diumenge, 25 d’abril de 2010

Àustria: Els socialdemòcrates, 78'9%

Els resultats oficials provisionals de les eleccions presidencials celebrades avui a Àustria confirmen el triomf de Heinz Fischer, reelegit així per a un segon mandat de sis anys. Amb la totalitat dels sufragis escrutats, excepte el vot per correu, el socialdemòcrata Fischer, de 72 anys, va obtenir el 78,9 per cent dels vots emesos, informà la ministra de l'Interior, Maria Fekter. Després de Fischer s'han situat la diputada feixista Barbara Rosenkranz, amb el 15,6%, i el conservador Rudolf Gehring, amb un 5,4% dels sufragis. La participació ha sigut del 49,2%, més de 20 punts inferior a la registrada en els comicis de 2004.

En declaracions a la televisió pública ORF, Fischer va assegurar que l'alta abstenció no enterboleix la seva alegria pel suport massiu que va rebre de l'electorat.

"Sobre això (la participació) hi haurà sens dubte discussions, però jo estic simplement feliç amb aquest 78 per cent", va assenyalar.


Los resultados oficiales provisionales de las elecciones presidenciales celebradas hoy en Austria confirman el triunfo de Heinz Fischer, reelegido así para un segundo mandato de seis años.

Con la totalidad de los sufragios escrutados, salvo el voto por correo, el socialdemócrata Fischer, de 72 años, obtuvo el 78,9 por ciento de los votos emitidos, informó la ministra del Interior, Maria Fekter ante las cámaras de televisión.

Tras Fischer se situaron la diputada ultranacionalista Barbara Rosenkranz, con 15,6 por ciento, y el conservador Rudolf Gehring, con un 5,4 por ciento de los sufragios.

La participación fue del 49,2%, más de 20 puntos inferior a la registrada en los comicios de 2004.

Correos: Contra l'apagada postal!

José Blanco López: "Anem a aprovar una llei que garanteix el manteniment d'un servei postal universal". El ministre de Foment també va ser interrogat sobre el futur de Correos. Alguns dels seus treballadors es van traslladar a Villalar amb pancartes en què alertaven contra les privatitzacions del servei públic. Contra la liberalització del correu públic i en resposta a la "conferència d'alt nivell del sector postal europeu sobre la liberalització del mercat postal" que es realitzarà a València organitzada pel Ministeri de Foment, dins de la presidència europea espanyola, a la qual assistiran responsables europeus del sector, i diverses empreses privades (Unipost, DHL, TNT...).

Vagues i manifestacions a Correos del 26 al 29 d'abril: Dilluns 26: Eivissa. Dimarts 27: Castelló i Múrcia; dimecres 28: Alacant i Balears; Dijous 29: València, Biscaia, Guipúscoa i Barcelona.

BARCELONA CORREOS MOBILITZACIONS: VAGA, DIJOUS 29 D'ABRIL DE 24 HORES per donar cobertura a més de 200 treballadors que es desplacen a l'acte central a València. (Horaris de les mobilitzacions de cada província al final de la nota de premsa). VAGA DE 24 HORES - DIJOUS 29 D'ABRIL A CORREOS DE VALÈNCIA, CASTELLON, ALACANT, MURCIA I BARCELONA.

(A València, el 29 d'Abril es realitzaran actes centralitzats, desplaçant treballadors a aquesta ciutat des de diferents províncies del país). ACTES A VALÈNCIA: CONCENTRACIO de 10 a 12 hores davant de l'hotel Hilton de València (Av. de les Corts Valencianes 52) on es realitzarà la "Conferència d'alt nivell del sector postal europeu sobre la liberalització del mercat postal" i posteriorment, manifestació a les 12'30 h. des del passeig de l'Albereda a la Plaça de l'Ajuntament. VALÈNCIA-CORREOS MOBILITZACIONS VAGA DIJOUS 29 D'ABRIL DE 24 HORES

CONCENTRACIO de 10 a 12 hores davant de l'hotel HILTON de València (Av. de les Corts Valencianes 52) on es realitzarà la "Conferència d'alt nivell del sector postal europeu sobre la liberalització del mercat postal" i posteriorment,

Manifestació a les 12'30 h. de Passeig Albereda a la Plaça de l'Ajuntament.

