dijous, 13 de març de 2014

"Moscou no vol una guerra amb Ucraïna"

"Els russos no volem guerra. Estic segur que tampoc la volen els ucraïnesos. Més encara -i això ho voldria recalcar- no veiem cap raó per parlar sobre la situació en aquests termes", ha emfatitzat Churkin, el representant permanent de Rússia a l'ONU, i ha afegit: "no volem una escalada posterior de la situació. No va ser Rússia la que va deslligar l'espiral de desestabilització i violència que últimament marquen el desenvolupament d'Ucraïna". Churkin va ressaltar a més que "els radicals no han deposat les armes com exigeix l'acord del 21 de febrer". Un mort i diversos ferits en els enfrontaments a Donetsk. Imatge: "Rússia vol la guerra", el vell slogan imperial i les bases de l'OTAN al món.

L'ambaixador va afirmar que "la defensa del dret que té Crimea a l'autodeterminació és alguna cosa inusual, però que en aquest cas va sorgir pel derrocament violent del Govern legítim". "És necessari trobar un equilibri entre el dret a l'autodeterminació i la integritat territorial", va agregar l'ambaixador en l'ONU.

"Kíev està partint al país en dos"


Accions similars a les quals van tenir lloc en el derrocament del Govern a Ucraïna han estat condemnades reiteradament, fins i tot en documents aprovats pel Consell de Seguretat de l'ONU. En lloc d'un govern d'unitat nacional, que havia estat acceptat a través de l'acord del 21 de febrer, a Kíev s'ha creat, en paraules del propi Yatsenyuk, un "govern de guanyadors".

"L'avaluació de l'actitud de Víctor Yanukóvich pot variar, però no es pot retreure que no busca compromís amb l'oposició. Al senyor Yatseniuk li van oferir el càrrec de primer ministre Per què no ho va aprofitar per detenir la caiguda del seu país a un abisme econòmic? Per què no es van aprofitar els contactes amb EUA i aliats Europeus, així com la disposició de Rússia d'ajudar a Ucraïna per estabilitzar l'economia del país? I per què no es van utilitzar les oportunitats obertes per l'acord del 21 de febrer per donar pas a un procés diplomàtic?", es va preguntar Churkin.

Segons va afirmar Churkin, en aquest govern autoproclamado, "una sèrie de càrrecs, incloent el ministre de Defensa, els ocupen representants del radical partit 'Svoboda'". En una resolució adoptada al desembre de 2012, el propi Parlament Europeu va reconèixer que aquest partit professava punts de vista racistes, antisemites i xenòfobs, contraris als principis i valors fonamentals de la UE, i va instar a les parts a favor de la democràcia al parlament ucraïnès a no construir coalicions amb aquest partit, va recordar el diplomàtic.

El diplomàtic també va accentuar que "la flota russa del Mar Negre no interfereix" en la preparació i realització del referèndum en la península de Crimea.

Churkin va aprofitar per recordar-los als membres que el Consell de Seguretat en general condemna els derrocaments de líders amb l'ús de la força, però que aquest no ha estat el cas a Ucraïna.

El màxim òrgan de decisió de l'ONU es va reunir a petició del autoproclamado primer ministre del Govern de facto d'Ucraïna, Arseni Yatsenyuk, per tractar la situació en aquest país que, a més d'una profunda crisi política està afectada per una delicada situació econòmica per la qual rebrà préstecs del FMI, la UE i el Banc Mundial, a canvi d'ajustos neoliberals i antisocials.

Un mort i diversos ferits en els enfrontaments a Donetsk


En els enfrontaments que es van desencadenar després de dues protestes, una a favor de les autoritats autoproclamadas de Kíev i una altra en contra, va morir una persona i deu van resultar ferides de gravetat. A la plaça de Lenin, en el centre de Donetsk, es van celebrar simultàniament dues accions, una manifestació prorrusa i una altra amb el nom 'Per Ucraïna Unida'. Ambdues protestes van acabar amb enfrontaments entre ambdues parts. Com a resultat, almenys una persona va morir i desenes van resultar ferides, sent algunes d'elles hospitalitzades.

"Moscú no quiere una guerra con Ucrania"


"Los rusos no queremos la guerra. Estoy seguro que tampoco la quieren los ucranianos. Más todavía -y esto lo querría recalcar- no vemos ninguna razón para hablar sobre la situación en estos términos", ha enfatizado Churkin, el representante permanente de Rusia en la ONU, y ha añadido: "no queremos una escalada posterior de la situación. No fue Rusia la que desató la espiral de desestabilización y violencia que últimamente marcan el desarrollo de Ucrania". Churkin resaltó además que "los radicales no han depuesto las armas como exige el acuerdo del 21 de febrero". Un muerto y varios heridos en los enfrentamientos en Donetsk

La nazi Merkel amenaça a Rússia i posa l'Europa dels seus esclaus a la vora d'una guerra

La canceller nazi i corrupta d'Alemanya Angela Merkel amenaça a Moscou que, si no hi ha canvis en la seva actitud, el dilluns els ministres neoliberals i feixistes de la Unió Europea (UE) aprovaran noves sancions contra Rússia, que "causarien un dany polític i econòmic massiu" al govern de Vladímir Putin el que, de fet, és una declaració de guerra de la capo feixista de l'Europa nazi dels lladres i genocides. Foto: dos assassins i genocides, un amb bigoti nazi.

La Declaració d'independència de Crimea


El ministre d'Informació de Crimea diu que Catalunya ha d'aprendre d'ells. Traducció del text aprovat pel parlament de Crimea: «El parlament de Crimea adopta la Declaració d'Independència de la República Autònoma de Crimea i Sebastòpol. Setanta-vuit diputats, dels vuitanta-un que han participat en la votació del Consell Suprem de la República Autònoma de Crimea, han aprovat la declaració següent": 'Declaració d'independència de la República Autònoma de Crimea i Sebastòpol:

3 vídeos: Veneçuela programa la derrota de la violència feixista

)
Durant un Gabinet de Seguretat, realitzat aquest dimecres, el president de la República, Nicolás Maduro, va definir noves accions per derrotar la violència feixista perpetrada per grups d'extrema dreta a 6 municipis del país. Aquest dimecres, tres persones van resultar mortes a Carabobo i va ser atacada la Torre Britànica, situada a Altamira, Caracas, on funcionen institucions públiques i privades.

Mitjançant el seu compte a Twitter, @DrodriguezMinci, la ministra per a la Comunicació, Delcy Rodríguez, va informar que entre les accions a implementar es troba l'execució de les gestions requerides per a la detenció dels franctiradors que presumptament van assassinar al capità de la Guàrdia Nacional Bolivariana (GNB) Ramso Ernesto Bracho Bravo i els ciutadans Jesús Enrique Acosta i Guillermo Alfonso Sánchez. A més, s'iniciaran gestions per aplanar els habitatges situats a la urbanització El Trigal, a València, per part del Grup d'Accions de Comando de la GNB.

)
La ministra va precisar que en les properes hores actuarà la força pública a les zones on persisteixen els focus violents. Així mateix, s'efectuaran les accions requerides per a la detenció dels financistas i proveïdors dels grups feixistes. En un altre tuit, Rodríguez va expressar: "El cap d'Estat preservarà la pau de la República i dels seus ciutadans".

