dimecres, 29 de gener de 2014

La protesta contra la pujada de preus del transport paralitza el metro durant mitja hora

La protesta convocada per StopPujades Transport ha paralitzat el metre de Barcelona durant mitja hora contra la pujada de preu del transport públic aquest 2014 al crit "Que pagui Millet!". Des que va començar l'any, cada setmana es produeixen concentracions contra l'augment de les tarifes, però fins ara mai havien arribat a interrompre el servei de metro. CiU ha pujat la T-10 un 71% en 10 anys i el preu del bitllet s'ha duplicat.

Barcelona rebutja la pujada de tarifes i demana a la ATM que rectifiqui i els veïns de Barcelona tornen a exigir que s'anul·li la pujada del preu del transport públic que el 'alegre' i feixista conseller Ssnti Vila vol pujar encara més creient que els treballadors roben milers d'euros al mes com ell i la tropa feixista de CiU.

La protesta contra la subida de precios del transporte paraliza el metro durante media hora

La protesta convocada por StopPujades Transport ha paralizado el metro de Barcelona durante media hora contra la subida de precio del transporte público este 2014, al grito "¡Que pague Millet!". Desde que empezó el año, cada semana se producen concentraciones contra el aumento de las tarifas, pero hasta ahora nunca habían llegado a interrumpir el servicio de metro. CiU ha subido la T-10 un 71% en 10 años y el precio del billete se ha duplicado.

Barcelona rechaza la subida de tarifas y pide a la ATM que rectifique y los vecinos de Barcelona vuelven a exigir que se anule la subida del precio del transporte público que el 'alegre' y fascista conseller Ssnti Vila quiere subir aún más creyendo que los trabajadores roban miles de euros al mes como él y la tropa fascista de CiU.

Guerra d'espies entre Felip Puig i Germà Gordó

El govern de la Generalitat s'ha convertit en un niu de serps on hi ha dos consellers que sospiten d'altres membres del consell executiu i es dediquen a vigilar-se mútuament. Els documents filtrats del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat), organisme depenent del departament d'Empresa i Ocupació, que dirigeix Felip Puig, demostren que es va fer un seguiment dels vincles empresarials i polítics del conseller de Justícia, Germà Gordó. A la seva vegada, Xavier Martorell -home de la màxima confiança de Germà Gordó- va encarregar a Método 3 un dossier sobre els negocis de Felip Puig i dels seus germans, Jordi i Oriol, i les seves relacions econòmiques amb Jordi Pujol Ferrusola.

Aquesta guerra d'espies va començar abans de les eleccions de 2010, quan Artur Mas va accedir a la presidència de la Generalitat. En aquella època, Xavier Martorell, que havia estat director general dels Mossos d'Esquadra, prestava els seus serveis a les oficines del FC Barcelona com a responsable de seguretat, nomenat per Joan Laporta.

Xavier Martorell va encarregar nombroses tasques d'investigació a l'agència Método 3. Però no només relacionades amb els jugadors o els directius del club blaugrana. També va demanar informes de dos regidors d'Unió Democràtica de Sant Cugat, d'on ell era el president local de CDC, i, segons ha publicat El Periódico, de Felip Puig i de la seva família.

El Volkswagen Touareg


L'informe sobre l'actual conseller d'Empresa i Ocupació té 33 pàgines i detalla els aspectes més foscos de la seva trajectòria política: els seus vincles amb Josep Maria Penín (cobrador de comissions del cas Adigsa); el seu patrimoni immobiliari, que no guarda proporció amb els ingressos percebuts estrictament de la seva dilatada activitat pública; les 26 societats on hi figura el seu germà Jordi, algunes de les quals en companyia del fill gran de l'expresident Jordi Pujol; els negocis del seu germà Oriol, actual director del Meteocat; i un recull de rumors i confidències sense contrastar sobre suposats casos de corrupció on estaria involucrat Felip Puig.

En el primer mandat d'Artur Mas, el gerent del partit, Germà Gordó, va ser nomenat secretari del govern, amb despatx al Palau de la Generalitat. Des d'aquesta responsabilitat va fitxar el seu amic Xavier Martorell com a director d'una fantasmagòrica direcció d'Anàlisi i Prospectiva que, segons s'ha sabut amb posterioritat, havia de ser l'embrió dels serveis d'intel·ligència de Presidència.

En esclatar l'escàndol Método 3 es va poder constatar que, des de la Generalitat, Xavier Martorell havia continuat mantenint relacions comercials amb l'agència de Francisco Marco que, a la seva vegada, li va cedir un espaterrant Volkswagen Touareg.

Guerra de espías entre Felip Puig y Germà Gordó

El gobierno de la Generalitat se ha convertido en un nido de serpientes donde hay dos consellers que sospechan de otros miembros del consejo ejecutivo y se dedican a vigilarse mutuamente. Los documentos filtrados del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat), organismo dependiente del departamento de Empresa y Ocupación, que dirige Felip Puig, demuestran que se hizo un seguimiento de los vínculos empresariales y políticos del conseller de Justicia, Germà Gordó. A su vez, Xavier Martorell -hombre de la máxima confianza de Germà Gordó- encargó a Método 3 un dossier sobre los negocios de Felip Puig y de sus hermanos, Jordi y Oriol, y sus relaciones económicas con Jordi Pujol Ferrusola.

Concentració contra el PP per la censura de les televisions i ràdios en català

La concentració de protesta convocada per ACPV conjuntament amb el comitè d'empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) ha reunit centenars de valencians a la plaça de Manises de València, davant el palau de la Generalitat, contra el tancament de RTVV, TV3 i Catalunya Ràdio. La protesta es produeix quan fa dos mesos del tancament de Canal 9 i Ràdio 9 i una setmana de les emissions de Catalunya Ràdio.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) prepara al·legacions contra l'expedient sancionador del Ministeri d'Indústria espanyol, que va forçar a cessar les emissions de Catalunya Ràdio amb amenaces de fortes sancions. ACPV, ahir en un acte públic, va denunciar la 'voluntat de càstig i desproporcionalitat' de la mesura i va anunciar mobilitzacions que començaran avui amb una concentració.

Acompanyats de representants de la societat civil i de formacions polítiques, el president d'honor d'ACPV, Eliseu Climent, i el president de l'entitat, Joan Francesc Mira, van llegir sengles declaracions institucionals, en què van lamentar la situació 'd'emergència lingüística al País Valencià'. L'ACPV també va anunciar que la manifestació amb motiu del 25 d'Abril seria oberta 'a tots aquells que vulguin un procés de canvi' al País Valencià.

