dimecres, 21 de juliol de 2010

"Ni Geli ni Castells ens representen amb el copagament"


El coordinador general i diputat d’ICV-EUiA, Jordi Miralles, ha carregat en roda de premsa contra la proposta de copagament sanitari que defensen la consellera de Salut, Marina Geli, i el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells: “Si aquest és el plantejament del conseller i la consellera, en aquesta matèria no ens representen”, ha sentenciat Miralles, qui ha recordat que aquesta “no és la posició del Govern” i ha advertit que de tirar endavant aquesta mesura “ens tindran en contra a Catalunya i Epanya”, en referència als grups parlamentaris d’ICV-EUiA i IU.

Miralles ha qualificat el copagament sanitari d’“erroni i injust” i ha anunciat que si a la trobada de comunitats autònomes -prevista per aquest dimecres- s’intenta col.lar aquest “nou impost sobre la malaltia”, a la coalició roig i verda “ens trobaran mobilitzats al carrer, en defensa de l’equitat i la salut pública”.

Defensa al Congrés de la resolució del Parlament sobre l’Estatut i aposta pel federalisme


D’altra banda, el dirigent d’EUiA i diputat, ha dit que a la seva formació estan satisfets amb el resultat del debat que es va produir al ple extraordinari del Parlament, divendres passat, i amb la resolució unitària que es va aprovar. Així, ha explicat que el grup d’ICV-EUiA-IU té la voluntat de sumar demà al Congrés dels Diputats, però en el cas que no sigui possible presentar una única resolució que defensi la totalitat de l’Estatut, els roig i verds votaran les d’altres grups que vagin en aquesta línia, a més de presentar la pròpia.

Miralles ha fet un incís per explicar que la seva formació vol contribuir a que l’opció federalista “surti de l’armari” i a que aquells que defensen aquest model d’estat “no continuem dispersos”, doncs el dirigent d’EUiA creu que “estem malacostumats a veure només el nacionalisme conservador català, el nacionalisme espanyol i l’independentisme”, mentre els federalistes “o estan desapareguts o ens tenen silenciats”. Així, ha proposat “passar a l’acció” i defensar el federalisme en els terrenys polític, social, sindical, mediàtic i universitari. Així mateix, ha recordat que “EUiA sempre hem defensat el dret d’autodeterminació, que vol dir que el poble decideixi, com ha fet el poble català amb l’Estatut i per això volem que es compleixi”.

Missatge per a ZP

Seguint amb el tema de la sentència del TC sobre l’Estatut i en concret pel que fa a la trobada prevista per dimecres entre el president Montilla i el president Zapatero, el coordinador general d’EUiA ha instat el president espanyol a “moure peça” davant la “seriosa situació política i institucional” en què ens trobem i de la qual ha responsabilitzat el PP –“el cos teòric”- i el TC –“el braç executor”-, i també al PSOE per la seva “passivitat”. En aquest sentit, Miralles vol que Zapatero ”garanteixi el que va pactar amb el poble i les institucions de Catalunya”, és a dir, la totalitat de l’Estatut, posant tots els instruments polítics i jurídics que calguin, “per a refer el pacte, modificar la legislació... o que es plantegi a mig termini la reforma de la Constitució” doncs “l’estat de les autonomies ha arribat al seu límit” i el model de l’Espanya d’avui ha de basar-se en la seva “plurinacionalitat”.

La nova pàgina web d’EUiA, “un piquet al servei de la vaga general, de l’Estatut i d’una nova majoria d’esquerres”

Miralles també ha aprofitat la roda de premsa d’avui per a presentar la nova pàgina web de la formació, “un web 2.0 que permet la connexió amb les xarxes socials Facebook, Twiter, Flickr, Youtube... amb una estructura dinàmica adaptada a l’actualitat i que integra canals RSS que permeten la difusió automàtica dels continguts del web a la xarxa”, ha explicat el coordinador general d’EUiA, qui ha afegit que aquesta eina té la voluntat de ser “un piquet al servei de la vaga general, de l’Estatut i d’una nova majoria d’esquerres”.

Primeres fotos d'un Loris de Sri Lanka

Un dels primats més rars i més amenaçats del món, tan misteriós que es creia extingit, ha estat fotografiat per primera vegada. Un petit primat que només s'ha vist en quatre ocasions des de l'any 1937, de manera que els experts estaven convençuts que s'havia extingit. El Loris esvelt dels Llanos de Horton ('Loris tardigradus nycticeboides'), una curiosa espècie de primat que es creia desaparegut des de fa més de 60 anys, ha aparegut en uns boscos muntanyosos del centre de Sri Lanka i ha estat fotografiat per la Societat Zoològica de Londres (ZSL) i investigadors nadius.