En la reunió, efectuada en el Saló Néstor Kirchner, del Palau de Miraflores, Caracas, va participar el vicepresident Executiu, Jorge Arreaza; els ministres de la Defensa i de Relacions Interiors, Justícia i Paz, Carmen Meléndez i Miguel Rodríguez Torres, respectivament; el president de l'Assemblea Nacional, Diosdado Cabello; i la ministra de Comunicació i Informació, Delcy Rodríguez. També van estar presents la Cap de Govern del Districte Capital, Jacqueline Faría; el cap del Comando Estratègic Operacional de la Força Armada Nacional Bolivariana (Ceofanb), Major General Vladimir Padrino López, i altres integrants de l'Alt Comandament Militar.

Aquest dimecres, tres persones van resultar mortes a Carabobo i va ser atacada la Torre Britànica, situada a Altamira, Caracas, on funcionen institucions públiques i privades. En l'atac van ser trencats els vidres de l'oficina de l'Institut Nacional d'Aeronàutica Civil (Inac), situada en el soterrani de l'esmentat edifici. A més de les destrosses causades, el grup violent va robar les computadores d'aquesta institució.

)
Venezuela programa la derrota de la violencia fascista

Durante un Gabinete de Seguridad, realizado este miércoles, el presidente de la República, Nicolás Maduro, definió nuevas acciones para derrotar la violencia fascista perpetrada por grupos de extrema derecha en 6 municipios del país. Este miércoles, tres personas resultaron fallecidas en Carabobo y fue atacada la Torre Británica, ubicada en Altamira, Caracas, donde funcionan instituciones públicas y privadas.

Irlanda en plena recessió sota el neoliberalisme del PP

El producte interior brut (PIB) de la República d'Irlanda es va contreure un 2,3% en el quart trimestre, quan els "analistes" a sou del PP europeu pronosticaven un repunt del 0,4%. Al llarg de tot l'any 2013 l'economia irlandesa va caure un 0,3%, segons informa l'Oficina Central d'Estadístiques (CSO).

Els experts havien previst un creixement positiu del 0,3% del PIB en 2013 i del 0,4% en l'últim trimestre del passat any, coincidint amb la fi al desembre del rescat sol·licitat per Dublín en 2010 a la Unió Europea (UE) i el Fondo Monetari Internacional (FMI) per 85.000 milions d'euros.

La CSO confirma que, de fet, el PIB irlandès es va contreure un 2,3% entre els passats mesos d'octubre i desembre hagut de, en part, a la caiguda del consum intern i de les exportacions, el motor de l'economia d'aquest país, que es va contreure en 1.020 milions d'euros.

Enfront de la reculada del consum i les exportacions, la CSO destaca que altres àrees de l'economia nacional van experimentar avanços en 2013, com la construcció i l'agricultura -en mans d'especuladors estrangers i terratinents-, que van créixer un 10% i un 7%, respectivament. L'informe també apunta que la lleugera caiguda del PIB pot atribuir-se, en part, a la caducitat de diverses de les patents de les medicines de les multinacionals farmacèutiques que tenen la seva base d'operacions en aquest país.

Irlanda en plena recesión bajo el neoliberalismo del PP

El producto interior bruto (PIB) de la República de Irlanda se contrajo un 2,3% en el cuarto trimestre, cuando los "analistas" a sueldo del PP europeo pronosticaban un repunte del 0,4%. A lo largo de todo el año 2013 la economía irlandesa cayó un 0,3%, según informa la Oficina Central de Estadísticas (CSO).

El Banc central de Xina frena la liquiditat mitjançant la recompra de 100.000 milions de yuans

El Banc Popular de Xina, el banc central del país, ha llançat avui dijous una operació de recompra (coneguda com repo) de 100.000 milions de yuans (16.400 milions de dòlars) del mercat monetari. La recompra de 28 dies amb una taxa d'interès del 4%, juntament amb l'altra de la mateixa quantitat llançada el dimarts, van suposar una retirada neta de capital de 40.000 milions de yuans del sistema bancari aquesta setmana, després de deduir 160.000 milions de yuanes que venceran en el mateix període. El banc central ha llançat vuit readquisicions des del 18 de febrer, recomprant un total de 565.000 milions de yuans. "El risc d'insolvència de Xina, sota control", segons el primer ministre xinès. El valor afegit industrial creix 8,6% al gener-febrer, mentre que els ingressos fiscals pugen 11,1% gener-febrer. El yuan xinès va desbancar a l'euro en 2013 com a segona moneda més usada en el comerç internacional. Imatge: Xina i els BRICS, les noves potències contra l'imperialisme i els seus PIGS.

Les taxes del mercat monetari de Xina estan baixant, la qual cosa indica una abundant liquiditat en el sector bancari. La taxa interbancària d'oferta de Xangai (Shibor), que mesura el cost del préstec interbancari com un baròmetre clau de la liquiditat, es va situar en l'1,96% per a la lectura durant una nit, i del 2,5 per cent per a la lectura d'una setmana, respectivament.

"El risc d'insolvència de Xina, sota control", segons el primer ministre xinès

Xina presta gran atenció al deute governamental i el risc en aquest àmbit està generalment controlat, va assegurar el primer ministre xinès, Li Keqiang, en una roda de premsa celebrada avui dijous en Beijing, capital de Xina.

En citar una auditoria oficial dels deutes governamentals de l'any passat, Li va assegurar que la taxa entre el deute i el producte interior brut (PIB) encara està sota la línia d'advertiment reconegut per la comunitat internacional. El creixent deute del govern xinès està considerada un perill latent per a l'estabilitat financera, per la qual cosa el país ha començat a prendre mesures per abordar l'assumpte.

Després d'una auditoria nacional de dos mesos de durada, l'Auditoria Nacional va revelar que els governs locals a diversos nivells havien incorregut en un deute directe total de 20,7 bilions de yuans (3,4 bilions de dòlars) a la fi de juny, la qual cosa representa una pujada del 8,6%, o 1,63 bilions de yuans, des de finals de 2012.

Malgrat que el nivell està baix control, Li va advertir que no ha d'ignorar-se aquest problema, i va prometre adoptar més mesures reguladores, com incloure els deutes dels governs locals en l'administració pressupostària, amb la finalitat de reforçar la vigilància.

A Xina, la llei no permet als governs locals demanar préstecs pel seu compte, però els fons fiscals que reben del govern central i d'altres fonts d'ingressos, com els impostos, tampoc basten per cobrir les seves necessitats, la qual cosa els ha forçat a recórrer a altres mitjans subrepticios per obtenir fons, com les eines de finançament de les empreses estatals i els governs locals. "Mantindrem la porta principal oberta i bloquejarem les laterals," va subratllar Li en una roda de premsa després de la conclusió de la sessió anual parlamentària del país.

Els seus comentaris es van produir després dels plans de reforma publicats en l'informe sobre la labor del govern la setmana passada per revisar l'actual sistema de finançament dels governs locals. "S'implantarà un mecanisme reglamentat per a l'obtenció d'emprèstits i finançament per part dels governs locals, i els seus deutes s'inclouran en l'administració pressupostària", segons l'informe presentat el dimecres passat per Li en la reunió d'obertura de la sessió anual de l'Assemblea Popular Nacional, la màxima legislatura xinesa.

El valor afegit industrial de Xina creix 8,6% al gener-febrer


El valor afegit industrial de Xina va pujar un 8,6% en els primers dos mesos d'aquest any respecte al mateix període de l'any passat, segons les xifres oficials donades a conèixer avui dijous pel Buró Nacional d'Estadístiques (BNE). Sobre una base intermensual, el valor agregat industrial al febrer va créixer lleugerament en un 0,61% enfront del mes anterior, d'acord amb la mateixa font.