Paral·lelament, l'entitat vol denunciar a Europa la situació que viu la llengua al País Valencià. Ferran Suay, membre de la junta directiva, va explicar que hi havia un grup de pressió que treballava per fer interpel·lacions parlamentàries sobre la manca de mitjans en llengua pròpia al territori. I afegí que un equip jurídic estudiava les partides del Parlament d'Europa per veure si n'hi havia cap de destinada a l'estat espanyol lligada a la carta europea per a les llengües regionals i minoritàries i al respecte als drets humans i lingüístics. 'Si hi fos, caldria intentar blocar l'entrada de diners subsegüent a aquests drets', ha advertit.

Llengua condemnada

El president d'ACPV, Joan Francesc Mira, va dir que l'entitat havia rebut amb 'sorpresa' l'expedient sobre Catalunya Ràdio perquè no hi havia hagut cap requeriment previ. Es va demanar si és que hi havia 'voluntat de castigar ACPV pel simple fet d'existir' i va afegir que la quantia de les multes era 'desproporcionada per a una associació cultural sense ànim de lucre'. Així mateix, va anunciar que Acció Cultural preparava al·legacions i que confiava que el ministeri entengués que les emissions no havien estat mai causa de cap problema, ni cap queixa ni denúncia, que no hi havia hagut cap avís previ i que la reacció de l'entitat havia estat immediata.

'Objectivament, els valencians ens hem quedat sense oferta televisiva i de ràdio en la nostra llengua. I vetar l'accés d'una llengua als mitjans audiovisuals de masses en ple segle XXI vol dir que es vol condemnar aquesta llengua a la postergació domèstica, i la idea de País Valencià reduir-la a la trista condició de tres províncies desarticulades i, si pot ser, enfrontades i mentalment, comunicativament, allunyades entre si', va lamentar.

El president d'honor d'ACPV, Eliseu Climent, va fer un repàs històric de les emissions de Catalunya Ràdio i TV3 i va remarcar que havien permès, juntament amb l'arribada de RTVV, 'una presència de la llengua catalana als mitjans de comunicació de masses com no hauria estat mai imaginable al País Valencià'.

Amb el tancament de RTVV, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, el govern d'Alberto Fabra havia travessat una línia vermella, va dir Climent: 'Tancar ràdios i televisions públiques, deixar el País Valencià sense cap mitjà en català i sotmetre una associació cultural sense ànim de lucre a un procés inquisitorial és, objectivament, un abús de poder.'

També hi havia la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, que es va declarar sorpresa per 'l'hostilitat contra la llengua'. I va lamentar que una part dels deu milions de catalanoparlants es trobessin 'privats de mitjans en llengua pròpia' per una decisió que anava 'contra el progrés tècnic i la llibertat d'expressió'. 'Som aquí per expressar la força d'una societat activa. No ens volem rendir. Som necessaris', va acabar dient.

Suport social i polític

A més de Muriel Casals, a l'acte hi havia el secretari de Relacions Institucionals i Cultura d'UGT-PV, Juan Ortega; el secretari de Comunicació, Relacions Institucionals, Política Lingüística, Cultura i Coordinació d'Òrgans de Direcció de CCOO-PV, Bernat Asensi; la secretària d'Acció Sindical de la Federació de Serveis a la Ciutadania, Soledad Fernández; el secretari de Comunicació d'Intersindical Valenciana, Marc Candela; el diputat del PSPV-PSOE, Josep Moreno; el portaveu del grup parlamentari Compromís, Enric Morera; la portaveu del grup parlamentari d'Esquerra Unida del País Valencià, Marga Sanz; i el president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà.

Concentración contra el PP por la censura de las televisiones y radios en catalán


La concentración de protesta convocada por la ACPV conjuntamente con el comité de empresa de Radio Televisión Valenciana (RTVV) ha reunido centenares de valencianos en la plaza de Manises de Valencia, ante el palacio de la Generalitat, contra el cierre de RTVV, Tv3 y Catalunya Ràdio. La protesta se produce cuando hace dos meses del cierre de Canal 9 y Radio 9 y una semana de las emisiones de Catalunya Ràdio.

L'economia submergida creix en 60.000 euros en quatre anys

L'economia submergida en 2008 representava el 17,8% del producte interior brut (PIB). Tan sols quatre anys després, al tancament de 2012, aquest percentatge ha crescut en sis punts, fins a aconseguir el 24,6%, el que significa que durant la crisi/estafa neoliberal del PP i socis l'activitat econòmica en negre ha crescut en 60.000 milions, segons es desprèn l'últim informe elaborat pels tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) i dirigit pel professor Jordi Sardà. El frau fiscal de les grans empreses i fortunes a Espanya supera doncs els 150.000 milions anuals.

En 2012, l'economia submergida ja representa a Espanya un total de 253.135 milions d'euros. I entre les principals causes destaca el repunt de l'atur i l'augment del frau. A més, a aquests factors també se sumen uns altres com l'ús de bitllets de 500 euros, que representa el 73,7% de l'efectiu que està en circulació.

“A Espanya existeix un greu problema de moralitat amb el pagament d'impostos”, detalla l'informe de Gestha que recomana baixar els índexs d'economia submergida a Espanya en almenys 10 punts percentuals.

Entre les províncies més afectades es troben Extremadura, Andalusia i Castella-la Manxa, amb taxes que oscil·len entre el 31% i el 29%. I, en la cua de la llista, apareixen Madrid, Cantàbria i Aragó, on l'economia submergida representa el 22% del PIB, en el pitjor dels casos. El frau fiscal de les grans empreses i fortunes a Espanya supera doncs els 150.000 milions anuals.

La economía sumergida crece en 60.000 euros en cuatro años

La economía sumergida en 2008 representaba el 17,8% del producto interior bruto (PIB). Tan sólo cuatro años después, al cierre de 2012, este porcentaje ha crecido en seis puntos, hasta conseguir el 24,6%, lo que significa que durante la crisis/estafa neoliberal del PP y socios la actividad económica en negro ha crecido en 60.000 millones, según se desprende del último informe elaborado por los técnicos del Ministerio de Hacienda (Gestha) y dirigido por el profesor Jordi Sardà. El fraude fiscal de las grandes empresas y fortunas en España supera pues los 150.000 millones anuales.