Les fotos d'aquesta criatura d'hàbits nocturns, classificada com a espècie en perill crític d'extinció, segons la Llista Vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, mostren un mascle adult de 20 centímetres de longitud assegut tranquil.lament a la branca d'un arbre. Un animal que es caracteritza per les seves curtes i primes potes, per la densitat del seu pelatge i sobretot pels seus ulls sortits: "Estem entusiasmats per haver estat els primers a fotografiar aquest animal i per poder provar la seva existència", reconeixia el biòleg de la ZSL, Craig Turner.

Els científics van mesurar al primat i van prendre mostres genètiques abans de tornar-lo al bosc, però "encara que el seu descobriment ens aporta noves dades, hem de centrar els nostres esforços en la seva conservació", va assenyalar Turner, i va recordar que la supervivència d'aquests animals penja d'un fil, amenaçats sobretot per la destrucció del seu hàbitat.

Iran esquiva sancions de l'ONU a Alemanya

Iran hauria aconseguit esquivar sancions econòmiques de Nacions Unides amb l'ajuda del banc iranià Europaeisch-Iranische Handelsbank (EIH) que funciona a Hamburg, informà The Wall Street Journal al.ludint a unes fonts anònimes de Governs occidentals. Segons el diari, només el 2009 el EIH va realitzar transaccions per gairebé mil milions de dòlars en interès d'organitzacions iranianes lligades estretament amb la fabricació d'armes, inclosos míssils balístics, moltes de les quals van ser incloses en les llistes negres dels EUA, ONU i UE.

Entre aquestes organitzacions figures les Agències iranianes per Armes i Aerospacial, així com el cos dels Guardians de la Revolució Islàmica, els que prenen part activa en el desenvolupament dels programes atòmic i balístic de l'Iran, segons serveis d'Inte.ligència i propaganda occidentals.

El EIH va realitzar transaccions en euros per encàrrec del banc iranià Sepah, el que no podia actuar pel seu propi compte per les sancions imposades pels EUA, ONU i UE.

El EIH va ser inclòs a la llista negra dels EUA. Però els funcionaris de l'Autoritat Alemanya de Supervisió Financera Federal (BaFin) van declarar que Alemanya s'até en matèria de sancions a les regles que estableixen Nacions Unides però no EUA. Pel que fa al EIH, aquest banc no s'esmenta a les respectives resolucions de l'ONU, per la qual cosa pot funcionar lliurement segons amb la legislasión alemanya sobre els bancs, va assenyalar el secretari de premsa de BaFin.

The Wall Street Journal assenyala que dels quatre bancs iranians registrats en territori d'Alemanya, només al EIH no s'estén cap sanció. Però la situació pot canviar en les properes setmanes.

Els cancellers de l'UE realitzaran consultes el 26 de juliol sobre noves sancions per l'Iran.

Alemanya és actualment la principal sòcia comercial de l'Iran a Europa. En els primers quatre mesos de l'any en curs, el volum del comerç alemany-iranià es va xifrar en 1.800 milions de dòlars.

ILP contra les subvencions als braus

Els i les signants del següent comunicat, ja siguin militants d'Esquerra Unida, simpatitzants, votants o ciutadans i ciutadanes madrilenyes sense adscripció política, demanem a la direcció madrilenya d'Izquierda Unida que doni suport, tant amb la seva representació política en l'Assemblea de Madrid com en els seus òrgans, a l'Iniciativa Legislativa Popular contra les tortures als braus.

Aquesta Iniciativa Legislativa popular presentada pel Refugi aspira, per llei, a acabar amb els espectacles taurins i qualsevol suport econòmic que les institucions madrilenyes aportin a aquests espectacles definits com tortura per una gran majoria de la ciutadania madrilenya i per organismes i institucions internacionals.

Les més de 51.000 adhesions a aquesta iniciativa són un exercici clar de empoderament cívic, revelant-se, dins el marc de les eines de participació de les que la ciutadania ens hem dotat.

L'argument de respecte animal i abolició d'una tortura innecessària, en el marc de l'actual situació de crisi global i econòmica ens fan sumar a aquest important argument altre que té a veure amb la dependència econòmica del sector d'espectacles taurins, que s'ha demostrat clarament que no és rendible, fonamentant-se en la seva pràctica totalitat per les subvencions que les administracions públiques aporten, suposant una mitjana d'uns 60 euros per habitant a tot l'Estat espanyol.

