diumenge, 27 de maig de 2012

EUiA i Front de Gauche a Girona: "Per l'unitat de l'esquerra contra l'Europa del capital"

EUiA i el Front de Gauche van celebrar un acte públic al Centre Cívic de Santa Eugènia de Girona, ‘Can Ninetes’, organitzat per EUiA de les Comarques Gironines i el PSUC-Viu. Hi van intervenir Josep Colomé, secretari polític d'EUiA, Jordi Córdoba, coordinador intercomarcal, Cristina Simó, secretària de la dona del PCE i membre del Comitè Executiu del Partit de l’Esquerra Europea (PEE), Joan Josep Nuet, secretari general del PCC, dirigent nacional d’EUiA i diputat per l’Esquerra Plural, i Nicolau Garcia, alcalde d’Elna (Rosselló), dirigent del Front de Gauche, secretari del departament 66 (Pirineus Orientals) del PCF i membre del seu Consell Nacional.

En totes les intervencions es va constatar la necessitat de lluitar contra l'actual model europeu, així com el fet que la unitat de l'esquerra transformadora a cada país i al conjunt de la Unió és més imprescindible que mai. L'exemple de l'Esquerra Plural al nostre país (el grup al Congrés d’IU, ICV-EUiA, CHA), de l'Esquerra Radical grega (Syriza) i del Front d'Esquerres a França (Front de Gauche), juntament amb l'Esquerra alemanya (Die Linke) i altres fronts i organitzacions en diferents països, són avui un primer pas per a lluitar contra l'Europa del capital i avançar cap a una nova Europa dels pobles.

"La vergonya d'Europa"

L'última bufetada de Günter Grass al neonazisme germànic i usurer d'Europa: "La vergonya d'Europa":
Ben comunicada amb el caos, per no agradar al mercat, lluny estàs de la terra que el teu bressol va ser.
El que amb l'ànima vas buscar i vas creure trobar avui ho rebutges, pitjor que ferralla valorat.
Nua a la picota del deutor, pateix una nació a la qual donar les gràcies era antany el més natural.

País condemnat a ser pobre, d'on la riquesa
adorna cuidats museus: botí per tu vigilat.
Els que van envair amb armes aquesta terra beneïda d'illes portaven, amb el seu uniforme, a Hölderlin a la motxilla.
País tolerat ara a prou feines, però als seus coronels
tolerares un dia en qualitat d'aliats.
País sense llei al què el poder, que sempre té raó, estreny el cinturó més i més.
Desafiant vesteix de negre Antígona, i al país sencer avui porta dol en el poble del qui hoste fores.
Però, fora d'aquest país, el seguici de parents de Creso ha acumulat a les teves càmeres quant brillava daurat.
Beu d'una vegada, beu!, crida la claca dels comissaris, però irat et retorna Sòcrates la seva copa plena a vessar.
Maleiran els déus a cor el que et pertany, però sense el teu permís no es podrà expropiar l'Olimp.
Sense aquest país et marciràs, Europa, privada de l'esperit que un dia et va concebre.

Günter Grass

Melenchon a Lagarde: "Si hi hagués moralitat política, hauria de deixar el càrrec que ocupa"

En plena campanya d'eleccions generals a Henin-Beaumont, Jean-Luc Melenchon ha volgut respondre als comentaris ofensius de Christine Lagarde -cap de l'FMI per la conspiració del seu amo Sarkozy contra DSK-, contra els grecs. El dirigent del Front d'Esquerra (Front de Gauche) Jean-Luc Melenchon ha denunciat avui diumenge les observacions "indignes" de la directora executiva de l'FMI, Christine Lagarde, demanant als grecs pagar "tots els impostos", suggerint que la francesa ha de renunciar al seu càrrec: "Amb quin dret parla d'aquesta manera als grecs?". "Aquests comentaris són indignes, si hi hagués una moralitat política, Lagarde hauria de deixar el càrrec que ocupa". Foto: Jean-Luc Mélenchon i Alexis Tsipras de Syriza.

"Per què no diu que són els propietaris, és a dir, els capitalistes, els que han de pagar els seus impostos? Doncs són ells els que no paguen! És l'Església Ortodoxa la que ha de pagar (impostos). La valenta gent comú paga els seus impostos perquè estan retinguts des de la font (nómines). Els funcionaris no tenen manera d'evadir impostos", ha afegit Mélenchon.