MOBILITZACIONS EN CORREOS DES DEL 26 D'ABRIL AL 29 D'ABRIL
EIVISSA CORREOS: CONCENTRACIO DILLUNS 26 D'ABRIL A LES 15 HORES a la OFICINA PRINCIPAL DE CORREUS DE EIVISSA (C / Isidoro Macabich 67)

CASTELLON CORREOS-MOBILITZACIONS: CONCENTRACIO DIMARTS 27 D'ABRIL de 18'30 a 19'30 a l'Oficina Principal de Correus de CASTELLÓ C / Duc de Tetuan s / n

MURCIA CORREOS-MOBILITZACIONS: VAGA DIMARTS 27 D'ABRIL A MURCIA de dues hores per torn de: 8 a 10; 15-17, de 5 a 7. MANIFESTACIÓ a Múrcia 8 hores del matí des de la Glorieta d'Espanya a Subdelegació de Govern (Tinent Flomesta).

ALACANT CORREOS-MOBILITZACIONS: VAGA DIMECRES 28 D'ABRIL A ALACANT de 10 a 18 hores i manifestació a les 12'45 HORES des del "IES Jorge Juan", Av General Marva fins Hisenda i Subdelegació de Govern a la Plaça de la Muntanyeta.

BALEARS CORREOS: CONCENTRACIO DIMECRES 28 D'ABRIL A LES 15 HORES a la Plaça Espanya de Palma de Mallorca.

VIZCAYA CORREOS-MOBILITZACIONS: VAGA DIJOUS 29 D'ABRIL A VIZCAYA d'11 a 17 hores i manifestació a les 12'30 HORES des de l'Oficina Principal de Correus a Bilbao C / Urquijo 19 fins Subdelegació de Govern

GUIPUZCOA CORREOS-MOBILITZACIONS VAGA DIJOUS 29 D'ABRIL A GUIPUZCOA d'11 a 17 hores i manifestació a les 13 HORES des de l'Oficina Principal de Correus a Sant Sebastià C / Undaneta s / n fins Subdelegació de Govern.
www.nortecastilla.es

Islamisme i negoci del clergat al Kirguizistan

"La desunió dels clergues de Kirguizistan, controvèrsies i mancances de l'autoritat clerical dels musulmans fan el joc als extremistes", diu Kanybek Osmonaliev, director de la Comissió Estatal d'Afers Religiosos. En nom de l'Autoritat Clerical dels Musulmans (CAM) el clergat s'ha mantingut al marge de la solució dels problemes quotidians i fa cas omís dels problemes de l'extremisme religiós i el fonamentalisme: "L'anàlisi de les dades demostra que la difusió de l'extremisme religiós i el fanatisme es determina en primer lloc per l'inactivitat del CAM. Iniciada el 1990, l'islamització i el creixement de la religiositat s'han convertit en factors clau que influeixen en la situació política i social al país. L'expansió de l'obra missionera estrangera ha donat lloc a nombroses corrents i tendències religioses florint, incloent-hi els seguidors dels grups destructius i sectàris", va assenyalar Osmonaliev.

En opinió d'Osmonaliev el principal problema en l'esfera religiosa és el creixement dels seguidors dels religiosos i de la radicalització de la confessió islàmica. Ell diu que el número dels creients agressius es feminitza i això és alarmant.

L'infantilisme de la CAM i els extremistes que venen


El cap de la comissió va assenyalar que algunes tendències negatives en l'Islam l'estan amenaçant. Així, alguns grups es concentren a prop dels líders religiosos en definitiva per competir en la influència entre els fidels. Va fer èmfasi en què la inactivitat de la CAM ha portat a la difusió d'aquests fenòmens. Va dir que la confrontació i la lluita ocults existents per a ocupar un lloc impedeix la unió de les fonts d'organització i financeres de l'Islam tradicional. Tot això desestabilitza la situació i obre les portes per l'extremisme religiós i el fanatisme. Segons Kanybek Osmonaliev la CAM sembla no ser capaç de resistir-se als extremistes que venen.

Islam com una eina en la lluita política

El Director de la Comissió Estatal pensa que els líders de la confessió islàmica han passat a dependre d'un entorn d'oficina convertint-se en portaveus dels seus interessos.

Kanybek Osmonaliev considera que l'aprovació silenciosa del clergat oficial permet que aquest procés el passi qui fagi èmfasi en algunes forces destructives, i els intents d'utilitzar la religió com a instrument de lluita política. Això pot causar explosió social i política, pensa.

