dimecres, 2 de juny de 2010

Mankell: "Van disparar a gent que dormia!"

L'escriptor suec Henning Mankell, que integrava la tripulació de la 'Flota de la Llibertat' atacada per l'exèrcit israelià, ha negat la versió de l'exèrcit sobre l'atac a la flota: "L'única arma en tot el vaixell era una màquina d'afeitar", ha dit Mankell, que ahir a la nit va arribar a Suècia. Mankell, a més, ha dit que l'exèrcit els va atacar sense que abans hi hagués hagut cap atac: "No van dubtar a atacar-nos amb violència mortal, van disparar persones que dormien; per molt que diguin que hi havia armes, és una estupidesa".

Mankell, creador de la sèrie policíaca protagonitzada per l'inspector Kurt Wallander, afirma que s'han d'aplicar sancions a Israel, després que s'hagin intentat 'moltes coses' i s'hagi constatat que els israelians 'no ens volen escoltar'.

Rubianes: ¡Que les den por culo!

El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència dictada per l'Audiència Provincial de Salamanca el juny del 2007 que va reconèixer la vulneració al dret a l'honor que va patir l'alcalde de Salamanca, Julián Lanzarote (PP) per les manifestacions que va realitzar l'actor, ja mort, Pepe Rubianes a un portal de notícies a compte dels anomenats "papers de Salamanca". Rubianes ha contestat, a través d'una santera cubana: "¡Que les den por culo, especialmente a Lanzarote, con Excalibur! La santera afegí: "Lo dise en casteyano pa que le entiendan".

La denúncia contra l'actor va sorgir arran de les manifestacions a e-noticies, el 26 de gener de 2007, en què, en al.lusió a la polèmica pel trasllat de papers de l'Arxiu de la Guerra Civil, va titllar a Lanzarote de "idiota" i "desgraciat", va assegurar que "què cony va a llegir", i va esperar que el regidor: "S'ofegui en la seva pròpia merda".

El Jutjat de Primera Instància número 2 de Salamanca va desestimar la petició de l'alcalde, tot i que aquesta decisió va ser revocada posteriorment per l'Audiència Provincial, que va reconèixer la vulneració del dret denunciada i va condemnar l'actor a publicar la sentència en el citat portal durant dos dies.

Fora de la "guerra política"

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Xavier 0'Callaghan, confirma la decisió de l'Audiència de Salamanca en considerar que les manifestacions de Rubianes "redunden en el descrèdit de la persona afectada, que per la seva projecció pública i política té transcendència social, comportant en si mateixes una desqualificació inadmissible de reputació". Afegeix que Rubianes "no és una persona dedicada al món de la política, sinó un tercer aliè a aquest àmbit, no resultant d'aplicació en conseqüència, la doctrina relativa al que s'ha anomenat 'contesa política'".
La qual cosa sembla referir-se a un altre, doncs Rubianes en sabia i practicava la política amb molta més serietat i claretat que el 90% dels que cobren per això i fan plorar, i no fan riure.

Finalment, assenyala l'alt tribunal que no consta acreditat que entre Lanzarote i Rubianes existis un enfrontament previ: "Es pot discrepar, censurar i criticar amb tota la força que es consideri necessària, però no insultar", conclou la sentència.

Aquest galifardeu, en Lanzarote, és qui va posar "Carrer de l'expoli", per decret, al lloc on s'ubica l'arxiu robat de Salamanca...

Bilderberg: Els amos de tot a Sitges de festa

No hi ha molta moguda a Can Girona, potser perquè la reunió, oficialment, no existeix. El Club Bilderberg és una reunió privada i gairebé secreta entre els més poderosos, on reines, presidents, ministres, banquers i empresaris poden dir el que pensen sense que els gravin càmeres i micròfons i sense que ningú d'ells filtri després cap a fora el que cada un d'ells hagi dit. Aquesta discreció és una de les principals raons per les quals la reina Sofia hi sol assistir, segons va explicar ella mateixa en la seva biografia. Ja té confirmada la presència a Sitges, igual que la seva homòloga holandesa, la reina Beatriu, i el príncep Felip de Bèlgica.