En qualsevol cas, les paraules de Christine Lagarde, a The Guardian han alimentat la ira dels grecs, que es reuneixen a les urnes el 17 de juny. Ells estan indignats, reaccionen i ataquen directament a la patrona de l'FMI: "El 17 de juny es reuniran els grecs al voltant dels usurers del món que exploten al nostre país", va advertir un d'ells. "Saps el dany que has causat al poble grec?, pregunta un altre a les xarxes d'Internet. "No som mandrosos i no som captaires". "Gràcies pel seu amor i suport i ha de saber que els grecs no són estúpids. Sabem quin és el seu joc i no ho permetrem".

"Felip Puig ha impulsat una política de persecució a la protesta social"

La ciutadania ha denunciat aquest diumenge l'"escalada repressiva" que ha emprès CiU quan es compleix un any de les càrregues policials que desallotjaren de la plaça de Catalunya els acampats del 15-M. Les imatges del desallotjament van fer la volta al món i aquesta mateixa setmana Amnistia Internacional ha denunciat, en el seu informe anual, l'abús antidemocràtic de la força per part de la policia catalana.

En un manifest, que han fet públic aquest matí en roda de premsa a plaça Catalunya, els reunits consideren una "resolució burlesca" l'arxivament de la causa judicial oberta per investigar les càrregues del 27 de maig, que han recorregut a l'Audiència de Barcelona. En la causa, que es va obrir arran de la querella interposada per una cinquantena de ciutadans víctimes de les càrregues dels mossos, hi van estar imputats el seu director general, Manel Prat (CiU), i l'extinenta d'alcalde de Barcelona Assumpta Escarp (PSC), però el mes de març passat el jutge instructor va acordar arxivar-la al concloure que l'actuació policial va ser 'proporcionada'.

Guillermo Rojo, portaveu dels querellants, ha fet un balanç "agredolç" de 'l'investigació judicial', ja que, si bé va ser molt important l'imputació dels responsables de les càrregues policials, la causa "es va arxivar en fals" sense ni tan sols prendre declaració als denunciants.

Persecució a la protesta social

Segons Rojo, l'"escalada repressiva" contra la mobilització social demostra que les càrregues policials no van ser un fet aïllat, sinó l'inici d'una política de persecució a la protesta que "ha anat creixent" l'últim any. En aquest sentit, el manifest subratlla que el discurs de la conselleria que dirigeix Felip Puig "s'ha endurit amb terminologia de guerra", amb expressions com "enemic, rates o vàndals" per desqualificar la contestació social, mentre "la policia recorre a l'ús de gasos o pilotes de goma per dissoldre les protestes".

La web de delació ciutadana per identificar sospitosos d'actes de violència urbana --que aquesta mateixa setmana ha quedat clausurada-- suposa, pels indignats, una altra de les "iniciatives d'inspiració franquista que s'emmarquen en la deriva repressiva de la Conselleria d'Interior". Així, Rojo ha acusat Puig de mantenir-se en una "posició enrocada i radical" en la seva criminalització dels moviments socials, i així, segons la seva opinió, demostra que "l'únic antisistema és ell".

Per recordar el desallotjament dels acampats del 15-M, els manifestants han escenificat un partit de futbol simbòlic que ha enfrontat els antiavalots dels Mossos d'Esquadra contra un equip compost per ciutadans, amb l'arbitratge del jutge instructor.

"Potser caldria deixar que es produeixin prou actes vandàlics"


El comissari dels Mossos d'Esquadra David Piqué, per tal d'acabar amb els i les 'manifestants antisistema', és a dir, tota la població si cal, està disposat a que "potser caldria aprofitar per deixar que, durant el recorregut, es produeixin prou actes vandàlics", en referència als aldarulls de les manifestacions que després els seus mitjans de desinformació utilitzarien per tal de desprestigiar tota forma d'oposició.

Aquest alt comandament de la policia autonòmica es va fer famós pel seu discurs 'encès' en el marc del Dia de les Esquadres d'enguany (jornada de celebració interna dels mossos), i particularment per la frase en que va qualificar de 'rates' les manifestants de la passada vaga general, tot garantint que les perseguirien i detindrien encara que s'amaguessin darrera les cadires d'una aula universitària. Piqué, al llarg de 37 pàgines del seu projecte final del màster en Polítiques Públiques de Seguretat organitzat per la UOC –al que hem tingut accés– (clicar aquí)detalla com aconseguir acabar amb les activistes antisistema i, fins i tot, apunta mètodes clarament il·legals.

