divendres, 21 de febrer de 2014

3 vídeos: La Fiscalia del PP vol que els verificadors per la pau denunciïn als membres d'ETA

La Fiscalia del PP recolza que els membres de la Comissió Internacional de Verificació que han anunciat que ETA deixa "fora d'ús" parteix del seu arsenal declarin davant un jutge de la AN com a testimonis, com ha demanat el Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme del País Basc (Covite) -acusat de corrupció a gran escala i tot tipus de tripijocs amb els franquistes del PP que els financen-, amb la finalitat de que informin del parador dels membres d'ETA amb els quals han contactat. És la postura franquista de l'Opus Dei i els hereus de la Dictadura. IU exigeix el "desarmament definitiu" d'ETA. CIV: "El desarmament total d'ETA podria ser en mesos". Els verificadors detallen els passos d'ETA a polítics.

Fonts fiscals del PP han explicat que la petició presentada aquest divendres per Covite en l'Audiència Nacional és "raonable" i que per això la Fiscalia d'aquest tribunal la recolzarà quan se li de trasllat d'ella. Així, el PP pretén que els membres de la denominada Comissió Internacional de Verificació (CIV) compareguin en qualitat de testimonis davant un jutge perquè informin sobre la identitat dels etarres amb els quals s'han reunit i el lloc de la trobada, així com les dades que tinguin per localitzar-los.

La comissió de verificadors


La CIV està integrada per un grup de persones amb experiència internacional en processos de pau i seguretat encapçalat per Ram Manikkalingam (Sri Lanka), a qui acompanyen Ronnie Kasrils (Sud-àfrica), Chris Maccabe (Regne Unit), Satish Nambiar (Índia), Fleur Ravensbergen (Holanda) i Aracelly Santana (Equador).

Manikkalingam ha llegit un comunicat a Bilbao en el qual ha afirmat que la comissió ha comprovat que ETA "ha segellat i ha posat fora d'ús operatiu una quantitat d'armes, munició i explosius, la qual cosa va ser gravat en vídeo". Aquest material és el que presumiblement es veu en un vídeo difós aquest divendres per BBC Món en el qual apareixen dos encaputxats al costat de verificadors i armament.

L'inventari del material precintat per ETA inclou quatre armes de foc, unes 300 bales, diverses magranes, material per a la fabricació d'explosius i altres dispositius com a temporitzadors, segons el document fet públic avui per la CIV.

IU exigeix el "desarmament definitiu" d'ETA


El coordinador federal d'Esquerra Unida, Cayo Lara, ha fet una valoració "positiva" de la decisió d'ETA de lliurar part del seu arsenal, però ha assenyalat que es tracta d'un gest "més testimonial que efectiu", ha rebutjat un "desarmament per fascicles" i ha exigit a la banda que lliuri totes les seves armes i decreti la seva "dissolució definitiva" reconeixent, a més, explícitament el "dany que ha causat al llarg de tots aquests anys".

CIV: "Desarmament total d'ETA podria ser en mesos"

El membre de la Comissió Internacional de Verificació (CIV), Ram Manikkalingam, ha assegurat que, si els Governs espanyol i francès s'impliquen, es comprometen a no detenir a membres d'ETA i a facilitar ajuda tècnica per "realitzar l'inventari" del material, el desarmament total pot produir-se en mesos. A més, ha considerat "significatiu" l'arsenal segellat per "els riscos" que ha corregut la banda perquè es verifiqués, i perquè ho ha fet sense contrapartides.

Els verificadors detallen els passos d'ETA a polítics

Els membres de la Comissió Internacional del Verificació s'han reunit amb polítics i agents socials bascos per informar-los del segellat i lloc fora d'ús operatiu una quantitat determinada d'armes, munició i explosius per part d'ETA.

3 vídeos: La Fiscalía apoyará que los verificadores declaren ante un juez sobre los miembros de ETA


La Fiscalía del PP apoya que los miembros de la Comisión Internacional de Verificación que han anunciado que ETA deja "fuera de uso" parte de su arsenal declaren ante un juez de la AN como testigos, como ha pedido el Colectivo de Víctimas del Terrorismo del País Vasco (Covite), acusado de corrupción a gran escala y todo tipo de trapicheos con los franquistas del PP que les financian, con el fin de que informen del paradero de los miembros de ETA con los que han contactado. Es la postura franquista del Opus Dei y herederos de la Dictadura. CIV: "El desarme total de ETA podría ser en meses". IU exige "desarme definitivo" de ETA. Los verificadores detallan los pasos de ETA a políticos.


Euskal Herria: ETA ha començat el procés de lliurament d'armes

La Junta d'Andalusia estudia demanar la titularitat de la Mesquita de Còrdova

La delegada del Govern andalús a Còrdova, Isabel Ambrosio, ha anunciat aquest matí que la Junta ha encarregat un informe per saber si és competent per demanar la gestió o la titularitat de la Mesquita de Còrdova, robada pel Vaticà per regal d'Aznar, al 2006, per 30 €. Com milers d'immobles més a tota Espanya, molts de propietat pública i en litigi amb els veïns i propietaris sense mitjans per defensar-se del robatori, que aporta a la secta vaticana més de 8 milions d'euros l'any.