Can Girona és la urbanització més luxosa de Sitges (Garraf), on hi ha la casa més cara que ara mateix està en venda a tot Espanya: 12,4 milions d'euros per 970 metres quadrats. Davant la garita de seguretat, en l'única entrada a la urbanització, les barreres estan aixecades i cap vigilant demana al visitant que s'identifiqui. Ningú diria que aquí, a partir de demà, es reunirà l'elit d'occident, 124 persones que cada dia decideixen els destins del seu país, de la seva empresa o de tot un continent, com els nombrosos comissaris europeus que solen ser assidus a aquest conclave.

Un fortí protegit


És la presència, entre molts altres, de les monarques el que convertirà Can Girona a partir d'avui en un fortí. Com un castell en un monticle, l'Hotel Dolce, on tindrà lloc la reunió, sobresurt al centre de la urbanització, un edifici blanc molt llampant que s'alça per sobre del camp de golf de Terramar, on dissabte a la tarda un bon nombre dels assistents s'escaparan dels debats diaris. Als obrers que treballen en la construcció de les cases de l'entorn ja se'ls ha demanat els últims dies el número de DNI per poder accedir a la urbanització. Els empleats de l'hotel han estat instruïts amb claredat i han de respectar més que mai la privacitat de la seva selecta clientela, encara que els Bilderberg solen portar també personal i cuiners propis a les seves reunions.

A més de la reina Sofia, per part espanyola està confirmada la presència de diversos dels habituals al Club Bilderberg: El ministre d'Exteriors Miguel Ángel Moratinos, l'exvicepresident Pedro Solbes (que ahir era a Xina), el director general de Presidència, Bernardino León, el banquer Juan María Nin (La Caixa) i els empresaris José Manuel Entrecanales (Acciona) i Juan Luis Cebrián (Prisa). Està previst que el president José Luis Rodríguez Zapatero pronunciï el discurs de benvinguda.

Ells debatran amb persones influents com ara Pascal Lamy (Oganització Mundial del Comerç), Jean Claude Trichet (Banc Europeu), Jaap de Hoop Scheffer (OTAN), Robert Zoellick (Banc Mundial), Romano Prodi (expresident de la Comissió Europea) a més d'un gran nombre de presidents de les companyies i bancs més grans del món. Tot sota la supervisió del nonagenari banquer David Rockefeller, que el 1954 va ser un dels fundadors del Club Bilderberg, que va néixer a l'ombra dels governs oficials amb la finalitat d'enfortir els vincles entre els Estats Units i Europa davant la preocupació pel creixement del comunisme.

Tots ells, abans d'arribar entre avui i demà en avió, cotxe i fins i tot helicòpter, ja han rebut l'agenda, que inclou deu temes econòmics i polítics. Així, parlaran entre altres assumptes sobre el futur de l'euro i del dòlar, la lliçó que s'ha d'extreure de la crisi de Grècia, les conseqüències de la guerra contra el terrorisme i les amenaces per a l'OTAN, com ara l'Afganistan, l'Iran i Rússia.

Arribada d'antiglobalistes

Una reunió d'aquesta magnitud, que ha perdut el secretisme d'altres èpoques i amb un lloc de trobada que aquest cop s'ha descobert un mes i mig abans, convoca també els antiglobalistes. Els manifestants arribaran des de tot Europa, encara que es desconeix quants seran. Més que en cap reunió anterior dels Bilderberg, podran estar a prop de l'hotel: La majoria s'allotjarà als càmpings Sitges i Garrofer, que es troben just al costat de l'estreta carretera que porta a la urbanització.

Seran els Mossos d'Esquadra els encarregats de vigilar el perímetre de l'hotel Dolce. Els antiglobalistes, que han obert mitja dotzena de pàgines a Facebook i nombrosos blocs per organitzar-se i reunir-se, insisteixen en la seva convocatòria que rebutjaran qualsevol mena de violència. «A qualsevol que cometi qualsevol acte violent se li demanarà que marxi», exposen, temorosos que siguin infiltrats els que pretenguin rebentar una protesta pacífica que comença aquest mateix matí a l'estació de Sitges, amb una marxa fins a Can Girona.