En aquest sentit afirma que "potser caldria aprofitar per deixar que, durant el recorregut, es produeixin prou actes vandàlics", en referència als aldarulls de les manifestacions que després els mitjans de comunicació utilitzarien per tal de desprestigiar els moviments alternatius. Aquesta estratègia, segons fonts jurídiques consultades, suposa un clar delicte de prevaricació.

Damasc: "Rebutgem la responsabilitat en la massacre terrorista a Homs"

El Govern sirià no és responsable en absolut de la massacre d'almenys 92 persones a la ciutat siriana de Houla, com proclamen els mitjans de l'imperialisme internacional. Així ho afirma el portaveu de la Cancelleria siriana, Jihad al Makdesi: "Rebutgem completament la responsabilitat en la massacre terrorista contra la nostra gent. Dones, nens i ancians van ser assassinats. No és el que faria l'heroic Exèrcit sirià". L'atac va ser obra dels terroristes d'Al-Qaida després dels enfrontaments dels rebels i les forces lleials a Assad: "Ells [els terroristes] estan equipats amb lanzaminas i míssils antitancs. Hem creat un comitè militar per investigar el cas. Els resultats apareixeran en pocs dies", va afirmar Makdesi.

El portaveu del Ministeri d'Exteriors sirià va dir que l'enviat especial de l'ONU, Kofi Annan, arribarà a Síria el dilluns per realitzar noves negociacions amb l'alta cúpula del país. Urgint a "tornar al diàleg ia la taula de negociacions", el portaveu va dir que "nosaltres volem tranquil·litat i esperem que Mr Annan també".

El cap de la missió d'observadors internacionals de l'ONU, Maj-Gen Robert Mood, va confirmar com a mínim 90 morts a la ciutat siriana de Houls, entre elles la de 32 nens. L'alt càrrec va qualificar l'atac "d'indiscriminat i imperdonable". L'ONU declara que la situació al país és "excessivament tensa". Gran Bretanya exigeix ​​convocar una reunió d'urgència del Consell de Seguretat de l'ONU després de la massacre a Homs, malgrat que el RU és el principal instigador i finançador dels terroristes a la zona, com ho va ser a Líbia, a través de Qatar i Arabia Saudí.

"Damasc, víctima dels grups armats que busquen caos"


En una entrevista a RT el viceministre sirià d'Exteriors, Abdulfattah Amura, va declarar que Damasc és víctima de provocacions per part de grups armats que busquen caos al país. En aquestes condicions les autoritats actuen en la seva pròpia defensa, ha subratllat l'alt representant sirià.

"En realitat des del principi el Govern sirià té el desig profund i la decisió de posar fi a la violència. Però la pilota no està a la pista del Govern sirià, ni del poble sirià. Es troba a la pista dels que no volen la pau, l'estabilitat i la seguretat a Síria. Són els que subministren armes a aquests grups, fan que aquestes armes arribin al territori sirià des dels països veïns, ia més financen a aquests grups armats", ha dit.

"La missió dels observadors clarament anunciar que el Govern sirià i les autoritats en realitat cooperen amb la missió, es va facilitar la seva entrada, també es va facilitar el seu moviment pel país. També va dir que el Govern i les autoritats han retirat els vehicles militars dels centres de les ciutats, el que significa que el Govern sirià coopera i això és un fet conegut. No he sentit parlar en la comissió de l'ONU que el Govern sirià violés l'acord. Però els grups armats van cometre 3.500 violacions", denuncià el vicecanceller sirià.

Berlín censura el llibre "Mitjanit al mavi Màrmara" per les pressions sionistes

Que la vella Alemanya nazi desperta dels seus fonaments oligàrquics de podridura és evident, en un estat que viu de la usura sobre els seus veïns, més desvergonyida i repugnant, i on socialistes, verds i la vella dreta nazi comparteixen governs, programes i aliances. Ara es tornen a retratar censurant el llibre sobre el criminal i il·legal atac israelià al Mavi Màrmara, de la primera Flotilla de la Llibertat a Gaza, a la Fira de Berlín. La Fira del Llibre de Berlín ha obstaculitzat la presència del llibre de denúncia "Mitjanit al Mavi Màrmara" (Midnight on the Mavi Marmara) a causa de la pressió del lobby sionista, aliat de la CDU i de Merkel, declarada sionista i neonazi.