Fa dues setmanes, una plataforma ciutadana va començar a recollir signatures demanant que la gestió del principal monument de la ciutat i Catedral cristiana des de 1.236 passés a mans públiques per ser gestionada per un patronat, com es fa amb la Alhambra.

Ambrosio ha assegurat que si l'informe jurídic assenyala que "li competeix a la Junta d'Andalusia" el Govern andalús "farà tot el que hagi de fer".

A més, la delegada del Govern ha assegurat que "a títol personal" ha signat en la campanya que ha iniciat aquesta plataforma ciutadana i que com a militant socialista entén que aquest ben que és Patrimoni Mundial de la Humanitat "ha de ser de titularitat pública".

En concret, la plataforma impulsora de la petició inclou quatre reivindicacions. En primer lloc, “que deixi d'emprar-se només el terme Catedral per referir-se institucionalment a tot el monument”. En segon lloc, “un reconeixement jurídic de la seva titularitat pública”, ja que “la Mesquita-Catedral de Còrdova és propietat de la ciutadania”.

A més, reclamen “una gestió pública i transparent de la Mesquita-Catedral” i “la redacció d'un Codi de Bones Pràctiques per evitar accions que perjudiquin tant a la imatge com al significat del monument”.

La Junta de Andalucía estudia pedir la titularidad de la Mezquita de Córdoba

La delegada del Gobierno andaluz en Córdoba, Isabel Ambrosio, ha anunciado esta mañana que la Junta ha encargado un informe para saber si es competente para pedir la gestión o la titularidad de la Mezquita de Córdoba, robada por el Vaticano por regalo de Aznar, al 2006, per 30 €. Como miles de inmuebles más en toda España, muchos de propiedad pública y en litigio con los vecinos y propietarios sin medios para defenderse del latrocinio que aporta a la secta vaticana más de 8 millones de euros al año. Hace dos semanas, una plataforma ciudadana comenzó a recoger firmas pidiendo que la gestión del principal monumento de la ciudad y Catedral cristiana desde 1236 pasase a manos públicas para ser gestionada por un patronato, como se hace con la Alhambra.

De com al 2006 la secta catòlica va robar la Mesquita de Còrdova per 30 €

La Mesquita de Còrdova va ser construïda entre els anys 780 i 785 per Abderramán I. Dotze segles després, el 2 de març de 2006, l'Església Catòlica va inscriure l'immoble al seu nom en el registre de la propietat número quatre de Còrdova (tom 2381, llibre 155, foli 198). El tràmit va costar només 30 euros gràcies a que el PP de José María Aznar va canviar la llei hipotecària el 1998 per permetre a l'Església apropiar-se d'edificis de domini públic, encara que siguin patrimoni de tots els espanyols, i per originar la bombolla especulativa immobiliària que ara diu el PP que altres van crear.

L'Església ha robat 4.500 propietats sense pagar impostos

La secta catòlica ha experimentat un boom immobiliari molt particular, sobretot, a partir de l'any 2003. Una reforma de la llei hipotecària el 1998 durant el Govern del feixista Aznar va permetre a la secta vaticana, inscriure llocs de culte i d'altres propietats que no estiguessin registrades com a pròpies encara que no ho fossin. En aquest procés, l'Església ha registrat al seu nom 4.500 propietats robades, segons fonts fiables properes als registres de la propietat, algunes tan notables com la mesquita de Còrdova.

CiU i PP es neguen a cobrar ni tan sols l'IBI a la seva secta nazicatòlica

L'església ortodoxa és "La més gran propietària inmobiliària i terratinent de Grècia i no paga impostos" (Attack). El mateix que passa a Itàlia, França, Espanya i d'altres païssos amb la secta catòlica amb seu al Vaticà, malgrat ningú hagi pogut acabar mai l'ingent -i vetat- catastre de l'imperi nazionalcatòlic i, a tot arreu, siguin el cinema Novedades o l'Hotel Barcelona i resta del carrer Casp, Petrixol ams ses botiguetes i milers d'altres locals, habitatges, palaus, capelles o esglèsies maniquees i sinagogues catalogades com a "romàniques", sense pagar res i cobrant, com a la mesquita de Còrdova, després de robar-la, al 2006, per 30 €. Avui el PP i CiU, el vell feixisme lampedusià, s'han negat a acceptar la proposta d'ICV-EUiA de cobrar, al menys, l'IBI a la secta mafiosa. L'amo és l'amo i el gos, el gos.

Vídeo: El manuscrit Voylnich podria ser desxifrat

Stephen Bax, professor de la Universitat de Bedfordshire (Regne Unit), ha fet un pas -comparable al de Champollion quan va desxifrar els noms de faraons en la Pedra de Rosetta- en la interpretació del codi del manuscrit Voynich, considerat el document més misteriós del món, amb vora 600 anys d'antiguitat i escrit en un idioma desconegut. El professor Bax s'ha convertit en el primer lingüista que comença a interpretar el codi d'aquest document, usant un mètode analític i els seus coneixements sobre manuscrits medievals.