Els antiglobalistes pretenen formar un cordó humà durant els quatre dies que durarà la reunió per deixar clar als poderosos del Bilderberg que «sabem qui són i on són».
Veure també:

http://lacasaeuropa.blogspot.com/2009/10/jane-burgermeister-vs-illuminatti.html

http://lacasaeuropa.blogspot.com/2009/11/bilderberg-y-d-rockefeller-facing.html

http://lacasaeuropa.blogspot.com/2009/04/fugger-rothschild-rockefeller-banqueros.html

S&P;: Preus de l'habitatge han de caure més

L'agència de qualificació creditícia Standard&Poor;'s afirma que: "Espanya encara té molt camí per recórrer", en el mercat de l'habitatge i considera que l'ajust en el mercat immobiliari continuarà: "Almenys un altre any" i que els preus encara poden caure un altre 12% abans d'aconseguir l'equilibri a llarg termini.

En un informe sobre el mercat immobiliari europeu, S&P; reconeix que hi ha senyals de que la caiguda del mercat de l'habitatge lliure a Espanya "és a punt de la fi", tot i que alerta que les condicions segueixen sent "fràgils". Així mateix, recorda que l'economia espanyola seguirà en recessió el 2010, amb un descens del PIB del 0,6%, abans de créixer un 0,8% el proper any, d'acord amb les seves estimacions.

"El ritme de caiguda dels preus de l'habitatge es continuarà suavitzant, però serà necessari com a mínim un altre any abans que el mercat aconsegueix una estabilització sostenible", remarca.

Segons dades oficials, els preus en el mercat de l'habitatge van caure un 6,1% en els tres últims mesos, enfront del 7,8% del trimestre anterior. Per la seva banda, la Societat de Taxació Tinsa destaca que el març de 2010 els preus havien caigut en taxa interanual un 5,3%, enfront del 6,6% de desembre.

No obstant això, l'agència de qualificació creditícia apunta que un excés d'oferta d'habitatge podria haver causat una caiguda encara més pronunciada dels preus. Així, recalca que el 2006 es va iniciar la construcció de 760.000 habitatges, més que les iniciades per Alemanya, Itàlia, França i el Regne Unit juntes. Per aquest motiu, S&P; considera que seran necessaris diversos anys per "absorbir l'excedent".

Conseqüències de l'elevat atur.


D'altra banda, l'agència ressalta que les condicions econòmiques al país continuen sent "desfavorables", en particular la situació del mercat de treball. Recorda que des de l'inici de la crisi, Espanya ha perdut 1,8 milions d'llocs de treball, el que representa el 55% de tots els llocs de treball destruïts a la zona euro.

En concret, S&P; destaca que 870.000 s'han destruït en la construcció, sector en què es preveu nous ajustaments, ja que representa el 9% de l'ocupació total del país, molt per sobre del nivell d'altres estats europeus.

En aquest sentit, assenyala que el deteriorament en el mercat de treball, amb una taxa de l'atur del 19% al febrer, s'ha traduït també en un augment dels préstecs dubtosos, fins un 5,4% del total. No obstant això, subratlla que encara segueixen sota del 9,1% registrat el febrer de 1995, abans de la crisi.

L'HABITATGE A EUROPA

D'altra banda, l'economista en cap per a Europa de Standard&Poor;'s, Jean-Michel Six, destaca que Europa ja mostra signes d'estar deixant de banda la correcció dels preus de l'habitatge i la caiguda dels mateixos, amb l'excepció d'Irlanda , ha disminuït en molts països com França, Itàlia, Espanya o Països Baixos. "Fins i tot al Regne Unit, van començar de nou a pujar l'any passat al novembre", afegeix.