Xina utilitza el valor afegit industrial per calcular les activitats de producció de les grans empreses que compten amb una facturació anual superior als 20 milions de yuans (3,26 milions de dòlars).

Les estadístiques mostren que el valor afegit de les empreses de propietat estatal va registrar un augment interanual del 4,4 per cent en els primers dos mesos de l'any, mentre que les companyies de participació accionarial es van anotar una pujada del 9,9%.

El valor afegit del sector manufacturero es va elevar en un 9,8% en el període gener-febrer, mentre que el de la indústria minera va pujar un 3,5%, segons les dades del BNE. El valor afegit industrial a les regions oriental, central i occidental de Xina va créixer un 7,8, un 9,4 i un 10,3%, respectivament, conforme a la mateixa font.

Xu Gao, analista cap en macroeconomia de Everbright Securities, va dir que la pressió de la ralentització econòmica de Xina es va intensificar, ja que el creixement del sector manufacturero del país es va desaccelerar al febrer fins al nivell més baix en vuit mesos. L'índex de gerents de compres (IGC) del sector manufacturero de Xina va descendir al 50,2 per cent al febrer, desaccelerant-se per tercer mes consecutiu, mentre que el IGC del sector manufacturero dau a conèixer per HSBC/Markit Xina va caure per sota del 50 per cent durant dos mesos consecutius. Una lectura del IGC superior al 50 per cent indica expansió mentre que una inferior suposa contracció.

Shen Minggao, economista cap de Citibank, va dir que les actuals reformes de Xina es duran a terme enmig d'un escenari de creixement econòmic estable, com va subratllar el primer ministre Li Keqiang en el seu informe sobre la labor del govern d'aquest any. L'objectiu de creixement econòmic per aquest any, presentat el dimecres de la setmana passada per Li en la sessió parlamentària anual, s'ha establert en el 7,5% per tercer any consecutiu.

La desacceleració de l'expansió econòmica encara es troba en un marge racional, ja que el país s'està enfrontant a un reajustament estructural, va sostenir Jia Kang, director de l'Institut de Recerca de Ciència Fiscal subordinat al Ministeri d'Hisenda.

Els ingressos fiscals de Xina pugen 11,1% gener-febrer


Els ingressos fiscals de Xina van pujar un 11,1 per cent interanual en els primers dos mesos de 2014 per situar-se en 2,49 bilions de yuans (408.200 milions de dòlars), ha informat avui dijous el Ministeri d'Hisenda. Els ingressos del govern central van aconseguir 1,18 bilions de yuans, un increment interanual del 9,2%, mentre que els de els governs locals van registrar un ascens interanual del 12,9% per sumar 1,32 bilions de yuans durant el mateix període.

Del total, els ingressos generats per l'impost sobre el valor afegit van aconseguir un creixement del 8,9%per aconseguir 524.000 milions de yuans, mentre que els procedents de l'impost sobre el consum es van incrementar en un 6,3% per situar-se en 197.800 milions de yuans, d'acord amb la font.

Els ingressos provinents de l'impost sobre la renda de les empreses i els particulars van pujar un 12,4 i un 30,7% interanual per arribar a 478.100 milions i 177.200 milions de yuans respectivament. Les despeses fiscals del país es van incrementar un 6% internual en els primers dos mesos de l'any en curs per situar-se en 1,7 bilions de yuans, segons el ministeri.

El yuan xinès va desbancar a l'euro en 2013 com a segona moneda més usada en el comerç internacional

El yuan es va convertir en 2013 en la segona divisa més usada després del dòlar en el comerç internacional i s'ha posat per davant de l'euro, segons l'organització de serveis a les transaccions financeres SWIFT. En concret, segons les dades de SWIFT, actualitzats fins al passat octubre de 2013, l'ús del yuan va aconseguir a l'octubre una quota de mercat del 8,66%, enfront del 6,64% de l'euro, informa Bloomberg.

Xifres molt diferents a les de gener de 2012, quan el yuan tenia un 1,89% i l'euro un 7,87%. És un canvi definitiu, encara que el yuan segueix bastant lluny d'amenaçar el domini del dòlar, la quota del qual de mercat a l'octubre passat va ser del 81,08%, segons les dades de SWIFT.

El Banco central de China frena la liquidez mediante la recompra de 100.000 millones de yuanes


El Banco Popular de China, el banco central del país, ha lanzado hoy jueves una operación de recompra (conocida como repo) de 100.000 millones de yuanes (16.400 millones de dólares) del mercado monetario. La recompra de 28 días con una tasa de interés del 4%, junto con la otra de la misma cantidad lanzada el martes, supusieron una retirada limpia de capital de 40.000 millones de yuanes del sistema bancario esta semana, después de deducir 160.000 millones de yuanes que vencerán en el mismo periodo. El banco central ha lanzado ocho readquisicions desde el 18 de febrero, recomprando un total de 565.000 millones de yuanes. "El riesgo de insolvencia de China, bajo control", según el primer ministro chino. El valor añadido industrial crece un 8,6% en enero-febrero, mientras que los ingresos fiscales suben un 11,1% enero-febrero. El yuan chino desbancó al euro en 2013 como segunda moneda más usada en el comercio internacional. Imagen: China y los BRICS, las nuevas potencias contra el imperialismo y sus PIGS.

Demanen 6 anys de presó per a un endollat de Felip Puig

Francesc Xavier Reinaldos forma part del consell nacional de Convergència (CDC), ha estat primer tinent d'alcalde de Rubí i, des del març passat, exerceix com a adjunt al cap de gabinet del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. Fins aquell moment, Reinaldos, economista de professió, s'havia dedicat a l'empresa privada com a assessor mediambiental de Petra Consultoria, propietat de Joan Franquesa, exvicepresident del Barça, i amb anterioritat, del 1994 al 2006, havia estat gerent del Celler Cooperatiu de Vilafranca del Penedès i director de la seva secció de crèdit. Precisament, un grup d'exsocis cooperativistes s'ha querellat contra Reinaldos per conduir aquesta històrica entitat a la desaparició.

Quan Felip Puig va incorporar-lo el març passat com a càrrec de confiança al departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Reinaldos ja estava imputat i, quatre mesos després, el fiscal demanava per a ell, així com per a Albert Pinyol, l'exdirector financer de la cooperativa, unes penes de 6 anys de presó pels presumptes delictes societaris de falsedat documental i administració fraudulenta.

En una resolució del 6 de novembre passat, la jutgessa María Teresa Rodríguez, del Jutjat d'Instrucció núm. 1 de Vilafranca del Penedès, declara l'apertura de judici oral, per al qual encara no s'ha fixat data, i disposa severes mesures cautelars per als dos imputats: una fiança de 255.000 euros, per cobrir les possibles responsabilitats contretes amb els set exsocis querellants, i una altra d'1,8 milions d'euros, per a la cooperativa Covides, que es va quedar amb l'antic Celler Cooperatiu de Vilafranca del Penedès i els seus deutes.

No eren beneficis, eren pèrdues


Segons el relat de la fiscalia, Reinaldos i Pinyol suposadament van falsificar els comptes anuals del Celler Cooperatiu corresponents als exercicis de 2003 i 2004, en els quals van presentar uns beneficis de 27.466 i 42.725 euros, respectivament, quan en realitat es van produir unes pèrdues de prop de 3 milions i de més de 700.000 euros en aquells dos anys.

