dissabte, 28 de juliol de 2012

25,8 milions de fiança a l'antiga cúpula de la CAM

L'antiga cúpula de Caja Mediterráneo (CAM) ha d'abonar en el termini de quinze dies una fiança d'una mica més de 25,8 milions d'euros en concepte de responsabilitat civil per dany patrimonial directe a l'entitat. La xifra és el perjudici econòmic que els informes pericials apunten que van causar els cinc exdirectius imputats per presumptes irregularitats en la gestió de l'entitat. El jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez admet la sol·licitud de l'acusació particular del FROB (Fons de Reestructuració Ordenada Bancària).

La fiança haurà de ser abonada en els propers quinze dies per l'expresident de la CAM, Modesto Crespo, els exdirectors generals, Roberto López i Maria Dolores Amorós, i els exdirectors de planificació i recursos, Teófilo Sogorb i Vicente Soriano, en concepte de responsabilitat civil. Si no és així, es procedirà a l'embargament dels seus béns.

L'escrit del FROB manté que el perjudici econòmic causat pels exdirectius es va produir a l'inflar les seves prejubilacions, però també en modificar les condicions de la Prestació addicional assegurada contractada amb la signatura Caser o pel repartiment de complements salarials a partir d'uns teòrics resultats econòmics inexistents i manipulats.

Entitat en escac i espoliada


La decisió de Gómez Bermúdez es produeix poc més d'una setmana després que el jutge prengués declaració als cinc membres de l'antiga cúpula de l'extinta caixa d'estalvis alacantina. El magistrat també va decidir retirar fa uns dies el passaport als dos exdirectors generals de la CAM

Un creixement del crèdit desbocat, del 300% entre 2002 i 2008, amb una altíssima concentració en el sector immobiliari, "risc que va seguir augmentant quan ja s'entreveia la crisi", segons va dir José Antonio Iturriaga, un dels tres administradors nomenats pel FROB. Una dependència excessiva dels mercats majoristes que es van tancar en arribar la crisi, una política de refinançament de crèdits (en alguns casos es van renovar fins a tres vegades) sense avaluacions de risc adequades i un deficient sistema de control intern van deteriorar els marges de la caixa fins a fer-la insostenible.

Però els seus responsables, fins ben poc abans de la seva intervenció, van actuar convençuts que tot s'arreglaria amb l'ajuda del FROB, doncs la injecció de liquiditat podia traduir-se o no en una entrada en el capital del nou Banc CAM, el que podria suposar o no, de fet, una nacionalització.

La contaminació química dels aliments: "El nostre verí quotidià"


Vídeo en francès subtitulat en castellà: La periodista francesa Marie-Monique Robin, autora de "El món segons Monsanto" alerta una vegada més dels perills de tantes escombraries químiques en el menjar de cada dia, servides impunement per les grans cadenes de supermercats, en un llibre demolidor: "El nostre verí quotidià", ple de cites científiques que avalen les seves acusacions i que demostra el creixement vertiginós d'afectats de càncer, leucèmia en nens, parkinson i alzheimer en ancians, etc., com a conseqüència dels verins quotidians en el nostre menjar.

El seu anterior llibre "El món segons Monsanto", va servir perquè el Senat francès prengués cartes en l'assumpte dels transgènics i prohibís el seu cultiu a França, per les conseqüències mediambientals i de perjudicis de la salut que es deriven. Espanya, però, en mans de les corporacions criminals representades pels governs de PP-PSOE i CiU, és el país en més trangènics d'Europa.

Trobem a faltar més periodisme d'investigació com el Marie-Monique, que posi el dit a la nafra de forma totalment documentada i desenmascare d'una vegada per totes els interessos bastards d'una indústria química i farmacèutica que, embogida per l'interès econòmic i pel domini mundial, ens emmalalteix intencionadament per poder convertir a tot ésser humà en malalts crònics, clients de per vida, despullats de la nostra llibertat de gaudir de salut.

Debilitats per aquestes malalties cròniques, les societats perden llibertat d'elecció i forces per intervenir en els canvis que s'acosten. Llegir aquest llibre ens servirà per posicionar-nos en l'elecció de la nostra dieta diària i evitar malalties que els governs corruptes neofeixistes pretenen cronificar.