L'Audiència de València rebutja investigar el fals testimoni dels directius del metro

La secció segona de l'Audiència de València ha refusat els recursos d'apel·lació que havien interposat la fiscalia i els advocats de l'Associació de víctimes de l'accident del metro contra el primer refús de l'Audiència a la petició d'incloure presumptes delictes de fals testimoni comesos en l'anterior investigació sobre el sinistre. És a dir, l'Audiència ha exclòs de la investigació, per segona vegada, els delictes de fals testimoni dels directius de Ferrocarrils de la Generalitat sobre l'accident.

Segons que ha fet públic aquest dimecres el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, la mateixa sala que va ordenar la passada setmana la reobertura de les investigacions ratifica ara que no hi ha connexió entre aquestes investigacions i el presumpte delicte de fals testimoni per part dels directius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a la comissió d'investigació.

Els magistrats que van reobrir la investigació varen ordenar fins a onze noves diligències, entre les quals hi ha la d'interrogar ela mecànics 'responsables de les revisions de la unitat sinistrada el 2005 i el 2006', així com als maquinistes del metro sinistrat durant els accidents d'abans del que va costar la vida a 43 persones. També s'obligarà a declarar als tècnics i directius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana responsables de l'àrea de tallers, de dissenyar i decidir on es col·locaven les balises o del mètode de reparació de les finestres dels combois.

La Audiencia de Valencia rechaza investigar los falsos testimonios de los directivos del metro


La sección segunda de la Audiencia de Valencia ha rehusado los recursos de apelación que habían interpuesto la fiscalía y los abogados de la Asociación de víctimas del accidente del metro contra el primero refús de la Audiencia a la petición de incluir presuntos delitos de falsos testimonios cometidos en la anterior investigación sobre el siniestro. Es decir, la Audiencia ha excluido de la investigación, por segunda vez, los delitos de falsos testimonios de los directivos de Ferrocarriles de la Generalitat sobre el accidente.

El PP de Fabra adjudica les ambulàncies a un imputat per suborn i un dirigent del PP de Castelló

La banda mafiosa del PP valencià ha adjudicat la gestió del servei públic d'ambulàncies per un import de 253.781.179,76 euros a la UTE Ambulevante SL. La diputada d'Esquerra Unida Marina Albiol denuncia que resulta "molt inquietant que un dels empresaris estigui imputat per suborn" i que el propietari d'una altra de les mercantils adjudicatàries "forma part de l'executiva local del PP de Castelló". Calatrava exigeix 600.000 euros a EU per donar a conèixer els seus contractes amb el Consell. Foto: Calatrava i la cort de lladres valenciana.

Precisament, a Esquerra Unida li crida l'atenció que aquesta adjudicació, "la major de Sanitat" hi hagi recaido en "un imputat per suborn i en un dirigent del Partit Popular", per la qual cosa "sembla que han renunciat fins i tot a dissimular". Per això, Albiol ha anunciat que presentaran una bateria de preguntes en Els Corts sobre aquest tema.

Respecte a la política de contractació en la conselleria de Sanitat, la diputada autonòmica d'EU denuncia que "està destinada al fet que els seus amics facin negocis", al mateix temps que es refereix al fet que els plecs de contractació "contenien punts que complicaven la possibilitat de presentar-se a l'adjudicació a empreses més petites".

Calatrava exigeix 600.000 euros a EU per donar a conèixer els seus contractes amb el Consell


La notícia saltava en xarxes socials, quan a través del perfil d'Esquerra Unida en Twitter ( @esquerraunida) confirmaven que havien rebut una 'carta' en la qual se'ls comunicava que l'arquitecte Santiago Calatrava, autor del projecte de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, els havia demandat per donar a conèixer els seus contractes amb la Generalitat.

L'arquitecte exigeix una indemnització de 600.000 euros i el tancament de la "denigrante web" calatravatelaclava.com, que ha rebut més d'un milió de visites, on EU explica algunes qüestions sobre els "projectes ruïnosos i les factures sense IVA" relacionats amb l'arquitecte valencià: les "torres fantasma"; la Ciutat de les Arts, amb el Palau dels Arts Reina Sofia com a emblema, ara tancat pels despreniments del 'trencadís' de la coberta; l'Àgora; el Centre de Convencions; així com el que des d'aquesta formació qualifiquen de moltes "altres pífies".

Santiago Calatrava en la seva demanda -que ha estat admesa a tràmit-, reclama la indemnització per "danys contra l'honor, la intimitat i la pròpia imatge", malgrat que la seva provada superba i incompetència ha estat objecte de diverses denúncies i els seus injuriats i caríssims edificis cauen a trossos.

"Perplexs" però no preocupats

El diputat autonòmic Ignacio Blanco, qui no es mostrava sorprès perquè la demanda hagi estat admesa a tràmit, "sempre les admeten", assegura, diu estar en EU "perplexs però no preocupats, encara que a ningú li fa gràcia que li portin als tribunals".

Blanco afirma que van a seguir informant de tot tipus d'irregularitats que detectin perquè insisteix que la documentació publicada en la calatravatelaclava.com és "informació crítica que està acreditada o són retallades de premsa publicats", per la qual cosa considera que la reacció de l'arquitecte valencià "no té ni peus ni cap".

A més, apunta Blanco que l'objectiu d'aquestes denúncies que fan públiques no és un altre que "fiscalitzar els comptes públics, i no anar contra ningú", al mateix temps que afegeix que les dades publicades "resulten de màxim interès per al conjunt dels valencians, que li hem pagat més de 100 milions d'euros a l'arquitecte en contractes que van estar ocults durant 20 anys i pels quals no es van pagar imposats a Espanya".

Així mateix, el diputat ha titllat “d'absolutament surrealista i preocupant” que Calatrava culpi a Esquerra Unida de la pèrdua d'un contracte amb el govern brasiler “després si es fes ressò de la denigrante web diversos mitjans de comunicació d'aquest país”.

El PP de Fabra adjudica las ambulancias a un imputado por soborno y un dirigente del PP de Castellón


La banda mafiosa del PP valenciano ha adjudicado la gestión del servicio público de ambulancias por un importe de 253.781.179,76 euros a la UTE Ambulevante SL. La diputada de Esquerra Unida Marina Albiol denuncia que resulta "muy inquietante que uno de los empresarios esté imputado por soborno" y que el propietario de otra de las mercantiles adjudicatarias "forma parte de la ejecutiva local del PP de Castellón".

