos països i, pel fet de ser veïns al mar Caspi, s'enfronten a les mateixes dificultats, que es resoldran aprofundint els vincles.

Per la seva banda, Peskov va sostenir que, des del passat fins avui dia, Rússia ha tingut bones relacions amb l'Iran, però malgrat el nivell preferencial i la importància de la República Islàmica de l'Iran a la regió, encara no s'ha aconseguit elevar les cooperacions fins al punt desitjat.

Així mateix ha recalcat que Rússia, defensant els seus interessos, busca ampliar les seves relacions amb altres països, especialment amb els seus veïns, en un clima de pau i estabilitat a la regió.

En al·lusió al programa pacífic nuclear iranià, el diplomàtic rus ha afirmat, "creiem que l'energia nuclear és el futur de la humanitat i ningú pot privar a cap país de la indústria nuclear pacífica". D'igual manera va fer èmfasi en que tothom hauria prendre seriosament les converses de l'Iran amb el G5+1 (integrat pel Regne Unit, EUA, França, Rússia, Xina més Alemanya), per la qual cosa segons la seva opinió, "aquest enfocament propicia la possibilitat d'un diàleg temàtic entre les dues parts".

Yavanfekr va viatjar a Moscou amb el motiu de participar en la segona Cimera Mundial de Mitjans de Comunicació, que es va inaugurar el dijous a la capital russa amb la participació de més de 300 representants de 213 entitats periodístiques de 102 països.

Ahmadinejad felicita el Dia de la Independència d'Argentina

El president de la República Islàmica de l'Iran, Mahmud Ahmadinejad, a través d'un missatge a la presidenta argentina, Cristina Fernández de Kirchner, ha felicitat el Govern i el poble d'aquest país pel Dia de la Independència de la República Argentina.

"El felicito a Vostra Excel · lència i al gran poble del seu país l'arribada del Dia de la Independència de la República Argentina", diu la carta.

"Espero que a través dels esforços conjunts, cada vegada observem més ampliació en les relacions bilaterals en diferents camps i l'establiment de la justícia i la pau sostenible en el nostre món. Prec davant Déu, l'altíssim, la salut i l'èxit per Vostra Excel·lència i la felicitat i la prosperitat per al Govern i el poble argentí", es llegeix en la missiva del cap del Govern iranià.

La Declaració d'Independència de l'Argentina, proclamada el dimarts 9 de juliol de 1816, va ser una decisió presa pel Congrés de Tucumán que es trobà a la ciutat de San Miguel de Tucumán de les llavors Províncies Unides a Sud-amèrica. Amb aquesta declaració, es trencaven els vincles de dependència política que els governs locals tenien amb la monarquia espanyola.

PP: Dos expresidents autonòmics, tres exministres, quatre alcaldes... fins a 150 imputats

Quan un 'genovès' del PP ascendeix en l'escalafó i passa a la categoria d'imputat, depenent del clan al què pertanyi, el tracte que rep no és igual d'important i protector si un es diu Rodrigo de Rato Figaredo o, si per contra, respon al nom de Sonia Castedo Ramos. Fins i tot, depenent com s'apliqui aquest principi de discriminació positiva, hi ha imputats que reben un tracte tan exquisit que les minutes dels seus advocats les abonen a Gènova, 13 sense dir ni piu i tirant de les caixes A, B o C.

Però el fet cert és que encara que l'imputat es vesteixi de mona, imputat es queda i vet aquí que una vegada barrejats els potes negres amb la resta dels humans, el resultat és molt més homogeni del que alguns els agradaria.

Sense ànim exhaustiu i sense intenció de facilitar la feina als serveis jurídics dels genovesos originals i genuïns que, al cap ia la fi, cobren per això, després d'una assossegada lectura de les principals causes judicials obertes en diferents tribunals que estan sent visitats per càrrecs públics, càrrecs electes i responsables orgànics, estem en condicions d'afirmar i afirmem que, llevat del Clan dels Genoveses, cap Partit Polític té actualment igual nombre de dirigents imputats, inculpats i/o empaperats pels tribunals.

Aquí un resum d'alguns imputats ordenats per rang del càrrec ocupat segons les causes obertes:

2 Presidents de comunitat autònoma: José Luis Olivas (Bankia) i Jaume Matas (Cas Palma Arena)

3 exministres d'Aznar: Rodrigo Rato (Bankia), Ángel Acebes (Bankia) i Jaume Matas (Cas Palma Arena)

3 exsecretaris d'Estat: José Manuel Fernández Norniella (Bankia), José Manuel Serra Peris (Bankia), Estanislao Rodríguez Ponga (Bankia).