Aquest misteriós manuscrit conté grans il·lustracions de plantes exòtiques i estels i enigmàtiques figures humanes, escrites en una llengua completament desconeguda. Des del segle XV fins avui el text mantenia desconcertats als criptógrafs, que no eren capaços de desxifrar ni una sola lletra.

El mètode ideat pel professor Bax va consistir a identificar les plantes i estels representats i comparar les paraules del text que acompanyaven les il·lustracions amb els seus noms en altres manuscrits medievals en àrab i altres llengües. Per exemple, va aconseguir desxifrar paraules com a 'ginebre', 'coriandre', 'Taure' i 'taulell'. En aquests resultats es basaran els futurs estudis criptogràfics, que haurien de permetre comprendre el text íntegrament.

Les recerques de Bax confirmen que el document no és un frau i que podria ser un tractat sobre la naturalesa en alguna antiga llengua d'Àsia o de l'Orient Pròxim.

Bax ha establert també paral·lelismes amb l'alfabet eslau glagolític i amb el rongorongo, un sistema d'escriptura descobert a l'illa de Pasqua. Tots dos van ser creats per un grup poc nombrós d'individus per representar gràficament un dialecte que no tenia forma escrita amb l'objectiu de l'expansió cultural i les seves característiques són similars a les de la llengua del manuscrit Voynich.

Encara que Bax solament ha aconseguit desxifrar el manuscrit de manera parcial, la seva troballa ha causat molta expectació entre els científics d'aquesta àrea; a més, anima a altres lingüistes a treballar junts per desxifrar tot el manuscrit emprant el mateix mètode.
El llibre consta de sis seccions. La primera és la més gran, amb 130 pàgines. Conté els plànols detallats de 113 plantes i flors que ningú ha estat capaç d'identificar. Es diu la secció de Botànica. La secció 2 és de 26 pàgines, amb dibuixos astrológicos, un munt de diagrames circulars i concèntrics, i alguns signes del zodíac. La tercera secció es diu la secció biològica i conté principalment dibuixos de dones nues retozando en piscines connectades amb intricades canonades.

La secció 4 és la secció cosmològica, amb uns impressionants diagrames circulars que d'alguna manera semblen tenir naturalesa còsmica. La cinquena secció és farmacèutica, amb més de 100 dibuixos d'herbes, arrels, pólvores, tintures, i pocions el contingut de les quals és indesxifrable. L'última secció, denominada Estels, és la més misteriosa. Està composta de 23 pàgines de text sense imatges, en paràgrafs curts, cadascun marcat amb un estel.
A primera vista, el Manuscrit Voynich no sembla ser diferent a qualsevol altre treball antic on s'inclouen escriptures i dibuixos. Però una segona mirada, més propera i analítica, revela que aquí res és el que sembla.

Foto: Extracte del text d'una pàgina qualsevol

Algunes frases s'assemblen a les utilitzades en llatí, a diferència d'unes altres que no s'utilitzen en cap idioma conegut, i s'organitzen en el que semblen ser les paraules i/o frases, amb la singularitat que no s'assemblen a qualsevol cosa escrita pels éssers humans. Hodgins, un científic, investigador, assistent i professor en el departament de Física de la Universitat d'Arizona, està fascinat amb el manuscrit.

"És un codi? És un sistema de xifrat?"


"Hi ha molta gent que està fent l'anàlisi estadística de l'ús dels diagrames i l'ús de les paraules i posseeixen les millors eines per desxifrar el significat d'aquest treball, però àdhuc ningú ha aconseguit determinar si és un text xifrat per algun científic d'aquella època o si és un conjunt de textos i dibuixos sense sentit algun. Fins a hi ha persones que especulen amb la possibilitat que es tracti d'un treball extraterrestre (¡!). Per descomptat, gens d'això ha pogut ser demostrat encara".

Algunes de les il·lustracions mostren una influència oriental, incloent-hi un mapa que és probable que sigui de la ciutat circular de Bagdad, el centre del coneixement de l'Est. Uns centenars d'anys més tard (no sabem exactament quan), es va afegir una coberta, però desafortunadament és en blanc. També en una data posterior, les il·lustracions van ser acolorides per algú menys acurat que l'artista original.

La mítica o real història del llibre


El llibre -s'explica- hauria estat propietat de l'astròleg anglès John Dee al segle XVI, que va escriure els nombres de pàgina en la cantonada superior dreta de cada fulla. Dee ho va vendre a l'emperador Rodolfo II d'Alemanya, en l'enteniment que es tractava de l'obra original de Roger Bacon, un frare del segle XIII considerat com un dels pares del mètode científic. D'allí, el llibre va passar per diversos propietaris, que van escriure els seus noms sobre el document. En 1666 el llibre li va ser mostrat a l'estudiós i enciclopedista Athanasius Kircher a Roma, juntament amb una carta signada per Johannes Marcus Marci, amb l'esperança que Kircher pogués traduir-ho. La carta de Marci encara es conserva juntament amb el llibre.

