diumenge, 26 de juny de 2011

Bildu proposa eliminar aportacions a la casa del rei, a l'exèrcit i als cossos de seguretat de l'estat

El portaveu de la coalició basca Bildu, Pello Urizar, ha confirmat que el partit posarà sobre la taula una proposta per eliminar les aportacions econòmiques que fa Euskal Herria a la casa reial de l'estat espanyol, a l'exèrcit i a les forces i cossos de seguretat. La coalició afirma que Euskal Herria és una de les zones on més presència policial i militar existeix, i ha considerat que és quelcom que s'ha d'anar relativitzant i disminuint perquè la majoria social basca no se sent identificada amb la policia ni amb l'exèrcit.

Després de la decisió de l'alcalde de Sant Sebastià, Juan Karlos Izagirre, de retirar el retrat del rei del saló de plens, Urizar ha recordat que en molts ajuntaments d'Euskadi mai hi ha hagut una foto del rei. Al marge que sigui o no un delicte, “la realitat és que en molts ajuntaments bascos la foto del rei no ha estat mai en el saló de plens i això la gent ho viu amb normalitat”. Per tant, “no crec que hàgim de buscar un punt de crispació per això”, ha indicat.

El Sindicat de Periodistes critica l'exigència de demanar les imatges del Parlament per a la investigació

El Sindicat de Periodistes de Catalunya considera "desproporcionada" la demanda que la fiscalia de Barcelona ha fet a 18 mitjans de comunicació perquè en 48 hores aportin totes les imatges que tinguin dels incidents del 15 de juny al parc de la Ciutadella. Denuncia que el material gràfic on es va captar com milers de persones boicotejaven l'entrada dels diputats al Parlament té una finalitat informativa i no hauria de servir de base per investigar suposats fets delictius.

Els periodistes han expressat el seu "malestar" per un requeriment que consideren que s'ha aplicat "de manera exagerada i generalitzada".

Apunten que aquesta situació afectarà de manera negativa la tasca professional de fotoperiodistes i reporters de televisió. Argumenten que "a ulls de manifestants passats i futurs no s'hauran limitat a fer la seva feina, que és reflectir els fets, sinó que el producte d'aquesta pot acabar de manera sistemàtica en mans d'autoritats policials o judicials".

El sindicat sosté que "això perjudicarà la llibertat d'informació dels professionals i el dret a la informació de la ciutadania, principi constitucional que és obligació de tots els estaments preservar".

No obstant, hem de dir que en Puig no ens ha demanat a Sírius tot el material publicat, que no és poca cosa, doncs allà queda molt clar qui és l'agressor i qui la víctima. És clar que el covirrei Felip V Puig només vol fer por a les criatures... Nens que ve en Felip, la sota de bastos! Mengeu la sopeta!

'Indignats' catalans inicien la seva marxa a Madrid


Vídeo en castellà. La marxa dels 'indignats' barcelonins s'ha iniciat aquest dissabte, com des de desenes de ciutats de tota Espanya, cap a Madrid per protestar per les mesures antidemocràtiques i antisocials dels governs neoliberals.

Amnistia Internacional nega les violacions de les tropes de Gaddafi

Els funcionaris d'Amnistia Internacional no han trobat evidències que provin la consumació de violacions massives de dones a mans de militars lleials al líder libi Muammar Gaddafi, tal com publiciten el feixistes de l'OTAN. Les falses notícies sobre suposades violacions en massa comeses a Líbia van ser divulgades en els últims mesos per diversos representants del Departament d'Estat nord-americà i de la Cort Penal Internacional. No obstant això, la representant d'Amnistia Internacional Donatella Rovera, que durant tres mesos ha investigat sobre el terreny la pista d'aquests supòsits crims, va negar haver descobert cap evidència.

"Que les forces del coronel [Gaddafi] han perpetrat múltiples actes severs de violència és un fet. Però no hem trobat proves de violacions per més que les hem buscat", va dir la investigadora al diari italià Corriere della Sera.

Una altra treballadora de l'organització humanitària, Diana Eltahawy, va visitar els campaments a la frontera amb Tunísia on van trobar refugi moltes dones que temien ser violades: "Quan els vam preguntar si van ser violades o si van ser testimonis d'aquests actes van contestar que no", va dir.

També va dir que els seus col.legues van trobar el vídeo d'una violació, però que els delinqüents que apareixien no portaven uniformes i que a més resultava impossible determinar el lloc i la data de la gravació.

"Disposem de moltes evidències dels crims de lesa humanitat perpetrats per Gaddafi així com de les atrocitats comeses pels insurgents, però no hi ha violacions entre elles", va afirmar Eltahawy.

El diari va informar que representants de la comissió de l'ONU que comprova les acusacions sobre violacions múltiples també es mostren escèptics al respecte, ja que amb prou feines han trobat a una sola víctima de violació.