Espanya, al servei del crim internacional


Espanya és l'únic país d'Europa que té plantacions comercials de transgènics a més de camps de prova. L'any 2011 es van autoritzar 97.000 ha, de cultius comercials i experiments de camp en unes 120 parcel·les. El 42% dels experiments amb transgènics que es realitzen a Europa es duen a terme a Espanya. Els cultius autoritzats són blat de moro (MON 810), remolatxa, papa i cotó, i les majors companyies són Monsanto, Bayer i Pioneer.

Fins al 2010 no s'informava la localització dels transgènics, però el tribunal europeu de justícia va sentenciar el març de 2009 que la població té dret a saber la localització exacta dels camps de cultiu experimental. Gràcies a això, s'ha obligat a l'estat espanyol a informar, sent aquests dades publicades per organitzacions socials, patint elles fustigació per part de les multinacionals.

L'Estat espanyol subsidiàries els cultius transgènics, paga 400 euros als agricultors per hectàrea de blat de moro transgènic sembrat. A més els assegura a les transnacionals una compra mínima d'aquestes llavors i subvenciona amb finançament públic estudis de biotecnologia i experiments.

Les lleis de llavors són tan restrictives que no es pot vendre ni intercanviar altres llavors que no siguin les convencionals, els agricultors estan obligats a usar-les i se'ls prohibeix guardar, plantar i comercialitzar les seves pròpies llavors tradicionals.

També a Espanya hi ha prohibició de comerç ambulant de plantes medicinals i aquestes només es venen en farmàcies i botigues especialitzades. Fins i tot s'ha prohibit la Stevia fins al 2011 -que es ven a tota Europa als supermercats-, ja que les companyies estan desenvolupant una Stevia transgènica.

L'alliberament de transgènics a Espanya ha causat severs impactes


Contaminació de cultius orgànics i pèrdua de certificació

Espanya ha patit la contaminació de cultius orgànics de blat de moro. A Aragó el 2007, 75% del blat de moro orgànic s'ha contaminat, així mateix a Albacete, el que ha significat la pèrdua de la certificació orgànica, devolució de les exportacions, caiguda del preu del blat de moro i pèrdua de mercat de blat de moro orgànic. Fins i tot els agricultors dels blats de moro contaminats han hagut de pagar drets de patents a les empreses. Com a resultat les regions contaminades han perdut la capacitat d'alimentar orgànicament a la població i els seus animals. Hi ha una manca total de control per part de l'Estat Espanyol per aturar la contaminació.

La coexistència entre cultius orgànics i transgènics ha estat impossible. Es reporta la presència de varietats il·legals de transgènics, presència de camps experimentals no autoritzats, venda de blat de moro transgènic als agricultors sense informar la seva procedència, llavors transgèniques en sacs de llavors híbrides, sent l'objectiu de les empreses contaminar als agricultors perquè abandonin seus cultius orgànics.

Troben un 'monstre' a Nova York que provoca un gran debat

A prop del Pont de Brooklyn, a Nova York, han trobat un cadàver d'una criatura desconeguda, que ha generat gran inquietud i encesos debats sobre l'origen d'aquest animal. Hi ha qui ha opinat que podria ser un "xupacabres' o un rosegador gegant mutant. Les faccions de l'espantosa criatura són prominents, encara que les seves restes estan molt deteriorades, ja que l'animal va quedar sota l'aigua durant molt de temps.

Les fotos van ser preses per Denise Ginley, qui va trobar a la bèstia mentre passejava amb el seu nòvio per la platja de l'East River. La troballa ha produït moltes teories sobre el seu origen. Molts diuen que és un rosegador gegant mutant, potser el més gran de la ciutat. Per a altres, és un gos en estat de putrefacció o alguna bèstia absolutament nova.

La possibilitat que sigui un porc va ser descartada per la perceptible diferència al cap i a les potes. L'animal té dits i no les peülles característiques per als porcins.

Les imatges de la criatura van recordar al Montauk Monster, trobat el 2008 en una platja del nord-est de Nova York, prop de districte de Montauk. La nova bèstia ja va rebre diversos noms, dels quals el més popular és 'El Monstre de Manhattan'.

Iran: "La CIA i el MI6 estan controlats pel Mossad"

El cap de l'Estat Major iranià, Hassan Firouzabadi, ha afirmat avui que la CIA i el MI6 -els serveis secrets dels Estats Units i Regne Unit, respectivament- estan controlats per l'agència d'Intel·ligència israeliana (Mossad): "Actualment, tots els serveis d'espionatge i Intel·ligència dels enemics de l'Islam estan actuant a l'uníson, el que demostra que el Mossad ha pres el control de la CIA i el MI6", ha dit Firouzabadi, segons informa l'agència de notícies iraniana IRNA.