El Tribunal Suprem feixista perdona quatre anys de presó a Núñez

El Tribunal Suprem espanyol ha rebaixat de sis anys a dos anys i dues mesos de presó la pena per a l'empresari immobiliari Josep Lluís Núñez, ex-president del Barça, per l'anomenat 'cas Hisenda', una trama de corrupció mitjançant el suborn d'empresaris a alts càrrecs de l'Agència Tributària per eludir impostos durant els anys 90.

L'allargament del procés judicial, que ha durat més de deu anys, ha comportat una rebaixa generalitzada dels penis a tots els condemnats. A més, per un error en l'acusació formulada per la Fiscalia Anticorrupció, la Sala Penal ha suprimit el pagament dels responsabilitats civils.

La trama permetia a diversos defraudar a hisenda a canvi de regals i suborns. També va passar pel judici en qualitat de testimoni Josep Borrell, amic i col·laborador d'Huguet que era secretari d'estat d'hisenda, i que va haver de renunciar a ser candidat del PSOE als eleccions espanyoles del 1999 per aquest escàndol.

El Tribunal Supremo fascista perdona cuatro años de prisión a Núñez

El Tribunal Supremo español ha rebajado de seis años a dos años y dos meses de prisión la pena para el empresario inmobiliario Josep Lluís Núñez, ex-presidente del Barça, por el llamado 'caso Hacienda', una trama de corrupción mediante el soborno de empresarios a altos cargos de la Agencia Tributaria para eludir impuestos durante los años 90.

El alargamiento del proceso judicial, que ha durado más de diez años, ha comportado una rebaja generalizada de las penas a todos los condenados. Además, por un error en la acusación formulada por la Fiscalía Anticorrupción, la Sala de lo penal ha suprimido el pago de las responsabilidades civiles.

La trama permitía a varios defraudar a hacienda a cambio de regalos y sobornos. También pasó por el juicio en calidad de testigo Josep Borrell, amigo y colaborador de Huguet que era secretario de estado de hacienda, y que tuvo que renunciar a ser candidato del PSOE a las elecciones españolas del 1999 por este escándalo.

La monarquia feixista té un operatiu militar per “detenir la rebel·lió catalana”

El coronel a la reserva de l'Exèrcit de Terra espanyol Amadeo Martínez Inglés (foto) ha explicat l'abast de la «Operació Estela», un pla d'invasió nocturna sobre les quatre capitals de província catalanes, que comptaria amb l'aval de Mariano Rajoy i del monarca usurpador romà.

“Sense objeccions de cap tipus, m'atreveixo a afirmar que en les altes esferes de les Forces Armades espanyoles (JEMAD, Cap de l'Estat Major de la Defensa; JEME, Cap de l'Estat Major de l'Exèrcit; JEMA, Cap de l'Estat major de l'Aire i AJEMA, Almirall Cap de l'Estat major de l'Armada) existeixen ja plans elaborats, amb el coneixement i la total complacencia de l'Executiu de Rajoy, per intervenir amb rapidesa, contundència, nocturnitat i menyspreu absolut per les formes democràtiques a Catalunya, si arribat el mes d'octubre d'aquest any la plana major de l'independentisme català no ha fet marxa enrere en les seves propostes de separar-se d'Espanya i segueixen amb la seva idea de celebrar un referèndum a principis de novembre. El nom en clau provisional de la intervenció militar seria “Operació Estela”.

Així comença el coronel de l'Exèrcit de Terra espanyol en la reserva Amadeo Martínez Inglés, l'explicació d'una virtual intervenció militar a Catalunya si continua el que els feixistes haurien batejat com a “Rebel·lió catalana”.

En una carta a la qual va tenir accés Nació Digital, el militar assegura, citant fonts de la cúpula militar, que el discurs de Mariano Rajoy d'aquest dissabte a Barcelona marcava el dia D d'una ofensiva antisoberanista que, en una primera etapa, serà “mediàtica, política i social, però que si la cosa avança (i Artur Mas no es tira enrere) pot executar-se, i els plans operatius estan ja ultimats, en un altre tipus de confrontació en els quals els polítics corruptes facin pas a militars patriotes", és a dir, igual de corruptes i assassins.

“Els plans, segons les dades que disposo provinents de fonts castrenses de tota solvència, passarien a ocupar, no més tard del 20 d'octubre de 2014, per sorpresa, de nit i a càrrec d'unitats d'elit de l'Exèrcit espanyol (Paracaigudistes i Legió), tots els centres del poder polític i mediàtic tant a Barcelona com en la resta de capitals de província de la Comunitat catalana, alhora que es decretaria l'estat d'excepció en tota Catalunya i es deixaria fora de la llei a l'actual govern de la Generalitat. el Govern del senyor Rajoy, una vegada acabada l'operació nocturna (cap a les vuit del matí del dia “D+1″) donaria explicacions de manera urgent al Congrés en una sessió plenària de les Corts espanyoles i al poble espanyol, prometent una ràpida i ‘democràtica’ sortida al conflicte”, afegeix en el seu escrit l'oficial de la reserva.

“Aquesta ‘sortida’ passaria per formar d'urgència un govern autonòmic titella formada per traïdors de confiança, que retornés a l'Estat central les competències en Educació i Interior, deixant l'autogovern català reduït a la mínima expressió. El cop d'estat feixista comptaria amb el vistiplau del monarca usurpador i l'oligarquia monàrquica de Catalunya, que brindaria immediatament el suport econòmic i mediàtic a la nova situació per evitar protestes i sancions internacionals”, conclou Martínez Inglés.-

La monarquía fascista tiene un operativo militar para “detener la rebelión catalana”


El coronel de la reserva del Ejército de Tierra español Amadeo Martínez Inglés ha explicado el alcance de la «Operación Estela», un plan de invasión nocturna sobre las cuatro capitales de provincia catalanas, que contaría con el aval de Mariano Rajoy y del monarca usurpador romano.

Alemanya avança la jubilació anticipada als 63 anys

El govern de coalició CDU-SPD alemany ha aprovat aquest dimecres la reforma de les pensions acordada i que avança la jubilació anticipada als 63 anys per els qui hagin cotitzat durant 45 anys. La reforma, elaborada per la ministra de Treball, la socialdemòcrata Andrea Nahles i que avança en l'adreça oposada a la forçada reforma en la UE, preveu així mateix millores per a les mares i per a les pensions més baixes. El feixisme alemany es nodreix així del que roba als seus "socis" europeus.