Davant la reducció de salaris dels empleats públics i dels serveis públics en general destinats a la ciutadania per motius econòmics, és més lògic prioritzar en la reducció de subvencions a aquest tipus d'espectacles sagnants a més de no rendibles i on és evident el benefici de un petit sector d'empresaris ramaders i promotors que sustenten els seus negocis amb diners públics.

Els i les signants demanem a la direcció d'Izquierda Unida que defineixi la seva posició pel que fa al respecte animal i la subvenció pública d'aquests espectacles, afirmant el seu compromís amb aquesta reivindicació popular canalitzada com Iniciativa Legislativa popular a l'Assemblea de Madrid.

Aquest comunicat serà traslladat a manera de resolució pels i les militants d'Esquerra Unida en els òrgans oportuns de decisió i debat, demanant als membres d'aquests òrgans seu compromís i adhesió a la campanya per l'Abolició dels Espectacles taurins a la Comunitat de Madrid.

Els "troglodites i cavernícoles" bisbes veneçolans

El president veneçolà, Hugo Chávez, va demanar al seu canceller, Nicolás Maduro, revisar el conveni mitjançant el qual l'Estat veneçolà li va concedir "certs privilegis" a l'Església Catòlica sobre altres religions. Chávez es va referir a la signatura del "Modus Vivendi" del 6 març 1964 entre l'Estat veneçolà i la Nunciatura Apostòlica, document que compromet el traspàs a l'Església catòlica nacional de recursos provinents de l'exportació de petroli per al finançament d'obres socials i projectes educatius.

Aquests privilegis "sí que violen la Constitució", va remarcar en una locució televisada en la qual, entre altres assumptes, va respondre a opinions de la Conferència Episcopal Veneçolana i del cardenal Jorge Urosa que el Govern s'està posant al marge de la Carta Magna a l' impulsar el seu projecte cap a un sistema socialista.

Increpà als bisbes

"Trogloditas, cavernícoles", va cridar Chávez insistentment als bisbes i arquebisbes al llegir paràgrafs de diversos documents eclesiàstics i entrevistes a sacerdots que han al.ludit a l'assumpte.

Després d'admetre, com ja ho ha fet en diverses ocasions, que entre altres coses és marxista, Chávez va subratllar que, no obstant això "i abans d'això, i més profundament", és cristià.

"Però quan ells (els bisbes i arquebisbes) diuen que ve el socialisme marxista" el que busquen és "intentar fer por" als veneçolans, va dir i va demanar als seus seguidors "no defugir la batalla de les idees" i més aviat provocar els debats al respecte.

Amenaça de ruptura de relacions amb el Vaticà

Les permanents al.lusions en contra que han fet els prelats veneçolans fins i tot podrien donar peu, va sugerir Chávez, que ordeni la ruptura de relacions diplomàtiques amb el Vaticà.

"Si les coses segueixen com van... bé, ja van arribar al riu, la sang ja va arribar al riu" en el moment en què els jerarques catòlics del país "acusen les institucions de l'Estat", especialment al Govern "requetelegítim" i a l'Assemblea Nacional, "d'actuar al marge de la Constitució", va afegir.

Els membres de la cúpula catòlica veneçolana "s'estan atribuint el paper de l'Estat", va dir i va subratllar que l'única instància facultada a Veneçuela per determinar si una llei és o no constitucional és el Tribunal Suprem de Justícia (TSJ).

"Báixin-se d'aquest núvol, cavernícoles. Només els falta trucar a votar pels escuálids", com diu als seus opositors polítics, va manifestar i va subratllar que si el cardenal Urosa es posa" al capdavant dels escuálids "com a candidat, igual el van a escombrar el 26 de setembre", quan es renovaran els 185 escons de l'AN.

Netanyahu antisemita i bocamoll


Un vídeo recentment divulgat mostra al primer ministre israelià Benjamin Netanyahu referint-se obertament a la seva intenció d'atacar al govern palestí, soscavar els acords de pau d'Oslo i manipular als Estats Units per assegurar la seva aprovació. Aparentment sense saber que ho estaven filmant, Netanyahu va parlar obertament d'un "ampli atac" al govern palestí i va dir: "El més important, primer de tot, és colpejar. No donar-los simplement un sol cop, sinó cops tan dolorosos que el preu sigui molt difícil de suportar".