No obstant això, Six considera que, atès que els preus continuen per sobre dels nivells de 2005, encara no s'ha produït una "total correcció dels desequilibris" causats per la bombolla immobiliària de 1999-2007. "Els preus podrien registrar una segona baixada a finals d'aquest any o principis del 2011", vaticina.


S&P; dice que el ajuste en la vivienda continuará otro año

La agencia de calificación crediticia Standard & Poor's afirma que España aún tiene "mucho camino que recorrer" en el mercado de la vivienda y considera que el ajuste en el mercado inmobiliario continuará "por lo menos otro año" y que los precios aún pueden caer otro 12% antes de lograr el equilibrio a largo plazo.
Para leer más ir a enlace:

Nuet interpel.la Moratinos sobre Israel

El senador per l'Entesa, Joan Nuet, interpel.la al Ministre Moratinos sobre les ancions i mesures contra el govern sionista d'Israel i les seves agresions il.legals i criminals: "L'exèrcit d'Israel ha comès una veritable acció de terrorisme d'Estat al assaltar la pacífica "Flota de la Llibertat" que pretenia fer arribar ajuda humanitària a l'ocupada franja de Gaza. Els morts i ferits són de l'única responsabilitat d'Israel i per això s'ha de complir la petició del Consell de Seguretat de l'ONU: "Una investigació ràpida, imparcial, creïble i transparent", i Israel ha de ser sancionat per haver ferit i assassinat a un nombre indeterminat d'activistes".

"També s'ha de complir la petició de l'ONU de: "Demanar la immediata alliberament dels vaixells i dels civils retinguts per Israel", entre els quals es troben tres espanyols, els activistes Manuel Tapial i David Segarra (Laura Arau hauria signat ja els papers imposats per Israel i és camí de Catalunya).

Israel ocupa il.legalment Palestina, sotmet al poble palestí a vexacions, humiliacions i extrema violència, ignorant resolucions de l'ONU i convencions internacionals. El mur que perpètua el règim racista d'apartheid, les colònies que ocupen territori palestí, la destrucció de la vida social, cultural i econòmica dels palestins i el inhumà bloqueig de Gaza, són les causes de la situació en què ens trobem, i tot intent de trencar bloquejos i denunciar la violència que pateix el poble palestí és legítima.

La comunitat internacional ha de passar de les paraules als fets, de les condemnes verbals a les sancions i a l'aïllament internacional del Govern d'Israel per a no convertir-se en còmplice de greus crims contra l'humanitat. El silenci o la comprensió d'accions tan greus es converteixen en col.laboració real, i igual que va passar a Sud-àfrica, si la comunitat internacional reacciona, pot aturar la massacre de tot un poble.

L'actitud justificativa dels assassinats per part de l'ambaixador d'Israel a Espanya, Sr Raphael Schutz, davant les càmeres de RTVE produeix vergonya i indignació i qualifica la baixa qualitat democràtica d'un Estat que practica el terrorisme i s'organitza de manera racista.

Davant tot això:

¿Pensa el Govern d'Espanya retirar i promocionar la mateixa mesura per part dels països de l'UE, al seu ambaixador a Tel Aviv com a protesta i pressió davant del Govern d'Israel per les seves accions d'assassinat i violència extrema davant la "Flota de la Llibertat "i de clara ignorància de les resolucions i convenis internacionals?".

La Llei d'Acollida a Adrià del Besòs

Avui, a les 19h, debat a Adrià del Besòs sobre la Llei d'Acollida: Una oportunitat per la Igualtat. Al Casal de Cultura, C/ del Carme, 22. Presenta Grefgorio Belmonte, Coordinador local d'EUiA. Intervindran: Guillermo Romero, representant de Som.cat; Freddy Arellano, Cónsul d'Ecuador, i Jordi Miralles, coordinador d'EUiA i diputat per ICV-EUiA. Acte públic.