La pista del manuscrit es difumina en aquest punt, fins que finalment va ser descobert per l'antic llibreter Wilfrid Voynich en 1912 en el col·legi jesuïta de Vila Mondragone a Itàlia. Després de passar per diversos propietaris més, el llibre va ser donat finalment a la seva llar actual, la Biblioteca Beinecke de la Universitat de Yale, sota el seu nom oficial de EM 408.

El manuscrito Voylnich podría ser descifrado


Stephen Bax, profesor de la Universidad de Bedfordshire (Reino Unido), ha dado un paso -comparable al de Champollion cuando descifró los nombres de faraones en la Piedra de Rosetta- en la interpretación del código del manuscrito Voynich, considerado el documento más misterioso del mundo, con unos 600 años de antigüedad y escrito en un idioma desconocido.

La pedra de Rosetta es va descobrir fa 214 anys


La famosa peça, que va resultar ser un element clau per desxifrar els jeroglífics egipcis, va ser trobada casualment al nord d'Egipte, a mitjans juliol de 1799, per part d'un destacament militar francès, i va ser un altre francès, Jean-François Champollion (1790-1832), qui finalment va desxifrar els jeroglífics, a l'interpretar que els cartutxos indicaven noms de faraons, com Ptolomeu i Cleopatra, de la dinastía macedònia dels Làgides, hereus d'Alexandre el Gran.

2 vídeos: Vigo: Els manifestants contra la LOMCE apedreguen la seu del PP a la Xunta

Al voltant de les 13,40 h. d'ahir, manifestants concentrats als voltants de la Seu del PP a la Xunta de Galícia a Vigo van llançar pedres a un grup reduït de la Policia Autonòmica que la custodiava, vigilats per un helicòpter Angel-21 de la Policia Nacional. Passada mitjana hora aproximadament arribaren al lloc mes de 10 furgonetes antidisturbis i van procedir a dispersar als estudiants pels carrers adjacents.

2 vídeos: Vigo: Los manifestantes contra la LOMCE apedrean la sede del PP en la Xunta

Alrededor de las 13,40 h. de ayer manifestantes concentrados en los alrededores de la Sede del PP en la Xunta de Galicia en Vigo lanzaron piedras a un grupo reducido de la Policia Autonómica que la custodiaban, vigilados por el helicóptero Angel-21 de la Policia Nacional. Pasada media hora aproximadamente llegaron al lugar mas de 10 furgonetas antidisturbios y procedieron a dispersar a los estudiantes por las calles adyacentes .

Euskal Herria: ETA ha començat el procés de lliurament d'armes

El grup independentista d'Euskal Herria ETA ha començat un procés de lliurament d'armes, segons els mediadors internacionals que actuen com a verificadors. La Comissió Internacional de Verificació (CIV) està recolzada per grups propers al nacionalisme basc, però no és reconeguda pel govern espanyol com un mediador vàlid, que demana el lliurament total de les armes al grup separatista.

La Comissió va assegurar que va segellar una petita part de l'arsenal d'ETA i va assenyalar que espera que aquest sigui un primer pas d'un procés complet de desarmament. El lliurament d'armes pot veure's en un video que va ser enviat de forma exclusiva a la BBC a Londres a través d'un intermediari.

Euskal Herria: ETA ha empezado el proceso de entrega de armas


El grupo independentista de Euskal Herria ETA comenzó un proceso de entrega de armas, según los mediadores internacionales que actúan como verificadores. La Comisión Internacional de Verificación (CIV) está apoyada por grupos próximos al nacionalismo vasco, pero no es reconocida por el gobierno español como un mediador válido, que pide la entrega total de las armas al grupo separatista.

La Comisión aseguró que selló una pequeña parte del arsenal de ETA y señaló que espera que este sea un primer paso de un proceso completo de desarme.

La entrega de armas puede verse en un video que fue enviado de forma exclusiva a la BBC en Londres a través de un intermediario.

Vea ese momento en este video de BBC Mundo.

Els sous d'alguns presidents d'Amèrica

Quin és el mandatari que percep el salari més alt en el continent? I el que rep menys? Compari l'ingrés en dòlars dels homes i dones més poderosos d'Amèrica. Aquesta setmana, Argentina va conèixer el sou de la seva presidenta, Cristina Fernández i també el dels seus ministres. Comparin sous, des dels 33.000 dòlars al mes de l'amo Obama fins els 1.200 del socialista José Mujica de l'Uruguai, tota una mostra del ventall de "democràcies".

La informació va ser difosa després d'una demanda d'accés de dades sol·licitada per periodistes del diari La Nació. En un primer moment, el govern havia rebutjat difondre-les però després va cedir.

Cristina Fernández rep uns 48.000 pesos argentins per mes, uns 6.500 dòlars.

Evo Morales, president de Bolívia. Sou aprox: 2.000 dòlars per mes.

Ollanta Humala, president de Perú. Sou aprox: 6.500 dòlars al mes.

José Mujica, president d'Uruguai. Sou aprox: 12.000 dòlars al mes (dóna el 90% del seu sou al Pla Junts), pel que li queden 1.200 $ al mes.