El llibre, editat per Mustafa Bayoumi i publicat per l'editorial Laika a la ciutat alemanya d'Hamburg, és una col·lecció d'informes i textos analítics que revelen l'atac perpetrat el 31 de maig de 2010 per de les forces armades israelianes contra el vaixell turc Mavi Màrmara, part de la Flota de la Llibertat que transportava ajuda humanitària a la franja de Gaza, en el que 9 activistes turcs van perdre la vida i altres 50 van resultar ferits.

Laika, en resposta, ha demanat a totes les editorials participants boicotejar la fira-que coincideix amb l'aniversari de l'atac israelià el 31 de maig de 2010 -.

Els responsables de la fira, de tres dies de durada, sense donar alguna raó convincent ni més detalls, van considerar el dors blau del llibre com el motiu de la censura.

"Mitjanit al Mavi Màrmara" va ser escrit per uns 50 escriptors i pensadors internacionals, entre ells, el lingüista i analista polític nord-americà Noam Chomsky, l'autor nord-americà Stephen Kinzer, l'escriptora afroamericana Alice Walker, el professor en Assumptes Internacionals de l'Escola de Govern John F. Kennedy de la universitat Harvard Stephen M. Walt, així com el professor israelià d'Història Ilan Pappé.

Negocis tèrbols al Banc Vaticà

El Vaticà guarda silenci al voltant de la dimissió, quan estava a punt de ser cessat, del director del Banc Vaticà, Ettore Gotti Tedeschi. Tedeschi dirigia l'Istituto per li Operi de Religione (Institut per a les Obres de Religió), que és, en realitat, el Banc Vaticà. La seva història es remunta al segle XIX, però amb la seva estructura i nom actuals existeix des de 1942, quan Mussolini va donar l'independència al Vaticà. En les últimes dècades, s'ha acusat una i altra vegada a la institució d'estar involucrada en negocis tèrbols, com blanqueig de diners de la màfia i el narcotràfic, tràfic d'armes, etc. Una nova fita en aquest relat de corrupció és la dimissió del seu director, Ettore Gotti Tedeschi i la detenció del majordom de Ratzinger.

Segons el Vaticà, Gotti Tedeschi "no ha portat a terme determinades tasques, tot i les repetides advertències". No s'esmenten més detalls. Per això mateix, es disparen les especulacions sobre quins poden ser els veritables motius de la seva dimissió. Alguns mitjans italians sospiten que es deu a alguna qüestió relacionada amb l'escàndal "VatiLeaks". Diversos van rebre documents confidencials, alguns d'ells relacionats amb la conducta financera del Vaticà. Però, en aquest cas, també haurien pesat antigues indagacions portades a terme al voltant de infraccions per blanqueig de diners per part de Gotti Tedeschi, encara que finalment s'arxivés la investigació per les pressions de govern i Vaticà.

Un dels bancs més opacs del món

"Es tracta d'un banc molt especial, un banc que mou milers de milions, també en béns immobles", diu el professor Wolfgang Gehrke, expert bancari i president del Centre de Finances de Baviera,. "És un banc que desenvolupa la seva activitat en els mercats per al Vaticà i que presumeix de ser un dels més opacs del món. Naturalment, quan hi ha aquesta falta de transparència, cal tolerar també que puguin sorgir tot tipus de rumors".

El periodista d'investigació italià Gianluigi Nuzzi s'ha ocupat de escodrinyar en les intrigues financeres del Banc Vaticà. En el seu llibre Vaticà, SA, Nuzzi revela els tripijocs de la primera institució catòlica en el terreny de la política, les finances, i fins i tot acusa el Vaticà de prendre part en assassinats i negocis relacionats amb la màfia.

Segons la publicació de Nuzzi, fins i tot l'antic primer ministre democratacristià Giulio Andreotti, que tenia reconegudes connexions amb la màfia, té un compte secret al Banc Vaticà amb més de 60 milions d'euros.

Un gestor massa conscienciós?


"Per amor al Papa". Aquesta és la raó que dóna Ettore Gotti Tedeschi, que fins ara tenia fama de gestor seriós i competent, per no respondre a les acusacions que se li fan des de la Comissió de Control del Banc Vaticà. "És millor callar. En cas contrari, sortirien de la meva boca paraules poc adequades", va dir a l'agència de notícies italiana Ansa.