Per a l'aplicació del paquet es contempla un cost addicional de fins a 11.000 milions d'euros anuals fins a 2030, que es finançaran amb les pròpies reserves del segur obligatori de jubilació. S'espera que el paquet superi el tràmit parlamentari en les properes setmanes, perquè entri en vigor el proper 1 de juliol.

En roda de premsa, Nahles va defensar la seva reforma com a "justa", ja que s'orienta a beneficiar a tots aquells que "des de fa dècades" van treballar i van cotitzar i als quals va arribar el moment del retir. "No és un regal, l'hi mereixen", va sostenir la ministra, per qui la nova regulació no precipitarà una "allau de jubilacions anticipades", ja que afecta exclusivament a els qui que van aconseguir els 45 anys de cotització i van completar així el període previst per accedir al retir.

A més de la possibilitat de jubilar-se als 63 anys, la reforma de Nahles contempla millores per a les mares amb fills nascuts abans de 1992 -la mesura més costosa del paquet- i pujades en les pensions més baixes o d'invalidesa. El retir anticipat als 63 anys ara aprovat només es contempla per als nascuts abans de 1952 i no entra en contradicció amb el pla d'augmentar gradualment l'edat legal de jubilació als 67 anys, sinó que discorre en paral·lel.

Fins a 2019 les despeses addicionals es pagaran amb les reserves del segur de pensions i a partir de 2020 es destinés a aquesta fi diners addicionals provinents de la recaptació fiscal.

Alemania adelanta la jubilación anticipada a los 63 años


El gobierno de coalición CDU-SPD alemán ha aprobado este miércoles la reforma de las pensiones acordada y que adelanta la jubilación anticipada a los 63 años para quienes hayan cotizado durante 45 años. La reforma, elaborada por la ministra de Trabajo, la socialdemócrata Andrea Nahles y que avanza en la dirección opuesta a la forzada reforma en la UE, prevé asimismo mejoras para las madres y para las pensiones más bajas. El fascismo alemán se nutre así de lo que roba a sus "socios" europeos.

El fiscal analitza nous documents sobre la querella al marit de Cospedal

Ignacio López del Ferro, marit de la secretària general del PP i presidenta de Castella-la Manxa, Dolores de Cospedal, està sent investigat pels presumptes delictes de falsedat documental i apropiació indeguda. Les perquisicions, iniciades per la fiscalia, han sorgit d'una denúncia de CCOO, que sosté que López del Ferro va començar a cobrar 7000 euros mensuals de Liberbank (constituït pel Grup Cajastur, Caixa d'Extremadura, Caixa Cantàbria i Caixa Castella-la Manxa) al novembre de 2011 per uns treballs que no va realitzar, segons un directiu del propi banc.

Segons la cadena SER, la fiscalia ha ampliat altres sis mesos la recerca iniciada a l'agost després que el 4 de gener CC OO presentés nous documents que certifiquen que en la base de dades internar de Liberbank, López del Ferro va ser contractat a l'abril de 2013, quan estava cobrant des de més d'un any abans.

La denúncia inicial mostra un pantallazo d'aquesta contractació com una subrogació d'un altre contracte signat en 2011 que és el que el directiu de l'entitat nega haver signat. No obstant això, entre els document aportats ara per CCOO a la fiscalia apareix un escrit en el qual s'exposa que la signatura del contracte es va produir al setembre de 2012, com a subrogació del de 2011.

Per la seva banda, un portaveu de Liberbank assegura que la contractació va ser absolutament transparent des de 2011 i que es va fer a través d'una filial del banc (Bancantabria Renting) a Fil d'Inversions (la societat del marit de Cospedal) perquè necessitaven un expert immobiliari.

Entre la documentació aportada a la fiscalia figura a més una ordre de l'adreça de Liberbank en la qual reclama informació de tots els comptes de correu que estaven donades d'alta quan es van denunciar els fets, segons CCOO, amb la finalitat de desplegar una "campanya d'intimidació i esbrinament dels empleats que suposadament hagin facilitat agún tipus d'informació".

CCOO ha aportat a més un certificat que Fil d'Inversions no va presentar els seus comptes des de 2009 a 2013 fins a l'any passat. "Sorprèn que una empresa que està contractant res menys que amb una entitat financera que ha percebut ajudes públiques no tingui registrades els comptes".

El fiscal analiza nuevos documentos sobre la querella al marido de Cospedal


Ignacio López del Hierro, marido de la secretaria general del PP y presidenta de Castilla-La Mancha, Dolores de Cospedal, está siendo investigado por los presuntos delitos de falsedad documental y apropiación indebida. Las pesquisas, iniciadas por la fiscalía, han surgido de una denuncia de CCOO, que sostiene que López del Hierro comenzó a cobrar 7000 euros mensuales de Liberbank (constituido por el Grupo Cajastur, Caja de Extremadura, Caja Cantabria y Caja Castilla-La Mancha) en noviembre de 2011 por unos trabajos que no realizó, según un directivo del propio banco.

Boicot contra Coca-Cola pels acomiadaments

La Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO Madrid tanca files amb els treballadors de la planta de Fuenlabrada i el seu boicot a la multinacional. “No beguis Coca-cola. Si a Madrid no es fabrica, a Madrid no es beu”. Aquest és el lema d'una campanya a les xarxes socials per boicotejar la venda de refrescs d'aquesta multinacional després d'anunciar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà a 1.250 treballadors, dels quals 404 seran de la planta de Fuenlabrada. Una iniciativa a la qual s'han sumat tots els sindicats.

La Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO Madrid ha traslladat el seu total suport a la plantilla dels empleats de Coca-cola en aquesta localitat de la regió en la seva lluita contra els acomiadaments. “Des de la FSC madrid recolzant als treballadors d'@CocaColaFuenla 0 acomiadaments #boicot a cocacola”, ha penjat el sindicat en el seu perfil de Twitter.

Aquesta campanya de boicot se suma a la recollida de signatures que s'ha impulsat a Change.org en la qual es reclama que es “paralitzin el tancament de les plantes de Colloto (Astúries), Alacant, Fuenlabrada (Madrid) i Mallorca”. Mesura que ja compta amb el recolzament de gairebé 6.500 signatures.

Enmig de tot això, els sindicats han decidit retardar fins al divendres l'inici de la vaga indefinida convocada com a protesta pel tancament de l'esmentada planta a Fuenlabrada amb l'objectiu que la multinacional claudique i retiri el ERO.