La cimera UE-Balcans a Sarajevo neix morta

La "cimera" dels líders de la Unió Europea (UE) amb els caps d'Estat i de govern dels països de l'oest dels Balcans havia d'emetre una forta senyal. No obstant això, d'aquests plans ja no sembla quedar res. Discussions polítiques estèrils van fer que la reunió sigui de tipus "Gymnich", és a dir, una reunió informal dels ministres sense títols. No hi ha ni ordre del dia ni haurà document final de la trobada, i menys encara "fotografia familiar".

Estats Units, Rússia i Alemanya ni tan sols enviaran els seus ministres de l'Exterior. "La reunió a Sarajevo és una bonica exposició, en lloc del ràpid acostament de l'oest dels Balcans a la UE", va dir l'ex diplomàtic serbi i actual professor de política Predrag Simic al diari de Belgrad "Blic", en la seva edició del dilluns .

"Muntanyes de problemes en els Balcans"

Hi ha la "opinió generalitzada que la reunió serà un esdeveniment insignificant per a la UE i els Estats Units", segons Simic. En els fets, la conferència a Sarajevo, que va ser planejada com un gran esdeveniment i que finalitza com una trobada informal, mostra què muntanya de problemes s'enfronta Brussel als Balcans.

Eslovènia, membre de la UE, bloqueja des de fa molt temps les negociacions per a l'ingrés al bloc del seu veí Croàcia, per un conflicte limítrof al mar Adriàtic. Per al diumenge està planejat un referèndum a Eslovènia per donar llum verda a una mediació internacional vinculant. No obstant això, encara és incert el "sí" dels ciutadans.

Al sud de la península balcànica, Grècia, un altre membre de la UE, obstaculitza les negociacions de Macedònia per a ser admès a l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord (OTAN) i la UE. Segons Atenes, Macedònia no es pot anomenar Macedònia, perquè una província al nord de Grècia porta aquest nom.

Primer hi ha la lluita contra la corrupció que l'entrada a la UE


Sèrbia vol ingressar a la UE tant sí com més aviat millor, però molts membres del bloc estan en contra. Primer s'ha de combatre l'estesa corrupció, que està en gairebé a tot arreu, així com l'estreta unió entre màfia i política.

D'altra banda, Sèrbia està embrancada en una disputa amb el seu ex província Kosovo, que gairebé només està habitada per albanesos kosovars. Kosovo és considerada plataforma per el narcotràfic, així com el tràfic d'armes i persones a Europa. Tampoc el veí Albània és justament un bastió de democràcia i constitucionalitat.

Bòsnia i Hercegovina està des de fa anys en un autobloqueo, per profundes diferències i disputes entre els musulmans, serbis i croats que viuen al país, considerat per aquest motiu ingovernable. Tots els esforços de mediació realitzats fins ara per Brussel.les i Washington van fracassar.

Sèrbia i Croàcia ni tan sols van superar en principi les conseqüències de la seva guerra civil (1992-1995): les onades de refugiats, les indemnitzacions, la superació del passat. Davant d'aquest panorama, és possible que tingui raó l'editor d'un diari kosovar Veton Suroi, que va qualificar de "poc realista" un ingrés a la UE dels països balcànics "abans de l'any 2020". Croàcia, la admissió està prevista per al proper any, podria ser per tant durant molt de temps l'últim membre dels Balcans.


Pálida cumbre UE - Balcanes este 1° de junio en Sarajevo

La "cumbre" de los líderes de la Unión Europea (UE) con los jefes de Estado y de gobierno de los países del oeste de los Balcanes debía emitir una fuerte señal. Sin embargo, de estos planes ya no parece quedar nada.

Discusiones políticas estériles hicieron que la reunión sea una de tipo "Gymnich", es decir, una reunión informal de los ministros sin títulos. No hay ni orden del día ni documento final del encuentro, y menos aún "fotografía familiar".
Para leer más ir a enlace:

França: Els sindicats volen la taxa Tobin

Diverses associacions franceses i els sindicats CGT i la CFDT, han llançat una petició a favor de la introducció d'un impost sobre les transaccions financeres en benefici de l'acció mundial contra la pobresa, les pandèmies i el canvi climàtic. També entre els iniciadors de la petició hi són l'organització antiglobalització Attac, l'organització no governamental Oxfam França, el principal sindicat FSU públic de serveis i l'organització de defensa del medi ambient WWF.