A finals d'abril l'ambaixadora dels Estats Units a les Nacions Unides, Susan Rice, va declarar davant l'ONU que les tropes de Gaddafi distribueixen Viagra entre els soldats per multiplicar les violacions de dones líbies, però no va revelar cap font per sostenir la seva acusació. Malgrat les mentides, no ha dimitit ni ho pensa fer.

Per la seva banda, el "fiscal" en cap del Tribunal Penal Internacional sota el control de l'OTAN (CPI), Luis Moreno Ocampo, va dir al maig que els partidaris del règim de Gaddafi feien violacions en grup de dones a les casernes militars.

L'OTAN va fixar l'objectiu d'eliminar Gaddafi des del principi

Un alt càrrec de les Forces Armades dels EUA que participen en l'operació militar a Líbia va declarar que l'Aliança té per objectiu eliminar el líder libi, Muammar Gaddafi, tot i les reiterades mentides i declaracions contràries de la Casa Blanca, ha informat avui l'edició Foreign Policy. Segons la revista, l'almirall Samuel Locklear, cap del comandament de les operacions conjuntes de l'OTAN a Nápols, va informar d'això el passat mes a Mike Turner, membre del comitè d'assumptes de Forces Armades a la Cambra de Representants del Congrés dels EUA.

"La resolució de l'ONU autoritza tres punts: el bloqueig, la zona d'exclusió aèria, la protecció de la població civil", va dir l'almirall i va afegir que la protecció de la població civil va ser interpretada com el permís d'eliminar a diversos caps de les tropes gadafistas, inclòs el propi Muammar Gaddafi.

Segons les paraules de congressista, l'eliminació de Gaddafi és la missió principal de l'OTAN, malgrat les reiterades mentides d'Obama, el baró Cameron i Sarkozy.

La nau ‘Dignité-Al Karama’ ha sortit ja de Còrsega rumb a Gaza

La primera embarcació de la Flotilla de la Llibertat ha començat ja el seu periple cap a les costes de Gaza. Es tracta del vaixell francès 'Dignitas-Al Karama' ('Dignitat', en francès i àrab), de la campanya Un Vaixell Francès per a Gaza. La nau, segons han informat fonts de la campanya francesa, ha salpat aquest matí de la illa de Còrsega cap a aigües internacionals, on esperarà a la dotzena de vaixells que componen la Segona Flotilla de la Llibertat, inclòs el vaixell espanyol de la campanya Rumbo a Gaza, el 'Gernika', amb 45 persones a bord entre activistes, representants de la política i la cultura, periodistes i tripulació.

En un comunicat, l'organització francesa ha destacat que la pressió que exerceix la Flotilla ja està donant resultats fins i tot abans de marxar, en haver permès recentment Israel a les Nacions Unides introduir a la franja de Gaza els materials necessaris per a la construcció de 1.200 habitatges i 18 escoles.

Per altra banda l'expedició de l'Estat espanyol espera en un port de la Mediterrània el moment de la sortida. El contingent de Rumbo a Gaza, un dels més nombrosos, aporta també més de 10 tones d'ajuda humanitària -principalment material educatiu, sanitari i de construcció- valorat en 600.000 euros.

Campanya Rumbo a Gaza

La Campanya Rumbo a Gaza sorgeix de la societat civil de l'Estat espanyol amb l'objectiu d'aportar un vaixell, un nodrit grup d'activistes i un carregament d'ajuda humanitària a la Segona Flotilla de la Llibertat, a més de sensibilitzar a l'opinió pública sobre la dramàtica situació de la Franja de Gaza i, per extensió, del poble palestí.

La Campanya Rumb a Gaza es defineix com una iniciativa no violenta emparada per les legislacions espanyola i internacional, no adscrita a cap partit polític espanyol, europeu, palestí o internacional i la fi última de la qual és coadjuvar a la recerca d'una solució a la submissió del poble palestí que sigui justa i d'acord amb els Drets Humans.

Després de gairebé un any d'intens treball, Rumbo a Gaza ha aconseguit la meta inicial d'aportar un vaixell, el 'Gernika', un nodrit grup d'activistes i ajuda humanitària a la Segona Flotilla de la Llibertat. Aquest èxit demostra el gran suport que la societat civil espanyola ha donat a la campanya i equipara Rumb a Gaza amb altres grans moviments de solidaritat internacionalista que han tingut lloc en les últimes dècades com la Plataforma del 0,7 o el moviment No a la Guerra o la seva sintonia amb l’ampli moviment social del 15-M que ha eclosionat aquesta primavera a tot l’Estat espanyol.