CAM: derrota total

Com Kanybek Osmonaliev va observar, no són nombrosos els kazyats (mestres religiosos) a les regions i depenen econòmicament de les comunes religioses i no són capaços de controlar la situació a les mesquites i escoles religioses. Malauradament, els mestres religiosos no tenen èxits suficients i els imams no funcionen amb els joves. No hi ha cap caritat i la vida intel.lectual s'està formant en conseqüència, com comunes religioses, a prop de les persones a l'ombra, en comptes de les mesquites, lamentà Kanybek Osmonaliev .

Examen per als imants

Com es diu en la Comissió Estatal de la reforma de la CAM, és necessari perquè ha de treballar de manera eficaç i estar obert a les demandes contemporànies. Kanybek Osmonaliev suggereix fer els següents passos per a la reforma de medicina complementària i alternativa: L'elaboració de l'estratègia a llarg termini del desenvolupament de l'Islam, elevar el nivell cultural i intel.lectual del clergat, i la realització d'un examen anual dels imams.

Kanybek Osmonaliev pensa que per resoldre els problemes existents en l'àmbit religiós cal reforçar la posició de les autoritats i aprovar l'estratègia de la política estatal en l'esfera religiosa, realització de la propaganda de valors, i dels principis i avantatges de la societat secular i multiconfessional.


Kanybek Osmonaliev: Disunity of Kyrgyz clergy plays into extremists hands in Kyrgyzstan

“Disunity of Kyrgyz clergy, controversies and shortcomings of the Clerical Authority of Muslims play into extremists’ hands”, Kanybek Osmonaliev, director of State Commission for Religious Affairs of KR, told NA “24.kg”.

By his words clergy on behalf of Clerical Authority of Muslims (CAM) has remained aloof from solving everyday problems and ignores problems of religious extremism and fundamentalism. “Analysis of data demonstrated that spreading of religious extremism and fanaticism is determined first of all by CAM inactivity. Started in 1990th Islamisation and growth of religiosity had become key factors influencing on political and social situation in the country. Expansion of foreign missionary work gave rise to flourishing numerous religious flows and trends including followers of destructive and sectarian groups”, Kanybek Osmonaliev noted.

To read more go to link:

Rússia inquieta pels míssils d'EUA a la frontera

El govern de Rússia mostra preocupació davant els plans del govern d'EUA d'emplaçar prop de la seva frontera sistemes de míssils, va dir el portaveu del ministeri d'Afers Exteriors rus, Andrei Nesterenko: "Ens preocupa l'activitat immotivada en matèria de defensa antimíssils que els EUA desenvolupen en territori de Polònia. No comprenem amb quin propòsit la part nord-americana planeja situar sistemes Patriot, de defensa antiaèria i antimíssils, a la proximitat de la frontera russa".

El funcionari rus va dir que tampoc està clar quin tipus d'amenaces porten a les autoritats nord-americanes a planificar exercicis de defensa antimíssils. El diplomàtic va declarar que Moscou està disposat a seguir analitzant amb Washington els reptes dels míssils. Va recordar que Moscou sempre ha insistit que qualsevol activitat de defensa antimíssils compti amb la participació dels països europeus.


Rusia expresa preocupación ante planes de EEUU de emplazar misiles cerca de su frontera

El gobierno de Rusia mostró este jueves preocupación ante los planes del gobierno de Estados Unidos de emplazar cerca de su frontera sistemas misilísticos, dijo el portavoz del ministerio de Asuntos Exteriores ruso, Andrei Nesterenko, según publicó el portal digital Cubadebate.

“Nos preocupa la actividad inmotivada en materia de defensa antimisiles que EEUU desarrolla en territorio de Polonia. No comprendemos con qué propósito la parte estadounidense planea emplazar sistemas Patriot, de defensa antiaérea y antimisiles, en la cercanía de la frontera rusa”, dijo Nesterenko en una sesión informativa con la prensa.
Para ller más ir a enlace:

Ordinadors alemanys contaminen Europa

Alemanya ocupa un trist primer lloc: És el país europeu amb la major quantitat de virus d'ordinadors i desplaça ara a Espanya del "tron dels virus". Segons un estudi publicat per Symantec, productor de programari, el 12% dels ordinadors a Alemanya formen part de botnets. Això vol dir que aquests ordinadors estan infectats amb almenys un virus i poden ser usats per criminals d'Internet per buscar sistemàticament contrasenyes, enviar spams o per atacar altres pàgines web.

"Són una espècie de sistema d'alerta per nosaltres: Els criminals proven els seus trucs més recents a Alemanya. Si funcionen allà, llavors també funcionaranen altres costats", explica Kevin Haley, alt tècnic de seguretat de Symantec, a Los Angeles.

