dimecres, 8 de desembre de 2010

CCOO rebutja el neoliberalisme del govern

Davant les noves mesures neoliberals del Govern, CCOO critica: "Les mesures econòmiques i socials aprovades avui ja van ser objecte del més absolut rebuig per CCOO quan es van anunciar, per considerar-les contradictòries amb el que el Ministeri de Treball expressava feia pocs dies; antieconòmiques, ja que la privatització parcial de loteries i AENA, en termes econòmics, no suposa més que "pa per avui i fam per demà"; i antisocials, doncs retirar l'ajuda de 426 euros significa deixar a més de 600.000 persones sense cap tipus d'ingrés, és a dir, "abandonades a sa sort" enmig de la crisi, quan al mateix temps es baixen els impostos a les empreses.

2 - Pel que fa a la necessària reforma del sistema públic de pensions CCOO mostra, novament, la seva disposició a abordar una reforma, negociada i consensuada, del sistema, que en garanteixi la viabilitat i sostenibilitat present i futura, conscients que, en poc temps, haurem de pagar més pensions, durant més temps i de major quantia. Tota reforma que persegueixi aquest objectiu ha de venir precedida d'un veritable procés de negociació i ser objecte del major consens polític (Pacte de Toledo) i social (concertació) possible, si veritablement vol ser eficaç.
3 - Que l'objectiu de promoure una reforma del sistema públic de pensions, amb el màxim consens, requereix del temps necessari per fer-ho realitat. En aquest sentit, anunciar de manera sorprenent l'avançament en dos mesos el calendari inicialment previst, suposa estrènyer tant els terminis per a la negociació que, fa pensar que el que busca el Govern no és tant garantir de veritat la sostenibilitat del sistema com utilitzar les pensions per seguir llançant missatges als "mercats". Missatges que, com l'experiència demostra, només calmen momentàniament la seva voracitat. Als mercats cal respondre'ls per altres vies, que passen per una actuació mancomunada de la Unió Europea i del seu Banc Central, i no per la de "lliurar" el nostre sistema de protecció social.
4 - Per a CCOO l'obertura de les negociacions per a la reforma del sistema públic de pensions comporta la retirada de les pretensions del Govern de retardar obligatòriament l'edat de jubilació als 67 anys. El mateix objectiu que diu perseguir el Govern amb aquesta mesura es pot aconseguir potenciant l'allargament de l'edat de jubilació amb caràcter voluntari tal com ja figura en el nostre ordenament legal des de la reforma del 2001.
5 - Si el que el Govern amaga amb l'anunci de la reducció dels terminis per presentar la reforma de les pensions és no moure els seus plantejaments inicials ha de saber que provocarà una escalada de la tensió social de la qual ell serà l'únic responsable.
6 - En aquestes condicions CCOO crida als treballadors i treballadores i al conjunt de la ciutadania a convertir les mobilitzacions convocades per al pròxim 18 de desembre a l'expressió massiva del rebuig al retard de l'edat de jubilació als 67 anys, sense descartar que, si persisteix en elles, haguem convocar noves accions més contundents.

El PCE Langreo impulsa les candidatures del PCA

El PCE de Langreo ha començat avui una recollida de signatures entre els militants i simpatitzants d'Astúries i la resta de l'estat, perquè donin suport a la petició sobre l'anomenada "disposició addicional segona" dels estatuts del PCE, per la qual hi ha la possibilitat de presentar candidatures al marge d'IU si no es solucionen conflictes com el que viuen els comunistes asturians, marginats de les llistes.

Ivan Suárez anunciar la iniciativa a l'estiu, moment en què ja va assenyalar "que no es dóna cap situació de normalitat a Astúries ja que el PCA segueix sense ser reconegut per part d'IX, que l'harmonització d'estatuts d'aquesta organització no existeix i que la participació dels comunistes en les eleccions municipals i regionals ha d'assegurar-se perquè els nostres simpatitzants i militants tinguin un referent polític".

"Començarem fent una recollida de signatures a tots els militants, també a tots els simpatitzants i votants que ara mateix estan totalment descontents amb la política d'IX a Astúries, des del primer poble d'Astúries fins a l'últim", afirmà Suarez, que va explicar que al bloc del PCE de Langreo es penjaria "un punt de recollida de signatures digitals de tots els que donin suport a aquesta iniciativa amb el seu número de DNI".

La iniciativa ja està en marxa a la web del PCE de Langreo.