Gotti-Tesdeschi va ser contractat com a gestor el 2009, després de passar professional pel Banc de Santander. S'especula sobre si durant aquest temps va realitzar la seva tasca de forma tan exhaustiva, que va acabar resultant una persona incòmoda i fins i tot perillosa. "Les intrigues financeres del Vaticà sobre les quals tracta el meu llibre ja es produïen abans que prengués possessió el Papa actual", va dir Nuzzi fa dos anys al diari local bavarès Hilpoltsteiner Zeitung. No obstant això, hi ha un pacte de silenci entre els representants de l'Església, l'omertà clàssica de la Gran màfia vaticana. "Ningú ha de destapar el que ara està ocult, el que inclou extorsions, corrupció i blanqueig de diners".

Gehrke, per la seva banda, creu que hi ha 'una certa tendència' de Ratzinger a què tot això canviï: "El Papa tracta que el Banc Vaticà abast els estàndards de transparència europeus, cosa que fins ara no havia fet. Però encara no sabem com es treballa en aquest banc ni si en ell s'ha produït blanqueig de diners". Entre les escasses persones al món que poden saber-ho, està Ettore Gotti Tedeschi. I també la Comissió de Control del Banc Vaticà. Entre ells, representants de la cúria, que "disposen d'experiència en el mercat de capitals".

Detingut el majordom del Papa

Mentrestant, s'ha detingut un sospitós del cas VatiLeaks. El majordom de Ratzinger i la seva gran persona de confiança, Paolo Gabrielle, que treballa des de 2006 al Vaticà, podria hauria revelat informacions molt confidencials. La comissaria del Vaticà està portant a terme les indagacions sobre aquest assumpte.

És de suposar que el Vaticà farà tot el possible perquè no transcendeixi més informació de la deguda fora dels seus murs, com va passar amb monsenyor Renato Dardozzie (1922-2003), estret col·laborador de Joan Pau II, que va ordenar que publiquessin les seves memòries amb dades sobre les finances vaticanes que van servir de base per Vaticà, SA, el llibre de Nuzzi.

D'un temps ençà, els documents confeccionats per ser llegits en exclusiva per Joseph Ratzinger, també els més íntims i sensibles, no esperaven segles en els arxius secrets del Vaticà fins a ser descatalogats, sinó que circulaven pels carrers de Roma encara amb la tinta fresca. Un talp, la mà dreta de Ratzinger, el jove majordom Paolo Gabriele, no se sap amb quins interessos ni a quin preu, havia vingut subministrant a diferents periodistes documents que desvetllaven, per exemple, l'existència d'una estranya conjura per matar a Ratzinger. Foto: Paolo Gabriele servint la taula a Ratzinger.

La secretaria d'Estat vaticana va reaccionar encarregant el cardenal espanyol Julián Herranz una investigació que, segons s'acaba de saber, ha aconseguit caçar el presumpte culpable. Es tracta ni més ni menys que del seu majordom més íntim i proper, Paolo Gabriele.

El pare Federico Lombardi, portaveu de Ratzinger, ha confirmat que la gendarmeria vaticana ha detingut i sotmès a interrogatori a un laic en possessió de documents privats del Vaticà, tot i que encara no ha confirmat oficialment la seva identitat. No obstant això, l'agència italiana Ansa i altres mitjans donen per fet que es tracta de Paolo Gabriele, qui en l'Anuari Pontifici figura com a "ajudant de cambra" del cap del Vaticà.

O el que és el mateix, una de les poquíssimes persones que formen l'anomenada "família pontifícia" o els "familiars del Papa". Gabriele, conegut com Paoletto en els ambients vaticans, seria un dels quatre laics que atenen Ratzinger sota la supervisió d'una monja alemanya.

La commoció per la notícia és total a Itàlia, on els assumptes del Vaticà se segueixen amb especial interès i on el torrent de filtracions-anomenades Vaticanleaks-havia acaparat programes de televisió, exclusives de diaris i fins a llibres d'èxit immediat com el publicat fa només uns dies pel periodista Gianluigi Nuzzi. La divulgació del llibre, titulat Les cartes secretes de Benet XVI, va ser qualificat per la Santa Seu com un "acte criminal".

Segons fonts vaticanes, després de l'arrest, Paolo Gabriele va ser conduït davant Nicola Picardi, promotor de justícia del Vaticà. La sorpresa és majúscula perquè el detingut estava considerat com una persona "molt devota i absolutament fidel" a Ratzinger. Les primeres filtracions es remunten a principis d'any. Després es van anar produint altres, fins al punt que el portaveu Lombardi no va tenir més remei que reconèixer que l'Església estava patint el seu particular Vaticanleaks.