Felipe Peña Nieto, president de Mèxic. Sou aprox: 12.000 dòlars al mes.

Barack Obama, president dels Estats Units. Sou aprox: 33.000 dòlars al mes.

Sebastián Piñera, president de Xile. Sou aprox: 15.000 dòlars al mes.

Dilma Rousseff, presidenta de Brasil. Sou aprox: 15.000 dòlars al mes.

Los sueldos de algunos presidentes de América


Quién es el mandatario que percibe el salario más alto en el continente? Y el que recibe menos? Compare el ingreso en dólares de los hombres y mujeres más poderosos de América. Esta semana, Argentina conoció el sueldo de su presidenta, Cristina Fernández y también el de sus ministros. La información fue difundida después de una demanda de acceso de datos solicitado por periodistas del diario La Nación. En un primer momento, el gobierno había rechazado difundirlos pero después cedió. Comparen sueldos, desde los 33.000 dólares al mes del amo Obama hasta los 1.200 del socialista José Mujica del Uruguay, toda una muestra del abanico de "democracias".

La Plataforma Petroli No Columbretes Netes convoca a manifestar-se dissabte

La Plataforma Petroli No Columbretes Netes crida a tots els ciutadans i ciutadanes de Castelló a participar aquest dissabte en la manifestació que partirà de La Farola a les 12:00h, en contra del projecte de prospeccions petrolíferes de Cairn Energy a les costes valencianes. Des de la plataforma s’anima a altres col·lectius a sumar-se a aquesta iniciativa i a defensar els interessos dels valencians.

La plataforma considera que la manifestació del dissabte ha de ser un èxit de participació, per deixar clar al govern popular i a les empreses petrolieres que no van a poder malbaratar el nostre medi ambient, pesca i turisme, a canvi d'un grapat de barrils de petroli.

A aquesta iniciativa fins ara s’han sumat organitzacions com Intersindical Valenciana, CCOO, CGT, GECEN, EUPV, Compromís, Acció Cultural del País Valencià, Plataforma Antifracking, Arca Ibérica, Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO), Aula Debate Mujeres del Grau, Festes Alternatives del Grau, Asociación pro Derechos Fundamentales Ciudad de Castellón, Iaioflautes i ATTAC Castelló.

Eleccions anticipades a Ucraïna a finals d'any

La mediació de la Unió Europea i Rússia entre el Govern i l'oposició ucraïnesa comença a donar fruits. Les parts en conflicte a Ucraïna han acordat avui celebrar eleccions presidencials anticipades al desembre com a part de l'acord per resoldre la greu crisi política del país, informa el Partit de les Regions al govern. Els feixistes trenquen la treva i obren foc contra la policia a Kíev. Segons el Ministeri de Sanitat, fins ara hi ha 77 morts i gairebé 600 ferits. 16 policies morts per bala, diu un comunicat d'Interior: “Des del 18 de febrer, 565 agents van sol·licitar ajuda mèdica, 410 d'ells van ser hospitalitzats. Al mateix temps, 130 policies presenten ferides per armes de foc”.

El nombre d'agents morts arran de l'escalada de la violència a Kíev va augmentar a 16 persones, ha comunicat avui el Ministeri de l'Interior ucraïnès. Anteriorment, es va informar sobre 13 víctimes mortals entre els policies. “Des del 18 de febrer, 565 agents van sol·licitar ajuda mèdica, 410 d'ells van ser hospitalitzats. Al mateix temps, 130 policies presenten ferides per armes de foc”, diu un comunicat de l'Interior.

En un comunicat, la Presidència assenyala: "Han acabat les negociacions per a una regulació de la crisi política al país, amb participació del president ucraïnès Victor Yanukovich, els líders de l'oposició i representants de la UE i de Rússia".

Els comicis s'avançaran així de la data inicial de març de 2015, va assenyalar a l'agència Interfax el cap del grup parlamentari del partit, Alexander Yefremov. El legislador va afegir que al setembre es decidirà a més sobre un canvi constitucional per retallar les atribucions del cap d'Estat. En un termini de dos dies s'aprovarà una llei per iniciar el procés, va explicar. Hores abans l'oficina presidencial ucraïnesa havia anunciat que els mediadors de la Unió Europea i de Rússia havien aconseguit un acord per resoldre la crisi per la lluita pel poder, que signen les parts al migdia, hora local.

Continuen els enfrontaments als carrers


Els sagnants enfrontaments de carrer, amb trets de franctiradors inclosos que han provocat almenys 77 morts des del dimarts, entre ells més d'una desena de policies, continuen. Precisament la policia ha acusat als manifestants de disparar contra ella aquest matí: "Els participants en el desordre de masses van obrir foc contra els agents de policia i van tractar d'obrir-se camí en direcció a la seu del Parlament", denúncia en un comunicat.

Les converses de la delegació de la UE amb Yanukovich i l'oposició van durar gairebé tota la nit. La UE proposa la formació d'un govern de transició en un termini de deu dies, una reforma constitucional i les finalment acceptades eleccions avançades per aquest any. No obstant això, els manifestants als carrers exigeixen la renúncia immediata de Yanukovich. El Parlament va ordenar el dijous la fi de l'operació antiterrorista contra l'oposició i es tornarà a reunir avui.