En la gravació de 2001 es veu a Netanyahu reunit amb colons israelians dels territoris ocupats de Cisjordània. Netanyahu va estar fora del govern després del seu primer període en el càrrec.

Netanyahu també es va referir als acords d'Oslo de 1993, que van establir les bases per a les converses de pau palestino-israelians, i com els soscavaria declarant tot territori de Cisjordània que Israel volgués retenir com "zona militar i de seguretat".

Fent al.lusió a l'eventual oposició dels Estats Units al expansionisme israelià, Netanyahu afirma: "Sé el que és Estats Units. És un país al qual es pot portar fàcilment en la direcció adequada. No s'ha d'interposar en el camí".
Font: Amb informació de Democracy Now

El bròquil i el tomàquet, propietat privada?

En la seva última instància, l'Oficina Europea de Patents decideix si certs tipus de bròquil i tomàquet queden com a propietat d'empreses o governs. El que es determini afectarà productors agrícoles de tot el món. No es tracta d'un cas clàssic de manipulació genètica. No obstant, ha desencadenat una resistència massiva per les implicacions que pot tenir a tot Europa i, per extensió, en altres parts del món. Al centre de l'atenció hi ha la Gran Cambra d'Apel.lacions de l'Oficina Europea de Patents (OEP), amb seu a la ciutat alemanya de Munic.

Fins aquí han arribat aquest dimarts centenars d'activistes de 300 organitzacions i, a més, representants d'empreses europees que s'enfronten en l'organisme de tercera instància amb queixes relacionades amb l'atorgament de patents.

¿Llegums privatitzades?

Adornen aquest cas dos llegums: el bròquil i el tomàquet. En especial, el plat fort d'aquest procés són les espècies de les dues verdures implicades en la patent EP1069819. La Societat per al Medi Ambient i l'Educació Social, amb seu a Hamburg, relata que "el 2002, la OEP va atorgar una patent a la companyia britànica Plant Bioscience sobre un mètode per augmentar un compost específic de l'espècie Brassica, és a dir, bròquil, mitjançant mètodes de millora genètica convencionals".

El compost en qüestió és el dels glucosinolats, que per una banda dòna el seu gust característic a bròquil, i de l'altra, conté substàncies que suposadament ajuden a prevenir el càncer.

Plant Bioscience va utilitzar processos de millora genètica per localitzar i augmentar la proporció de tal compost, sense manipular els gens de la llegum. Després, l'empresa va anar a la OEP per patentar qualsevol tipus de bròquil que presenti glucosilonats de sobres, hagi sorgit o no del mateix mètode.

Un cas similar és el de l'anomenat "tomàquet arrugat", on el contingut d'aigua és menor que el d'un tomàquet normal. El Ministeri d'Agricultura d'Israel va rebre l'any 2000 la patent corresponent, l'EP 1211926.

La batalla legal

Els atorgaments relacionats amb el bròquil i el tomàquet van ser impugnats. Els inconformes argumenten que en ambdós casos es tracta de "processos essencialment biològics" i, per tant, subjectes a prohibició de ser patentats.

En canvi, Plant Bioscience diu que en el cas del bròquil va ser un procediment "tècnic": L'ús dels anomenats "marcadors" per ubicar les substàncies que presumptament ajuden a prevenir el càncer va ser només un complement, segons l'empresa.

Són molts els que pensen diferent. Les 300 organitzacions ambientalistes, socials i eclesiàstiques presents avui a Munic s'oposen a que es confirmi l'atorgament d'aquestes patents. Si no es prohibeixen les patents al bròquil i "tomàquet arrugat", "s'obriran les portes perquè uns quants consorcis controlin tot el procés de producció alimentària, amb un augment de preus per a productors i consumidors", va dir Christoph Llavors, especialista de Greenpeace , a agències informatives. I és que a les oficines de l'OEP jeuen ja més de 1.000 sol.licituds per a noves patents relacionades amb productes alimentaris.

Alemanya s'oposa

Però no només la societat civil qüestiona a l'Oficina Europea de Patents. Els governs d'Alemanya i els Països Baixos també s'oposen que espècies animals i vegetals quedin sota patent en poder d'empreses o ministeris.


La fracció cristianodemòcrata i cristianosocial al Bundestag va afirmar que "els productors agraris han de seguir comptant amb accés total a l'espectre dels nostres recursos biològics", diuen els parlamentaris conservadors alemanys en un document donat a conèixer avui. Es diu que els glucosinolats del bròquil ajuden a prevenir el càncer.

"Ens sembla equivocat que determinades empreses -com en el cas actual del bròquil-utilitzin la sol.licitud d'una patent com a mitjà per apropiar-se d'espècies de llavors de bròquil, o de la llegum mateixa", afegeixen.

El problema de la OEP

Però tot això podria constituir tot just l'aperitiu de "platets" molt més "indigestos". N'hi ha que pensen que el veritable problema no són les empreses ni la tecnologia, sinó la pròpia OEP: "Una institució que es regula a si mateixa i que depèn de les quotes derivades de les patents atorgarà aquestes, fins i tot en cas de dubte. Des de fa més de deu anys, Greenpeace i altres organitzacions han denunciat les escandaloses patents concedides per la OEP", assenyala Friedrich Wilhelm Graefe zu Baringdorf, president de la Comunitat de Pagesos a Alemanya.

"La OEP s'enfrontarà en els propers mesos a una difícil tasca. De la decisió en els casos del bròquil i el tomàquet dependrà com de lluny ha d'arribar la cura que ofereix una patent relacionada amb plantes i animals. Les patents són útils mentre protegeixen una innovació tècnica, però no són una recepta per protegir substàncies que la natura ens ofereix", acaba l'especialista.

Dijous segueix l'auto de fe contra Udalbiltza

Aquest dijous es reprendrà a l'Audiència Nacional espanyola el judici contra els 21 imputats en el cas Udalbiltza amb la declaració dels policies que van participar en l'operació de fa ja set anys. Després de dues sessions, el judici es suspendrà fins setembre. Carregats d'ànim després de la manifestació multitudinària de Bilbo, els 20 processats en la causa oberta contra Udalbiltza descansen entre els seus abans de tornar a la capital espanyola el dijous. I és que encara que la majoria d'ells ja hagin declarat davant el tribunal especial presidit pel jutge Javier Gómez Bermúdez, ara toca escoltar les declaracions dels testimonis de l'acusació. Per cert, tots són policies.

En les dues primeres jornades del judici contra Udalbiltza, que finalitzarà el setembre, tant la Fiscalia com l'advocada de l'organització feixista Dignitat i Justícia van formular les seves preguntes, que van quedar sense resposta per part dels encausats. Qüestions que recorrien constantment a iniciatives, projectes o plantejaments polítics de Udalbiltza, formulades només per comprovar si els objectius de la institució nacional poden coincidir amb els objectius d'ETA, més que per intentar demostrar el suposat delicte de "integració" o malversació de cabals públics del que els acusen.

A la ronda de preguntes als encausats, ambdues parts de l'acusació únicament mencionaven iniciatives impulsades i finançades tant per ajuntaments com per altres institucions durant els anys de funcionament d'Udalbiltza. Per tant, en referència al desfalc fiscal, van esmentar una revista infantil, una ikastola, un servei metereològic, un projecte estadístic o iniciatives d'ajudes a Zuberoa.

Si fins aquí es frega la irracionalitat, la tesi principal construïda per demostrar que Udalbiltza treballava sota mandats d'ETA s'acosta a una pel.lícula de ciència ficció. En primer lloc, es remunten a l'any 1978 per assenyalar el projecte popular "Euskal Herriko Biltzarre Nazionale" i, posteriorment, atribuir la seva autoria a ETA. Després s'esmenten "similituds" entre els dos projectes, de manera que la conclusió, sota la seva lògica, és clara: "Udalbiltza és ETA".

Tot i que el exposin com una cosa senzilla, es necessita força imaginació per visualitzar-lo. Plantegen conclusions com aquesta sense abans demostrar amb proves cada un dels passos que donen per explicar la seva teoria. Els encausats han manifestat en diverses ocasions la "irracionalitat" d'aquestes acusacions, fins i tot Maribios Ugarteburu va relatar davant el tribunal que ella tenia uns 10 anys quan va tenir lloc la iniciativa EHBN.

Preguntes o acusacions d'aquest tipus es van escoltar una i altra vegada durant les dues primeres sessions del judici, ja fins produint el riure entre els acusats i els seus familiars, que ocupaven el lloc del públic. Riure que es convertiria en riallada si el que s'amaga darrere d'aquest judici no fos tan greu. Han passat set anys des de l'operació contra Udalbiltza, set anys d'espera per a tots els processats.

Però ara, a més de les preguntes, el que hauran d'escoltar, sense opció d'intervenir, són les respostes dels testimonis de l'acusació. Tots ells són policies, així que exerceixen de testimonis sent part implicada en l'operació, la qual cosa posa en dubte encara més la seva imparcialitat.

Concentracions a Hazparne i Gasteiz

El lema "Bai Udalbiltzari. Bai Euskal herriari. Udalbiltza Aske!" s'ha pogut llegir i escoltar en molts municipis bascos durant aquestes últimes setmanes. En Ipar Euskal Herria, Askatasuna ha convocat per aquest dijous i divendres una concentració sota el mateix lema a Hazparne, municipi on Xarles Etxezaharreta va exercir de regidor. Des del col.lectiu "Les Amis de Karl Marx" s'han mostrat contraris a la petició de lliurament llançada pel jutge de l'Audiència Nacional contra Etxezaharreta. Denuncien que l'objectiu del judici és "criminalitzar el projecte d'independència d'Euskal Herria", convertint per a això "iniciatives legals en terrorisme".

Per la seva banda, els sindicats LAB i ELA van sol.licitar ahir l'absolució dels encausats, especialment la de Lander Etxeberria, representant sindical en el Govern de la CAV. Han convocat una concentració per demà a les 11.00 davant la seu de l'executiu a Gasteiz.

Albiol destaca: "L'imatge de brutícia de la Diputació"

“La imatge de brutícia de la cúpula de la Diputació de Castelló abasteix límits insondables”, digué Marina Albiol, diputada autonòmica d’EUPV, en conèixer la investigació oberta pel fiscal en cap de l’Audiència Provincial de Castelló, contra Francisco Martínez, alcalde de la Vall d’Alba i actual president en funcions de la institució provincial, per un presumpte delicte de frau en el cens electoral del seu municipi: “Sembla que Martínez és un llest pupil de Carlos Fabra en tots els sentits perquè agafa el seu testimoni en la Diputació i ara sembla que també en els tribunals”, ha ironitzat Albiol, qui ha exigit la dimissió immediata de Martínez com alcalde i com a vicepresident de la Diputació.

Esquerra Unida critica durament “la imatge deplorable que ofereix la cúpula de la Diputació de Castelló, amb dos vicepresidents i un president amb processos oberts als tribunals per fets gravíssims. El PP no té ni la més mínima decència per permetre que açò passe. Tant Fabra com Vicent Aparici haurien estar fora dels seus càrrecs des de fa anys, i ara hauria de sumar-se-li Martínez”, recrimina Albiol.

La parlamentària d’esquerres considera que la Diputació de Castelló “ha perdut qualsevol credibilitat, sent governada per aquestos personatges funestos, summament perjudicials per a la societat i que embruten el nom de les institucions i de la política”.

A Madrid contra la política energètica del Govern

Aquest dijous 22 de juliol, dirigents veïnals de tot l’Estat espanyol procedents de Catalunya -de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya CONFAVC- Cantàbria, Extremadura, Aragó, València, Múrcia i Valladolid –tots vinculats a la Confederación Estatal de Asociaciones Vecinales (CEAV)- es concentraran davant del Ministeri d’Indústria si el seu titular, Miguel Sebastián no es reuneix amb una delegació de representants veïnals, i no reconeix aquesta comissió com a interlocutora, juntament amb altres agents socials, per a pactar una nova política energètica.

Des del dia 9 d’aquest mes la CEAV va fer arribar una sol·licitud a Sebastián demanant una entrevista per a exposar les propostes del moviment veïnal entorn de la política del sector energètic, i més concretament, del model tarifari de l’electricitat.

Els i les representants veïnals també volen transmetre al ministre la seva preocupació per les característiques de l’iminent “Pacte Energètic” que estan negociant el Govern central amb el Partit Popular.

Altre cura pederasta val.lisoletà a facebook

Durant el dia, Óliver Fernández, rector de la localitat val.lisoletana de Zaratán, celebrava eucaristies, batejava a nadons i era exemple a seguir tant per la seva joventut (30 anys) com per la seva devoció. Segons el seu perfil a Facebook, ballava amb Shakira i Celtas Cortos, era fan de la saga del Senyor dels Anells i de les novel.les de Pérez-Reverte i, entre les seves pel.lícules preferides, figuren Una monja de cura i les trilogies de la Guerra de les Galàxies. En el seu temps lliure es connectava a Internet, entrava en xarxes socials i presumptament es dedicava a enviar missatges a menors molt pujats de to: "Ona ... volia dir-te que ets un bellezon de noia, estas tremenda...".

"No crec que et molesti però és la veritat. Amb noies com tu en aquest món val la pena viure. jejeje petons preciositat". Segons recull El Norte de Castilla, el sacerdot Fernández no parava aquí. Seguia i seguia amb la intenció d'aconseguir cada vegada una mica més. La destinatària dels seus missatges era una noia d'Alacant de 14 anys acabats de fer. El pare de la menor dubte que sigui l'única víctima.

El que va portar a contactar amb la jove va ser una imatge que aquesta havia penjat a la que sortia en bikini. No se li va passar per alt el rector: "Jejeje, això ja no és amor a primera vista sinó afecte al primer missatge jejejeje. Bé no se si i sque et mires poc al mirall er és veritat que aquestes estupenda i més a aquesta foto principal en bikini tan sexy. A mes pot ser que hi hagi un petit petit problema jejeje que tinc uns quants anys més que el teu jajajaja però et sac més de 10 anys".

El l'arquebisbe de Valladolid ha promès que es prendran mesures, tot i que encara no s'ha fet res.

A part de mentir en la diferència d'edat -són 14, no deu anys de diferència- i cometre innombrables errors ortogràfics, el rector augmenta l'assetjament a reclamar la seva adreça de missatgeria instantània. La noia, en tot moment, expressa el seu estupor davant els comentaris del desconegut.

El capellà ho nega tot... unes hores

El 23 de juny el pare de la menor accedeix al compte de la primogènita a la xarxa social Twenti, on es dóna de cara amb la conversa. Comença a indagar i localitza el perfil del religiós a Facebook -que ja ha estat eliminat-, ja que, en tot moment, el capellà ha utilitzat el seu nom verdader.

Com a primera reacció, el progenitor li exigeix que cessi qualsevol contacte amb la seva filla. Aquest nega les acusacions i, fins i tot, el felicita "per vigilar amb qui van els seus fills": "Tant de bo molts pares ho fessin, però abans de presentar denúncies per sospites, com aquesta que vostè té amb mi, li demanaria que les corrobori, perquè denunciar algú per sospites de pederàstia és una cosa molt greu i si és cert doncs fantàstic, però si és fals pot fer vostè molt de mal a aquesta".

A penes 24 hores després Óliver Fernández s'enfonsa i confessa els seus pecats. Envia un missatge al pare demanant-li perdó a ell i la seva filla: "Moltes vegades la reacció és intentar que escampi, i és el que jo vaig fer. Sento moltissim el mal que li hagi pogut fer a vostè o a la seva filla, i de nou li demano perdó. Aquesta tarda he parlat amb el meu vicari, i espero poder parlar amb el meu bisbe demà o passat, per demanar-li perdó a ell també i per posar-me a les seves mans per al que el cregui convenient. Espero que em perdoni i ja que és vostè creient o almenys pel que em va dir esta pròxim a l'Església, li demano que resi per mi".

Perdó que li sap a poc al pare, que truca al vicari de zona, Luis Argüello, per comunicar-li els fets. Aquest li assegura que coneix els fets perquè Fernández ja ha confessat davant els seus superiors.

Mesures que encara no s'han pres

L'11 de juliol el matrimoni de la menor rep un correu electrònic de l'arquebisbe de Valladolid, Ricardo Blázquez Pérez, en què lamenta "el reprovable comportament d'un sacerdot del nostre presbiteri. Pot comprendre que també per a mi conèixer el que ha passat m'ha produït un gran disgust i una gran preocupació", prossegueix per tancar: "Teniu també la seguretat que estem ja abordant la situació de Ó., seguint les indicacions últimes de la Santa Seu, en aquest sentit ja he donat instruccions per conèixer a fons la situació i obrar en conseqüència. Desitjo conèixer si es tracta d'un cas aïllat, sempre condemnable i particularment indigne d'un sacerdot, o d'un problema de personalitat i immoralitat que condicionés l'exercici del ministeri sacerdotal. Puc assegurar que l'estudi psicològic realitzat en la seva etapa formativa no va mostrar res anormal".

Tot i les disculpes, El Norte de Castilla revela que Óliver Fernández, capellà de dia, presumpte assetjador de nit, va batejar i celebrà l'eucaristia de diumenge.

Homenatge als afussellats al Camp de la Bota

La Plataforma Contra la Impunitat els informa i convida al proper acte que tindrà lloc el dijous 22 de juliol a les 19:30, en homenatge als 1.717 afusellats al Camp de la Bota. Un indret a la platja, el Camp de la Bota, barri marginal sembrat de barraques fins l’any 89 i objecte de l’especulació urbanística arran del Fòrum Universal de les Cultures 2004, fou el lloc on s’executaren gairebé dos milers de republicans entre els anys 1939 i 1952. La brutalitat de la repressió franquista no s’acabà amb l’extermini per raons ideològiques, ja que els cossos sense vida foren traslladats al Fossar de la Pedrera del Cementiri de Montjuïc, impedint als seus familiars donar-los una digna sepultura.

És de total justícia rescatar de l’oblit aquestes 1.717 persones afusellades en aquest paratge i no permetre que un extermini com aquest entri en el perillós camp de la desmemòria històrica.

En aquest acte es farà lectura de noms i encesa d'espelmes. Seria per a nosaltres una gran satisfacció poder comptar amb la vostra participació activa. Quedem a la seva disposició per resoldre qualsevol dubte i atendre els seus suggeriments.

EUPV demana ampliar l''adjudicació de docents

La coordinadora d’EUPV i diputada autonòmica, Marga Sanz, ha qualificat de “desesperant” la situació en la què es troben els professors a l’espera de conèixer la seua plaça per al curs vinent. “Exigim a la Conselleria que garantitze els drets dels docents, que solucione quan abans els problemes amb el sistema telemàtic que ha creat un absolut caos, i que com a contraprestació amplie els terminis de l’adjudicació de les places docents". Sanz ha criticat la “inoperància” de la conselleria en aquesta qüestió. “Està més preocupada per amagar crítiques a la seua gestió que per atendre al professorat, tal i com estem comprovant actualment".

Esquerra Unida ha mostrat el seu recolzament a les crítiques que sobre aquest assumpte han vessat els sindicats, així com manifesta el seu suport a que l’adjudicació telemàtica es recurrisca davant els tribunals. “La conselleria no està mai per als veritables problemes que pateix el sistema educatiu. Estem parlant de 12.000 docents que encara no saben com resoldre aquesta situació”.

Nuet denuncia la brutal represió marroquí

El senador d’EUiA adscrit al grup de l’Entesa Catalana de Progrés, Joan Josep Nuet, ha adreçat una carta al ministre d’Afers Exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos, en què l’insta a demanar explicacions a l’ambaixador del Marroc a Espanya per la brutal càrrega policial que van patir un grup d’activistes sahrauís i cooperants espanyols ahir a l’Aaiun, quan tornaven de visitar els camps de refugiats de Tinduf. Segons han explicat al senador membres del moviment solidari amb la causa del poble sahrauí, unes 300 persones reunides per rebre els activistes van ser atacades per la policia marroquina. El resultat va ser de 30 ferits, entre ells 2 espanyols.

La S.S. contra les malaties químiques

Fa tres setmanes la història de Servando Pérez, president de l'associació de Mercuriats o intoxicats crònics per mercuri, va saltar a la premsa per ser hospitalitzat quan es trobava molt malament (Servando ja tenia una resolució del jutge de fa uns anys dient que la Seguretat Social li hauria derivar a un centre privat si a la pública no li podien fer la quelación per treure-li el mercuri). L'hospital es va negar a atendre'l i ell es nega a marxar de l'hospital. Ara li volen COBRAR CADA DIA D'ESTADA PERQUÈ DIUEN QUE EL SEU PROBLEMA DE SALUT ÉS PSIQUIÀTRIC. Dempeus per la Salut pública ho denuncia i demana solidaritat amb Servando:

"El Col.lectiu Ronda d'advocats va enviar, fa uns dies, el comunicat de premsa que apareix al final. Adjunt hi ha un escrit sobre la situació de Servando i un altre document que podeu omplir i enviar a [email protected]

Aquest és un tema molt important per a tots els afectats perquè:
1. Finalment un pacient amb una de les malalties no reconegudes per la S.S. es planta a la seguretat social i exigeix ser atès (en lloc d'anar a la privada que és el que acabem fent tots), amb la qual cosa és un tema per als que defensem la sanitat pública.
2. Tots som Servando: Totes les persones amb Fibromiàlgia, Síndrome de la Fatiga Crònica o Sensibilitat Química Múltiple ens volen tractar com si tinguéssim una malaltia psicològica o psiquiàtrica.

Si us plau, cal fer-ho circular a totes les organitzacions i persones que estan implicades en temes de justícia social.
Clara Valverde, presidenta Lliga SFC.