Alarmes ininterrompudes

A la Warroom, una mena de central de comandament de Symantec, entren constantment nous avisos d'alerta des de tot el món. A l'habitació de vidres foscos, hi ha els horaris de Los Angeles, Dublín i Tòquio sempre a la vista i en mapes interactius guspiregen punts vermells ininterrompudament. Es pot visualitzar, per exemple, quan i on està passant un gran atac de virus: "També podem veure com proven els criminals els seus nous programes nocius i, si funcionen, pocs dies després ja registrem els primers atacs", diu Haley.

L'any 2004 un virus va atacar el sistema d'ordinadors de l'exèrcit alemany.

Els ordinadors que formen part d'un botnet són victimaris i víctimes al mateix temps, és a dir que ells poden ser atacats, però que també poden partir virus des d'allà. Tillmann Werner, de la Universitat de Bonn, estudia els riscos que sorgeixen dels botnets: "Els botnets que observem són prou grans com per doblegar a qualsevol adversari. Això ha passat poques vegades encara, però el potencial existeix i cal estar preparat" .

Policia lluita a Internet

Però els botnets tenen també molt a veure en el robatori d'identitat i delictes de frau, els quals han augmentat notòriament, segons una estadística criminal publicada aquesta setmana pel Ministeri alemany de l'Interior. El 20% dels fraus ocorren ja a través d'Internet. Però mentre que la policia alemanya està encara a la recerca d'estratègies adequades, els seus col.legues als EUA ja treballen en estreta col.laboració amb la indústria de tecnologia informàtica.

Computadoras alemanas contaminan Europa

Alemania ocupa un triste primer lugar: es el país europeo con la mayor cantidad de virus de computadoras y desplaza ahora a España del "trono de los virus".

Según un estudio publicado esta semana por Symantec, productor de software, el doce por ciento de las computadoras en Alemania forman parte de botnets. Eso quiere decir que estas computadoras están infectadas con al menos un virus y pueden ser usadas por criminales del Internet para buscar sistemáticamente contraseñas, enviar spams o para atacar otras páginas web: "Ustedes son una especie de sistema de alerta para nosotros: los criminales prueban sus trucos más recientes en Alemania. Si funcionan allí, entonces también van a funcionar en otros lados", explica Kevin Haley, alto técnico de seguridad de Symantec, en Los Ángeles.
Para leer más ir a enlace:

Kazakhstan augmenta l'extracció d'urani en 63% el primer trimestre

Kazakhstan, un dels més grans productors d'urani al món, va augmentar l'extracció del mineral un 63%, fins 4.060 tones, durant el primer trimestre de 2010 en comparació amb el mateix període de l'any anterior, segons la companyia nuclear estatal Kazatomprom: "Aquesta dinàmica positiva es va aconseguir gràcies a l'augment del volum de producció pràcticament a totes les empreses de (nostre) holding", diu un comunicat de la companyia. En els primers tres mesos de l'any en curs els beneficis de Kazatomprom van arribar als 312 milions de dòlars, un 25% més que durant el mateix període de 2009.

"Els ingressos d'activitat principal van augmentar el 19% i es van situar en 287 milions de dòlars. La principal partida d'ingressos correspon al creixement de vendes d'urani", digué la companyia. Kazatomprom és una de les més grans empreses productores i exportadores d'urani i combustible nuclear per les plantes atòmiques.

Kazajstán aumenta la extracción de uranio en 63% en el primer trimestre del año
Kazajstán, uno de los mayores productores del uranio en el mundo, aumentó la extracción del mineral en 63%, hasta 4.060 toneladas, durante el primer trimestre de 2010 en comparación con el mismo periodo del año anterior, informó hoy la compañía nuclear estatal Kazatomprom: "Esa dinámica positiva se consiguió gracias al aumento del volumen de producción prácticamente en todas las empresas de (nuestro) holding", dice un comunicado de la compañía.

Manifestació a Barcelona contra la impunitat del feixisme

Prop de 5000 persones a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona hem cridat i ens hem emocionat amb els parlaments de Jiménez Villarejo, dels vells republicans i lluitadors antifranquistes. Hem aixecat el puny i hem cridat visca la República. Aquesta és la millor resposta que podem donar als feixistes, siguin Manos Limpias o la Falange, o siguin els jutges del Suprem o el PP. Mobilitzar-nos massiva, pacífica i democraticament per plantar cara i denunciar els seus crims i la seva hipocresia.¡NO PASARAN!