Assange: Una "violada" col.laboradora de la CIA i les "Damas de Blanco"

Una de les dones que acusa el fundador de Wikileaks, Julian Assange, de delictes sexuals, Anna Ardin (foto) ha treballat amb un grup que té connexions amb l'Agència Central d'Intel.ligència (CIA) d'EUA. James D. Catlin, advocat que va representar recentment a Assange, afirma que la investigació per delicte sexual contra el fundador de WikiLeaks es basa en afirmacions de que no va usar condons durant les seves relacions sexuals amb les dues dones "sueques".

Fonts de la Fiscalia sueca van dir la setmana passada que Assange no era buscat per violació com s'ha informat, sinó per una cosa anomenada "sexe per sorpresa" o "sexe inesperat".

Una de les acusadores, Anna Ardin, sembla tenir "vincles amb grups finançats pels Estats Units contra Fidel Castro i per grups anticomunistes", d'acord amb una investigació publicada per Israel Shamir i Paul Bennett, a Counter. Ardin, nascuda a Cuba, va treballar a favor de "Las Damas de Blanco", un grup de dones que s'oposen al govern cubà amb la financiació de Miami.

Shamir i Bennett també descriuen a Ardin com una suposada "esquerrana" que "va publicar diatribes anti-Castro en llengua sueca per a la Revista Assignatures Cubanes difosa per Misceláneas de Cuba". Assenyalà també el professor Michael Seltzer que el grup està dirigit per Carlos Alberto Montaner, un home vinculat amb la CIA.

Shamir i Bennett han assenyalat que: "Les Damas de Blanco reben finançament del govern dels EUA i compten entre els seus partidaris amb Luis Posada Carriles".

Un document desclassificat el 1976 va revelar que Posada era llavors agent de la CIA i els seus advocats han sostingut que va mantenir vincles amb l'agència per 25 anys. Ha estat vinculat a atacs terroristes que van matar desenes de persones.

Ardin "està vinculada a militants per l'equitat de gènere a la Universitat d'Uppsala, que van optar per associar-se amb aquest grup de dones cubanes finançat per EUA i recolzat obertament per terroristes i assassins de masses", declarà Kirk James Murphy.

A l'agost, Assange va dir a al Jazzeera que les acusacions eren "clarament una campanya de desprestigi. Se'ns ha advertit que, per exemple, el Pentàgon està planejant utilitzar trucs bruts per destruir la nostra feina".

El fundador de WikiLeaks va dir que va ser advertit d'anar amb compte amb "les trampes del sexe". Hi haurà caigut Assange en una d'aquestes trampes? "Potser, sí. Potser no", va dir.

L'advocat de Catlin va assenyalar que tant Ardin com Sofia Wilén, la segona acusadora, enviar missatges SMS i tweets presumint de les seves conquestes després de les suposades "violacions".

"En el cas de Ardines està clar que fins va fer una festa en honor al Assange al seu apartament després que ell cometés" el delicte "i ella va assegurar als seus seguidors a Twitter que ell era "una de les persones més simpàtiques i intel.ligents del món, és increïble!", va escriure. (El missatge en suec original està esborrat del Twitter d'Anna Ardin, però va ser publicat per un blocaire suec).

7 sindicats acusen La Bressola de manca total de control

7 sindicats francesos acusen La Bressola, l'entitat que aglutina les escoles que utilitzen el català com a llengua vehicular al Rosselló, com "el pitjor empresari de l'ensenyament privat", per no complir el codi del treball francès, no respectar el dret de vaga ni tampoc la Declaració francesa dels Drets Humans. Foto: El director de La Bressola de Perpinyà, Joan Pere Le Bihan, a TV3.

En un extens comunicat, firmat per CGT, Solidaris 66 (nº del departament), Sud Educació 66, Sud Cultures Solidàries, SUNDEP, CGT/SNPEFP i CNT66, els sindicats d'ensenyament denuncien una manca de control "tant de la seva gestió com de la qualitat de les seves prestacions pedagògiques".

La plataforma aplaudeix el "treball realitzat per l'Associació per a la protecció, la difusió i la promoció de la llengua catalana", però assegura que la direcció no paga les hores extra: "Les hores suplementàries, les activitats de cap de setmana o vigilància de menjador no són remunerades".

A més, segons els sindicats, no es respecta el dret de vaga i els contractes de treball "contenen anomalies", afegint "l'adhesió obligada a la filosofia de la Bressola".

"Cap projecte de defensa de la llengua catalana ha de servir per desvaloritzar els professors assalariats de La Bressola i per funcionar sense respecte de la legislació francesa del treball", conclouen.