Quan van presentar els comptes, les acusacions i la fiscalia mantenen que els dos imputats presumptament van falsificar documents de l'auditoria i van ocultar informació fiscal rellevant tant al consell rector del Celler Cooperatiu com a l'empresa auditora PricewaterhouseCoopers (PwC) i als organismes d'inspecció de la Generalitat. A sobre, haurien afavorit dos proveïdors, que són pare i fill, en el preu pagat pel raïm que els van vendre i en els interessos pagats pels dipòsits de la secció de crèdit.

Piden 6 años de prisión para un enchufado de Felip Puig


Francesc Xavier Reinaldos forma parte del consejo nacional de Convergència (CDC), ha sido primer teniente de alcalde de Rubí y, desde el mes de marzo pasado, ejerce como adjunto del jefe de gabinete del consejero de Empresa y Ocupación, Felip Puig. Hasta aquel momento, Reinaldos, economista de profesión, se había dedicado a la empresa privada como asesor medioambiental de Petra Consultoría, propiedad de Joan Franquesa, ex vicepresidente del Barça, y con anterioridad, de 1994 a 2006, había sido gerente del Celler Cooperatiu de Vilafranca del Penedès y director de su sección de crédito. Precisamente, un grupo de ex socios cooperativistas se ha querellado contra Reinaldos por conducir esta histórica entidad a la desaparición.

'Der Spiegel' acusa a Rajoy de "saquejar" el fons de reserva de les pensions per evitar el rescat

El setmanari alemany assenyala que l'operació s'ha fet "en silenci" i que ha passat "gairebé desapercebuda pel públic", gràcies al control feixista dels mitjans per la dreta neoliberal espanyola, però dubten que el perill hagi passat: "al novembre, el Govern va retirar 4 milions d'euros del fons de reserva per pagar les pensions i ja era la segona vegada que havien gastat diners de l'olla". A més, "almenys el 90% dels 65.000 milions actius dels fons han estat objecte de distribució indeguda".

Segons Der Spiegel, "al novembre, el Govern de Rajoy va retirar 4 milions d'euros del fons de reserva per pagar les pensions i ja era la segona vegada que havien gastat diners de l'olla", apunta. El setmanari alemany considera que el Govern espanyol ha dut a terme un saqueig amb la finalitat d'evitar el rescat del país i les seves conseqüències propagandístiques per a un govern ja de fet il·legítim per la seva corrupció i l'engany electoral de la seva campanya electoral on prometia tot el contrari del que ha fet, portant l'Estat a la misèria i als anys foscos de la dictadura.

En una informació del passat 4 de gener, el mitjà explicava als seus lectors que l'Executiu de Rajoy ha utilitzat el fons de pensions per evitar el mal major: "Espanya ha saquejat en silenci la guardiola més gran del país, el fons de reserva de la seguretat social a causa de les seves dificultats financeres", assenyalava.

A més, la revista considera que el modus operandi de Rajoy ha passat pràcticament desapercebut per a la majoria dels espanyols i de la resta dels partits polítics, o almenys, l'operació de Rajoy ha tingut poca repercussió tenint en compte la gravetat: "Gairebé desapercebut pel públic, el Govern ha comprat així els seus propis títols sobirans i va utilitzar part dels diners per a pagaments urgents i immediats". A més, "almenys el 90% dels 65.000 milions actius dels fons han estat objecte de distribució indeguda".

Segons Der Spiegel, "al novembre, el Govern va retirar 4 milions d'euros del fons de reserva per pagar les pensions i ja era la segona vegada que havien gastat diners de l'olla". Aquest "gran saqueig no podrà seguir molt més temps" i a més posen en dubte que Rajoy no hagi de demanar el rescat en algun moment donat el fracàs de les seves polítiques i la corrupció i frau fiscal que la dictadura nazicatòlica espanyola suporta. En qualsevol cas, a causa de la misèria de la població, auguren una pressió social "tan gran que podria veure's obligat a demanar aquest any l'ajuda financera al fons de rescat de la Unió Europea".

'Der Spiegel' acusa a Rajoy de "saquear" el fondo de reserva de las pensiones para evitar el rescate


El semanario alemán señala que la operación se ha hecho "en silencio" y que ha pasado "casi desapercibida por el público", gracias al control fascista de los medios por la derecha neoliberal española, pero dudan que el peligro haya pasado: "en noviembre, el Gobierno retiró 4 millones de euros del fondo de reserva para pagar las pensiones y ya era la segunda vez que habían gastado dinero de la olla". Además, "al menos el 90% de los 65.000 millones activos de los fondos han sido objete de distribución indebida".

BNG i EH Bildu, junts a les eleccions europees

L'Executiva del BNG ha ratificat que concorrerà amb EH Bildu a les eleccions europees del 25 de maig. EH Bildu i BNG subscriuran matí en Donostia l'acord. El BNG s'ha reunit aquesta setmana en dues ocasions per reconsiderar la seva aposta per coaligarse amb Bildu, que ja havia estat ratificada per les bases, després que la CUP decidís diumenge passat no concórrer a aquests comicis. Foto: Acte de presentació de Josu Juaristi, cap de llista d'EH Bildu a les europees.

Dilluns, el portaveu Xabier Venç volia reobrir el debat però l'Executiva del BNG ha decidit que «el millor és seguir amb el full de ruta triat», que ja ha estat ratificat per la militància en les assemblees comarcals, segons fonts de la direcció gallega.

EH Bildu també havia contactat amb la gallega ENS-Unidade Popular pel 25 de maig, però aquesta ha decidit finalment no participar en cap candidatura, «al no ser possible articular la candidatura que necessita Galícia», segons informa el portal Sermos Galiza.

BNG y EH Bildu, juntos a las elecciones europeas


La Ejecutiva del BNG ha ratificado que concurrirá con EH Bildu a las elecciones europeas del 25 de mayo. EH Bildu y BNG subscribirán mañana en Donostia el acuerdo. El BNG se ha reunido esta semana en dos ocasiones para reconsiderar su apuesta por coaligarse con Bildu, que ya había sido ratificada por las bases, después de que la CUP decidiera el pasado domingo no concurrir a estos comicios. Foto: Acto de presentación de Josu Juaristi, ninguno de lista de EH Bildu a las europeas.

Llamazares impugna la llista d'IU per a les europees


El partit liderat per Gaspar Llamazares i Montse Muñoz, ha impugnat davant la Comissió de Garanties Federal d'Izquierda Unida la llista electoral que la coalició va aprovar el passat dia 1 per presentar als comicis al Parlament Europeu. IA -amb la CUT de Sánchez Gordillo- demana que el cap de la llista alternativa que va proposar, Tasio Olivier, ocupi un lloc més destacat. Rebutja la inclusió de Paloma López i José Couso en els llocs 2 i 7 i no descarta acudir als tribunals ordinaris.

ICV tornarà a robar els vots d'esquerres per anar a votar amb la dreta

Una vegada més s'estafa als comunistes d'IU i EUiA: ICV robarà el vot d'una EUiA relegada per IU per, com va fer el pocavergonya Romeva, anar al grup Verd europeu, soci de PP i socialdemòcrates i fins ara encapçalat pel feixista i pederasta confés Cohn Bendit. Foto: la tropa de trepes fatxendes d'ICV: tot per la pasta!

El fanàtic mentider Gallardón sí ha concedit indults a corruptes

El ministre de Justícia i fanàtic feixista nazi-catòlic, Alberto Ruiz-Gallardón, va dir amb el to de púlpit hipòcrita que sol usar ahir dimecres: "Aquest Govern no ha concedit un sol indult en casos de corrupció. És més, mentre jo sigui ministre de Justícia, no ho va a fer", mentint amb la mateixa professionalitat que la resta de la banda del PP. Perquè el Govern de corruptes del PP, a proposta del Ministeri de Justícia, ha concedit en aquests dos anys varis indults a càrrecs públics condemnats per delictes de prevaricació i malversació de fons, segons ha denunciat avui l'associació Jutges per a la Democràcia.