Els autors creuen que "encara amb una baixa taxa que gravi aquestes operacions s'alliberarien cada any centenars de milers de milions d'ingresos a redistribuir, i contribuiria a dissuadir els comportaments més especulatius", van dir en un comunicat emès dimarts.

El text de la petició està en línia en els llocs respectius de les associacions i els sindicats signataris, així com la web
wwww.makefinancework.org/ ?lang=fr/.

La trucada es produeix abans de la pròxima cimera del G20, que se celebrarà els dies 26 i 27 de juny a Toronto, Canadà.

L'impost sobre les transaccions financeres és també anomenat impost Tobin, per l'economista i premi Nobel James Tobin que l'havia desenvolupat al principi dels anys 70. Es tracta de treure a les transaccions financeres un petit percentatge dels imports tractats.

Regularment esmentada, la idea va ser reviscuda a principis de novembre per l'ex primer ministre britànic, Gordon Brown, i semblava haver estat exclosa a canvi d'un impost sobre els beneficis de les institucions financeres, on hi ha un gran consens.

Entrevistat dimarts, el ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, va dir que dóna suport a que els europeus defensin la idea d'un impost sobre les transaccions financeres en la propera reunió del G20, admetent al mateix temps l'existència l'existència de "dubtes importants" sobre les possibilitats d'èxit d'aquesta iniciativa.

La seva homòlega francesa, Christine Lagarde, va considerar que les operacions financeres no poden ser la manera més eficaç per al càlcul d'una taxa o un impost.


Taxe sur transactions financières : associations et syndicats lancent une pétition

Plusieurs associations et syndicats français, dont la CGT et la CFDT, ont lancé une pétition pour réclamer l’instauration d’une taxe sur les transactions financières à l’échelle mondiale au bénéfice d’actions contre la pauvreté, les pandémies et le changement climatique.
Pour lire plus aller au link:

Kirguizistan: La Revolució de la rapa?

Els EUA compraran rapa (hooch: orujo, aiguardent) a l'Ayu Kirguizistan Company, ha dit el director general de la Companyia Oskonbaev Beishen. Segons ell, Ayu ha estat cooperant amb la companyia americana "Silhouette", subministrant els seus productes als EUA en els darrers 4 anys: "Aquesta vegada hem arribat a la conclusió d'un contracte de subministrament de rapa: "Beguda russa originalment feta amb tecnologia especial", va emfatitzar Beishen Oskonbaev.

També va assenyalar que l'empresa Ayu "és pionera en l'exportació de rapa a l'estranger: Els nostres productes no estan disponibles en els mercats o supermercats. Es venen només en bars i restaurants", va dir Oskonbaev.

Al seu torn, el director general de l'empresa “Silhouette”, Albert Edwards, ha assenyalat que "la seva empresa està orgullosa de la cooperació a llarg termini amb Ayu Company, un dels líders mundials en la producció de begudes alcohòliques".

"El vodka "Les dames Shpilka" té una aroma excepcional". Pel que fa als aiguardents, un dels nostres millors tastadors, Dick Frost, va afirmar que és la millor beguda de tot el que havia provat mai. Penso que als nord-americans els hi agradarà. A ells els agrada les begudes de qualitat i fortes", va subratllar Albert Edwards.


US to buy hooch from Kyrgyz Company Ayu

The U.S. will buy hooch from a Kyrgyz Company Ayu, stated Director General of the Company Beishen Oskonbaev at the press conference, held in the NA 24.kg.

According to him, Ayu has been cooperating with an American Company “Silhouette”, supplying its products to the US within the last 4 years.
To read more go to link:

Uzbekistan i Kirguizistan parlen de fronteres

A Batken (Kirguizistan), els serveis fronterers de l'Uzbekistan i Kirguizistan discutiran els problemes de delimitació de fronteres, digué Mamadzhan Berdishev, en qualitat de secretària de premsa del Governador de la regió de Batken. Va dir que el cap del Servei d'Estat de Fronteres, KR Kurbankul Makenov, es reunirà amb el seu col.lega uzbek al centre administratiu del districte de Pulgon de Kadamzhay. Discutiran també l'ús d'aigua i pastures en terrenys fronterers.