Marxa a Sol


A més, els treballadors de la fàbrica de Fuenlabrada han convocat una marxa per a aquest diumenge 2 de febrer en rebuig a l'ERO. La protesta començarà a la seu de Coca-cola d'aquesta localitat i finalitzarà en la Porta del Sol. Encara que no serà l'única mobilització prevista aquesta setmana. A més de la vaga l'inici de la qual està previst per al divendres, els sindicats han informat que el dimarts 28 de gener hi haurà una concentració entre les 13 i les 16 hores a l'Hotel Princesa, on s'està negociant el ERO.

30 DIES SENSE PRODUCTES Coca Cola: Coca Cola, Fanta, Nestea, Minut Maid, Llimona&Nada, Aquarius, Burn, Nordic Mist, Powerade, Sprite i Aquabona.

Boicot contra Coca-Cola por los despidos

La Federación de Servicios a la Ciudadanía (FSC) de CCOO Madrid cierra filas con los trabajadores de la planta de Fuenlabrada y su boicot a la multinacional. “No bebas Coca-Cola. Si en Madrid no se fabrica, en Madrid no se bebe”. Este es el lema de una campaña en las redes sociales para boicotear la venta de refrescos de esta multinacional tras anunciar un Expediente de Regulación de Empleo (ERE) que afectará a 1.250 trabajadores, de los cuales 404 serán de la planta de Fuenlabrada. Una iniciativa a la que se han sumado todos los sindicatos.

30 DÍAS SIN PRODUCTOS COCA COLA: Coca Cola, Fanta, Nestea, Minut Maid, Limón&Nada, Aquarius, Burn, Nordic Mist, Powerade, Sprite y Aquabona.

EUA alliberarà al cubà Fernando González, de «Els Cinc»

Fernando González Llort, un dels cinc cubans condemnats falsament per espionatge pel govern feixista d'EUA en 2001, presos des del 12 de setembre de 1998, serà alliberat en menys d'un mes, segons ha afirmat aquest dimarts el seu advocat, en declaracions al diari de Miami ‘El Nou Herald’.

En concret, González Llort serà posat en llibertat el 27 de febrer d'una presó federal, encara que se li transferirà a una presó d'immigració a l'espera de la seva deportació a Cuba, després de complir 15 anys de presó sota un fals delicte de «conspiració per cometre espionatge».

L'advocat, Ira Kurzban, ha explicat que l'Oficina Federal de Presons ha establert aquesta data per posar en llibertat a Fernando González, de 50 anys, qui compleix una sentència a 17 anys de presó, per haver denunciat actes terroristes del govern feixista d'EUA contra el poble cubà.

Per la seva banda, la portaveu del comitè «Alliberin als Cinc» amb seu a Estats Units, Gloria La Riva, ha detallat que Fernando González va anar inicialment sentenciat a 19 anys de presó, que es van reduir a 17 anys després de l'apel·lació i dels quals compliria un total de 15 anys, cinc mesos i 15 dies, avançant la seva sortida per bona conducta.

Del grup de «Els Cinc» cubans, queden quatre a la presó, després de l'excarceració a l'octubre de 2011 de René González, qui resideix ara a l'Havana. A aquest grup també pertanyen Gerardo Hernández, Antonio Guerrero i Ramón Labañino.

EEUU liberará al cubano Fernando González, de «Los Cinco»


Fernando González Llort, uno de los cinco cubanos condenados falsamente miedo espionaje miedo el gobierno fascista de EEUU en 2001, tomados desde el 12 de setiembre de 1998, será liberado en menos de un mes, según ha afirmado este martas su abogado, en declaraciones al diario de Miami ‘El Nuevo Heraldo’.

Vídeo: Les preguntes d'Amaiur al retardat Fernández sobre la drogata Teresa de Ávila i la verge del Rocío

El 23 de gener passat el ministre d'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, es va encomanar a la drogadicta a l'opi Teresa de Ávila: 'Segur que en aquests moments és una important intercessora per a Espanya, en aquests temps també adversos per a la nostra pàtria'; també la ministra de Treball subnormal i que mai ha treballat més que de ministre, Fátima Báñez, va encomanar-se fa un any a la verge del Rocío perquè l'ajudés a fer baixar la taxa de desocupació. Ara Amaiur ha entrat una bateria de preguntes al Congrés sobre les paraules d'aquests ministres i sobre el fet que el govern nazi i oligofrènic espanyol impulsés la gran creu de l'ordre del mèrit civil a la verge del Pilar.

Les preguntes que fa Amaiur al ministre idiota i ignorant de l'Opus Dei són aquestes:

1. - Com considera el ministre d'Interior que intercedeix Santa Teresa de Jesús per Espanya?

2. - Quin és el paper de la verge del Rocío en la sortida de la crisi?

3. - Ha notat millores el ministeri de l'Interior després de la condecoració a la Verge del Pilar? Quines?

4. - Considera el govern que hi ha més intercessions divines i sobrenaturals en la situació actual de l'estat? De qui?

5. - Considera el govern que es respecta l'aconfessionalitat de l'estat?

Las preguntas de Amaiur al retardado Fernández sobre la drogata Teresa de Ávila y la virgen de Rocío

El 23 de enero pasado el ministro de Interior español, Jorge Fernández Díaz, se encomendó a la drogadicta al opio Teresa de Ávila: 'Seguro que en estos momentos es una importante intercesora para España, en estos tiempos también adversos para nuestra patria'; también la ministra de Trabajo subnormal y que nunca ha trabajado más que de ministro, Fátima Báñez, se encomendó hace un año a la virgen de Rocío para que la ayudara a hacer bajar la tasa de desocupación. Ahora Amaiur ha entrado una batería de preguntas al Congreso sobre las palabras de estos ministros y sobre el hecho que el gobierno nazi y oligofrénico español impulsara la gran cruz de la orden del mérito civil a la virgen de Pilar.

#stoppujadestransport: No a la pujada del transport públic!

Si algú pensava que després d'un mes de produïda la pujada del transport decretada per la AMT, la mobilització anava a baixar i ens anàvem a resignar al fet que 'les coses són com són', s'estarà portant una desagradable sorpresa. La lluita continua i avui dimecres 29 de gener prossegueixen les mobilitzacions contra aquesta abusiva mesura que, en temps de precarietat i devaluació interna, ens imposa una pujada del transport completament injusta: de 20h a 20.30h no es paga.