Fuentes del ministeri insisteixen que no s'ha concedit cap indult en casos en els quals el condemnat s'hagués enriquit personalment amb el delicte. Jutges per a la Democràcia -que demana una reforma de la llei de l'indult- replica que qualsevol desviament de diners públics i qualsevol delicte contra l'administració pública és corrupció. "Resulta evident que el ministre no està dient la veritat", afirma el portaveu de l'associació, Joaquim Bosch.

Fuentes de justícia admeten que entre 2012 i 2013 van ser concedits 10 indults a càrrecs o funcionaris públics condemnats per delictes contra la hisenda pública.

Entre ells s'expliquen, per exemple, aquests indults van ser concedits en 2012:


Cas Treball. Josep Maria Servitje, membre de la nazi-catòlica Uniò Democràtica de Duran Lleida i exnúmero dos del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, va ser indultat al març de 2012 i va evitar així entrar a la presó. Servitje havia estat condemnat a quatre anys i mig de presó per prevaricació i malversació de fons públics. Segons el tribunal, ell i la resta de condemnats havien pagat anys enrere 7,6 milions de pessetes (46.158 euros) a diverses empreses a canvi de l'elaboració de diversos informes sense cap utilitat, amb l'objectiu que l'empresari beneficiat “pogués disposar dels diners obtinguts en benefici propi o de tercers". Aquest empresari també era militant d'Uniò, de manera que el cas va sobrevolar des del principi la sospita que darrere pogués haver-hi una via de finançament irregular del partit (no determinada pel tribunal).

Exalcalde del PP. Tomás Gómez Raval, exalcalde del PP d'Abdalajís (Màlaga), i altres tres regidors d'aquest partit van ser indultats al juliol de 2012. Havien estat condemnats a presó per delictes continuats de prevaricació urbanística comesos entre els anys 2001 i 2004, quan van concedir llicències d'obra il·legals sabent que ho eren.

Venda de permisos falsos a immigrants. Al maig de 2012 el Govern va rebaixar la pena mitjançant un indult a Constancio Alvarado, exsecretari de la subdelegació del Govern a Càceres, condemnat en 2010 per vendre permisos falsos a immigrants (les quantitats pagades per aquests a canvi dels papers arribaven als 3.000 euros). El ministeri va rebaixar la pena de presó de dos anys i sis mesos a dos anys, la qual cosa impedeix l'ingrés a la presó quan no hi ha antecedents.

El fanático mentiroso Gallardón sí ha concedido indultos a corruptos

El ministro de Justicia y fanático fascista nazi-católico, Alberto Ruiz-Gallardón, dijo con el tono de púlpito hipócrita que suele usar ayer miércoles: "Este Gobierno no ha concedido un solo indulto en casos de corrupción. Es más, mientras yo sea ministro de Justicia, no lo va a hacer", mintiendo con la misma profesionalidad que el resto de la banda del PP. Porque el Gobierno de corruptos del PP, a propuesta del Ministerio de Justicia, ha concedido en estos dos años varios indultos a cargos públicos condenados por delitos de prevaricación y malversación de fondos, según ha denunciado hoy la asociación Jueces para la Democracia.

Gallardón rebut amb protestes davant els jesuïtes de Esade


Un cor de "La justícia és del poble. #Gallardondimisión" ha rebut al ministre feixista de l'Opus Dei, fill de franquista i gendre de l'assassí que va signar la sentència de Salvador Puig Antich, davant l'escola de negocis dels jesuïtes Esade a Barcelona, pel que els Mossos d'Esquadra han bloquejat l'avinguda Pedralbes i blindat l'edifici. La visita del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, es deu a la seva participació en un debat sobre "l'execució de sentències", que a Espanya, com tot, té un preu.

Gallardón recibido con protestas ante los jesuitas de Esade

La màfia patronal madrilenya va robar els seus sous dels cursos de formació a aturats

Els informes de la Càmera de Comptes dels anys 2008 i 2009. Els documents assenyalen que els salaris rebuts pels directius de l'organització mafiosa procedien fins a en un 90% de fons públics destinats a formació, "empresaris" posats a dit entre la banda “que a més perceben uns salaris elevats, superiors a 100.000 euros, per un total de 405.000”. Foto: el càrtel mafiós del feixisme madrileny.

En concret, la Càmera de Comptes de la comunitat de Madrid assenyala que la normativa regional (Ordre 2816/2008, de 2 d'octubre) “no preveu com a subvencionables els salaris del personal directiu”. Això significa que dels diners dels cursos no es poden pagar els sous dels dirigents de la patronal. “No obstant això, es van justificar de nou costos salarials de directius [de la CEIM]”, segueix l'informe, “que a més perceben uns salaris elevats, superiors a 100.000 euros, per un total de 405.000”.

L'informe de fiscalització detalla que “s'han finançat amb fons públics el 35% dels costos salarials del secretari general; el 54% en el cas de la directora del departament d'Assumptes Laborals; el 50% dels costos en el cas del director financer, de la directora d'Assumptes Econòmics i del director de Comunicació; i en el 90% de la directora de Formació”.

El Conseller de Presidència de la Comunitat de Madrid, Salvador Victoria del feixista PP, afrima que una ordre de 2004 permet que parteix dels fons dels cursos de formació es destinin a despeses de suport com a salaris de personal dedicat als cursos. No obstant això, aquestes despeses deuen ser "justificats" i tenien com a límit el 20% de les subvencions a la formació contínua, que es va reduir fins al 10% en 2012 amb un canvi de normativa.

És a dir, que -segons l'informe de fiscalització de la Càmera de Comptes de la Comunitat de Madrid-, CEIM va depassar el llindar legal vigent en 2009, en un 15% en el cas del seu secretari general, en un 34% amb el sou de la directora del departament d'Assumptes Laborals, en un 30% per al seu director financer, la seva directora d'Assumptes Econòmics i el seu director de Comunicació, i en un 70% en el salari de la directora de Formació.

La mafia patronal madrileña robó sus sueldos de los cursos de formación a parados

Los informes de la Cámara de Cuentas de los años 2008 y 2009. Los documentos señalan que los salarios recibidos por los directivos de la organización mafiosa procedían hasta en un 90% de fondos públicos destinados a formación, "empresarios" puestos a dedo entre la banda “que además perciben unos salarios elevados, superiores a 100.000 euros, por un total de 405.000”. Foto: el cártel mafioso del fascismo madrileño.

AICEC-ADICAE alerta que les despeses bàsiques ofeguen l'economia familiar

El consum global cau un 12% a Catalunya des de que va començar l'estafa neoliberal però la part del pressupost familiar destinada a serveis bàsics de la llar ha augmentat un 7%. Per denunciar aquesta situació AICEC-ADICAE organitza al llarg del mes de març conferències, tallers i taules informatives a diferents indrets de Catalunya. El plat fort serà aquest dissabte 15 de març amb la convenció de comitès d'afectats per fraus financers i de consum per impulsar una reacció conjunta.

Alimentació, habitatge, energia, aigua, sanitat i educació ocupen ja el 53% del pressupost mitjà de les famílies catalanes. Si se li afegeix el transport, la xifra s'eleva al 65%, segons dades de l'INE. En motiu de la celebració del Dia del Consumidor el proper dissabte 15 de març AICEC-ADICAE vol alertar que l'encariment de serveis bàsics sumat a la disminució de la renda mitjana està ofegant a les famílies catalanes.