La situació a prop del Checkpoint és calmada i no hi ha cap accident durant la nit.

Nota: El 31 de maig, prop de l'enclavament de Soh, grups de nadius es van enfrontar amb els guàrdies de frontera del Kirguizistan a causa de que l'Uzbekistan va tancar la frontera de forma unilateral. Així, els agricultors uzbeks no van ser capaços de pasturar en terrenys fronterers. L'enclavament fronterer a prop de Soh segueix tancat.


Uzbekistan and Kyrgyzstan to discuss delimitation of frontiers

In Batken (Kyrgyzstan) headers of frontier services of Uzbekistan and Kyrgyzstan will discuss problems of delimitation of frontiers. Mamadzhan Berdishev, press-secretary of acting Governor of Batken region, told NA “24.kg”.

He said that head of State Frontier Service KR Kurbankul Makenov will have meeting with his Uzbek colleague in administrative center Pulgon of Kadamzhay district. They will discuss using water and pastures within transfrontier terrain.
To read more go to link:

Nepal: L'oposició pacta cessar al primer ministre

El principal partit d'oposició UCPN-maoista es va entrevistar amb els 22 partits polítics que representen a l'Assemblea Constituent del Nepal per què donin suport al programa de dimissió del primer ministre Madhav Kumar Nepal, el més aviat, a la seva oficina parlamentària del Partit en Singha Durbar.

En la reunió, el president maoista Pushpa Kamal Dahal, 'Prachanda', va dir que el govern -l'aliança del Congrés Nepalès i el PCN-UML- ha malinterpretat l'acord del 28 de maig entre els maoistes, l'NC i l'UML. Va afegir que hi havia acords escrits i verbals entre les parts.

Parlant amb reporters després de la reunió, el vicepresident dels maoistes, Narayankaji Shrestha 'Prakash', va dir que no hi ha acord per evitar la dimissió del Primer Ministre. Va afegir que l'acord de tres punts va ser un pas històric per posar fi a l'estancament polític que es remunta a un any.

Els partits radicals van exigir que els maoistes vinguin amb agendes clares, sobre l'acord entre els tres principals partits, i van convocar a una reunió de tots els 25 partits pel mateix tema.


The main opposition party UCPN-Maoist held talks with the 22 political parties representing in the Constituent Assembly to convince them to support its agenda for the resignation of Prime Minister Madhav Kumar Nepal at the earliest at its Parliamentary Party office in Singha Durbar on Tuesday.
To read more go to link:

Xina: 16 anys de presó per corrupció

Un ex funcionari de la Lliga de la Joventut Comunista de la Xina al nord-oest del país va ser sentenciat ahir a 16 anys de presó per corrupció i acceptació de suborns. Cao Gang, de 37 anys, ha sigut condemnat pel Tribunal Popular Intermedi de la ciutat de Yinchuan, capital de la regió autònoma de l'ètnia hui de Ningxia. A més, Cao va ser multat amb 110.000 iuans (16.000 dòlars), i tots els guanys il.legals li van ser confiscats.

L'ex funcnionari va ser trobat culpable de la malversació de 480.000 iuans juntament amb un col.lega i d'acceptar 347.200 iuans en suborns, quan exercia com a sotssecretari i secretari del comitè regional de la Lliga de la Joventut Comunista de la Xina entre 2005 i 2008.

D'acord amb el tribunal, Cao i un col.lega, identificat com Yao Ping, van exigir una compensació de 480.000 iuans a dues escoles de Ningxia després d'haver ajudat a guanyar contractes de programes de capacitació en negocis per a joves, els quals van pujar a 1,5 milions de iuans en fons aportats per la lliga.