"Strauss Kahn no és benvingut a Grècia"

Ahir a la tarda, milers de treballadors, empleats, estudiants, autònoms, dones i camperols pobres "van donar la benvinguda" al capdavant de l'FMI, Strauss Kahn, a Atenes amb orgull i de manera militant, amb les seves necessitats contemporànies com "bandera". Mentre el govern i els industrials van rebre al seu còmplice en el crim contra el poble, els treballadors a Atenes declaraven en la manifestació organitzada pel PAME, la PASEVE, la Pasi, el MAS i l'OGE a la Plaça Sintagma que no era benvingut a Grècia.
"

La preparació de la manifestació davant del Parlament havia començat des ben d'hora: Una pancarta gegantina amb el lema: "Pobles d'Europa, aixequeu-vos!", escrita en grec i en anglès, dominava la cruïlla dels carrers Otón i Amalia.

La pancarta darrere del podi posava: "Strauss Kahn no és benvingut a Grècia. Aixequeu-vos contra la política antipopular del govern i de la troica". Al costat del podi hi havia quatre forques amb ninots que representaven l'Associació dels Industrials, el govern, el FMI i la direcció de la Confederació General dels treballadors en el sector privat.

Quan va acabar la manifestació, els treballadors en un acte simbòlic van cremar els ninots que representaven al govern, els empresaris, els seus aliats imperialistes estrangers i els sindicalistes grogs.

Aleka Papariga: Contraatac frontal ja!


A la manifestació la Secretaria General del KKE, Aleka Papariga, va fer la següent declaració sobre la visita de Dominique Strauss Kahn:

"El temps es comença a esgotar. Ara mateix cal llançar un contraatac frontal en contra de la política del govern i de la troica que l'han imposat a Grècia. Tenim la capacitat de canviar les coses. Que no es perdi ni un moment!

EUPV acusa al conseller de menysprear el valencià

Marina Albiol, diputada d’EU, assegura que les causes principals dels dolents resultats de l’enquesta sobre l’ús i el coneixement del valencià són “l’anticatalanisme del PP, la falta d’inversió per part del Consell en polítiques del foment del valencià i la nefasta actuació de Font de Mora en Educació”.

La diputada d’Esquerra Unida a Les Corts, Marina Albiol, ha criticat durament la política lingüística del Consell: “Els dolents resultats que dóna a conèixer l’última enquesta de la Conselleria d’Educació sobre l’ús i el coneixement del valencià eren d’esperar, ja que tenim un Conseller d’Educació que menysprea la nostra llengua”.

“El Partit Popular porta molts anys potenciant el conflicte lingüístic. L’anticatalanisme del PP suposa un atac frontal a la llengua i en res ajuda a que els ciutadans i ciutadanes l’utilitzen d’una manera normalitzada”, afirma la diputada d’EUPV, i posa com a exemple d’aquest anticatalanisme el tall de les emissions de TV3 per part del Consell.

Albiol considera que la política de retalls del Partit Popular pel que respecta a la promoció i al foment del valencià “no ens ajuden a avançar, i si continuem així les pròximes enquestes donaran, malauradament, uns resultats encara pitjors”, i recorda que enguany s’ha produït un retall del 39% de les subvencions per al foment del valencià, per a la promoció de la nostra llengua al teatre o per a la traducció de les obres literàries en valencià.

La diputada d’EUPV assegura que el màxim responsable de la situació del valencià al nostre País és el Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, “més preocupat pel xinés que pel valencià” i assegura que al País Valencià hi ha 95.000 alumnes que van estudiar la primària en valencià però que no poden continuar la secundària en aquesta línea per falta de places, “si no es canvia la política lingüística de la Conselleria i el nefasto Conseller, el futur del valencià pinta molt negre”.

Agenda Roja a l'Ateneu Roig de Gràcia

Agenda Roja: Dijous 9 de desembre a les 19:00h: Presentació agenda de la dona 2011 i Inauguració de l’exposició: ”Roig i Violeta”, en Homenatge a les dones lluitadores. Participen:: Anna Rubio, Agenda de la dona, Antonina Rodrigo, Escriptora, Lola González, testimoni de lluita i Carmen Plazuelo, de l'Àrea de la dona de la Fundació Pere Ardiaca.
A l'Ateneu Roig de Gràcia.

Dijous 9 de desembre a les 21:45h: Grup de Cinema de l’Ateneu Roig. Passi de la Pel·lícula: El secreto de Vera Drake.

Divendres 10 i dissabte 11 de desembre: Jornades Sin Permiso 2010 a Barcelona

Fes click aquí
per més informació

Inscripció prèvia obligatòria.