La premsa italiana havia publicat una sèrie de documents que posaven al descobert casos de corrupció i blanqueig de diners de la màfia a la Santa Seu i un estrany i fins a cert punt desgavellat complot per treure de la circulació a Ratzinger. Ningú dubta que les filtracions posaven al descobert les descarnades lluites de poder entre diferents sectors de la cúria davant la possible imminència de la fi del papat. La situació va portar a L'Osservatore Romano a descriure a Ratzinger, un home de 85 anys, sol i malalt, com "un pastor envoltat per llops".

La detenció del suposat corb no fa més que posar l'accent en la delicada situació per la que travessa l'Església, investigada des del mes de setembre a Itàlia per frau fiscal, blanqueig de diners del narcotràfic i la màfia i ramificacions amb el tràfic de armes, entre altres velles santedats de la secta vaticana.

Unes hores abans, l'Institut per les Obres de Religió (IOR), conegut com el Banc Vaticà, havia anunciat la destitució del seu president, l'italià Ettore Gotti Tedeschi, per irregularitats en la seva gestió. L'explicació oficial, en llenguatge diplomàtic, atribuïa a l'economista, de 67 anys, "no haver desenvolupat funcions de primera importància per al seu càrrec".

A més de a Gotti Tedeschi -president també del Santander Consumer Bank, la filial italiana del Banc Santander-, la fiscalia investiga el director general del IOR, Paolo Cipriani. El directiu depurat ha mostrat gran enuig en les seves declaracions a la premsa: "Prefereixo no parlar. Si ho fes, només diria paraules lletges. Em debato entre l'ànsia d'explicar la veritat i no voler torbar al Sant Pare amb aquestes explicacions".

Itàlia, Vaticà, màfies i ara de la Lògia P2 a la P4

Els jutges arresten un assessor de la Presidència del Govern italià i a un diputat del PDL, acusats de formar una societat secreta que informava a Gianni Letta, mà dreta del primer ministre i Gentilhome del Papa. El protagonista central del nou escàndol general a Itàlia que implica, com el de la lògia P2 i el cardenal Marcinkus, las altes esferes del govern, l'esglèsia i la societat oligàrquica italiana, és Luigi Bisignani (foto), un fosc faccendiere (intermediari) romà, nascut el 1953, que des de molt jove va estar inscrit en la lògia maçònica P2 i va ser condemnat per corrupció en els anys de l'escàndol Tangentopolis. Tot i això, els fiscals sostenen que, des de fa anys, ha exercit el seu enorme poder a l'ombra des d'un discret despatx situat a palau Chigi, la mateixa seu de la presidència del Govern.

http://reportatges.sirius.cat/2011/06/italia-vatica-mafies-i-ara-de-la-logia.html

Marató per la Justícia contra la Marató per la Pobresa: #sobrencadires

Avui dues iniciatives reivindicatives confluiran a les portes de l'edifici de La Caixa a l'avinguda Diagonal de Barcelona, de 10 del matí a 10 del vespre. Es tracta de les cassolades conegudes com La Caixa és Mordor i el moviment crític Sobren Cadires. Aquest últim, especialment a través de les xarxes socials, ha agafat molta força els últims dies després d'haver penjat al Youtube un contraspot informatiu respecte la Marató per la Pobresa organitzada per TV3.

Des de l'etiqueta de twitter #sobrencadires s'ha obert un ampli debat al voltant de la necessitat d'assenyalar els culpables de la crisi econòmica i social que vivim. Els i les internautes, molt majoritàriament han apostat per promoure la solidaritat i no pas la caritat, i en aquest sentit han acusat la jornada del 27 de maig organitzada per TV3 i finançada per La Caixa i Abertis, entre d'altres, de potenciar la caritat assistencial per tal de 'netejar consciències'.

De 10 del matí a 10 del vespre

És per això que l'assemblea que fa 10 dies que organitza una cassolada a les portes dels foscos gratacels de la principal institució financera de Catalunya s'ha sumat a les crítiques i ja prepara per diumenge una Marató per la Justícia amb dotze hores d'activitats per a la reflexió i l'anàlisi en l'actual context d'empobriment i precarietat.

Hi haurà xerrades d'Enric Duran, Carles Muntaner o Arcadi Oliveres, però també activitats i tallers de l'Auditoria del Deute, l'Associació 500x20 o la Comissió de Teatre del 15-M. Conviden tothom a portar cassoles, xiulets i estris sorollosos, així com pancartes, plàstics i cartrons per a fabricar cartells i banderoles. A migdia hi haurà un dinar popular cuinat per la comissió de cuina de l'assemblea de l'acampada de plaça de Catalunya.