Un fiscal italià encausa a Moody 's per "manipular els mercats"

La fiscalia de Trani, una ciutat italiana de 55.000 habitants situada al taló de la bota, porta un any investigant als tres analistes de l'agència nord-americana Moody's que elaboren els informes econòmics sobre el país transalpí. El Ministeri Públic sospita que els analistes de la influent agència de qualificació "no van basar els seus informes en dades reals". Ara, el fiscal Michele Ruggiero està analitzant els últims informes de Moody's sobre el deute italià i l'estabilitat del sistema bancari que ahir van provocar un terratrèmol a la borsa italiana. Espanya també està investigant l'agència.

Les hipòtesis de delicte que manegen els magistrats de l'històric pol judicial de la regió de Pulla són manipulació il.legítima dels mercats, abús de mercat, tràfic d'influències i divulgació de notícies falses destinades a pertorbar el mercat financer.

El fiscal va obrir la investigació el 2010 arran de la denúncia de dues organitzacions de consumidors, i ha pres declaració a diversos economistes italians i internacionals de prestigi, entre ells, el ministre Giulio Tremonti (foto) i el nou director del Banc Central Europeu, Mario Draghi, un dels còmplices necesaris doncs és un exdirectiu de la banca sionista-nordamericana Goldman Sachs que falsejà els comptes dels partit de dreta al govern de Grècia, estafant a grecs, europeus i clients de la pròpia banca.

La fiscalia sospita que els analistes de la influent agència de qualificació "no van basar els seus informes en dades reals", o en tot cas van utilitzar arguments "que no oferien bases sòlides per alterar o depreciar el valor de les accions". En particular, la fiscalia impugna la valoració sobre la solidesa del sistema bancari italià que va contribuir a enfonsar fa un any gairebé tots els títols de la banca en la Borsa de Milà.

Ruggiero ha incorporat a la causa els recents informes sobre el deute públic italià de Moddy's, a més d'un paper del regulador borsari, la Consob, que assenyala que a Espanya també s'ha obert una causa similar contra l'agència.

Si la fiscalia es convenç que Moody's ha mantingut una actitud "sistemàticament incorrecta", podria demanar a la Consob i al Banc d'Itàlia l'expulsió de l'agència nord-americana del mercat italià.

Marina Albiol Guzmán: Des de la Segona Flota Rumb a Gaza

La Franja de Gaza és un territori de 360 ​​quilòmetres quadrats, on viuen actualment 1,5 milions de palestins i palestines. L'estat d'Israel sotmet des de 2006 a la franja de Gaza a un bloqueig per terra mar i aire. Gaza és avui un immens camp de concentració, on el 80% dels seus habitants depèn de l'ajuda humanitària per a la seva alimentació. L'exèrcit d'Israel va assassinar a 500 persones l'any 2006; 1.500 persones van perdre la vida a mans d'aquest exèrcit, de les quals 400 eren nens i nenes, el desembre de 2008 i gener de 2009. Altres 80 van ser assassinades l'any passat i en els pocs mesos que portem de 2011 ja són prop de 40 les persones a qui l'exèrcit d'Israel ha robat la vida.

L'any passat la Primera Flota de la Llibertat, que va partir amb l'objectiu de trencar el bloqueig, va ser abordada per l'exèrcit d'Israel en aigües internacionals i va assassinar a nou dels activistes, va ferir a mig centenar i va segrestar a la resta dels 750 passatgers .

Aquesta acció no ha suposat l'estat d'Israel cap tipus de sanció diplomàtica, econòmica o política, Israel actua de manera totalment impune davant la complicitat dels governs dels estats de la Unió Europea i Estats Units.

Ara està en marxa la Segona Flota de la Llibertat, formada per vaixells de tot Europa i amb la participació d'organitzacions de més de 20 països, la demostració que no ens rendim, que continuarem lluitant per trencar el bloqueig injust i il.legal al qual el govern d'Israel sotmet a la població palestina de Gaza.

Amb aquesta iniciativa volem assolir un triple objectiu, el primer d'ells polític, trencar un bloqueig que ha estat qualificat d'il·legal per les Nacions Unides, Amnistia Internacional, i Creu Roja, entre d'altres.

El segon objectiu és humanitari, fer arribar al poble de Gaza material necessari per a la seva subsistència i autonomia, que inclou material sanitari, escolar i de construcció. L'últim, però no menys important, és conscienciar la comunitat internacional sobre la situació dramàtica de milers de palestins i palestines a la franja de Gaza.

No ens podem quedar mirant passivament, cal prendre partit i lluitar contra la terrible injustícia que està vivint el poble palestí. És important el paper que anem a exercir aquells i aquelles que ens embarcar rumb a Gaza, però també des de terra ferma, a les nostres ciutats, és molt necessari l'alè de la mobilització ciutadana i la pressió internacional perquè es compleixin finalment els objectius i la flotilla arribi a bon port.