dilluns, 17 d’octubre de 2011

Al-Xabab nega el segrest de les cooperants espanyoles i amenaça a Kenya amb represàlies

Els integrants de la milícia islamista d'Al Shabaab a Somàlia han negat l'autoria del segrest de dues cooperants espanyoles i ha amenaçat amb dur a terme atacs a Kenya si l'Exèrcit d'aquest país no es retira del territori somali: "Al-Xabab nega categòricament totes les acusacions relacionades amb el segrest de turistes i cooperants a Kenya", ha subratllat la milícia, en al·lusió també a d'altres segrestos esdevinguts en l'últim mes en zones pròximes a la frontera amb Kenya.

"Les acusacions de les autoritats kenianes sobre els recents segrestos són, en el millor dels casos, infundades. I a més de ser meres conjectures, no estan substanciades amb cap prova verificable", ha assegurat la milícia islamista.

Al-Xabab va fer aquesta breu al·lusió al segrest de les dues espanyoles en una nota en la que va amenaçar amb represàlies després que l'Exèrcit kenyà iniciés el passat dissabte el seu desplegament en sòl somali en resposta als segrestos en zones veïnes a la seva frontera amb Somàlia.

En una roda de premsa a Mogadiscio, el portaveu d'Al Shabab, Ali Mohamud Rage, ha denunciat que "les tropes kenyanes s'han endinsat uns 100 quilòmetres a Somàlia i, en alguns casos, han bombardejat sòl somali. Si segueixen així, es penediran i hauran d'atenir a les conseqüències a casa".

"Kenya té pau, les seves ciutats tenen gratacels i els seus negocis floreixen allà, mentre que Somàlia està en caos. Si el Govern kenyà ignora nostres crides per a la fi de l'agressió a Somàlia, colpejarem el cor dels seus interessos", ha afegit Rage

El desplegament kenyà va començar després del segrest de les cooperants espanyoles Montserrat Serra i Blanca Thiebaut al campament kenyà de refugiats de Dadaab (est), a 100 quilòmetres de la frontera amb Somàlia.

Avanç somali

El cap militar de Somàlia ha declarat a l'agència Reuters que els seus soldats estaven avançant cap a la ciutat de Afmadow, que està a prop d'una base fins ara deserta i que s'ha vist afectada pels atacs aeris el diumenge.

Prèviament, aquest mateix dilluns, l'Exèrcit kenyà ha bombardejat les posicions de la milícia radical islàmica en Qoqani, al sud de Somàlia.

Diversos testimonis afirmen haver vist com avions militars i helicòpters de l'Exèrcit kenyà han bombardejat les posicions d'Al-Shabab després que els seus soldats s'endinsessin més 100 quilòmetres en territori somali, segons el diari kenyà The Standard.

En l'operació militar, en què, al costat del Exèrcit kenyà, han participat efectius del Govern de Somàlia i de la milícia progovernamental somali Ras Kamboni, s'ha pres el control de la zona de Qoqani, a la regió del Baix Yuba, a prop de la frontera amb Kenya, assegura The Standard, que cita com a font a testimonis.

Intens atac

"Les forces del Govern han pres el control de Qoqani després d'un intens bombardeig sobre les posicions d'Al Shabab i els seus seguidors", ha comentat el responsable de seguretat de l'Administració somali Abdurrahman Mohamed.

"L'enemic està acabat i continuarem perseguint", ha afegit Mohamed.

Sugule Ali, un líder tribal de la zona, ha assegurat haver vist com "diversos avions llançaven bombes en Qoqani i provocaven fortes explosions, la qual cosa va fer que Al-Xabab fugís sense enfrontaments directes".

A més, Kenya ha mobilitzat en Liboi, localitat kenyana propera a la frontera de Somàlia, artilleria pesada i nombroses tropes per "allunyar els milicians d'Al-Shabab el més possible de la frontera (amb Kenya)", va dir a l'emissora local Capital FM una font militar.

Així mateix, nombrosos camions traslladen a efectius de l'Exèrcit kenyà als punts fronterers de Moyale, Kiunga, Mandera, Wajir i Garissa.