Així mateix, ha afegit que Occident està utilitzant tot el seu poder per posar a prova la influència espiritual de la Revolució Islàmica iraniana entre el món musulmà, i alhora ha advertit contra aquests intents, que ha subratllat que estan encapçalats per Israel.

"Els sionistes planegen ocupar tot el territori de Palestina, incloent Jerusalem, establir un Govern i aconseguir el control del món a la vegada", ha valorat. Per això, Firouzabadi ha sol·licitat un acostament "savi, intel·ligent i ferma" contra "un enemic unit i perillós que compta amb tots els diners, les instal·lacions i la tecnologia del món".

Anonymous al Govern espanyol: "Sou culpables de la major prevaricació de la història"


Anonymous s'ha dirigit a les autoritats espanyoles amb un missatge divulgat a través de YouTube. "Desmantelleu l'Estat en favor de les elits econòmiques amb coneixement exprés de les terribles conseqüències que tindran aquestes mesures per a tots els que us van atorgar els vostres llocs de responsabilitat", assenyala el comunicat. Anonymous posa en relleu els problemes que viu Espanya a causa de la crisi actual.

Així els activistes de la Xarxa assenyalen que les autoritats estan implantant "la versió moderna del 'mori la intel·ligència': els científics abandonen el país, es destrueix la nostra capacitat industrial, s'acaba amb un dels millors sistemes de salut del món desenvolupat i s'acaba de trepitjar l'educació pública, garantia mínima per a la construcció de la raó i el judici crític dels individus".

Les recents reformes aprovades pel Govern espanyol, entre les quals hi ha l'increment de l'IVA, les retallades significatives en el sector públic o la cancel·lació de les pagues extraordinàries de Nadal dels funcionaris, entre altres mesures, han provocat una onada d'indignació a la societat espanyola i han originat una sèrie de protestes i manifestacions que s'han anat celebrant a tot el país en les últimes setmanes. La sol·licitud del rescat de la banca espanyola presentada per les autoritats del país a la Unió Europea, va tirar més llenya al foc de la indignació dels ciutadans.

"Indulteu als banquers, als que seguiu regalant quantitats indecents dels diners de tots, mentre negueu aquest mateix diners als seus legítims beneficiaris, als que parleu de xifres de dèficit públic com si tractés d'un nou Déu la ira del quan han de témer", assenyala el respecte el missatge de Anonymous. Els activistes de la Xarxa global finalitzen el seu comunicat amb el seu eslògan habitual: "La guerra en pro de la llibertat continua. Som legió. No perdonem, no oblidem", en al·lusió als centenars de milers d'activistes que lluiten pels seus drets a tot el món. Així mateix recorden els que porten les regnes del poder: "Tot el que teniu us el vam donar nosaltres".

EUA planeja gastar 10.000 milions de dòlars en bombes nuclears

Els Estats Units d'Amèrica, l'únic estat que ha fet ús de la bomba nuclear, planeja gastar 10.000 milions de dòlars per prorrogar la vida útil de les bombes nuclears B61, va comunicar ahir el portal Defense News que cita la senadora Diane Feinstein.

Segons la legisladora, l'Administració Nacional de Seguretat Nuclear (NNSA) va calcular en 8.000 milions les despeses en el programa B61, encara que al principi es va pensar que no excedirien els 4.000 milions.

Per disminuir les despeses es proposa reduir el nombre d'ogives nuclears de 5.000 a 900. Aquesta proposta va ser feta per l'organització Global Zero que lluita per reduir els arsenals nuclears al món.

El general en retir James Cartwright va comentar que és una quantitat suficient per als EUA i que la reducció de l'arsenal nuclear en un 80% en deu anys permetrà al Pentàgon estalviar fins a 120.000 milions.

Els contraris a la iniciativa de Global Zero afirmen que la reducció de l'arsenal nuclear col·locarà als EUA en una situació desavantatjosa respecte als enemics potencials.

D'acord a l'Institut Internacional d'Investigació per a la Pau d'Estocolm (SIPRI), EUA va reduir el seu arsenal nuclear en 500 ogives entre juny de 2011 i gener de 2012.

El primer lloc pel nombre d'ogives nuclears correspon a Rússia amb 8.200 unitats, incloses 1.800 en servei operacional. EUA tenia al gener 2.150 ogives en servei operacional.

London 2012: una font de benificis per a les grans corporacions

A poques hores de l'obertura dels Jocs de Londres, uns es preparen per celebrar la festa de l'esport, mentre els altres protesten. Segons aquests, les olimpíades són una fira publicitària que només serveix als interessos de les corporacions. Moscou, Nova York, Madrid, Londres i París lluitaven per albergar els Jocs Olímpics de 2012 i finalment aquest honor li va correspondre a la capital britànica. Una immensa onada de felicitat va inundar als que desitjaven veure celebrar les olimpíades en aquella ciutat, però no tots van sentir el mateix.

"El primer que vaig fer quan vaig sentir que Londres acolliria els Jocs Olímpics va ser enviar un correu a un bon amic meu a París felicitant-lo", explica un habitant de Londres que es manifesta en contra de l'olimpíada, Albert Beale. Aquesta actitud pot semblar peculiar, però Bale no és l'únic que contempla les desavantatges que pot comportar l'organització d'unes olimpíades per a una ciutat: nombrosos londinencs només contemplen els jocs com una manera més de que els rics guanyin encara més diners. "El fet que moltes entrades hagin anat no només a mans dels inversors corporatius, sinó també a les grans cadenes de restauració i hostaleria en general, demostra que els jocs són ara per als interessos dels rics. Em temo que les olimpíades són la imatge del pitjor que està passant al món: recollir els diners dels pobres i donar-ho als rics", assenyala Beale.

Molts habitants de la capital britànica han marxat fora de la ciutat abans que comencessin els Jocs amb la intenció d'evitar l'espectacle de masses. No obstant això entre els que no van poder fugir es troba el sector del petit comerç. Lluny de treure gran profit del flux turístic, ells també veuen inconvenients en el seu negoci per l'esdeveniment. Les grans corporacions seran les privilegiades durant les competicions, mentre que les petites empreses no han pogut obtenir els permisos necessaris per aconseguir el seu tros del "pastís". El botí és només per a 'peixos grans'.

Fins als llocs especialitzats en vendre souvenirs no n'hi ha cap amb els símbols de les olimpíades. Això és perquè tots els productes commemoratius dels jocs han d'obtenir la llicència de l'organització, així que les botigues petites no en trauran profit d'aquest esdeveniment històric per a Gran Bretanya. I mentre la zona es cobreix amb cada vegada més publicitat de les competicions, els residents, en sortir de casa seva, ja no es troben amb un barri que conserva l'aspecte al qual estaven acostumats, sinó que tot s'assembla més a una fira de anuncis d'empreses com BMW o Gillette.

En aquest cas el 'peix gran' es va tornar a dinar al 'petit'. Sembla que les majors pèrdues les van a patir, entre d'altres, les agències de viatges o les joieries. Les autoritats els han prohibit a aquests comerços usar en la seva publicitat paraules com "estiu", "olímpic" o "or". Aquest esdeveniment, que té com a objectiu tradicional unir a les nacions de tot el planeta sota l'esperit esportiu, sembla que s'ha convertit en una mera titella de les grans corporacions. I mentre els esportistes de diferents països fan tot el possible per guanyar una medalla, els rics tracen la seva pròpia carrera cap al 'Olimp' dels daurats beneficis.

CCOO alerta que a Catalunya hi ha prop de 215.000 persones ocupades menys


CCOO valora molt negativament els resultats de l'Enquesta de Població Activa del segon trimestre de 2012. La taxa d'atur, respecte fa un any s'ha incrementat en 3,9 punts percentuals.
Els resultats de l'Enquesta de Població Activa (EPA) pel segon trimestre de 2012 indiquen que el nombre de persones aturades a Catalunya s'ha reduït en un -1,8% respecte el trimestre anterior, és a dir, hi ha 15.300 aturats i aturades menys, deixant un total de 821.600 persones sense feina. La taxa d'atur a Catalunya, continua sent elevada i se situa en un 22%, 0,2 punts percentuals menys que el trimestre anterior. Cal dir que els homes han augmentat en 4.200 homes aturats més i un 0,9% més, mentre que les dones han reduït l'atur en 19.600 dones aturades menys i un -5,1%. Respecte fa un any, l'atur ha augmentat en 130.700 persones, el que representa un increment del 18,9%. Això es tradueix en 74.900 homes i 55.700 dones més. La taxa d'atur, respecte fa un any s'ha incrementat en 3,9 punts percentuals. En aquest sentit, la situació del nostre mercat de treball, continua sent preocupant sense mostra d'indicis de millora.

OCUPACIÓ
Respecte les dades de poblaci�� ocupada, podem dir que per aquest segon trimestre de 2012 es redueix l'ocupació en -19.100 persones respecte el trimestre anterior. En aquest cas, l'ocupació a Catalunya ha disminuït en un -0,7% i a la resta de l'Estat, aquest mateix indicador s'ha reduït en un -0,1%. En termes interanuals, l'ocupació ha caigut, de manera accentuada, en -214.600 persones, caiguda que suposa un -6,8% menys. La taxa d'ocupació pel segon trimestre de 2012 és d'un 48,5% a Catalunya i -0,2 punt percentual menys que el trimestre anterior.

SITUACIÓ PROVÍNCIES
L'anàlisi per províncies ens mostra com Girona registra la taxa d'atur més elevada amb un 25,8% pel segon trimestre de l'any, seguida de Barcelona (21,7%) i Tarragona (21,5%). Lleida, la darrera demarcació, a molta distància de la resta de províncies, se situa en un 18,7%.

CONTRACTACIÓ A ESPANYA
El segon trimestre de 2012, el nombre de persones assalariades amb contracte indefinit augmenta en 4.400 persones, mentre que el nombre de persones amb contracte temporal es redueix en 18.300. Les dades que ofereix aquesta enquesta no ens permeten conèixer la temporalitat del mercat de treball català, i per tant, en aquest cas només podem analitzar la temporalitat a l'Estat Espanyol que se situa en una taxa del 23,7%.

Aquesta tendència després de cinc mesos amb la nova reforma laboral en vigor, constata que aquesta no serveix per crear ocupació ni reduir l'atur.

Davant aquest escenari CCOO de Catalunya:

- reitera que les polítiques errònies i erràtiques del Govern Central i de Catalunya que només persegueixen la reducció del dèficit i que no inclouen estímuls per a l'economia, dificulten la sortida de la crisi i posen en risc d'exclusió social i econòmica la ciutadania.

- denuncia que es pretengui fer recaure totes les polítiques d'ajustament sobre persones assalariades, pensionistes i persones desocupades com la reforma laboral, la manca de reformes fiscals justes i redistributives, l'amnistia fiscal als defraudadors, les retallades de drets socials i de serveis públics, l'encariment de l'energia i el transport públic, la pujada de l'IVA, la reducció de les prestacions per atur, la criminalització dels beneficiaris d'ajuts públics…

- insta els poders públics a canviar el rumb de les polítiques publiques que reactivin l'activitat econòmica i, amb ella, la creació d'ocupació.

- recorda que NO CALLEM i que continuarem mobilitzant-nos contra totes les mesures que suposen una retallada i un retrocés en drets socials i laborals de la ciutadania i dels treballadors i treballadores, i per a exigir unes altres actuacions per sortir de la crisi que estiguin a favor de les persones.

Les protestes de funcionaris, personal d'AENA, científics i Iaioflautes a l'atac

Funcionaris de Correus, l'INE i ciutadans convocats per la PAH tallaren Via Laietana durant mitja hora contra la reforma laboral; treballadors d'AENA es manifestaren per l'aeroport del Prat rebutjant els acomiadaments; investigadors en recerca científica tallaren el lateral de la Ronda Litoral i els Iaioflautes de Sabadell ocuparen dues farmàcies per denunciar l'euro per recepta. La festa s'escampa.

Els divendres són el dia escollit per tots els funcionaris de l'Estat espanyol per mostrar la seva disconformitat amb la reforma laboral i la supressió de la paga de Nadal a tots els treballadors públics. A Barcelona, com a Madrid, ja fa setmanes que es manifesten vestits de negre i aquest divendres no ha estat una excepció. Més d'un centenar de funcionaris de Correus, de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i membres de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH), que se'ls han sumat, han tallat durant mitja hora la Via Laietana davant la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona.

Els funcionaris protesten per la supressió de la paga de Nadal i la reforma laboral, i es concentren cada divendres al mateix lloc, amb samarretes negres que al·ludeixen als “divendres neges”, com ells els anomenen, perquè és el dia de la setmana en que s'expliquen les retallades del Govern del PP.

Per altra banda, un centenar de treballadors d'AENA de l'aeroport del Prat i del de Sabadell s'han manifestat aquest divendres per la T1 del Prat en contra l'intent de l'empresa de retallar 400 llocs de treball a 17 aeroports petits de tot l'Estat. Darrera una pancarta que deia “AENA pública, servei públic” el manifestants s'han queixat de que l'empresa pretén fer tisorades en tots els àmbits, especialment a la xarxa d'aeroports petits, però també els vol retallar les vacances i una paga extraordinària. CCOO i UGT, els sindicats convocants, han demanat més transparència per saber “què es fa amb els diners” que AENA rep de les taxes aeroportuàries, ja que ara els treballadors han de pagar "les pèrdues provocades per les obres que s'han fet a molts aeroports i que no calien". Els treballadors d'AENA seguiran manifestant-se cada divendres a partir del setembre.

A més amés, Una cinquantena de treballadors del Parc de Recerca biomèdica de Barcelona (PRBB) i del Centre Mediterrani d'Investigacions Marines i Ambientals (CMIMA), que pertany al Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) han sortit al carrer en manifestació per denunciar les retallades que el Govern del PP està fent a la investigació i la recerca i han tallat el lateral de la Ronda Litoral entre la Barceloneta i la Villa Olímpica.

I a Sabadell, al Vallès Occidental, el grup de Iaioflautes de la ciutat [a la imatge] ha fet una acció llampec que ha consistit en la ocupació pacífica de dues farmàcies de la localitat per denunciar la seva oposició a l'euro per recepta que entrarà en vigència el proper 1 d'agost.

Vestits amb les seves armilles fluorescents, desenes d'avis lluitadors han entrat a les farmàcies, han desplegat una pancarta que resava “Lleis injustes, desobediència civil” i han llegit un manifest en contra el nou impost farmacèutic, demanant desobediència als farmacèutics i avisant a la Generalitat que serà responsable de qualsevol conseqüència que es derivi d'aquest impost, que pot dur a determinades persones a no poder comprar les medecines que necessiten.

Una espectacular pedregada sorprèn les comarques de Ponent i el Pirineu

Una forta pedregada ha afectat avui a última hora de la tarda les comarques de Ponent i del Pirineu. La pedra que ha caigut, de grans dimensions, ha deixat emblanquinat el paisatge i ha pogut malmetre collites. Així ho lamentaven diversos usuaris a Twitter, com en Ricard Riba: 'Després de treballar tot l'estiu i que una pedregada de 3min ho destrossi tot i la cara del meu pare en llàgrimes... no s'hi pot fer res'.

Molts d'ells han publicat nombroses fotos que palesen la contundència de la pedregada. L'Alt Urgell, el Segrià, la Noguera, el Rosselló, Andorra… són alguns dels llocs on la pedra ha caigut amb més força.

L'FMI preveu una recessió més greu després de la retallada de Rajoy

El FMI fa una nova previsió a la baixa sobre l'evolució de l'economia espanyola enguany i l'any vinent. Si fa dues setmanes aquest organisme deia que l'estat espanyol patiria una contracció de l'economia de l'1,5% aquest 2012 i un 0,6% l'any vinent, ara, després de l'anunci de la retallada que farà el govern de Rajoy, empitjora la previsió i diu que la contracció serà enguany del 1,7% i l'any vinent, del 1,2%.

I, malgrat la retallada i algunes altres mesures anunciades com l'augment de l'IVA, l'FMI indica que Espanya no assolirà l'objectiu de reduir el dèficit davall del 3% el 2014. I creu que si no es prenen més mesures fiscals, és a dir, que s'apugin més els impostos, no s'aconseguirà arribar a aquest objectiu.

Sobre la taxa de desocupació, l'FMI diu que continuarà pujant aquest 2012 fins al 24,9% i el 2013 podria baixar lleugerament fins a situar-se en el 24,7%.

Incompliment de l'objectiu de dèficit

La institució dirigida per Christine Lagarde calcula que el dèficit de l'estat es situarà en el 6,3% aquest any, just l'objectiu acordat amb Brussel·les per aquest exercici, però tancarà el 2013 en el 4,7%, dues dècimes més que no el previst.

En canvi, preveu que el 2014 el dèficit sigui del 3,6%, vuit dècimes més del previst, i que el 2015 segueixi per sobre del 3%, concretament en el 3,3%.

D'altra banda, creu que la sostenibilitat del deute millorarà a mig termini després d'arribar a un màxim del 97,3% del PIB el 2015. A més, ha rebaixat des el 90,3% al 89,6% i des el 96,5% al 94,3% la seva previsió de ràtio de deute per al 2012 i 2013, respectivament, després de la forta revisió a l'alça que va dur a terme en l'última edició de l'informe 'Perspectives econòmiques globals'.