4 exdiputats, exsenadores i exeurodiputados: Luis Bárcenas (Cas Gürtel), Jesús Merino (cas Gürtel), Mercedes de la Mercè (Bankia) i Miguel Prim (Cas Fabra)

6 exconsellers autonòmics: Jesús Pedroche (Bankia); Alberto López Viejo (Cas Gürtel); Vicente Rambla (Cas Gürtel); Milagrosa Martínez (Cas Gürtel); Angèlica Such (Cas Gürtel) i Rafael Blasco (Cas Cooperació)

10 diputats autonòmics de la C. Valenciana: Ricardo Costa (Cas Gürtel), David Serra (Cas Gürtel), Yolanda García (Cas Gürtel), Vicente Rambla (Cas G��rtel), Milagrosa Martínez (Cas Gürtel), Angèlica Such (Cas Gürtel), Sonia Castedo (Cas Brugal) , Luis Díaz Alperi (Cas Brugal), Pedro Ángel Hernández Mateo (Cas Torrevieja) i Rafael Blasco (Cas Cooperació)

3 Ex Diputats autonòmics de la CA Madrid: Alberto López Viejo (Cas Gürtel), Benjamí Martín Basc (Cas Gürtel) i Alfonso Bosch Tejedor (Cas Gürtel)

3 presidents i expresidents de Diputació: José Joaquín Ripoll (Alacant Cas Brugal) Agustín González González (Ávila. (Bankia)); Carlos Fabra (cas Fabra)

4 alcaldes de capital de província: Sonia Castedo (Alacant Cas Brugal); Francisco Javier León de la Riva (Valladolid. Cas PGOU); Miguel Ángel Cámara (Murcia. Cas Umbra) Juan José Cardona (Illes Balears. Cas Canòdrom).

10 exalcaldes: Guillermo Ortega i Ricardo Romero de Tejada (Majadahonda. Bankia), Arturo González Panero i Juan Siguero (Boadilla del Monte. Cas Gürtel), Jesús Sepúlveda (Pozuelo) Ginés López, Arganda del Rey: Mónica Lorente, José Manuel Medina i Francisco García Ortuño (Orihuela); Enrique Crespo, (Manises)

A aquests selectes imputats cal afegir diverses dotzenes de càrrecs electes locals (regidors); alts càrrecs d'Administracions regionals i responsables de nombroses juntes directives i comitès executius genovesos.

En resum, descomptant la Premis menors, es pot afirmar i afirmem que amb un marge d'error de +/-1%, en l'actualitat i només computant les 8 causes aquí seleccionades, el nombre de genovesos imputats, ascendeix a un total de 150 . Ni un més però ni un menys.

Afganistan: afusellen en públic a una dona acusada d'adulteri

Un membre del moviment talibà va assassinar públicament a una dona acusada d'adulteri en una localitat propera a Kabul, segons es pot veure en un vídeo obtingut per l'agència de notícies Reuters. Al vídeo es veu com un home vestit amb un turbant s'acosta a una dona agenollada i li dispara cinc vegades amb un fusell automàtic. Al voltant de 150 homes que observen l'afusellament acaben aplaudint amb crits d'alegria. Aquest és l'Afganistan aliat dels EUA, que es reserva el seu opi a canvi de sostenir un règim feudal, assassí i criminal.

No obstant això, aquest abominable acte té per a ells una 'justificació' ja que l'adulteri va ser advertit per Déu i això és "una ordre d'Al · là", no se sap si per telegrama o per inspiració de Hillary Clinton i els seus deliris ebris. El governador de la província de Parwan, Basir Salangi, ha assegurat que el vídeo va ser gravat fa una setmana a la localitat de Qimchok, però no va ser publicat fins aquest dissabte. "Quan vaig veure aquest vídeo vaig haver de tancar els ulls (...) la dona no era culpable, els talibans són els culpables, ells són uns bandits i uns assassins", ha declarat Salangi.

"Això està passant sota un Govern que afirma haver avançat en matèria de drets de les dones, que afirma que ha canviat la vida de les dones, però això és inacceptable. És un gran pas cap enrere, com va poder succeir això davant de tota aquesta gent? ", va dir Fawzia Koofi, una política activista afganesa que pensa participar en les eleccions presidencials de 2014.

La violència contra les dones ha augmentat considerablement en l'últim any. Els activistes diuen que no hi ha cap interès per part del Govern del president Hamid Karzai de fer reformes en els drets de les dones.

Agricultor hongarès es construeix una moto de fusta i banyes de bestiar


L'agricultor hongarès Istvan Puskas, de 50 anys, es va construir una motocicleta de fusta. Per als manillars i tubs d'escapament ha utilitzat banyes de bestiar, i per al tanc de gasolina, un barril. Miri el video de aquesta 'exclusiva' moto.

Immigrants a Grècia denuncien l'augment d'atacs de neonazis i la inacció policial

Immigrants residents a Grècia denuncien un increment en els atacs xenòfobs per part dels integrants del partit neonazi Alba Daurada i rebutgen que les autoritats policials afirmin que no poden fer res per frenar l'onada d'agressions racistes. Malgrat les denúncies, les autoritats policials diuen que no poden fer res per aturar l'onada de violència racista empresa pel partit neonazi Alba Daurada, els membres asseguren que utilitzen mitjans "legals" per aconseguir el seu objectiu, "que se'n vagin tots els immigrants".

Segons Yavied Aslam, president de la comunitat pakistanesa de Grècia, en els últims tres mesos, uns 300 immigrants han resultat ferits en agressions portades a terme per integrants del partit neonazi.

El pakistanès Ahmet Nadim, propietari d'un club de vídeo al barri atenès de Nikea, va denunciar que "el dissabte 23 de juny van arribar uns 30 o 35 neonazis. Alguns venien amb moto i tots anaven armats amb pals i protegits amb cascos". "Van entrar a la meva botiga i em van dir: "No et volem aquí. Aquest és el nostre país i no el teu. Vés. Tens una setmana per tancar aquesta botiga", explica i afirma que després de les eleccions els neonazis han incrementat la seva presència als carrers, amb atacs a estrangers i amenaces a comerciants immigrants.

Els negocis contigus als de Nadim, una barberia i una botiga de queviures, propietat d'immigrants també van ser amenaçats, mentre la Policia, situada a 30 metres d'on passava, no va intervenir.

"Jo tinc els papers en regla, pago el meu lloguer i els meus impostos", es queixa Nadim, que porta a Grècia 10 dels seus 35 anys.

Katerina, una professora que ensenya grec en un centre social per a immigrants assegura que té "diversos alumnes que s'han queixat del mateix. A alguns els van amenaçar amb calar foc als seus negocis".

Una altra víctima de la violència neonazi és Ghuldam Murtza qui va ser brutalment agregit a mitjans de juny passat per quatre motoritzats que li van causar severes contusions al cap i una fractura de l'envà nasal.

"Si els de Alba Daurada es troben a un immigrant sol, sobretot de nit, l'envien a l'hospital. I això passa cada dia, es queixa Mohammad, que treballa en el mercat de Nikea.

Les víctimes denuncien que els agressors i intimidadors es presenten obertament com a membres de Alba Daurada. "El problema és que vam anar a denunciar-ho a la Policia i ens van dir que ells no podien fer res".

La Unió de Treballadors Immigrants i el Moviment Unit Contra el Racisme i la Amenaça Feixista va convocar dijous passat a Nikea una manifestació de suport als immigrants, exigint el cessament de la violència i el tancament de la seu del partit neonazi al barri.

Unes mil persones, majoritàriament immigrants pakistanesos, es van congregar sota el lema: "Alba Daurada és una banda neonazi. Ni al Parlament ni enlloc, fora els feixistes de cada barri".

Iran burla el veto imposat per la UE al seu petroli gràcies a un consorci privat

Iran ha arribat a un acord amb les refineries europees per vendre el seu petroli a través d'un consorci privat, en un intent per eludir les sancions que li ha imposat la Unió Europea.

"Es van celebrar converses amb refineries europees i s'ha arribat a un acord final", va dir Hassan Khosrojerdi, director de l'Associació d'Exportadors de Productes Petrolífers de l'Iran a l'agència local Mehr, sense especificar quines són les empreses involucrades.

"Conforme a l'acord, es preveu que el 20% de les exportacions de petroli de l'Iran s'efectuïn a través d'aquest consorci privat", va destacar. En particular, el país exportarà entre 400.000 i 500.000 barrils de cru diaris al món, la major part amb destinació a països europeus. Khosroyerdi va explicar que en el conveni prenen part, per part de l'Iran, el Banc Central, el Ministeri de Petroli i l'Associació d'Exportadors, i que, a causa de les sancions, "no es poden facilitar detalls dels mecanismes d'exportació ni de les empreses europees".

La prohibició de la UE a la importació, compra, o l'enviament de petroli iranià va entrar el vigor l'1 de juliol. En resultat, les exportacions de l'Iran cauran més d'un 50% aquest mes respecte als nivells de l'any passat, el que el durà milers de milions de dòlars mensuals de pèrdues. Abans de l'embargament, Iran venia prop d'una cinquena part del seu cru a Europa. Els experts indiquen que les sancions europees contra l'Iran encapçalades pels Estats Units assesten un cop fatal a Europa, ja que Washington està sacrificant als seus aliats en nom de la seva pròpia política exterior.

"Encara que Europa és un important soci comercial dels Estats Units, EUA no es preocupa pel benestar d'Europa quan es tracta d'executar la seva política exterior. Això no hauria de ser cap sorpresa, sobretot des que els Estats Units sacrifica el seu propi interès nacional per promoure l'agenda israeliana i la del complex industrial militar", afirma Soraya Sepahpour-Ulrich, analista independent especialitzada en Diplomàcia Pública.