A més, Cao va ser acusat d'acceptar 258.000 iuans en efectiu, targetes de prepagament valorades en 52.500 iuans, i altres propietats amb costos que pugen a 36.700 iuans, segons el funcionari de la cort.

L'acusat va ser detingut l'agost de 2009 i portat a judici el març passat.


Encarcelado por corrupción funcionario de la Liga de la Juventud Comunista de China

Un ex funcionario de la Liga de la Juventud Comunista de China en el noroeste del país fue sentenciado hoy martes a 16 años de cárcel por corrupción y aceptación de sobornos.

Cao Gang, de 37 años, fue condenado en el Tribunal Popular Intermedio de la ciudad de Yinchuan, capital de la región autónoma de la etnia hui de Ningxia.
Para leer más ir a enlace:

El fòrum Xina-Espanya l'any proper a BCN

La vicepresidenta del Comitè Permanent de l'Assemblea Popular Nacional de la Xina i també presidenta del Comitè Xinès del Fòrum Xina-Espanya, Oyunqemag (sisena per la dreta) i el president del Comitè Espanyol del fòrum i ex ministre espanyol de Economia i Hisenda, Pedro Solbes (sisè per l'esquerra), es van reunir a Pequín. Oyunqemag va destacar que vol treballar amb Solbes per fomentar les relacions bilaterals. Solbes assegurà que Espanya es prepararà bé per acollir la sisena edició del fòrum, que se celebrarà l'any que ve a Barcelona.

Aquesta és la primera vegada que Oyunqemag i Solbes es reuneixen des que fossin nomenats presidents del fòrum Xina-Espanya, una plataforma d'intercanvis regulars establerta el 2003.

Oyunqemag va dir que la Xina i Espanya han treballat estretament en els àmbits de l'economia, l'educació i la protecció mediambiental des que van establir relacions diplomàtiques el 1973.

Des de la seva creació, el Fòrum Espanya-Xina ha servit com un pont per als intercanvis entre els dos països i ha impulsat el desenvolupament integral de l'associació estratègica bilateral, va afegir l'alta legisladora.


La vicepresidenta del Comité Permanente de la Asamblea Popular Nacional de China (APN, máxima legislatura) y también presidenta del Comité Chino del Foro China-España, Oyunqemag (sexta por la derecha) y el presidente del Comité Espa��ol del foro y ex ministro español de Economía y Hacienda, Pedro Solbes (sexto por la izquierda), posan para una foto en grupo en la capital china de Beijing.
Para leer más ir a enlace:

Pakistan descriu l'atac com brutal i inhumà

El president del Pakistan, Asif Ali Zardari, el primer ministre Yousaf Raza Gilani i el Ministeri de Relacions Exteriors han condemnat l'atac d'un comando israelià a una flota de vaixells d'ajuda amb destinació a la Franja de Gaza, describint la mort de fins a 19 activistes com "brutal i inhumana". Dures protestes a Islamabad reclamen la llibertat dels pakistanesos de la flota, amb un equip de televisió entre ells.

El president ha dirigit el Ministeri d'Afers Estrangers per posar-se en contacte amb les seves missions a l'estranger i determinar el benestar del director executiu d'un canal de televisió privat Talat Hussain, el seu productor Raça Mahmood Agha, juntament amb Nadeem Ahmed, de la Fundació Khubaid, doncs tots ells estaven a bord. Foto: Protestes a Islamabad.

Gilani va dir que l'acció militar injustificada i no provocada per Israel contra una missió humanitària constitueix una violació flagrant del dret internacional i les normes i els valors de la humanitat. Un comunicat del ministeri va declarar: "L'assassinat de membres d'aquesta missió humanitària, que també va incloure a dones, és brutal, inhumà i constitueix una violació flagrant del dret internacional i les normes".


President Asif Ali Zardari, Prime Minister Yousaf Raza Gilani and the Foreign Office on Monday condemned an Israeli commando attack on a flotilla of aid ships bound for the Gaza Strip, describing the killings of up to 19 activists as “brutal and inhuman”. To read more go to link: