dilluns, 14 de novembre de 2011

Artistes defensen amb versos de Lorca la "consciència crítica" d'IU davant dels mercats

Els versos de 'Poeta a Nova York' que Federico García Lorca va escriure en ple 'Crack del 29', que va posar entre les cordes al capitalisme, han servit al poeta i catedràtic Luis García Montero, el cantant Miguel Ríos i l'actor Juan Diego Botto per defensar "les paraules, les idees i la consciència crítica" enfront dels mercats, que en la societat actual s'estan posant "per davant de les persones" i que estan "donant cops d'estat a la democràcia".

L'acte, en què els tres representants del món de la cultura han donat el seu suport explícit aquest dilluns al candidat d'IU al Congrés per la llista de Granada, Raúl García, ha tingut lloc precisament a l'Aula Federico García Lorca de la Facultat de Filosofia i Lletres de Granada, on Rius i Botto han llegit els poemes 'L'aurora', 'Volta de passeig' -que Enrique Morente va interpretar a 'Omega-, 'Crit cap a Roma (Des de la torre del Chrysler Building)'; i 'Església abandonada (Balada de la Gran Guerra)', que després han estat comentats per García Montero, expert en l'obra del poeta de Fuente Vaqueros.

Abans de començar, Botto, Rius i García Montero han atès els mitjans per donar les raons del seu suport a IU i més concretament a Raúl García. Segons ha considerat l'actor Juan Diego Botto, IU "defensa una sortida alternativa a la crisi i un altre model de societat" que no passa per les retallades socials en sectors com l'educació o la sanitat, i, encara que ha reconegut que mai ha donat suport a cap candidat polític, ha assegurat que en aquest cas sí que ho farà amb García perquè el coneix i "és un home que sempre ha estat al carrer i sempre ha defensat les seves idees".

Miguel Ríos, que en les passades eleccions generals va donar el seu suport a José Luis Rodríguez Zapatero, aposta ara per una IU "molt colpejada per la Llei D'Hont', en uns moments" en què estem vivint cosa insòlita", en què les persones "no estan per davant de qualsevol altre fi".

"Abans de nosaltres estan una sèrie d'institucions que no han estat votades per ningú. S'estan donant cops d'estat a la democràcia en nom dels mercats", ha dit Rius, per a qui "l'únic mercat honrat és Rosendo -Rosendo Mercat, el guitarrista, cantant i compositor-, que "és l'únic que de veritat mereix portar aquest cognom amb honradesa". "És el moment que ens rebel·lem contra aquest estat de coses imposat per una cúpula que no té rostre", ha reivindicat el cantant, que ha sostingut que aquestes pròximes eleccions generals del 20 de novembre "siguin probablement les més importants" de la democràcia.

Per a García Montero, que a més és el 'número 3' de la llista d'IU al Congrés per Granada, estem vivint en un moment "en què la política s'ha d'obrir a la societat", i, per tant, "seria bo trencar el bipartidisme "i que entressin" aires nets "al Parlament, cosa que necessiten, per exemple, províncies com Granada, que" s'ha convertit en una de les més endarrerides d'Espanya".

Cayo Lara diu que el "sentit comú" podria haver evitat la crisi


El candidat d'IU a la Presidència del Govern en les pròximes eleccions generals, Cayo Lara, ha manifestat avui que si s'hagués aplicat "el sentit comú", Espanya no estaria patint tant l'actual situació econòmica, pel fet que les mesures neoliberals adoptades pel Govern només han provocat més crisi i més atur.

Després d'una reunió amb el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, celebrada a la seu del sindicat a Madrid, Cayo Lara va manifestar que si a Espanya s'haguessin aplicat polítiques de defensa dels drets laborals i socials i de l'Estat del benestar, s'hagin buscat els recursos "on estan", impulsant la inversió pública i donant suport a la petita i mitjana empresa, Espanya no estaria com està.

Va manifestar que des que va començar la crisi, IU ha adoptat una "actitud constructiva", presentant nombroses iniciatives al Congrés dels Diputats amb solucions socials a la crisi, perquè no la paguessin els més febles. No obstant això, ni PSOE ni PP han donat el seu suport a les mesures proposades per la coalició, ha assenyalat.

Lara va assegurar que IU seguirà sent "la veu del carrer" al Parlament per "frenar" a Espanya la "onada del neoliberalisme" que ha provocat ja a Europa 23 milions d'aturats, perquè es prima l'economia especulativa per sobre de la productiva.

A la reunió van assistir també l'eurodiputat Willy Meyer i la candidata número 2 d'IU per Madrid, Ascensió de les Heras.

ICV-EUiA presenta les seves propostes laborals per al 20N


El cap de llista de la coalició ICV-EUiA a les eleccions generals del proper 20 de novembre, Joan Coscubiela, ha presentat les seves propostes en matèria laboral a la UGT i CC.OO. de Catalunya.

Campanya d'Anonymous pel 20-N: "Vota contra PP-PSOE-CiU i PNV: Vota als minoritaris però, sobre tot, vota!


I un altre vídeo en valencià explicant el sistema electoral pel que fa al vot en blanc, nul i l'abstenció i com ajuda als partits burgesos majoritaris.


La Comissió Europea vol prohibir la qualificació del deute de països rescatats

La Comissió Europea vol prohibir la qualificació del deute sobirà de països que han necessitat un rescat financer, com Grècia, Portugal i Irlanda, o la situació, sobretot quan es troben negociant algun tipus d'ajuda, pugui accentuar la inestabilitat en els mercats. Ho ha avançat aquest dilluns el comissari europeu de Serveis financers, Michel Barnier, que serà el responsable de presentar la proposta aquest dimarts a Brussel·les.

Les agències de qualificació creditícia, sota l'Autoritat Europea de Vigilància de Mercats Financers (ESMA), "no tindran el dret, si l'Esma ho decideix, de qualificar el deute de certs països mentre aquests estiguin sota algun programa d'ajuda del Fons Monetari Internacional o de la Unió Europea", ha declarat Barnier a la ràdio BFM.

A més, d'acord amb l'avançat pel comissari, l'ESMA tindrà la possibilitat de suspendre la qualificació durant dos mesos i quan consideri oportú, si aquesta nota pot accentuar o accelerar la inestabilitat en els mercats.

La proposta tindria com a objectiu reduir la dependència de les qualificacions de risc país, augmentar la competència i eliminar els conflictes d'interessos, augmentar la transparència de la qualificació del deute sobirà i crear un marc europeu per a la responsabilitat civil en el cas de manca o negligència greu.

Michel Barnier presentarà aquest dimarts la proposta de la Comissió Europea per endurir les normes de funcionament de les agències de qualificació, entre les quals hi ha les més grans, com Standard & Poor's, Moody's i Fitch. La transparència dels mercats financers és un dels cavalls de batalla per al G20, els 19 països rics i emergents més desenvolupats i la Unió Europea, que la consideren des de 2008, com un dels factors determinants per a l'actual crisi.

Hauran d'avisar al país afectat


Els líders europeus acusen les agències d'agreujar la crisi de deute de l'eurozona amb els seus rebaixes de la nota dels països amb problemes o amb la degradació errònia de la nota de França per part de Standard & Poor's.

"Em sembla legítim que hi hagi un tractament específic quan un país està negociant o es troba sota un programa de solidaritat internacional amb el Fons Monetari Internacional o europeu", ha argumentat el comissari de Serveis Financers, Michel Barnier, per justificar la seva proposta de prohibir que es publiquin notes de països en crisi.

L'Executiu comunitari demanarà a més que les agències de ràting avisin amb antelació a un país si planegen rebaixar la nota del seu deute públic per donar-li una última oportunitat de presentar al·legacions. L'esborrany inicial preveia un termini de tres dies, però en la proposta definitiva es reduirà fins "al voltant de 24 hores" per minimitzar el risc d'abús d'informació privilegiada, segons han informat fonts europees.

En tercer lloc, Brussel · les exigeix ​​que la metodologia que utilitzen les agències per qualificar un país sigui "més rigorosa i transparent".

Reduir la dependència

La Comissió ha renunciat a una de les principals idees que havia sospesat per augmentar la competència en el sector: la creació d'una agència europea de qualificació de riscos, que comptava amb el suport de França, Alemanya o Espanya. El motiu és que "hauria conflictes d'interès que soscavaria la seva credibilitat", segons va explicar el president de l'Executiu comunitari, José Manuel Durao Barroso.

No obstant això, la nova norma inclourà mesures per limitar l'oligopoli de les tres grans agències nord-americans (S&P;, Fitch, i Moody's), com exigir més d'una nota per als derivats especialment complexos o imposar regles per a la rotació obligatòria de les agències.

La Comissió proposarà a més reduir la dependència d'institucions públiques, bancs i inversors respecte a les notes de les agències de ràting i obligar les entitats a realitzar les seves pròpies avaluacions de risc.

Els inversors poden denunciar

Finalment, la norma estableix un règim de responsabilitat comú a tota la UE que permetrà als inversors perjudicats per una nota que s'hagi elaborat de forma negligent denunciar a l'agència responsable davant els tribunals i demanar una compensació per danys i perjudicis.

La norma, que haurà de ser aprovada pels 27 i l'Eurocambra, és la tercera que elabora la UE des de l'inici de la crisi per augmentar el control sobre les agències de ràting. La primera va imposar el registre obligatori a totes les que actuessin a Europa i la segona va atorgar a l'Autoritat Europea de Mercats Financers (ESMA, per les seves sigles en anglès) el poder per supervisar de forma centralitzada.

Però fins i tot abans que entressin en vigor, els líders europeus ja van admetre que aquestes reformes inicials eren insuficients i van demanar a la Comissió més canvis en profunditat.

Llamazares: "Hi ha dos temes afectats per la crisi: La igualtat de gènere i el medi ambient".


El candidat d'IU per Astúries al Congrés dels diputats, Gaspar Llamazares, en un acte a Ribadesella (Astúries) en el qual ha afirmat que hi ha dos temes afectats directament per la crisi: "La igualtat de gènere i el medi ambient".

5.000 soldats de Qatar van participar en l'invasió de Líbia

Després d'haver afirmat repetidament que la seva participació en l'agressió contra Líbia es limitava a l'enviament d'uns quants avions, Qatar va reconèixer fa uns dies haver desplegat diversos centenars de combatents en territori libi però s'estima actualment que uns 5.000 soldats Qatar van combatre a Líbia contra Gaddafi. Qatar va transportar a més blindats lleugers que van arribar a Tunísia per vaixell i va organitzar un pont aeri per garantir l'enviament d'armes de l'OTAN als mercenaris d'Al-Qaida.

La Xarxa Voltaire va denunciar sempre una presència massiva de forces Qatar-i en menor mesura jordanes-en territori libi. La realitat és que les tropes de Qatar van estar arribant a territori libi a través d'un petit aeroport creat amb aquest fi en el sud de Líbia i d'un altre aeroport ja existent a la regió líbia de Cirenaica. Durant la presa de Trípoli també es va produir, per via marítima, un altre enviament de reforços Qatar que van desembarcar a la capital líbia.

Qatar va transportar a més blindats lleugers que van arribar a Tunísia per vaixell. Al principi, la població tunisiana va impedir la seva descàrrega, però aquesta va ser organitzada posteriorment per l'exèrcit de Tunis. La televisió líbia fins i tot va mostrar l'entrada d'aquesta columna blindada a Líbia a través de la frontera amb Tunísia. Per acabar, Qatar va organitzar un pont aeri per garantir l'enviament d'armes de l'OTAN als mercenaris d'Al-Qaida.

Mentrestant, el canal qatarià de televisió Al Jazeera va exercir un paper decisiu en la propaganda de guerra en arribar fins i tot a rodar en estudi i transmetre imatges falses de l'entrada dels «rebels» a Trípoli. Georges Malbrunot, periodista del diari francès Le Figaro conegut pels seus vincles amb la intel·ligència francesa, estima actualment que uns 5 000 soldats Qatar van combatre a Líbia.

La participació de 5 000 soldats estrangers en els combats contra el govern libi no és compatible amb la versió dels mitjans de premsa atlantistes que sempre van afirmar que es tractava d'un alçament popular contra Muammar el Kadhafi i d'una intervenció humanitària internacional. Amb el que sí concorda és amb la versió dels mitjans de premsa russos i xinesos que van denunciar l'operació Protector Unificat com una guerra imperialista.

Coscubiela apel·la la ciutadania a desacreditar les posicions "sense escrúpols" de PP, PSOE i CiU en la dació en pagament

El candidat d'ICV-EUiA, Joan Coscubiela, ha fet una crida a la mobilització de plataformes socials per "fer insostenibles" i desacreditar les posicions "sense escrúpols" de bancs i de partits com PP, PSOE i CiU en la dació en el pagament hipotecari. El candidat ecosocialista ha denunciat des de La Llagosta que en el debat entre els candidats catalans el PP assegurés que no s'hi pot fer res, que CiU derivés la polèmica a la comissió al Congrés i que el PSC ho posposés per a després del 20N: "La gent no pot esperar ni un minut més", ha sentenciat Coscubiela, i per això ha reclamat que els bancs negociïn "demores o quitances" amb les famílies afectades i amb efectes retroactius.

Per Coscubiela és "imcomprensible" que els candidats Jorge Fernández Díaz, Josep Antoni Duran i Lleida i Carme Chacón no s'afegissin a les mesures per trobar una solució "ja" per les famílies que no poden pagar la hipoteca. "Amb la mateixa rapidesa que han actuat amb les ajudes pels bancs i amb la mateix rapidesa que han actuat per aprovar el desnonament exprés dels llogaters que s'endarrereixen, haurien d'haver actuat en relació a les persones que estan sotmeses a un procés d'adjudicació hipotecària", ha dit el cap de llista dels verds: "De res serveix" dir a les famílies "amb l'espasa de Damocles al damunt" que s'ha creat una comissió al Congrés per resoldre-ho més endavant", ha afirmat.

El candidat ecosocialista ha explicat que mesures com la dació en pagament s'exigeix des de la seva coalició però també des de plataformes socials com 'Aturem els desnonaments' i 'Afectats per la hipoteca' de manera "molt activa". "Si pressionem tots per molta majoria absoluta que hi hagi en un futur ho hem de poder aconseguir, segur".

A banda de PP, CiU i PSOE, Coscubiela també ha carregat contra les entitats financeres, que tampoc tenen "escrúpols", perquè no tracten en les mateixes condicions "les famílies i les immobiliàries".
Així ha insistit de nou que les entitats intervingudes pel FROB haurien d'estar obligades a "aplicar" mesures de demora a les famílies deutores perquè no "és possible" que els fons públics serveixin per mantenir "els seus beneficis i sous milionaris" enlloc de fer fluir el crèdit o de resoldre els problemes d'execució hipotecària.

En altres ocasions, la coalició ecosocialista també ha reclamat altres mesures en polítiques d'habitatge que passin, per exemple, per obligar a les entitats financeres intervingudes a llogar part de l'estoc d'habitatge que tenen a disposició.

Coscubiela ha afegit que mesures com la dació en pagament ja s'apliquen en d'altres països com Alemanya, França o Regne Unit. En aquest sentit, el número de la 3 de llista al Congrés, Joan Josep Nuet, ha fet "un crit d'esperança" als desnonats, i ha assegurat que una de les primeres accions que la coalicó desenvoluparà al Congrés es posar sobre la taula la dació en pagament. Nuet ha reclamat així que l'estat espanyol es posi a "to" amb altres països europeus en dació de pagament.

L'alcalde de La Llagosta, Alberto López, ha reclamat que PSC, PP i CiU prenguin exemple al Parlament i al Congrés de la moció de suport unànime als afectats per desnonaments que es va aprovar a l'ajuntament del municipi.

Rússia rebutja noves sancions contra l'Iran i demana revelar les fonts de l'informe de l'OIEA

Rússia considera esgotada la via de sancions contra l'Iran i demana a l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) revelar els països que van aportar documentació per al seu últim informe, ha declarat avui dilluns el ministre rus d'Exteriors, Serguei Lavrov: "Considerem esgotada la via de sancions respecte a l'Iran. Amenaçar amb sancions o més encara amb atacs aeris és allunyar la possibilitat d'una solució diplomàtica", va expressar el canceller rus. L'informe, que "no aporta res de nou", seria un instrument "per escalfar l'opinió pública i preparar el terreny per imposar algunes sancions unilaterals", va advertir Lavrov.

En lloc de la "via d'aïllament i confrontació", Lavrov ha advocat per "convocar Teheran al diàleg proposat pel Grup '5 +1'" (Rússia, EUA, Xina, França, Regne Unit, els cinc membres permanents del Consell de Seguretat, i Alemanya).

D'altra banda, el cap de la diplomàcia russa va instar l'OIEA revelar el país o els països que van aportar la informació en què es va basar el seu últim i polèmic informe segons el qual l'Iran va treballar fins el 2003 i podria continuar treballant actualment en la bomba atòmica.

"Hi ha alguns documents que, segons l'OIEA i els que li van proporcionar aquests documents, procedeixen d'un tercer país. Demanem a l'OIEA que reveli aquest país, perquè cal investigar això", ha assenyalat.

Al mateix temps, el canceller rus destaca que el seu país manté contactes intensos amb Teheran.

"El president de Rússia, Dmitri Medvédev, es va reunir amb el president iranià Mahmud Ahmadinejad, jo em vaig reunir amb el ministre d'Exteriors l'estiu passat, estem treballant activament amb l'Iran per arribar a un full de ruta concreta que permeti dur a pràctica la postura dels sis països", afirmà.

Diverses hores després que mitjans internacionals divulguessin fa una setmana filtracions del nou informe de l'OIEA, quatre dels sis països mediadors, EUA, França, Regne Unit i Alemanya, van exigir endurir les sancions contra l'Iran.

Per la seva banda, Rússia insisteix que es creïn condicions adequades per reprendre el procés negociador amb la República Islàmica, com l'única via per solucionar el conflicte al voltant del seu programar nuclear.

Divendres passat, l'OIEA va publicar documents i imatges de satèl.lit que presumptament proven el caràcter militar del programa nuclear iranià.

Informació i desinformació amb un minut de diferència. Diu Al-Jazira: "La Xina i Rússia es neguen a donar suport als EUA sobre l'Iran"

"El president dels EUA no pot guanyar el suport de Hu Jintao i Dimitri Medvédev en la cimera de l'APEC, en el seu intent de frenar les ambicions nuclears de l'Iran", afirma la cadena qatarí, i un minut abans, menteix El País-PRISA de Goldman Sachs: "Estats Units adverteix que creix l'opció militar contra l'Iran".

"Estats Units ha decidit elevar considerablement el to de les seves amenaces contra l'Iran, arribant a advertir que l'opció militar creix i que el canvi de règim és inevitable, en un intent de que Rússia i Xina es decideixin a col·laborar per impedir que el Govern islàmic construeixi armes nuclears. Barack Obama va pressionar ahir a Dmitri Medvédev i Hu Jintao en aquest sentit, però no va obtenir respostes precises sobre el grau o la forma d'aquesta sol·licitada cooperació".

Bé si una negativa rotunda no és prou 'precisa', les declaracions d'avui de Lavrov no deixen lloc als dubtes a Obama i socis de l'OTAN imperial.

Així es manipula la informació a la "llibertat" de les 'democràcies' d'occident..., i això que Qatar és una de les dictadures aliades de l'OTAN!

Ocupació i Immigració: Propostes d'ICV-EUiA

El combat real contra l’atur passa pels canvis en l’economia productiva i no per més flexibilització de les lleis laborals i noves rebaixes en les cotitzacions empresarials a la Seguretat Social. Cal una Reforma Fiscal progressiva que doti de recursos el sector públic per liderar la recuperació, fins que pugui incorporar-se el sector privat. Les polítiques del PSOE han empitjorat la situació amb el Real Decreto-ley 10/2011 que modifica l’edat màxima pels contractes de formació, que passa de 21 a 25 o 30, o l’eliminació de la limitació del temps en el qual es poden encadenar contractes temporals, l’allargament de l’edat de jubilació als 67 (si no es pot treballar no es pot cotitzar) i la Reforma Laboral que ha creat més atur i contractes més precaris.

El 67% dels i les joves continua vivint a casa dels pares. La manca de feina i l’elevat preu de l’habitatge en són les causes principals

1. Més Formació. La solució no va en la línia de les retallades de CiU a la Universitat (d’un 10%) ni de les propostes de liberalització que hi ha a l’EEES. Cal mes inversió públicai, mpulsar la formació professional i promoure l’increment de graduats.

2. Crear un contracte dual d’ocupació i qualificació professional per a joves. Entre 21 i 25 anys. Que garanteixi formació i drets laborals i que comporti que a igual treball igual salari. Mínim de contractes obligatoris per a joves a empreses i Administració Pública. Un 2% sobre el total de les plantilles

3. Acabar amb precarietat dels becaris. Una carrera d’investigació coherent i estable

4. Salari mínim de 1.100 euros

5. Jornada Laboral de 35 hores i jubilació als 60. Repartiment del treball

6. Servei Públic d’Ocupació amb atenció especial als joves en atur

7. Prohibir contractació per ETT a Administracions Públiques

8. Sistema de beques salari

Retorn dels estrangers

Els immigrants no son els responsables de les altes taxes d’atur que hi ha al nostre país, al contrari, s’ha de reconèixer la seva contribució al creixement econòmic i al sosteniment de l’Estat del Benestar.

El PP, PxC i CiU han volgut vincular la crisi a la immigració i fer-la servir de "boc expiatori" de les seves responsabilitats en la mateixa, encara pitjor, han volgut vincular-la de forma exclusiva a la delinqüència. Així volen trencar la unitat de la classe treballadora i la cohesió dels nostres barris i del conjunt de la societat.

El PSC ha tractat la immigració com una part de la societat que en moments de crisi sobra. D’aquí les polítiques de “retorn voluntari”, la reforma de la Llei d’Estrangeria que retalla drets (internament i dificultats per al reagrupament familiar). Si algú vol retornar al seu país d’origen ha de ser un aspecte voluntari sense campanyes d’incentivació.

Lluita contra la xenofòbia i el racisme social i institucional. Ple reconeixement dels drets de ciutadania i de participació a les persones migrades.

Recursos socials suficients per no fer competir al nascuts aquí i a fora, parts de la mateixa classe.

Els mateixos drets, deures i oportunitats per a tothom.

EUiA a la manifestació de la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme

Ahir al migdia, sota una forta pluja, la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme s'ha manifestat al centre de Barcelona per a denunciar que el partit xenòfob i racista PxC celebrava el seu acte central de campanya al barri de Les Corts. Representants de diferents entitats adherides a la plataforma, entre elles EUiA, s'han concentrat a la Plaça Universitat. En veure les adverses condicions metereològiques, en una improvisada assemblea s'ha decidit arrancar la manifestació.

En un centre de Barcelona desèrtic, els i les manifestant han cridat diferents consignes: "Fora feixistes dels nostres carrers", "No passaran", "PxC ni al Parlament ni enlloc", "Autòctona o estrangera, la mateixa classe obrera", entre d'altres.

En arribar a la Placa Catalunya ha hagut algunes intervencions, explicant com havia anat la cassolada davant l'hotel on es feia l'acte de PxC. També s'ha llegit un manifest i s'ha encoratjat als i les assistents a continuar lluitant contra el feixisme i el racisme, informant de les darreres adhesions a UCFR, que arriben ja al centenar.

Per part d'EUiA, ha participat la responsable de Pau, Solidaritat i Moviments Alternatius, Àngels Tomás.

L'Audiència Nacional investiga l'exdirectora de la CAM per estafa

El jutge de l'AN Fernando Grande-Marlaska ha admès a tràmit una querella presentada contra l'exdirectora general de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), María Dolores Amorós (PP), per presumpta estafa, delicte societaris i falsedat documental, segons ha confirmat l'advocat responsable de la querella, Diego de Ramon. La CAM va comunicar a les autoritats financeres uns beneficis de 38,9 milions d'euros al març quan tres mesos després els comptes llançaven unes pèrdues de 1.136 milions d'euros. A més, Amorós es va regalar una pensió vitalícia de 369.497 euros anuals i un sou de 593.040 euros després enfonsar la CAM amb els seus tripijocs.

El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional ha sol·licitat un informe de les presumptes irregularitats als administradors del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), que gestionen l'entitat des de la intervenció del passat mes de juliol.

En concret, Marlaska demana als administradors del Banc d'Espanya que remetin tota la informació sobre "totes les irregularitats i incompliments de la normativa bancària que es poguessin haver comès pels anteriors responsables de l'entitat" contra la normativa de disciplina i intervenció de les entitats de Crèdit.

La Fiscalia Anticorrupció ja va obrir una investigació d'ofici contra l'antiga cúpula de la CAM per aquests fets i haurà ara de personar-se en la causa oberta per l'Audiència Nacional.

El cas està en mans del fiscal José Miguel Alonso, dependent de la Unitat Especialitzada de Delictes Econòmics i Anticorrupció.

Les indagacions se centren en els informes emesos pels interventors del Banc d'Espanya i els administradors del FROB després de la intervenció, que reflecteixen que els responsables de la caixa valenciana van tractar "d'enganyar a les autoritats monetàries del Banc d'Espanya perquè no fos intervinguda".

En els informes figura com la CAM va comunicar a les autoritats financeres uns beneficis de 38,9 milions d'euros el passat mes de març quan tres mesos després els comptes llançaven unes pèrdues de 1.136 milions d'euros.

A més, s'investiguen les causes de l'acomiadament disciplinari impost el 28 de setembre pel Banc d'Espanya a l'exdirectora, per haver pactat amb l'expresident de la caixa Modesto Crespo una pensió vitalícia de 369.497 euros per exercici, amb una revaloració del 2% anual des de la seva jubilació, i un sou de 593.040 euros.

Els gestors del FROB van sol·licitar l'acomiadament en considerar que Amorós "va actuar en benefici propi en calcular la seva pròpia pensió vitalícia", així com per "falsejar els comptes per ocultar la debilitat financera de l'entitat" i per dur a terme una "deficient gestió".

María Dolores Amorós va assumir la direcció general de CAM al novembre de 2010, i el 10 d'agost de 2011, un cop intervinguda l'entitat, els interventors la van destituir temporalment de les seves competències, si bé fins al seu acomiadament disciplinari seguia cobrant el seu 'sou'.

Desallotjats violentament els 'indignats' que havien acampat a Terrassa


La policia de Terrassa ha desallotjat aquesta matinada un grup d'activistes del moviment del 15-M que havien acampat ahir a la tarda al Raval de Montserrat, davant la casa de la vila, i ha retirat les vint-i-dues tendes que s'hi havien instal·lat. No hi ha hagut incidents importants, però sí dues petites escomeses i alguns moments de tensió, especialment a quarts de tres de la matinada, quan ja s'havia acabat el desallotjament. En aquell moment la policia ha atacat la gent que s'havia concentrat per a protestar pel desallotjament. No hi ha hagut detencions, però tant la policia com els activistes han dit que hi havia hagut ferits lleus.

L'assemblea d'indignats de Terrassa ha convocat una concentració de protesta que es farà a les vuit del vespre a la mateixa plaça i demana de fer concentracions similars en alguns municipis. També compta reunir-se avui al matí per decidir quines accions s'han d'emprendre (actualitat, sota les etiquetes #acampadatrs i #terrassanotepor).

Per una altra banda, el moviment del 15-M de Barcelona ha anunciat que faria una acampada a la plaça de Catalunya el cap de setmana, coincidint amb la jornada de reflexió i les eleccions espanyoles. I ha convocat per al 18 de novembre una manifestació en favor del dret de l'habitatge.

La Casa Reial nega informació sobre els ingressos d'Urdangarín

La 'Casa Reial' nega qualsevol informació sobre el repartiment dels fons que rep de l'Estat, 8.430.000 aquest any. La investigació judicial que afecta dos empreses d'Iñaki Urdangarin Nóos Consultoria Estratègica SL i Aizoon SL no ha esquerdat la política de secret que envolta els comptes de la família reial, finançada amb càrrec als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que aquest any li assignen 8.430.000 d'euros.

Público va preguntar als portaveus de la Casa Reial quina quantitat procedent dels PGE van rebre els ducs de Palma entre 2003 i 2006, període en què l'espòs de Cristina de Borbó va romandre lligat a l'Institut Nóos, l'entitat 'sense ànim de lucre' que va captar més de 5 milions d'euros de la corrupta Generalitat valenciana i del Govern balear imputat per corrupció de Jaume Matas i a la qual el jutge del cas Palma Arena descriu com una tapadora per "apoderar-se" de fons públics.

La resposta de la Casa Reial a la sol · licitud d'informació va ser negativa. El rei, van dir les fonts consultades recordant l'article 65 de la Constitució, "rep dels Pressupostos de l'Estat una quantitat global per al sosteniment de la seva família i Casa, i distribueix lliurement la mateixa". La Carta Magna no diu en cap moment que aquesta lliure distribució s'hagi de fer en secret.

La Casa Reial informa que les infantes cobren en funció dels actes als quals van

Les fonts consultades a la Casa Reial sí aclarir que només els monarques i els prínceps d'Astúries sufraguen totes les seves despeses amb càrrec als comptes de l'Estat. Les infantes, en canvi, reben una assignació variable "per compensar les despeses en què incorren quan van a actes en representació de la família reial". És a dir, perceben una mena de dietes. I a quant van ascendir les de la filla menor del rei en el període 2003-2006? «El que el rei hagi disposat", va ser de nou la resposta. Al llarg d'aquest quadrienni, l'Estat va destinar a la Corona 31.010.000 d'euros.

A més de la partida destinada al sosteniment del rei i la seva Casa, els pressupostos incorporen més diners per a la família reial. Però quantificar resulta impossible: cap departament governamental detalla, per exemple, què viatges corresponen al monarca o la seva família, ni quant costa el dispositiu de seguretat. La Casa Reial, al · leguen els seus portaveus, "funciona com un ministeri". I de la partida visible que els comptes públics reserven per als Borbó es paguen "des de la informàtica als banquets oficials". La diferència és que l'esdevenir econòmic de qualsevol ministeri està subjecte al control de l'oposició i el Govern i el de l'Casa Reial, no.

Un exemple d'opacitat

Comparada amb altres països del seu entorn, Espanya s'ha convertit en un model d'opacitat pel que fa als comptes i activitats professionals remunerades de l'família del cap de l'Estat. Al Regne Unit, un país de llarga tradició monàrquica l'únic episodi republicà es remunta al segle XVII, la Casa Reial publica cada any un informe sobre les seves finances. El document, que detalla fins i tot les retribucions anuals assignades als membres secundaris de la família Windsor, pot consultar-se en aquesta direcció. Mentre, a Espanya, la legislatura ha tornat a finalitzar sense la promesa llei de transparència. I, en qualsevol cas, ni PSOE ni PP preveuen garantir per llei el lliure accés ciutadà a la informació relacionada amb la Corona.

Cristina de Borbó va percebre entre 2003 i 2006 "el que el rei hagi disposat" L'absència de dades oficials tanca la porta a qualsevol intent d'analitzar els ingressos globals dels ducs de Palma en el quadrienni 2003-2006. Només és possible extreure conclusions sobre l'evolució de l'empresa els títols comparteixen Aizoon SL, creada com a immobiliària i reconvertida després en consultoria i de Nóos Consultoria Estratègica, on Urdangarin va ser soci fundador i que apareix administrada per Diego Torres, ja imputat en un cas on el jutge investiga els presumptes delictes de falsedat, prevaricació, frau a l'Administració i malversació.

Entre 2003 i 2006, ambdós exercicis inclosos, Nóos Consultoria i Aizoon generar una facturació global de 5,01 milions d'euros. I registrar beneficis nets conjunts per 1,3 milions.

Va ser en el començament d'aquest període, segons el jutge del cas Palma Arena, quan Urdangarin es va incorporar a Institut Nóos en qualitat de "administrador".

Una persona, dos perfils

El novembre de l'any següent segueix relatant el magistrat en la interlocutòria per la que va autoritzar els registres d'empreses nucleades al voltant de Institut Nóos, el exesportista va avançar al lloc de president de l'associació. El juny de 2006, va abandonar formalment Institut Nóos. Segons els investigadors del cas, dues empreses de Urdangarin van obtenir entre 2004 i 2006 una quantitat no inferior a 1,5 milions d'euros gràcies a treballs facturats a Institut Nóos. En resum, l'entitat sense ànim de lucre presidida per Urdangarin va aconseguir a dit contractes o convenis públics per l'execució subcontractar a societats on participava Urdangarin com a empresari privat.

Des que el dilluns de la setmana passada va transcendir l'existència de l'operació Babel, com denominar la Policia l'allau de registres ordenats pel jutge Castro, la Casa Reial només s'ha pronunciat per expressar el seu respecte a la feina judicial. Divendres a la nit, l'agència Efe difondre des Washington un breu comunicat de Urdangarin on el gendre del rei assegurava que defensarà "la seva honorabilitat i innocència" des de la convicció que la seva actuació professional "ha estat sempre correcta".

Urdangarin diu ser innocent però no explica per què va fer negoci amb la seva ONG

Però, amb independència de l'rellevància penal que arribi finalment el cas i que Urdangarin resulti imputat o no, la Casa Reial no ha abordat encara la vessant ètica de l'assumpte. En altres paraules, no ha explicat per què el gendre del rei va decidir desdoblar per obtenir beneficis privats a través d'una associació suposadament dedicada a l'interès públic.

Vida contaminada: Desenes de milions d'espanyols respiren un aire malsà

Els ecologistes espanyols estan alarmats amb el nivell de pol·lució que mostren les grans urbs. L'aire contaminat, segons les seves dades, afecta seriosament a una gran part de la població del país: "Notem moltíssim, quan hi ha contaminació empitjorem tots els asmàtics, fins i tot els nens. Hi ha més baixes escolars, i més baixes a l'hora d'anar a treballar. Ens afecta moltíssim la contaminació", explica Genoveva Vilar a la qual li van diagnosticar "asma sever" fa 17 anys.

Durant molts anys la dona ha hagut de rebre atenció mèdica regularment per mantenir la seva malaltia sota control -que de moment li ha suposat una invalidesa permanent- i una mica molt més complicat: Evitar al seu gran enemic, la pol·lució.

El 87% dels espanyols respira un aire malsà, segons les normes de l'OMS


Segons un informe de 2010 de l'ONG Ecologistes en Acció, el 37% de la població espanyola -més de 17 milions de persones- omple els seus pulmons amb un aire que excedeix els límits de pol·lució marcats per la legislació europea.

L'agrupació adverteix que si s'atén a les normes que recomana l'Organització Mundial de la Salut la situació passa a ser, si més no, alarmant: "Parlem llavors del 87% de la població, és a dir, 41 milions d'espanyols estan actualment respirant un aire malsà", segons un representant de l'organisme.

"El que produeix habitualment en les malalties respiratòries són aguditzacions de malalties ja conegudes com pot ser una bronquitis crònica; en un asmàtic pot produir també aguditzacions i també, el que no està fefaentment establert, un augment de càncer de pulmó", comenta Sergio Alcolea, doctor pneumòleg de l'hospital universitari La Paz.

Segons aquest estudi, el trànsit que registren Madrid i Barcelona fa que aquestes dues urbs siguin les més afectades d'Espanya.

Síria: Igual que els EUA manipulen els fets a l'Orient Mitjà, ho faran en altres llocs, diu Rússia

"Fins i tot si Muammar Gaddafi visqués cent anys més, mai podria matar ni una petita part del total de víctimes caigudes de la mà de l'OTAN durant la seva intervenció a Líbia", va declarar a RT el viceministre sirià d'Exteriors, Faisal al-Mikdad. El diplomàtic sirià va recordar que amb l'agressió de l'OTAN contra Líbia, el sens fi d'assassinats va ser realitzat amb el pretext de restablir els drets humans i protegir els civils i va indicar que s'està tractant de fer el mateix a Síria.

"Ells donen diners perquè assassinin als sirians"

El representant del Ministeri sirià d'Exteriors va exigir que els països que donen suport amb diners i armaments als extremistes religiosos en el territori del seu país assumeixin la responsabilitat pel finançament del terrorisme.

Faisal al-Mikdad confirmar que els grups terroristes que operen a Síria reben el suport financer no oficial de Turquia, Aràbia Saudita, Líban i Jordània, i va cridar als pobles d'aquests països a no participar en aquestes accions.

"Demanem als nostres germans i germanes en tots aquests països que no participin en aquestes accions, perquè amb això l'ONU suposa el 'finançament del terrorisme'. Ells donen diners perquè assassinin als sirians. I cal acabar amb això", explica Al-Mikdad.

Morts ignorades de soldats

El vicecanceller sirià va recordar que el responsable de l'ONU de Drets Humans, Navi Pillay, va alarmar que Damasc està molt a prop de la situació líbia, on la rebel·lió contra el lideratge del governant es va transformar en una guerra civil. Mentrestant, Faisal al-Mikdad posa en dubte el fonament dels retrets d'Occident sobre la crisi al país.

Les organitzacions sirianes de defensa de drets humans i l'ONU informen de la mort de 3.500 persones en les protestes antigovernamentals des del seu inici fa vuit mesos: "La credibilitat de les declaracions de la majoria de les organitzacions internacionals no governamentals s'ha perdut, perquè no prenen en consideració el que realment passa [a Síria]. Cap d'aquestes organitzacions va esmentar que Síria va perdre a més de 1.150 membres de l'Exèrcit i agents dels serveis de seguretat", va dir el diplomàtic.

Els extremistes maten els civils per mantenir viu l'espectacle


Confirma que molts civils van ser "assassinats vilment" durant els disturbis, però "la gent ha de preguntar, qui els va matar i per què?".

Faisal al-Mikdad va denunciar que els criminals detinguts per la Policia van confessar que van disparar als manifestants pacífics i els van matar "per mantenir el ritme de les protestes".

El viceministre sirià d'Exteriors rebutja que Síria estigui en un estat de guerra civil, però està sota la pressió que provoquen els disturbis amb la finalitat de desenvolupar el conflicte civil.

La societat siriana és 'de tota mena', com va dir Faisal al-Mikdad, "tenim una mica de tot".

"Històricament Síria té tres religions monoteistes, amb moltes 'corrents' en cadascuna. Els extremistes religiosos ben organitzats i equipats, que provoquen i alimenten la violència, volen que els pobles sirians lluitin entre si", admet Faisal al-Mikdad.

El vicecanceller sirià insisteix que milers de milions de dòlars i desenes de milers d'armaments han penetrat secretament a Síria des de Turquia, Líban, Iraq i altres països veïns, per mantenir els disturbis al país.

Faisal al-Mikdad assegura que entre els manifestants armats no hi ha civils que lluitin per unes millors condicions de vida, aquesta gent són tots islamistes radicals. Mentre que l'oposició pacífica va ser reconeguda oficialment per Damasc, que està disposat a col·laborar amb els opositors per construir una nova Síria.

"No esperavem tanta violència"

L'alt càrrec sirià reconeix els errors comesos i el temps perdut per reformar el clima polític al país. "És una realitat i hem de acceptar-la. No esperàvem que aquests successos poguessin desenvolupar d'una manera tan violenta que contradiu el mateix esperit del poble sirià", va dir.

Faisal al-Mikdad insisteix que totes les converses sobre el conflicte entre la minoria alauita governant i la majoria sunnita són enganyoses i estan dirigides a la desintegració del país, ja que qualsevol ciutadà sirià, independentment de la seva religió o nacionalitat, té dret a ocupar qualsevol lloc oficial.

"A Síria tenim un sistema polític que defensa la sobirania del país. Ens ataquen perquè diem 'no' a la política dels Estats Units a la regió, de supeditació als seus interessos i servint els grans interessos d'Israel", assegura Faisal al-Mikdad.

"Igual que Occident manipula la situació a l'Orient Mitjà, ho farà arreu del món", conclou.

Esquerra Unida-Els Verds reuneix a més de 1.700 persones en el míting central al Cabanyal

Més de 1.700 persones s'han donat cita aquest matí al poliesportiu municipal del Cabanyal per assistir a l'acte central de la campanya electoral de la coalició d'esquerres. El candidat d'IU al Govern, Cayo Lara, afronta l'última setmana de la campanya demanant el vot als socialistes defraudats amb una sigles d'esquerra "glorioses", i ha fet valer que, al contrari que PP i PSOE, ningú pot donar a IU lliçons "d'honestedat" en cap racó del país.

Al poliesportiu del Cabanyal de València, IU ha superat el rècord que tenia fins ara d'assistència i ha arribat fins a les 1.700 persones, que s'han bolcat amb el seu líder en un acte en què han predominat els valors històrics i més simbòlics de la esquerra

Cayo Lara ha estat molt centrat a demanar al suport als ciutadans perquè el 20N els lleons del Congrés es posin "els vestits de treballadors: un vestit de dignitat", ha afirmat.

Ha fet així una referència a la situació política en aquesta comunitat, on l'expresident Francesc Camps s'asseurà a la banqueta el proper 12 de desembre per la seva presumpta implicació en la trama Gürtel.

A València, bastió del PP, on precisament el seu candidat, Mariano Rajoy, ha vingut també aquest matí a demanar el vot, Esquerra Unida està convençuda que traurà un diputat, com així ho pronostiquen totes les enquestes que publiquen avui els diferents diaris i al que ell ha fet referència.

Ha aprofitat per tant aquesta "coincidència" amb el líder popular per llançar una crítica mordaç a la gestió del PP en aquesta comunitat i, així, ha assenyalat que algú li havia explicat que Rajoy havia vingut a "presumir" de vestits, d'abocadors de escombraries (cas Brugal), d'aeroports tancats (el de Castelló) i de "presumptes innocents per la prescripció".

El coordinador federal s'ha mostrat molt animat pels resultats que les enquestes han donat a IU, (entre 8 i 11 diputats), ja que els permet un còmode grup parlamentari.

No obstant, ha remarcat que cal "vèncer" els sondejos, i és pel que ha demanat el vot als socialistes que estan ara "desencantats" amb les polítiques de dretes que ha aplicat el Govern socialista.

Estan dubtant entre "abstenir-se o votar el PP" -ha assenyalat- i a ells cal dir-los que IU té una "motxilla", on d'aquí hi ha "una lluita per la democràcia", abans i també ara perquè cal seguir combatent "enfront de dictadura que ens volen imposar els mercats".

Ha reclamat el vot d'aquells ciutadans que pensin que la riquesa s'ha de repartir amb equitat "ja que consideren que cal preservar" la mare terra "perquè sigui habitable per a les generacions futures".

IU està contra les centrals nuclears, contra la "depredació" dels territoris i del costat dels que defensen l'educació i la sanitat públiques i pensen que la pau no es construeix "matant gent".

Els valors de l'esquerra "són infinitament diferents", ha assenyalat el coordinador federal, que ha carregat contra el candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, per haver traït la "il·lusió" de molta gent.

No té "autoritat política per plantar-li cara al PP" -ha subratllat-, i va "a cep perdut", una expressió que ha recuperat del seu passat pagès.

I de Mariano Rajoy ha recordat que el seu programa inclou algunes de les seves mesures neoliberals, amb les quals-s'ha mofat-creu que pot "salvar" l'euro.

Ha hagut de prendre "al·lucinògens" -ha assenyalat- perquè no és possible que hagi dit alguna cosa semblant quan "s'han raspallat fins a Berlusconi", que és "dels més seus".

Són diferents bandes, igual de "barroeres", però amb la mateixa intenció de "atracar" als ciutadans, com en "Granujas de pa sucat amb oli", una pel·lícula de Woody Allen a la qual s'ha referit.

En l'acte, que ha presentat l'actriu Yolanda Muñoz, també ha pres la paraula el cap de llista al Congrés, Ricardo Sixto, que ha instat els valencians a votar contra "la falsa austeritat" que proclama el PP i que ha quedat en evidència amb els "desfalcs" en les trames Gürtel i Emarsa.

També ha intervingut la coordinadora d'IU-València, Marga Sanz, que ha assenyalat que els votants tenen una alternativa a IU "contra els que volen emmordassar-los i fer-nos retrocedir quaranta anys".

Els Nazis alarmen Alemanya: Hi són implicades les forces de seguretat?

Ahir diumenge, durant una visita a la ciutat de Leipzig, la cancellera alemanya, Angela Merkel, va admetre sentir-se preocupada pel que pot amagar-se darrere de deu assassinats atribuïts a una organització neonazi, comesos en l'última dècada en diferents parts d'Alemanya. El cas deixa en evidència estructures i procediments "que no podíem imaginar. Per això hem de prestar atenció sempre a qualsevol forma d'extremisme", va dir la cap del Govern neoliberal germànic. Foto: Uwe M., Beate Z. y Uwe B, tres membres del grup neonazi Clandestinitat Nacionalsocialista.

El ministre de l'Interior, Hans-Peter Friedrich, va secundar a Merkel, qualificant els assassinats per primera vegada com a actes de terrorisme: "Pel que sembla estem bregant amb una nova forma de terrorisme d'extrema dreta", va dir Friedrich, al · ludint als resultats parcials de les investigacions. Elles suggereixen que una mateixa cèl·lula neonazi el va fer morir a vuit petits empresaris turcs ia un grec, entre els anys 2000 i 2006, ia una policia alemanya, el 2007. Cap d'aquests casos havia estat resolt.

Els tres presumptes assassins no eren del tot desconeguts per a les autoritats alemanyes. A la dècada dels noranta se'ls va vincular amb el grup d'extrema dreta Defensa de la Pàtria, de Turíngia, però la policia els va perdre el rastre. "Això demostra la tendència d'aquest i altres governs a ignorar l'extremisme de dreta i el perill que representen la seva ideologia i la seva estructura", va assenyalar la presidenta del partit Els Verds, Claudia Roth, dissabte (2011.12.11). De confirmar-se les sospites dels investigadors, aquest seria un dels pitjors casos de violència neonazi a Alemanya des del final de la Segona Guerra Mundial.

S'autodenominaven Clandestinitat Nacionalsocialista


Els investigadors van començar a relacionar els assassinats quan dos dels tres sospitosos, Uwe M. i Uwe B., van aparèixer morts en un automòbil que ells mateixos van incendiar, immediatament abans de suïcidar-se amb una pistola. Els dos neonazis acabaven de robar un banc -la seva font de finançament, segons el setmanari Der Spiegel- quan es van adonar que diversos policies els havien seguit la pista. L'arma reglamentària de l'agent assassinada va ser trobada en l'automòbil dels dos homes.

La tercera integrant del grup neonazi, Beate Z., va ser arrestada el 8 de novembre, acusada d'haver calat foc a la casa que els tres compartien a la ciutat alemanya de Zwickau, Estat federat de Saxònia, amb la intenció aparent de destruir tota informació comprometedora. Der Spiegel va informar que la pistola amb què es va matar als nou immigrants va ser trobada en l'habitatge comú. Una altra troballa important: un vídeo de quinze minuts amb testimonis dels neonazis.

Al vídeo, el trio -autodenominat Clandestinitat Nacionalsocialista- confessa haver assassinat als empresaris ia l'agent policial, mostra fotografies d'algunes de les víctimes i s'atribueix altres atemptats, entre ells, l'explosió d'una bomba el 2004 que va deixar ferides a 22 persones en un carrer de Colònia habitada sobretot per immigrants turcs. El grup adverteix en la gravació que, "si no es produeixen canvis fonamentals en la política, la premsa i la llibertat d'expressió", consumaria nous atacs.

Estan implicades forces de seguretat alemanyes?

Los diez assassinats ja havien causat cert grau de commoció a Alemanya, però el nou gir que han pres les investigacions pertinents converteix l'assumpte en un delicat tema de política interior, no només perquè torna a posar de manifest la inconsistència de la lluita contra la violència racista i xenòfoba practicada sistemàticament per la ultradreta, un retret que se li fa a l'Estat, en general, sense que ningú doni un pas endavant per respondre per les omissions. Sinó perquè, en aquest cas, institucions concretes podrien acabar assumint responsabilitats.

Apartant l'arrest d'una quarta persona, sospitosa d'haver facilitat el seu permís de conduir i fins a la seva passaport per donar suport a les activitats dels neonazis en qüestió, el que va acaparar l'atenció de l'opinió pública alemanya aquest 13 de novembre va ser el reportatge del diari Bild , segons el qual nous indicis apunten fins i tot que els neonazis podrien tenir còmplices en les forces de seguretat, que podrien estar implicades en els crims comesos pel grup Clandestinitat Nacionalsocialista o, si més no, haver estat al corrent d'ells, el que explicaria que aconseguissin actuar durant més de deu anys sense ser descoberts.

Citant a fonts governamentals -entre elles, l'expert en assumptes de política interior, Hans-Peter Uhl-, el diari alemany va reportar el decomís de documents d'identitat a la casa dels neonazis que, en general, només són obtenibles per investigadors secrets que treballen d'incògnit per al servei d'intel·ligència germànic. La ministra de Justícia, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, va dir que seria necessari aclarir com s'havia desenvolupat l'actuació del servei secret en el si de les organitzacions d'extrema dreta en l'última dècada, el PKG, el Gremi Parlamentari de Control, que supervisa el treball de l'Executiu i dels serveis d'intel·ligència, es dedicarà a aquesta tasca en els pròxims dies.