Negociacions a quatre bandes


Per part de la UE participen els ministres de Relacions Exteriors d'Alemanya, Frank-Walter Steinmeier, de Polònia, Radoslaw Sikorski, i de França, Laurent Fabius, mentre que el mediador rus és el representant per als Drets Humans sortint Vladimir Lukin. L'oposició va estar representada per Vitali Klitschko, del partit Udar (Cop), Arseni Yatseniuk, del Partit Pàtria (Batkivshchina) de la dirigent empresonada per corrupció Julia Timoshenko i Oleg Tiagnibok, del feixista Svoboda (Llibertat).

El primer ministre de la nazi catòlica Polònia, Donald Tusk, ha advertit, no obstant això, que és massa aviat per parlar d'una solució a la 'crisi ucraïnesa' organitzada pels neoliberals de la UE, dels quals Polònia és serva submissa de l'Alemanya de Merkel i principal receptora de fons i ajudes europees. "L'acord encara no ha estat aconseguit, l'única cosa que s'ha acordat és un esborrany", va dir als periodistes al Parlament polonès. "La signatura de l'acord estableix un punt de partida per a l'esperança, però hem de ser cautelosos en predir el final del conflicte".

Els feixistes trenquen la treva i obren foc contra la policia a Ucraïna

“A les 10.15 els manifestants “pacífics” van trencar descaradament la fràgil treva en obrir foc contra els agents de l'ordre al carrer Institutskaya. El Comando de les tropes de l'Interior flama a posar fi urgentment a aquestes accions criminals”, diu el comunicat.

Mentre, el Parlament d'Ucraïna va exigir que el Servei de Seguretat, el Ministeri de l'Interior i altres organismes de les forces de l'ordre cessin de recórrer a la força i deixin d'utilitzar tot tipus d'armament contra civils.

El dijous les forces de seguretat ucraïneses van decidir usar armes en defensa pròpia després que els trets d'un franctirador causessin ferides almenys a 20 agents a Kíev.

Els diputats també van decretar la fi de l'operació antiterrorista que iniciada en tot el territori del país el passat19 de febrer de 2014 i van ordenar al Ministeri de l'Interior fer tornar a tots els seus efectius a les destinacions permanents.

16 policies morts per bala a Kíev


El nombre d'agents morts arran de l'escalada de la violència a Kíev va augmentar a 16 persones, va comunicar avui el Ministeri de l'Interior ucraïnès. Anteriorment, es va informar sobre 13 víctimes mortals entre els policies. “Des del 18 de febrer, 565 agents van sol·licitar ajuda mèdica, 410 d'ells van ser hospitalitzats. Al mateix temps, 130 policies presenten ferides per armes de foc”, diu un comunicat de l'Interior.

Segons el Ministeri de Sanitat, l'ona de violència que va començar a Kíev dimarts passat s'ha saldat fins ara amb 77 morts i gairebé 600 ferits.

Elecciones anticipadas en Ucrania a finales de año


La mediación de la Unión Europea y Rusia entre el Gobierno y la oposición ucraniana empieza a dar frutos. Las partes en conflicto en Ucrania han acordado hoy celebrar elecciones presidenciales anticipadas en diciembre como parte del acuerdo para resolver la grave crisis política del país, informa el Partido de las Regiones en el gobierno. Los fascistas rompen la tregua y abren fuego contra la policía en Kiev. Según el Ministerio de Sanidad, hasta ahora hay 77 muertos y casi 600 heridos. 16 policías muertos por bala, dice un comunicado de Interior: “Desde el 18 de febrero, 565 agentes solicitaron ayuda médica, 410 de ellos fueron hospitalizados. Al mismo tiempo, 130 policías presentan heridas por armas de fuego”.

Un jutge obliga al PP a retornar la paga extra als funcionaris

El Jutjat Central del contenciós administratiu número 4 de Madrid ha dictat una resolució per la qual obliga al Ministeri de l'Interior a retornar la part proporcional de la paga extraordinària suprimida pel PP al desembre de 2012 en el decret de retallades del Govern d'aquell any. El tribunal ordena al ministeri que "li sigui abonada la part proporcional de la paga extraordinària corresponent al període comprès des de l'1 de juny fins al 14 de juliol de 2012, així com la part proporcional del complement específic i altres quantitats que haurien d'abonar-se juntament amb la paga extraordinària".

Es tracta de la primera sentència en contra de l'Administració General de l'Estat (AGE). Fins ara els tribunals s'havien pronunciat a favor dels empleats públics d'administracions locals o regionals. Però fins avui cap de les decisions judicials afectava als funcionaris dels ministeris, segons reconeixen en el sindicat CSIF.

Al juliol de 2014, el Govern de Mariano Rajoy va decidir suprimir la paga de Nadal a tots els funcionaris i empleats públics de totes les administracions per estalviar entorn a 5.000 milions d'euros. El compromís passava per restituir la quantitat corresponent a la paga extra a partir de 2015, mitjançant el seu ingrés en els plans de pensions dels funcionaris. Però la complexitat del sistema d'ocupació pública, on conviuen funcionaris, interins, laborals, eventurales, complica l'aplicació de la norma.

La resolució dictada el passat 30 de gener pel jutjat central del contenciós administratiu número quatre de Madrid dóna la raó a un funcionari del cos d'ajudants d'institucions penitenciàries —identificat sota el nom de Manuel— depenent del Ministeri de l'Interior. El funcionari va sol·licitar al setembre de 2012 el cobrament de la part proporcional de la paga extra abans de l'entrada en vigor del decret de retallades del Govern, el 14 de juliol d'aquest any. Però l'adreça del centre penitenciari on estava destinat (Lugo Matorroso) ho va rebutjar. El funcionari va recórrer davant el contenciós administratiu, que ara ara resol que el ministeri de l'Interior li pagui les quantitats corresponents a la part proporcional.

L'argument jurídic principal del tribunal és que "la paga extraordinària és un concepte retributiu fraccionable"


La resolució judicial censura "l'aplicació retroactiva del Reial decret perquè contravindria els principis de seguretat jurídica i de confiança legítima". A més, el tribunal contenciós administratiu, que remarca que la sentència és ferma i no admet recurs, rebutja la qüestió d'inconstitucionalitat perquè "el decret 20/2012 -la norma que incloïa la supressió de l'extra- no pot afectar al dret consolidat de percepció de la paga extraordinària reportada parcialment fins avui que el mateix va entrar en vigor".

"La sentència suposa el colofó d'una cadena de pronunciaments judicials de llarg a llarg de l'Estat i té una gran rellevància des del punt de vista jurídic", assenyala el sindicat més representatiu de les Administracions Públiques, CSIF. "D'entrada, els criteris de la sentència serien aplicables al conjunt de funcionaris d'Interior, és a dir, Policies, Guàrdies Civils, Funcionaris de Presons i administratius, entre uns altres. I per descomptat, a la resta dels funcionaris de l'Administració General de l'Estat", afegeix.

CSIF considera que "el Govern ja no té cap excusa per retornar la paga extra, per la qual cosa ha reclamat una convocatòria urgent de la Taula General de les Administracions Públiques, per generalitzar aquesta devolució al conjunt dels empleats públics d'Espanya".

Un juez obliga al PP a devolver la paga extra a los funcionarios


El Juzgado Central de lo contencioso administrativo número 4 de Madrid ha dictado una resolución por la que obliga al Ministerio del Interior a devolver la parte proporcional de la paga extraordinaria suprimida en diciembre de 2012 en el decreto de recortes del PP de aquel año. El tribunal ordena al ministerio a que "le sea abonada la parte proporcional de la paga extraordinaria correspondiente al periodo comprendido desde el 1 de junio hasta el 14 de julio de 2012, así como la parte proporcional del complemento específico y demás cantidades que deberían abonarse junto con la paga extraordinaria".

Cotino va organitzar la campanya feixista de Ratzinger i l'espoli a mans plenes

“Què feia un conseller d'Agricultura donant ordres sobre on col·locar les pantalles? Per què va assistir el senyor Cotino a les reunions del patronat de febrer, març i abril si ja assistia el vicepresident en representació del Consell?”. La diputada Ana Barceló (PS) va llançar aquestes i altres preguntes dijous al ple de les Corts Valencianes del que es va absentar el seu president de l'Opus Dei, Juan Cotino (foto), quan va arribar l'hora de debatre iniciatives per crear comissions de recerca de l'accident del metro de 2006 i sobre la participació de la Generalitat en la V Trobada Mundial de les Famílies, durant la campanya nazi del capo vaticà Ratzinger.

Durant el debat d'aquests punts Cotino va ser reiteradament al·ludit per l'oposició, que va demanar que dimiteixi d'uns vegada. Blanco (EU): “A València tinguérem la visita del Papa més cara i corrupta de la història”.

“És insostenible que el senyor Cotino segueixi al capdavant de les Corts”, va dir la socialista Barceló, que va recordar les declaracions de diversos testimonis davant el jutge del Tribunal Superior de Justícia que investiga l'actuació de la trama Gürtel en el sentit que era ell qui “portava la batuta” o “tallava el bacallà” en l'organització de la visista del Papa, un esdeveniment en el qual es van gastar almenys 22 milions d'euros i pel qual la trama corrupta, que es va quedar almenys la meitat dels 7,4 milions que va pagar Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) per la instal·lació de pantalles a la ciutat, va estar treballant molts mesos abans.

La diputada va al·ludir a reunions del patronat de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies a les quals va assistir el llavors conseller d'Agricultura. Va estar en elles i no solament com a observador. Així ho revelen les actes del patronat de la fundació.

El PP rebutja una comissió de recerca sobre la campanya feixista del capo pederasta Ratzinger

La del 27 de febrer de 2006, per exemple, recull l'assistència de l'arquebisbe de València, Agustín García Gasco; el vicepresident de la Generalitat, Víctor Campos; l'alcaldessa de València, Rita Barberá; el president de la Diputació, Fernando Giner, i el bisbe auxiliar Esteban Escudero. “Assisteixen també”, resa l'acta, “l'honorable senyor don Joan Cotino, el cap del servei d'Alcaldia, don Rafael Catalá, i el comissionat don Antonio Corbí”. En aquesta reunió es va procedir, entre altres coses, a “la lectura del conveni signat entre la Fundació i l'ens RTVV”, signat el matí d'aquest mateix dilluns.

També figura Cotino entre els assistents a la reunió del 27 de març, en la qual es va parlar, entre altres coses, de les obres de l'escenari on celebraria el Papa la missa, i a la del 10 d'abril. En aquesta última es ressenya textualment que Cotino “informa al patronat de les converses mantingudes amb representants del Govern”. Cal ressaltar que Cotino no tenia nomenament oficial algun per actuar en l'organització.

El diputat d'Esquerra Unida Ignacio Blanco li va fer el recompte: 7,4 milions de RTVV, 7 en publicitat, 3,5 en motxilles i 2,6 en la instal·lació de 7.000 urinaris sumen 20,5 milions. “Segur que van ser més de 22 milions”, conjeturó Blanco, que va qualificar a Cotino de “urdidor” de tot el relacionat amb “el primer gran esdeveniment de Camps”, en l'organització del qual es va produir “una combinació estranya d'una colla de sibaritas i la supremacia del Opus Dei”. Blanco va tenir per això un encreuament de retrets amb Ricardo Costa, al que va relacionar amb Álvaro Pérez, El Bigotis, Corretja i Francisco Camps.

Mònica Oltra, de Compromís, va explicar que el Consell nega a l'oposició “una vegada i una altra” les factures de la Fundació V Trobada. La diputada va recordar que la trama de Francisco Corretja, solament en RTVV es va portar més de tres milions d'euros. “Quants festivals del PP s'han celebrat amb aquests diners?”, va preguntar, al·ludint a rol de la xarxa corrupta en el suposat finançament il·legal dels populars. “Sabem que hi ha un paper manuscrit on es detalla el full de ruta”, va indicar, en referència a un document del sumari judicial: “Igual veiem a Cotino, com Bárcenas, fent la prova cal·ligràfica”.

Blanco (EU): “A València tinguérem la visita del Papa més cara i corrupta de la història”

Ignacio Blanco (EU): “No robarás, diu el seté manament. I resulta que a València vam tindre la visita del Papa més cara i més corrupta de la història. Volem depurar responsabilitats polítiques pel saqueig dels fons públics aprofitant el primer gran esdeveniment de la era Camps. Un saqueig, que es va fer a través d’una empresa pública i d’una fundació amb participació pública majoritària”.


Cotino organizó la campaña fascista de Ratzinger y el expolio a manos llenas


“¿Qué hacía un consejero de Agricultura dando órdenes sobre dónde colocar las pantallas? ¿Por qué asistió el señor Cotino a las reuniones del patronato de febrero, marzo y abril si ya asistía el vicepresidente en representación del Consell?”. La diputada socialista Ana Barceló lanzó estas y otras preguntas este jueves en un pleno de las Cortes Valencianas del que se ausentó su presidente, Juan Cotino, cuando llegó la hora de debatir iniciativas para crear comisiones de investigación del accidente del metro de 2006 y sobre la participación de la Generalitat en el V Encuentro Mundial de las Familias, con motivo de la visita del papa Benedicto XVI. Durante el debate de esos puntos Cotino fue reiteradamente aludido por la oposición, que pidió que dimita. Blanco (EU): “En Valencia tuvimos la visita del Papa más cara y corrupta de la historia”.

Olot: Manifestació d'afectats per la hipoteca al ple de l'Ajuntament

"Lluitarem!", cridaven les més de cent persones que es van concentrar anit a la porta de l'Ajuntament d'Olot. Tots van coincidir a declarar que tenen problemes d'habitatge i de subsistència. La causa de la seva presència era la presentació d'una moció de la Plataforma per l'Habitatge referent als pisos buits que estan a mans de bancs que han rebut ajudes públiques.

Poc abans de la lectura, l'alcalde els va deixar entrar amb la condició de fer silenci. Ramon Mateu, un dels líders de la PAH a Olot, va fer les reclamacions. Tots els grups van argumentar sobre la situació exposada. Anna Linarés (CiU) va recordar que l'Ajuntament ha començat negociacions per l'ús socials dels pisos buits dels bancs. Albert Rubirola (PSC) va recordar la política d'habitatge del Tripartit. "La casta política i els bancs - va afirmar Igansi Munlleras (PxC)-són els culpables. "D'acord -va dir Pere Gómez (ERC)-, cal atenció per les situacions dramàtiques. "Cal prendre mesures" -va demanar Júlia Sala (PPC).

Al final la moció va tirar endavant amb els vots de CiU, PSC,PxC, ERC i l'abstenció del PP. Els manifestants van expressar alegria i van sortir del ple.