El consum global és avui un 12% inferior al del 2006 però el que es destina a serveis bàsics com l'habitatge i els subministraments bàsics d'aigua, electricitat i altres combustibles s'ha incrementat un 7% i ja implica un terç del pressupost familiar. Els abusos tarifaris com el del rebut de la llum carreguen als consumidors el pagament d'un deute opac generat per les elèctriques que, al seu torn, s'emporten cada dia un tros més gran del pastís dels ingressos familiars.

Per alertar de la difícil situació que pateixen la majoria dels consumidors catalans i en el marc del mes dels drets del consumidor, AICEC-ADICAE organitza conferències, tallers i taules informatives arreu del territori català sota el lema "Davant els abusos de les grans empreses i bancs: Justícia Col·lectiva!", conjunt amb la resta de delegacions d'ADICAE. El programa de Catalunya es pot trobar a http://aicec.adicae.net/.

Els afectats per diferents fraus fan front comú


El plat fort es reserva per aquest cap de setmana. El dissabte 15 de març AICEC-ADICAE celebra una convenció de comitès d'afectats per fraus financers i de consum que se suma a la resta que s'han organitzat a totes les comunitats autònomes de l'Estat espanyol. L'objectiu és agrupar els consumidors que han patit els abusos de les grans empreses i bancs com els afectats per les preferents, clàusules sòl i altres productes tòxics per posar en comú estratègies de reivindicació i accíó que serveixin per lluitar d'una manera col·lectiva contra aquests fraus massius.

AICEC-ADICAE alerta que los gastos básicos ahogan la economía familiar


El consumo global cae un 12% en Cataluña desde que empezó la crisis pero la parte del presupuesto familiar destinada a servicios básicos del hogar ha aumentado un 7%. Para denunciar esta situación AICEC-ADICAE organiza a lo largo del mes de marzo conferencias, talleres y mesas informativas a diferentes lugares de Cataluña. El plato fuerte será este sábado 15 de marzo con la convención de comités de afectados por fraudes financieros y de consumo para impulsar una reacción conjunta.

La nazi Merkel amenaça a Rússia i posa l'Europa dels seus esclaus a la vora d'una altra guerra

La canceller nazi i corrupta d'Alemanya Angela Merkel amenaça a Moscou que, si no hi ha canvis en la seva actitud, el dilluns els ministres neoliberals i feixistes de la Unió Europea (UE) aprovaran noves sancions contra Rússia, que "causarien un dany polític i econòmic massiu" al govern de Vladímir Putin el que, de fet, és una declaració de guerra de la capo feixista de l'Europa nazi dels lladres i genocides. Foto: dos assassins i genocides, un amb bigoti nazi.

En aquesta segona ronda de sancions s'inclouria la congelació de comptes i béns personals de russos i ucraïnesos i càstig en matèria de viatge i visats. Merkel va deixar clar que tots els governs corruptes de la UE estan decidits a donar nous passos seguint el que ordeni el nazisme alemany. "Ningú vol arribar a tals mesures, però estem llests i decidits a aplicar-les si és necessari", va insistir la corrupta lladre de la CDU.

"Danyarà, i greument, a Rússia, tant des del punt polític com a econòmic", ha amenaçat la corrupta nazi Merkel per instar al president rus a abordar aquesta crisi amb "principis i mètodes del segle XXI" -és a dir, compartint la corrupció i els suborns entre els aliats oligàrquics mentre s'esclavitza al poble- "i no del segle XIX", quan la mateixa oligarquia criminal enfrontava als treballadors en guerres d'extermini de desenes de milions de soldats i civils.

La führer del nazisme europeu afirma que "la intervenció militar no és una opció", encara que ni la descarta ni pot fer-ho quan Rússia té tot el dret a defensar els seus interessos contra la plutocràcia feixista i antidemocràtica europea. "Per resoldre la crisi necessitarem un llarg alè, però hem d'enfrontar-la amb enteresa perquè es tracta de la defensa de la integritat d'un país europeu", va mentir la vella feixista alemanya que ja ha implicat Europa en els atacs feixistes contra l'Iraq, Líbia, Afganistan, Iugoslàvia o Síria, en una declaració de govern davant el Bundestag de majoria nazi de la RFA.

Per a la corrupta feixista Merkel els plans de realitzar un referèndum en Crimea aquest diumenge suposen una clara violació de la constitució ucraïnesa -la de la seva sòcia i lladre Timoshenko reinstaurada pels nazis colpistes després del derrocament de Yanukóvich i per tant il·legal-, que prohibeix expressament les consultes secessionistes.

La hipòcrita demagoga va rebutjar la comparació de la crisi de Crimea amb la invasió de Iugoslàvia i la independència de la seva paraiso de narcos a Kosovo, on l'OTAN del feixisme mundial va efectuar una intervenció militar criminal i il·legal sense manat de l'ONU que va acabar portant a la independència -il·legal i reconeguda solament pels aliats de l'IV Reich- d'aquesta província sèrbia.

"La intervenció a Kosovo es va donar després de la qual la comunitat internacional observés impotent operacions de neteja ètnica i que Rússia bloquegés de forma permanent tota resolució del Consell de Seguretat de l'ONU", va mentir Merkel davant el seu parlament de nazis i lladres.

La nazi Merkel amenaza a Rusia y pone la Europa de sus esclavos al borde de otra guerra

La canciller nazi y corrupta de Alemania Angela Merkel amenaza a Moscú de que, si no hay cambios en su actitud, el lunes los ministros neoliberales y fascistas de la Unión Europea (UE) aprobarán nuevas sanciones contra Rusia, que "causarían un daño político y económico masivo" al gobierno de Vladímir Putin lo que, de hecho, es una declaración de guerra de la capo fascista de la Europa nazi de los ladrones y genocidas.

Vicenç Navarro: Causes i conseqüències que un país tingui super-rics (plutòcrates)

Aquest article analitza la relació que existeix entre la concentració de la propietat, d'una banda, i la grandària i intensitat de la pobresa, per l'altre. La revista de negocis nord-americà Forbes publica informació periòdicament sobre els super-rics (plutòcrates) del món, considerant com a tals a aquelles persones que ingressen més de 50.000 milions de dòlars a l'any.

El Institute for Policy Studies de Washington D. de C., EUA, i la revista econòmica Dollars and Sense han publicat una ressenya basada en les dades de Forbes que dóna una imatge precisa de la distribució dels super-rics (Robin Broad i John Cavanagh, “The Rise of the Global Billionaires”, Gener/Febrer 2014). I el que s'observa d'una manera molt clara és el canvi des dels anys noranta en la distribució dels super-rics. Des de després de la II Guerra Mundial, els super-rics es concentraven a EUA, Europa Occidental i Japó.

La situació actual, no obstant això, és molt diferent. EUA continua sent el país amb un major nombre de super-rics (442), un nombre que en proporció sobre el total de super-rics del món no ha variat al llarg dels últims anys. Aquests 442 representen al voltant del 31% de tots els super-rics del món. Ara bé, on hi ha hagut un canvi enorme ha estat en la República de Xina (122) i Rússia (110), que van passar de no tenir cap a ser el segon i tercer a tenir super-rics. Alemanya és el quart país (58), seguit d'Índia (55), Brasil (46), Turquia (43), Hong Kong (39) i el Regne Unit (38).