"Al-Xabab ens ha declarat la guerra, així que hem fet el mateix", ha assenyalat aquest diumenge el secretari d'Estat kenyà de Seguretat Interna, Francis Kimemia, a Capital FM.

Sense confirmació

El Govern kenyà no ha precisat oficialment els detalls de l'ofensiva contra els rebels d'Al-Shabab a Somàlia, mentre un comunicat del Ministeri de Defensa es limita a assegura que "Kenya està utilitzant diverses opcions" per perseguir els radicals.

"Tenim una frontera amb Somàlia de 1.400 quilòmetres de llarg, des Mandera fins Kiunga, i estem explorant opcions per dur a terme ofensives aèries, navals i terrestres", apunta el text.

L'Executiu de Kenya basa la seva incursió en territori somali en el seu dret a la defensa pròpia ia combatre el terrorisme que preveu l'article 51 de la Carta de l'ONU i diverses resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides.

Veure també:
Les ONGs, organitzacions feixistes amb diners públics i cau de fatxendes en vacances molt ben pagades
/2011/10/les-ongs-organitzacions-feixistes-amb.html

La prevenció del càncer de mama "està fracassant"


El catedràtic d'Oncologia i Director Científic de FEFOC, el professor Dr Jordi Estapé, ha afirmat durant la roda de premsa de presentació de la campanya 'Gramona' contra el càncer de mama, que la prevenció d'aquesta malaltia "està fracassant" ja que en "poc temps" han augmentat un 33% els casos.

Comunicat de cinc punts dels facilitadors internacionals per la pau al País Basc

L'ex-primer ministre irlandès, Bertie Ahern, acompanyat per l'ex-secretari general de l'ONU, Kofi Annan, el president del Sinn Féin, Gerry Adams, l'ex-cap de gabinet de Tony Blair, Jonathan Powell, l'ex-primera ministra noruega, Gro Harlem Bruntland i l'ex-ministre d'Interior i Defensa francès, Pierre Joxe, ha llegit un comunicat de conclusions del congrés de pau organitzat per Lokarri a Sant Sebastià.

1- Cridem a ETA a fer una declaració pública de cessament definitiu de l'activitat armada, i sol·licitar diàleg amb els governs d'Espanya i França per tractar exclusivament les conseqüències del conflicte.

2. Si la aquesta declaració es fa efectiva, instem els governs d'Espanya i França a donar la benvinguda i acceptar el començament de converses per tractar exclusivament les conseqüències del conflicte.

3. Instem a que s'adoptin passes profundes per avançar en la reconciliació, reconèixer compensar i assistir a totes les víctimes, reconèixer el dolor causat i ajudar a curar les ferides personals i socials.

4. En la nostra experiència de resolució de conflictes hi ha tot sovint altres qüestions que si són tractades poden ajudar a obtenir una pau duradora. Suggerim que els actors no violents i representants polítics es reuneixin i discuteixin qüestions polítiques i d'altres que hi tinguin relació, com la consulta a la ciutadania, que podria contribuir a una nova era sense conflicte. En la nostra experiència, les terceres parts observadores o facilitadores ajuden al diàleg. Aquí, el diàleg també pot ser assistit per facilitadors internacionals si ho volen les parts implicades.

5. Estem disposats a organitzar un comitè de seguiment d'aquestes recomanacions.

Altre conte de ciència ficció: El núvol àcid que devorarà el Sistema Solar

Avui publica RIA Novosti una infografia ja del 2008 on, primer de tot, ens alerta que el món s'acabarà a les 09:15 EDT de l'1 de juny de 2014. Tot va començar el 2005, quan un mitjà d'allò grog desvergonyit i per a creduls en tot lo increíble, el Weekly World News, publicava un article amb apariència científica que era un autèntic invent de la redacció per vendre paper sense cap vergonya. Com tantes altres bajanades, i com un joc d'infants, la bola torna cíclicament a omplir els blogs dels beneits, tot i que hom demanaria a un mitjà normalment seriós que rectifiqui els errors, que no està l'ambient per bromes pesades!

El fatídic "Núvol del Caos"

Notícia apareguda a Yahoo! News el 12 de setembre de 2005: ¡NÚVOL DE POLS DESTRUCTORA DE PLANETES S'ADREÇA A LA TERRA!

Per Mike Foster (Weekly World News) CAMBRIDGE, Massachusetts.

Un grup d'astrònoms petrificats de por han detectat una misteriosa massa a la qual han batejat com "Núvol de Caos" i que dissol tot el que troba al seu pas, incloent-hi cometes, asteroides, planetes i estrelles senceres. I es dirigeix ​​directament cap a la Terra!

Descoberta el 6 d'abril de 2005 per l'Observatori de Raigs X Chandra de la NASA, aquest núvol de pols còsmica de 16 milions de quilòmetres d'ample ha estat comparada amb una "nebulosa d'àcid" i es mou cap a nosaltres a una velocitat propera a la de la llum. La seva data d'arribada ha estat estimada per a les 9:15 del matí, hora de l'Est, de l'1 de juny de 2014.

"La bona notícia és que aquest descobriment confirma algunes teories físiques avançades", va anunciar el doctor Albert Sherwinski, astrofísic de Cambridge properament lligat a la NASA. "Les males són que l'aniquilació del nostre Sistema Solar és imminent".

Els experts creuen que el núvol de caos està composta de partícules alliberades prop de l'horitzó d'esdeveniments d'un forat negre (una forma de l'anomenada "Radiació de Hawking"), distorsionades per la informació corrupta emanada del forat.

"Al centre de la nostra galàxia, a uns 28.000 anys llum de la Terra, hi ha un forat negre supermassiu", explica Sherwinski.

"Fa un any, l'eminent físic Stephen Hawking va revisar la seva teoria sobre els forats negres. Abans sostenia que res pot escapar dels seus poderosos camps gravitatoris. Després va demostrar que la informació sobre els objectes que havien estat atrapats allà podia ser reemesa en una forma mutilada o distorsionada. Ara, sembla que aquesta informació corrupta pot distorsionar de fet la matèria. Imagini que la nostra galàxia-la Via Làctia-és una bella carta manuscrita. Ara, tiri un got d'aigua sobre la carta, i observi com les paraules es dissolen i taques a mesura que el líquid s'escampa. Això és el que el núvol de caos fa amb cada estrella i planeta que se li creua per davant ".

Per no desencadenar el pànic, la NASA ha evitat fer públic aquest alarmant descobriment, però els anònims informants de Sherwinski li "filtrar" informació i esgarrifoses imatges del núvol acabada de descobrir mentre es devorava a un asteroide.

"Era com observar un garrí mentre es dissolia en un tanc d'àcid", va dir a Sherwinski un científic de la NASA.

Normalment, la Radiació de Hawking és inofensiva. "Es produeix quan un parell electró-positró es troba en l'horitzó d'esdeveniments d'un forat negre", explica Sherwinski. "La intensa curvatura de l'espaitemps fa que el positró caigui en el forat, mentre l'electró escapa".

Però quan es "infecten" d'informació errònia provinent del forat negre, les partícules alliberades es converteixen en un núvol de caos, que al seu torn contagien tot el que toquen.

"Si això continua, el núvol de caos eventualment reduirà a la nostra galàxia al mateix estat de caos que existia abans del naixement de l'univers", va advertir l'astrofísic.

Alguns investigadors diuen que l'única esperança de la Humanitat pot ser construir un "arca espacial" i enviar-la a la galàxia d'Andròmeda, distant de la nostra uns 2,1 milions d'anys llum.

"No podrem salvar la totalitat de la població humana, però potser sí als millors i més brillants", va observar l'expert britànic en coets David Hall, quan se li va preguntar sobre la factibilitat d'un projecte així.

Però fins i tot si una nau semblant pogués ser construïda a temps, l'evacuació de la Terra podria ser inútil si les teories sobre l'origen del núvol de caos són correctes.

"La nebulosa d'Andròmeda té en el seu centre un forat negre 15 vegades més gran que el de la Via Làctia", indica el doctor Sherwinski. "Seria com saltar de la paella al foc".

Un alt funcionari de la Casa Blanca (que va exigir mantenir l'anonimat) va dir que els millors assessors científics del president estan tractant de calmar les aigües.

"Això s'assembla molt al de l'escalfament global, en el sentit que encara no estem segurs de si és real o no", va dir el funcionari. "L'existència de l'anomenada núvol de caos és només una teoria. Els nord-americans no han d'entrar en pànic fins que haguem analitzat tots els fets".

Fins aquí la notícia de 2005 que encara omple la xarxa. Compartim plenament el comentari següent del Dr Plait que denuncia la tonteria:

"Vaja, per Zeus! Convinguem que aquesta notícia, difosa per un òrgan seriós, és veritablement com per espantar-se".

Des del seu lloc BadAstronomy.com ve -el dr Phil Plait- corrent en el nostre auxili

"La veritat és que l'article és una ximpleria més gran que una casa. La segona veritat (que és el primer que em va cridar l'atenció a mi i que hauria d'haver cridat l'atenció a vostè, car lector) és que el solt de Yahoo! cita com a font Weekly World News. Si vostè acostuma llegir les notícies de, per exemple, Axxón, observarà que sempre, però sempre, el periodista esmenta la font d'on prové la notícia que està citant. Per tant, la sola menció d'un diari seriós feia més transparent la notícia. Vostè coneix Weekly World News com coneix al Washington Post, a UP o Reuters? No, oi?".

"El següent és que, un cop esmorzats d'això, podríem fixar-nos en quina secció de Yahoo! està publicat l'article. En aquest cas es tracta de la secció "Entreteniment i xafardeig", lloc poc adequat si n'hi ha per publicar una notícia sobre ciència que, a més, profetitza assumptes prou greus per al futur de la Humanitat, la Terra i el Sol. Proclama la nostra pròxima mort planerament, bah!".

I aquí intervé el doctor Plait: "El proper pas per revisar la veracitat de l'article seria donar un googlaç al nom del científic que cita l'article: Albert Sherwinski". Veurem amb alleujament que totes les referències a l'esmentat senyor apunten, o bé l'article de Yahoo! o bé al seu desmentit en el lloc del propi Plait. No hi ha un paper científic signat per ell, cap currículum vitae en una pàgina de la Universitat de Cambridge, res en absolut com no siguin referències a la bajanada en qüestió. Perquè Albert Sherwinski, senzillament, no existeix.

Però, com deia un ministre de propaganda nazi, coix, ressentit, assassí i filicida, una equilibrada barreja de mentides i veritats funciona molt millor que una mentida plana, perquè és molt més difícil verificar quines parts són certes i quines no.

Brussel·les proposa sancions penals per al sector financer

La Comissió Europea presentarà el dijous finalment la seva proposta per endurir les sancions per abusos en els mercats, en proposar per primera vegada la possibilitat que aquestes tinguin caràcter penal en el cas de les infraccions més serioses: "El sector financer també té responsabilitats, incloent responsabilitats penals. Farem aquesta setmana una proposta en aquest sentit dins de les nostres iniciatives per regular el mercat financer", ha indicat el president de la CE, José Manuel Durao Barroso, després de la cimera social tripartida celebrada aquest dilluns.

"Ens assegurarem que hi hagi nivells de sancions apropiats en els diferents estats membres i per primera vegada anem a establir l'obligació per als Estats membres de preveure sancions de caràcter penal per les infraccions més serioses", ha assenyalat per part una font de la Unió Europea coneixedora de la proposta.

El Tractat de Lisboa permet la imposició de sancions penals.

Revisió de la Directiva sobre Abusos en els Mercat

Les sancions penals formaran part de la revisada Directiva sobre Abusos en els Mercats (MAD, per les sigles en anglès), que el 2003 va introduir una marc integral consistent de quatre directives i una regulació per posar fre a les negociacions amb informació privilegiada i pràctiques de manipulació dels mercats.

Segons una altra font europea, MAD, que té ara rang de regulació, serà convertida en una directiva.

La CE afirma que les sancions imposades pels Estats membres divergeixen en aspectes essencials com els tipus de sancions possibles, l'àmbit d'aplicació per sectors i la quantia de les multes, per la qual cosa hi ha el perill que els actors del mercat es refugiïn on les sancions són menors o improbables.

La CE no proposarà uns estàndards mínims o unificats per a tots els Estats miembrosPor exemple, pel que fa a sancions per negociacions amb informació privilegiada o manipulació de mercats, Bulgària no té càstigs per a cap d'aquestes infraccions, i diversos altres com Àustria, Eslovàquia , República Txeca, Estònia, Finlàndia i Eslovènia només tenen mesures punitives per un dels dos abusos.

Només 13 Estats membres compten amb penes de presó per delictes financers, segons el Comitè de Reguladors de Valors Europeus.

No obstant això, la CE finalment no proposarà uns estàndards mínims o unificats per a tots els Estats membres, sinó que deixarà aquestes decisions a la "discreció" de les autoritats nacionals dels Estats membres, segons les fonts.

La MAD també ampliarà l'abast de la directiva, en estendre les obligacions sobre abusos, negociacions amb informació privilegiada i manipulació de preus, entre d'altres infraccions, a "tots els actius i totes les plataformes" de negociació, van explicar.

Les restes del cometa Elenin passen prop de la Terra

Les restes del famós cometa Elenin, amb el que relacionen alguns delirants la suposada arribada d'extraterrestres i la fi del món, volarà entre aquest diumenge i dilluns a una distància mínima de la Terra, adverteixen els astrònoms. Els astrònoms admeten la possibilitat que el cometa no sigui vist en el punt on hauria de passar (a les 19.51 GMT) doncs ja fa dies que es va convertir en un eixam de fragments, difícils de detectar fins i tot usant un gran telescopi.

L'astre, descobert per l'astrònom rus Leonid Elenin el desembre de 2010 i convertit en el primer cometa 'rus' des de fa 20 anys, es va fer famós sobretot entre els defensors de teories conspiratives i entre els que prediquen la fi del món el 2012 . Aquestes persones sostenien que l'arribada a la Terra del cometa causaria una catàstrofe mundial. Fins hi va haver qui veien en les imatges de Elenin naus espacials amagades darrere de la seva estela.

"Els astrònoms tenen problemes per trobar-lo. Potser perquè va desaparèixer completament", va confessar en un comunicat Don Yeomans, director del programa de la NASA per controlar els objectes propers a la Terra.

A finals d'agost, els científics i aficionats que observaven aquest cometa, van advertir una important reducció en la brillantor del seu nucli, el que dóna compte del començament de la destrucció del cos celeste. Encara més, a finals de setembre quan va passar pel periheli (el punt de l'òrbita més proper al Sol), no va aparèixer a les fotos de l'observatori solar Heliosfèric SOHO. Els científics van concloure llavors que havia caigut.

Durant una altra observació, el mateix Elenin (qui li va donar el nom al astre) va detectar només una taca feble i difusa. Els astrònoms prediuen que les restes del cometa tornaran a la Terra d'aquí a 12.000 anys.

SI denunciarà Montilla, Corbacho i Fogué pels sobresous a la Diputació

Solidaritat presentarà aquesta setmana una denúncia a Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè investigui el suposat blindatge a sous de càrrecs de la Diputació de Barcelona. El diputat Alfons López Tena considera que el llavors president de l'entitat i expresident del Govern, José Montilla, i els seus successors Celestino Corbacho i Antoni Fogué, podrien haver incorregut en un delicte contra l'administració pública i "malversació de cabals públics". Foto: Antoni Fogué, marit de la De Madre, president de la Diputació de Barcelona per designació personal d'en Bartu, que va ser designat per la De Madre... Visca la familia i el desmadre! Com poden veure clicant a l'enllaç el robatori 'socialista' ja va ser denunciat fa quasi dos anys!

Per la seva banda, el secretari general de SI, Uriel Bertran, considera que accions dels indignats com la ocupació d'un bloc de pisos buit a Nou Barris demostra que cal tractar "d'arrel' el problema de la crisi.

Comença a Donostia un congrés de pau històric

Dirigents internacionals d'acreditada experiència en la resolució de conflictes internacionals es reuneixen avui a Donostia per mirar d'aviar una solució del conflicte basc. La conferència, qualificada de gran importància, era molt esperada per sectors diversos del País Basc. Entre els assistents hi ha l'ex-secretari general de les Nacions Unides Kofi Annan, el cap del Sinn Féin, Gerry Adams, Gro Harlem Bruntland, Bertie Ahern, Pierre Joxe i l'ex-cap de gabinet de Tony Blair, Jonathan Powell; també tots els sindicats i partits bascos, menys el PP. Blair, que també hi era convidat, ha excusat l'assistència per compromisos al Pròxim Orient.

La conferència ha estat organitzada per Lokarri, el Grup Internacional de Contacte, Berghof Foundation, Conciliation Resources, The Desmond Tutu Peace Foundation i la NOREF. A l’hora de presentar-la, Powell, màxim negociador de la pau al Nord d'Irlanda en representació del govern britànic, es va confessar molt esperançat per la reunió i va preconitzar un diàleg inclusiu, 'perquè la pau duradora no s'aconsegueix parlant solament amb els teus amics, sinó amb els teus enemics i amb els enemics dels teus amics'.

També va dir que, quan es va començar a entrevistar amb els dirigents republicans, no els havia volgut donar la mà perquè l'IRA havia amenaçat uns familiars seus, però que ara lamentava no haver-ho fet. 'Cal abandonar la concepció que els uns han guanyat i els altres han perdut; tothom ha de sortir de la taula amb la sensació d'haver guanyat.'

Els governs basc i espanyol i el PP declinen la invitació


Els governs basc i espanyol, tots dos socialistes, han refusat la invitació i, de fet, el Partit Socialista Basc, havia dit inicialment que no hi participaria. Fa pocs dies va rectificar i ahir el lehendakari, Patxi López, va expressar respecte a la conferència, però va excusar la seva absència perquè és de viatge als Estats Units amb un grup d'empresaris bascos. 'Si a ETA o al seu entorn els fa falta una escenificació per al seu final definitiu que aprofitin de veritat l'oportunitat de la Conferència', va dir. I en un comunicat en nom del govern, va afegir: 'Benvingut sigui qui sigui, si serveix per treballar en favor de la pau i la llibertat', però va matisar: 'No serà tan benvingut si només serveix per la propaganda de l'esquerra abertzale. És per això que el PSE serà allà per comprovar-ho'.

El PP ha utilitzat el mateix argument per a no assistir-hi, qualificant la conferència d'un acte de pre-campanya per a Amaiur.

La resta de partits han expressat que tenen moltes esperances dipositades en aquesta conferència i en el resultat que en pugui sortir. El portaveu del PNB, Andoni Ortuzar, va dir fa pocs dies que sigui el que sigui que en surti, 'no podrà deixar indiferent ningú i la mateixa ETA haurà de sortir a dir alguna cosa'.

Obama envia tropes a Uganda per obrir terreny a les petrolieres

El president dels EUA, Barack Obama, ha anunciat l'enviament de 100 militars de les forces especials a Uganda per combatre contra l'anomenat Exèrcit de Resistència del Senyor però els experts opinen que l'objectiu de fons és aclarir el terreny per a la construcció d'oleoductes entre el Sudan del Sud i la costa atlàntica d'Àfrica.

Els efectius nord-americans a Uganda i els països veïns de l'Àfrica Central on actua l'LRA estaran equipats per al combat però només faran servir armes per "legítima defensa" i "actuaran com assessors de forces amigues que busquen eliminar (...) a Joseph Kony i altres dirigents" de la guerrilla, va explicar Obama en una carta al Congrés dels EUA.

La Cort Penal Internacional va ordenar el 2005 l'arrest de Kony i quatre sequaços seus acusats de crims de guerra. A l'LRA li imputen la mort de desenes de milers de persones des de 1987 i el segrest d'entre 25.000 i 40.000 nens, ànimes innocents que Kony, ex sacerdot catòlic que es va proclamar un profeta, diu necessitar per a la construcció d'un nou Estat basat en deu manaments bíblics.

Alguns experts consideren que el veritable objectiu d'Obama és assegurar les futures rutes d'exportació del cru des Sudan del Sud a la costa atlàntica del Camerun, per després transportar-lo en petrolers als EUA. El diari Kommersant recorda que Washington va defensar durant anys la creació d'una entitat sobirana al sud del territori sudanès i veuen al Sudan del Sud un aliat clau en la regió de l'Àfrica Central.

Fonts solvents al Sudan del Sud van afirmar a aquest diari que el Govern sursudanés considera als EUA com a aliat estratègic i està disposats a oferir el seu territori per a la instal · lació d'una base militar. A més, corporacions nord-americans ja estudien la construcció d'oleoductes entre Sudan del Sud i Camerun. Entre un 65% i un 80% del petroli produït per Sudan prèviament a la divisió en dos estats provenia dels camps que avui es troben en territori sursudanés.

Kony i els seus guerrillers, que han realitzat nombroses incursions al Sudan del Sud i últimament han traslladat algunes bases al seu territori, són el principal obstacle per al futur oleoducte transafricà. Mentre segueixin en llibertat, la construcció d'aquesta canonada no serà viable. Per tant, Obama es veu obligat a autoritzar una operació militar a l'Àfrica tot i que el Pentàgon era reticent a enviar soldats a la zona després d'haver patit un fiasco a Somàlia, el 1992.

El president del Deutsche Bank negocia per la condonació del deute de Grècia

El president del Deutsche Bank, Josef Ackermann, participa en negociacions per a la condonació de fins al 50% del deute grec. Segons fonts del govern alemany, aquest és el percentatge que la banca privada està disposada a acceptar, encara que no està clar que això pugui ocórrer a finals d'aquesta setmana. Ackermann, a més de conseller delegat del banc d'Alemanya i principal creditor de Grècia, presideix l'Associació Internacional de la Banca (IIF).

Els països de l'eurozona volen posar en marxa un paquet global per a la crisi del deute abans de la pròxima cimera de líders de la UE, el diumenge 23, segons ha informat la jornada anteior el ministre de Finances, Wolfgang Schäuble, després de la reunió del G -20 a París.

Des de fa dies a Alemanya es dóna per fet que es produirà una reestructuració del deute grec, que en mitjans germans s'estima que podria ser d'entre el 50 i el 60%, el que implicaria als creditors de Grècia i hauria fort impacte en la situació de la banca privada.

Ackerman es va pronunciar dijous passat en contra dels plans de recapitalitzar la banca, que va qualificar de contraproduent, amb l'argument que seria un senyal clar que es prepara una reestructuració del deute grec de forma imminent.

En una conferència pronunciada a Berlín, Ackermann va criticar les propostes del president de la Comissió Europea (CE), José Manuel Durao Barroso, de recapitalitzar aquells bancs que ho necessitin.

Ackermann va dir que el mercat no va a posar a disposició els mitjans per a la recapitalització i ha afegit que el finançament dels bancs no és el problema, sinó el fet que el deute sobirà ara té risc.

La proposta de Barroso va ser així mateix rebutjada per l'Associació de Bancs Alemanys (BDB), que adverteixen dels seus possibles efectes contraproduents.
Ackermann va afegir, a més, que la seva institució no va a requerir d'aquests suports.

Les declaracions de Ackermann, considerat a Alemanya la quinta essència de l'arrogància banquera, han desencadenat una onada de crítiques, especialment entre l'oposició socialdemòcrata i verda, però també en les files governamentals.