Avui de 20h a 20.30h vaga d'usuaris contra la pujada del transport públic i una nova concentració a partir de les 19.00h en la Plaça de la Vila. Per que no ens anem a oblidar tan fàcilment d'aquesta nova mesura injusta. #stoppujadestransport

#stoppujadestransport: ¡No a la subida del transporte público!

Si alguien pensaba que después de un mes de producida la subida del transporte decretada por la AMT, la movilización iba a bajar y nos íbamos a resignar a que 'las cosas son como son', se estará llevando una desagradable sorpresa. La lucha continúa y hoy miércoles 29 de enero prosiguen las movilizaciones contra esta abusiva medida que, en tiempos de precariedad y devaluación interna, nos impone una subida del transporte completamente injusta: de 20h a 20.30h no se paga.

Hoy de 20h a 20.30h huelga de usuarios contra la subida del transporte público y una nueva concentración a partir de las 19.00h en la Plaça de la Vila. Por que no nos vamos a olvidar tan fácilmente de esta nueva medida injusta. #stoppujadestransport

Detinguts sis joves per presumptes agressions a un grup de feixistes el 12-O

Sis joves han estat detinguts per les forces repressives dels Mossos d´Esquadra per la seva presumpta relació amb una agressió a un grup de feixistes que van assistir a la manifestació nazi del passat 12 d'octubre, dia franquista de la Hispanitat. L'agressió va tenir lloc al barri de Sants de Barcelona, sobre les 16.30 hores, i va ser dirigida contra diversos feixistes que estaven bevent asseguts en la terrassa d'un bar i que havien acudit a l'acte a Montjuïc contra l'independentisme organitzat per la coalició feixista Espanya en marxa, en la qual es troben, entre altres organitzacions nazis, Falange Espanyola o Democràcia Nacional.

Fruit de l'agressió van resultar ferits quatre nazis de diversa gravetat que van necessitar assistència mèdica. A més es van causar danys a l'establiment per un valor superior als 1.300 euros. Als detinguts se'ls imputa els delictes de lesions, amb l'agreujant de motius d'odi -cal estimar als nazis i feixistes que van assassinar a milions de persones, segons la judicatura nazi espanyola-, i delictes de danys.

Des de primera hora del matí els agents estan realitzant un registre judicial en el centre Ca Vies de Barcelona per trobar material o indicis relacionats amb l'agressió. Una dotzena de furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat als voltants de Ca Vies, mentre uns 150 veïns han tallat la carretera de Sants, provocant retencions de tràfic.

Les recerques policials afirmen que aquest dia el grup d'agressors van sortir de forma organitzada de la casa okupada Ca Vies per realitzar l'atac. Una vegada perpetrada l'agressió, varis dels presumptes autors van tornar a Ca Vies per buscar refugi.

Segons el comunicat de les forces repressives del feixisme, els agressors, la majoria dels quals anaven encaputxats, van actuar de forma organitzada i amb una alta dosi de violència, utilitzant pals, pedres, cadenats i armes blanques. Diversos dels detinguts tenen ja antecedents policials per delictes de lesions, danys contra l'ordre públic, contra la salut pública o denúncies per portar armes prohibides.

Detenidos seis jóvenes por presuntas agresiones a un grupo de fascistas el 12-O

Seis jóvenes han sido detenidos por las fuerzas represivas de los Mossos d´Esquadra por su presunta relación con una agresión a un grupo de fascistas que asistieron a la manifestación nazi del pasado 12 de octubre, día franquista de la Hispanidad. La agresión tuvo lugar en el barrio de Sants de Barcelona, sobre las 16.30 horas, y fue dirigido contra varios fascistas que estaban bebiendo sentados en la terraza de un bar y que habían acudido a un acto en Montjuic contra el independentismo organizado por la coalición de ultraderecha La España en Marcha, en la que se encuentran, entre otros fascistas, Falange Española o Democracia Nacional.

Mursi, al tribunal colpista: "Sap vostè qui sóc jo? Sóc el president legítim d'aquest país!"

El president d'Egipte Mohamed Mursi ha comparegut aquest dimarts per segona vegada en el judici il·legal que se segueix contra ell per escapolir-se d'una presó en 2011, per part del govern militar colpista. El president, deposat per un cop d'estat organitzat des de Washington, va ser traslladat el dia anterior des de la presó d'Alexandria fins a l'Acadèmia de Policia al Caire, on es reuneix el tribunal.

En aquesta ocasió Mursi va arribar a la vista vestit de blanc i confinat en una cel·la de cristall insonoritzada per evitar que interrompi al jutge i es puguin escoltar els seus al·legats contra el tribunal de colpistes, com va ocórrer a la seva primera declaració al novembre passat.

No obstant això, Mursi ha insistit a desconèixer al tribunal i a proclamar-se el legítim president del país. “Sóc el president legítim del país, i aquest judici no és legal", ha declarat, mentre els altres islamistes detinguts proferien crits contra el "govern militar". Mursi també s'ha encarat directament amb el jutge: "Qui ets tu?", li ha etzibat.

L'expresident s'enfronta a diverses causes judicials per motius diversos, entre ells la mort de manifestants en les protestes contra el seu Govern.

Atemptat al Caire


El mateix dia de la cita judicial, el general Mohamed Said, director de l'oficina tècnica del Ministeri de l'Interior d'Egipte, ha estat assassinat aquest dimarts quan sortia de la seva casa al Caire.

Un grup d'homes armats ha obert foc contra Said amb armes automàtiques en l'avinguda de les Piràmides, una de les principals de l'àrea de Guiza, en l'oest de la capital. Els agressors, les identitats dels quals es desconeixen, esperaven al general de la Policia a la porta del seu habitatge i després de l'atac es van donar a la fugida. La figura del director de l'oficina tècnica és molt important en Interior, ja que és el responsable que trasllada les ordenis directes del ministre a la resta de funcionaris i departaments.

L'assassinat es produeix amb prou feines quatre dies després que una bomba esclatés enfront de la caserna general de la Policia a la capital egípcia, matant a tres persones.Durant el cap de setmana, a més, 49 persones han mort en enfrontaments per l'aniversari de la caiguda de Hosni Mubarak en 2011.

Atac a un gasoducte en el Sinaí

També aquest dimarts, el gasoducte principal que subministra el gas egipci a Jordània i Israel ha estat sabotejat de nou, segons informa l'agència Efe citant a una font de seguretat. na explosió ha causat un incendi en la canonada, que està sent reparada pels experts i que ha estat atacada almenys en 18 ocasions des de febrer de 2011.

Mursi, al tribunal golpista: "¿Sabe usted quién soy yo? Soy el presidente legítimo de este país"

El expresidente Mohamed Mursi ha comparecido este martes por segunda vez en el juicio ilegal que se sigue contra él por fugarse de una cárcel en 2011, por parte del gobierno militar golpista. El presidente, depuesto por un golpe de estado organizado desde Washington, fue trasladado el día anterior desde la prisión de Alejandría hasta la Academia de Policía en El Cairo, donde se reúne el tribunal.

El PP de Madrid ha robat 200 obres d'art municipals

L'Ajuntament de Madrid ha "perdut el rastre" a prop de 200 objectes registrats en l'inventari municipal de béns de caràcter històric i artístic, dels quals se sap pràcticament tot al detall, inclòs el seu valor econòmic, excepte el lloc en el qual es troben. Aquests objectes (quadres, estàtues, mobiliari, tapissos, etcètera) formen part d'un catàleg de 6.700 béns catalogats. Segons fonts municipals, no es tracta d'obres pertanyents a les col·leccions museístiques de l'Ajuntament sinó d'objectes que, per la seva antiguitat o naturalesa artística, van ser inclosos en aquest inventari.

Aquest catàleg està sent sotmès ara a revisió, amb vista a la seva publicació actualitzada el proper mes de març i l'àrea municipal de les Arts, de qui depèn, assegura que para llavors haurà localitzat tots els objectes la ubicació dels quals ara desconeix. No obstant això, i malgrat que l'inventari es renova de forma periòdica, molts d'aquests béns, els més valuosos, porten en parador ignorat almenys des de 2003.

“No pot haver-hi obres d'art que no sapiguem on estan. Em temo el pitjor atès que el quadre d'Antonio de Felipe ni tan sols està inventariat, alguna cosa inconcebible, i pel que al més aviat possible algú hauria de respondre. Això és un episodi més del desinterès del Govern del Partit Popular per la cultura”, considera el portaveu municipal socialista, Jaime Lissavetzky.

L'al·lusió a un quadre d'Antonio de Felipe es correspon amb la presumpta desaparició d'una obra d'aquest autor cedida en 1996 a la Junta de Districte de Retir. El quadre, valorat en 12.000 euros, no va ser inclòs en l'inventari de béns de caràcter històric i artístic. Va penjar del despatx del regidor durant anys, fins que un dia senzillament va deixar d'estar allí i ara ningú sap on es troba.

Alguna cosa similar pugues haver ocorregut amb els prop de 200 objectes (198, segons l'Ajuntament; 209, segons el recompte realitzat per aquest periòdic) que figuren catalogats en una localització “pendent de comprovació”.

Van poder ser traslladats de lloc sense que s'apuntés on, per exemple. Així, ara descansarien en un magatzem a l'espera de tornar a la seva ubicació original o a qualsevol altra. O van poder ser distrets fa temps per amics de l'aliè sense que l'Ajuntament es percatés d'això. En qualsevol cas, es tracta de béns de tots els madrilenys que el Consistori ha extraviat. Alguns tenen, a més del seu suposat valor històric o artístic, un gran valor econòmic.

En aquest cas, la quantia fixada en l'inventari ha de prendre's amb cautela perquè es tracta del valor d'adquisició (un llum de sostre estilo aranya comprada en 1945 per un milió i mitjà de pessetes, quan per aquests diners es podia adquirir una bona casa, figura ara per aquest mateix valor, 9.000 euros) o el que se li donés en el moment d'inclusió al catàleg. No es té així en compte ni l'efecte de la inflació ni l'apreciació o depreciació del ben pel seu valor artístic i històric intrínsec al llarg dels anys. Feta aquesta excepció, la suma del valor dels objectes extraviats frega els 600.000 euros, segons el seu preu en l'inventari.

Quins objectes estan en parador ignorat? Hi ha, per exemple, dos quadres provinents del Museu Municipal; van sortir d'allí a l'abril de 1992, i no se sap gens d'ells almenys des de 2003.

Hi ha objectes com un candelabro de plata neogòtic de mig metre d'altura, o dos rellotges de paret de fusta del segle XIX. Un llum de sostre de bronze i cristall del segle XIX de més de dos metres d'altura, o una catifa de 12 metres de longitud. I, fins i tot, una taula de sessions amb 15 butaques a joc valorada en el seu moment en 60.000 euros.

Hi ha escultures, com les 27 peces d'estil neoclàssic del segle XVIII procedents del palau dels Ducs d'Osuna. Hi ha pintures, com un gravat i un dibuix d'Eduardo Rierol, o un retrat del exalcalde Enrique Tendre Galván realitzat per José Luis de Palacio i valorat en 18.000 euros. I art sacre, com un Crist crucificado o una còpia del famós quadre de la Verge de la Coloma, tots dos del segle XVII. Aquestes dues obres (de 30.000 euros cadascuna), com a moltes de les més valuoses, ja estaven en parador ignorat en 2003.

Alberto Ruiz-Gallardón (PP) va rellevar aquest any en l'alcaldia a José María Álvarez del Manzano. Va iniciar llavors un meticulós procés d'inventari de béns immobles i mobles de l'Ajuntament, inclosos els de valor històric i artístic. En 2008, va elaborar una instrucció sobre altes i baixes i gestió de l'inventari.

Ara, amb Ana Botella en l'alcaldia des de gener de 2012, l'Ajuntament s'ha compromès a localitzar aquestes obres. Algunes porten tant temps extraviades, no obstant això, que potser el més factible sigui acceptar la pèrdua. I reflectir-la en l'inventari.

El PP de Madrid ha robado 200 obras de arte municipales

El Ayuntamiento de Madrid ha "perdido el rastro" a cerca de 200 objetos registrados en el inventario municipal de bienes de carácter histórico y artístico, de los que se sabe prácticamente todo al detalle, incluido su valor económico, excepto el lugar en el que se encuentran. Estos objetos (cuadros, estatuas, mobiliario, tapices, etcétera) forman parte de un catálogo de 6.700 bienes catalogados. Según fuentes municipales, no se trata de obras pertenecientes a las colecciones museísticas del Ayuntamiento sino de objetos que, por su antigüedad o naturaleza artística, fueron incluidos en ese inventario.