Aquestes dades mostren el nombre de super-rics, però no assenyalen el nivell de riquesa que aconsegueix cada super-ric. Si mirem aquestes dades, podrem veure que l'individu més ric del món, el Sr. Carlos Slim (73.000 milions), viu a Mèxic (un país on la pobresa és molt extensa), seguit de Bill Gates a EUA i Amancio Ortega a Espanya (57.000 milions), un dels països amb una major taxa de desocupació i una major taxa de pobresa en l'OCDE.

El significat d'aquestes xifres va més enllà dels números assenyalats, doncs que existeixin super-rics vol dir que hi ha una enorme concentració de la riquesa, ja que quan hi ha super-rics –la cúspide de la piràmide– vol dir que hi ha també rics i gairebé rics. En altres paraules, és un indicador que aquell país té una enorme concentració de la riquesa i, per tant, grans desigualtats.

El segon significat de l'existència de super-rics és que també hi ha molts superpobres. En realitat, desigualtat vol dir, en la majoria de casos, gran pobresa. En realitat, els primers –els super-rics– no es poden explicar sense els segons –els superpobres–. És a dir, els primers gaudeixen d'enormes riqueses precisament perquè els no rics tenen menys riquesa. La riquesa dels primers ha estat extreta dels segons. Sóc conscient que aquesta expressió xoca amb la saviesa convencional que assumeix que la desigualtat és una cosa, i una altra ho és la pobresa. L'evidència, no obstant això, que les dues són dos costats de la mateixa moneda és clara.

Si analitzem, per exemple, la distribució de les rendes que existeixen en un país, podem veure que aquestes deriven o bé de la propietat (és a dir, de la riquesa, o sigui, de la possessió de recursos que generen renda) o bé del treball. Doncs bé, la gran divisió en les societats és entre el primer grup de propietaris i gestors de les majors quantitats de propietat, i els que treballen per poder viure.

Aquests últims són, per cert, els productors de la riquesa, de la distribució de la qual depèn el seu grau de concentració. Quan la renda generada per aquesta producció va predominantment als rentistas del capital, és quan ens trobem amb el gran nombre de super-rics, els quals han copat aquesta abundant riquesa a causa que han expropiat la riquesa i la renda derivada del món del treball. No és per casualitat que aquells països en els quals hi ha més super-rics, siguin també aquells en els quals hi ha més pobres i superpobres.

I el que ocorre a cada país, ocorre a nivell internacional també. D'aquesta situació es deriven diverses observacions:

1. No hi ha països pobres. En realitat, alguns dels països anomenats pobres tenen una gran quantitat de super-rics. L'argument que la riquesa que s'acumula en la cúspide filtra cap a tots els altres estaments de la societat no s'ajusta a la realitat.

2. La pobresa no es deu a la falta de recursos d'un país, sinó al control d'aquests recursos per part dels super-rics del país, que sempre estan en aliança amb els super-rics d'altres països.

3. És denunciable que a Espanya, on un de cada tres nens està en risc de pobresa, existeixi un grau de concentració de la riquesa tan elevat, la qual cosa es podria resoldre fàcilment redistribuint els recursos, avui en propietat dels super-rics.

4. La seva pobresa està basada en la seva falta de control de la propietat dels super-rics, que aquests utilitzen per al seu propi enriquiment en lloc d'assignar-la a millorar les condicions de vida de la majoria de la població.

5. L'increment de les desigualtats es deu principalment a factors polítics i, molt especialment, a l'enorme poder que els super-rics tenen sobre els Estats, que són els que estan imposant polítiques públiques que els afavoreixen.

6. L'enorme desprestigio de la Unió Europea i dels governs dels seus països membres es deu precisament a aquest fet: l'enorme influència dels super-rics (ben sigui de la banca o de la gran patronal) sobre els polítics.

Una última observació. Se'm dirà (ja se m'ha dit), que el fet que el tercer super-ric del món sigui espanyol no té res a veure amb l'elevat percentatge de pobresa i/o l'alt nivell de desocupació. Aquesta postura ignora que l'Estat que facilita que hi hagi super-rics és el mateix que afavoreix els salaris baixos, la política fiscal regressiva, l'escàs desenvolupament de l'Estat del Benestar i la limitadísima capacitat redistributiva de l'Estat.

Hi ha, doncs, una relació directa entre els primers i els segons, per molt que aquest fet evident s'intenti ocultar. Així de clar.

Vicenç Navarro: Causas y consecuencias de que un país tenga super-ricos


Este artículo analiza la relación que existe entre la concentración de la propiedad, por un lado, y el tamaño e intensidad de la pobreza, por el otro. La revista de negocios estadounidense Forbes publica información periódicamente sobre los super-ricos del mundo, considerando como tales a aquellas personas que ingresan más de 50.000 millones de dólares al año.

El Parlament navarrès aprova les conclusions de la comissió i demana la dimissió de Barcina

El ple del Parlament de Nafarroa ha demanat la dimissió de la presidenta del Govern i la convocatòria d'eleccions anticipades, després de recolzar les conclusions de la comissió de recerca creada per esclarir possibles ingerències i tractes de favor en la Hisenda Foral. Foto: Lourdes Goicoechea i Yolanda Barcina arriben al Parlament.

El ple del Parlament de Nafarroa ha aprovat les conclusions de la comissió de recerca sobre la Hisenda foral amb el respatller dels grups de l'oposició i el vot en contra dels feixistes d'UPN i PP. La Càmera ha exigit la dimissió de Yolanda Barcina.

El Parlamento navarro aprueba las conclusiones de la comisión y pide la dimisión de Barcina

El pleno del Parlamento de Nafarroa ha pedido la dimisión de la presidenta del Gobierno y la convocatoria de elecciones anticipadas, tras respaldar las conclusiones de la comisión de investigación creada para esclarecer posibles injerencias y tratos de favor en la Hacienda Foral. Foto: Lourdes Goicoechea y Yolanda Barcina llegan al Parlamento.

El pleno del Parlamento de Nafarroa ha aprobado las conclusiones de la comisión de investigación sobre la Hacienda foral con el respaldo de los grupos de la oposición y el voto en contra de los fascistas de UPN y PP. La Cámara ha exigido la dimisión de Yolanda Barcina.

Moren més civils afganesos per atac de drons dels covards assassins d'EUA

'Ianqui' és una paraula cherokee que significa "covard" i que segueix definint perfectament la nació d'assassins i mercenaris que governa l'hipòcrita nazi Obama. L'augment dels atacs aeris de drons nord-americans va de la mà amb la intensificació de la ira del poble afganès, com del pakistanès, iemenita o sudanès, que denuncien la mort de molts civils com a conseqüència de les operacions d'aquests aparells teledirigits per covards assassins amagats en un búnker.

EUA va augmentar l'any passat significativament el nombre d'aquests atacs a Afganistan, la qual cosa va alimentar el sentiment antiianqui en aquest país asiàtic, segons informes de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) i de grups de drets humans.

EUA llança aquests bombardejos aeris no autoritzats sota el pretext de lluitar contra elements dels grups Taliban i d'Al-Qaeda i eradicar el terrorisme que ell mateix financia i ha financiat i que ara ja no són a la llista de terroristes sinó d'aliats, no obstant això, civils i cultius d'opi en competència amb els narcotraficants de l'exèrcit d'Obama constitueixen la major part de les víctimes d'aquestes ofensives, criticades per la comunitat internacional, inclosa l'ONU.

Segons el parer d'analistes militars i d'Intel·ligència de la púrria "covard", els atacs aeris amb drons han disminuït els riscos per als militars nord-americans, però l'augment dels errors comesos per aquestes aeronaus ha elevat la xifra de morts civils. Les xifres del Pentàgon mostren que, el 2013, els militars nord-americans van dur a terme més de 500 atacs amb drons a l'Afganistan.

El dimecres, el relator especial de l'ONU sobre Drets Humans i Contraterrorismo, Ben Emmerson, va anunciar que el nombre de víctimes civils afganeses per drons es va triplicar en 2013 en comparació de l'any 2012. Els drones van deixar, en total, 59 víctimes civils a Afganistan en 2013, de les quals 45 van morir i 14 van resultar ferides.

Els atacs aeris van començar en l'època de l'expresident nord-americà mentider i assassí George W. Bush, i s'han intensificat durant l'Administració del seu successor, el genocida Barack Obama. Estats Units ha llançat nombrosos atacs amb drons, a més d'Afganistan, a Somàlia, Iemen, Paquistán, Sudan i d'altres països.

Mueren más civiles afganos por ataque de drones de los cobardes asesinos de EE.UU.


'Yanqui' es una palabra cherokee que significa "cobarde" y que sigue definiendo perfectamente la nación de asesinos y mercenarios que gobierna el hipócrita nazi Obama. El aumento de los ataques aéreos de drones norteamericanos va de la mano con la intensificación de la ira del pueblo afgano, como del pakistaní, yemení o sudanés, que denuncian la muerte de muchos civiles como consecuencia de las operaciones de estos aparatos teledirigidos por cobardes asesinos escondidos en un búnker.

El genocida feixista Barroso ataca Catalunya i Escòcia per a ser cap de l'OTAN

La diputada socialista francesa Axelle Lemaire va revelar ahir que el president feixista de la Comissió Europea i genocida d'Iraq, Durão Barroso, ataca Escòcia i Catalunya perquè vol el suport de les monarquies nazis de Gran Bretanya i Espanya per a ser secretari general de l'OTAN, quan acabi aviat el seu mandat al capdavant de la Comissió. Lemaire va criticar durament la seva actitud i va afirmar que la Unió Europea havia de ser neutral en els processos d'independència. Foto: 4 genocides sense escrúpols al servei de l'oligarquia nazi.

Segons una informació publicada pel Herald, Lemaire va dir en públic que no tenia cap dubte que la posició de Barroso es basava en el seu interès personal i era, clarament, una tàctica per a aconseguir el càrrec. El secretari general de l'OTAN és Anders Fogh Rasmussen, que també acaba el mandat enguany. A l'OTAN, el càrrec de secretari general no s'escull en cap elecció, sinó que és pactat entre els països membres. Tradicionalment, és un europeu, car el comandament militar sempre el té un nord-americà. A més, la posició britànica és una de les més escoltades a l'hora de fer la tria.

Durão Barroso, que deixarà de ser president de la Comissió Europea després de les eleccions del maig, no ha fet públic que pretengui ser secretari general de l'OTAN, però fa temps que en els cercles polítics i militars de Brussel·les es comenta que hi té interès. Quan era primer ministre de Portugal, Barroso va ser l'amfitrió de la coneguda reunió de les Açores en què Bush, Blair i Aznar van pactar la guerra de l'Irac.

Axelle Lemaire és la diputada que representa al parlament francès els francesos que viuen al nord d'Europa, inclosa Escòcia i Anglaterra. És la segona parlamentària francesa que critica Barroso i diu que Escòcia i Catalunya continuaran formant part de la UE. La primera va ser fa pocs dies la senadora Joelle Garriaud-Maylam.

La Declaració d'independència de Crimea


El ministre d'Informació de Crimea diu que Catalunya ha d'aprendre d'ells. Traducció del text aprovat pel parlament de Crimea: «El parlament de Crimea adopta la Declaració d'Independència de la República Autònoma de Crimea i Sebastòpol. Setanta-vuit diputats, dels vuitanta-un que han participat en la votació del Consell Suprem de la República Autònoma de Crimea, han aprovat la declaració següent": 'Declaració d'independència de la República Autònoma de Crimea i Sebastòpol:

La dictadura feixista d'Austràlia multarà amb 750 dòlars o 2 anys de presó per assistir a protestes


El Consell Legislatiu de l'estat australià de Victoria ha aprovat una llei que prohibeix als ciutadants protestar. A partir de setembre la Policia de Victoria tindrà potestat per detenir als activistes que es manifestin, inclosos els que participen en mítings pacífics. Els manifestants podrien ser sancionats amb multes de fins amb 750 dòlars o ser condemnats a presó per un màxim de 2 anys. Foto: les propietàries del món, que la seva premsa nomena "el mercat".

Girona: càmeres per una «ombra» no identificada a l'Ajuntament

Alguns treballadors de l'Ajuntament de Girona asseguren que han vist "una ombra" en diferents punts de l'edifici consistorial. Aquesta "ombra" no identificada s'hauria detectat a les tardes i vespre i no hauria respost davant dels intents d'interrelacionar-se dels afectats. La manca de resposta els ha atemorit. L'alcalde Puigdemont (CiU) ha explicat a persones properes que alguns treballadors creuen que hi ha un «fantasma». Instal·len les càmeres per controlar qui es mou a l'Ajuntament de Girona amb un cost aproximat de 8.000 euros.

Hi ha empleats que han fet arribar aquest neguit al mateix alcalde de Girona, Carles Puigdemont. El batlle ha explicat aquesta història a algunes persones properes batejant aquesta "ombra", mig en broma mig seriosament, com a "fantasma". Entre els qui posen en dubte la versió dels mateixos companys, hi ha qui ha fet apostes sobre la identitat del desconegut.

El cas s'ha anat estenent entre diferents departaments municipals fins al punt que n'hi ha que ja apunten que aquesta suposada "ombra" hauria estat la responsable de robar la bandera espanyola del teulat de l'Ajuntament. La nit del 25 d'octubre la bandera va ser sostreta i una trucada anònima al Diari de Girona va alertar-ne. Hi ha, però, qui sempre ha posat en dubte el robatori.

Instal·len les càmeres per controlar qui es mou a l'Ajuntament de Girona


Ja s'han posat en funcionament les càmeres que controlen qui es mou per l'interior de l'Ajuntament de Girona. L'equip de govern va prendre la decisió de col·locar diferents aparells de gravació després que es detectessin diferents robatoris. Alguns treballadors troben excessiva la mesura i recorden que des de fa mesos també han de "fitxar" les seves entrades i sortides de l'edifici consistorial amb un mecanisme de registre a la porta.

La instal·lació d'aquestes càmeres té un cost aproximat de 8.000 euros. En el seu moment l'Ajuntament ja va informar que havia decidit posar càmeres en diferents punts perquè havia detectat diversos robatoris en alguns despatxos, tot i que no va especificar gaire més. Es va esmentar alguna bossa de mà, tot i que també hi podria haver algun aparell electrònic.

Les càmeres estan senyalitzades amb un cartell. Per exemple, la situada al passadís d'accés a la sala Miquel Diumé i al Teatre Municipal. Les imatges que enregistren les càmeres es poden veure en una pantalla que s'ha situat a l'entrada de l'edifici consistorial, just abans de l'entrada de l'Oficina d'Informació al ciutadà.

A més a més, properament es posarà una videocàmera de seguretat a la via pública. En concret, es posarà a la plaça Catalunya, tal com va avançar Diari de Girona fa uns mesos. També s'ha demanat posar-ne en dos punts del barri de Vila-Roja, a petició dels veïns.