dissabte, 27 de febrer de 2010

Terratrèmol a Xile pot provocar un tsunami

Un terratrèmol de 8,8 graus de magnitud en l'escala de Richter, que ha sacsejat avui el centre i sud de Xile, pot provocar un tsunami, ha informat el Centre d'Alerta de Tsunami del Pacífic. El Centre ha emès una alerta per Xile i el Perú, així com una crida menys urgent per l'Equador, Colòmbia, Panamà, Costa Rica i l'Antàrtica. "Un terratrèmol d'aquesta magnitud té el potencial per generar un tsunami destructiu que pot afectar les costes prop de l'epicentre en qüestió de minuts, i les més llunyanes en qüestió d'hores", ha informat el centre.

La presidenta xilena, Michelle Bachelet, ha informat que de moment hi ha sis morts pel terratrèmol que ha sacsejat el país sud-americà, cinc a la regió del Maule i un altre en una altra regió.

Les sacsejades tel·lúriques es van registrar a les 03.34 hores locals (06.34 GMT) a una profunditat de 55 quilòmetres, a 89 quilòmetres al nord de la ciutat de Concepción, a la part central del país llatinoamericà.

Segons Reuters, el moviment sísmic també s'ha sentit a Santiago, a 340 quilòmetres de l'epicentre. Els testimonis van dir que els tremolors van durar de 10 a 30 segons. En alguns barris de la capital es van registrar apagades.


Terremoto en Chile puede provocar un tsunami
Un terremoto de 8,8 grados de magnitud en la escala de Richter, que sacudió hoy el centro sur de Chile, puede provocar un tsunami, informó el Centro de Alerta de Tsunami del Pacífico.

El Centro emitió un alerta para Chile y Perú, así como un llamado menos urgente para Ecuador, Colombia, Panamá, Costa Rica y la Antártica.

"Un terremoto de esta magnitud tiene el potencial para generar un tsunami destructivo que puede afectar las costas cerca del epicentro en cuestión de minutos y las más lejanas en cuestión de horas", informó el centro.

La presidenta chilena, Michelle Bachelet, ha informado de que por el momento hay seis muertos por el terremoto que ha sacudido al país suramericano, cinco en la región del Maule y otro en otra región.

Las sacudidas telúricas se registraron a las 03.34 horas locales (06.34 GMT) a una profundidad de 55 kilómetros, a 89 kilómetros al norte de la ciudad de Concepción, en la parte central del país latinoamericano.

Según Reuters, el movimiento sísmico también se sintió en Santiago, a 340 kilómetros del epicentro. Los testigos dijeron que los temblores duraron de 10 a 30 segundos. En algunos barrios de la capital se registraron apagones.Nova Zelanda: "Pobre Josep! Déu és un acte difícil de seguir!".

L'escàndol ha esclatat a Nova Zelanda pel cartell, de la propia església, destinat a "desafiar els estereotips" sobre el naixement de Jesucrist, per un vicari massa esbojarrat per la mentalitat puritana i provinciana dels seus veïns. Prou els coneixem aquí als puritans "ben dotats" i els clams, de bisbes ébris, de tots els sexes, saltant-se els semàfors en vermell: Escuma clerici!
Un abatut Josep es troba al llit al costat de Maria sota el títol "Pobre Josep. Déu és un acte difícil de seguir". El cartell té la intenció de desafiar els estereotips de la història de la concepció de Nadal, però ha estat descrit com ofensiu per als cristians!

A l'Església de Sant Mateu, a la ciutat d'Auckland, on van aixecar la tanca, van dir que tenien la intenció de provocar el debat. Però l'Església Catòlica, entre altres, l'ha condemnat com a "inapropiat" i "irrespectuós". A les poques hores de la seva inauguració, el cartell havia estat esborrat amb pintura marró.

El vicari de l'església, l'arxidiaca Glynn Cardy, va dir que l'objectiu de la tanca ha estat el de satiritzar la interpretació literal de la història de la concepció de Nadal: "El que estem tractant de fer és aconseguir que la gent a pensar més sobre el que està tot al voltant del Nadal", va dir a la New Zealand Press Association (NZPA).

"Es tracta d'un Déu espiritual masculí i l'enviament d'espermatozoides per a néixer un nen, o es tracta sobre el poder de l'amor al mig de nosaltres com es veu en Jesús?". Va dir a NZPA que l'església havia rebut e-mails i trucades telefòniques sobre la imatge polèmica.

"Al voltant del 50% van dir que els encantava, i aproximadament el 50% va dir que era molt ofensiva", va dir. "Però això és sobre al voltant de 20 respostes -això és Nova Zelanda".

No obstant això, Lyndsay Freer, portaveu de la Diòcesi Catòlica de Auckland, va dir que el cartell era ofensiu pels cristians: "La nostra tradició cristiana de 2.000 anys (¿?) és que Maria continua sent verge (¡!) i que Jesús és el Fill de Déu (¿Tants?), no de José (Pobre corn..!)", va dir al New Zealand Herald. "Aquest cartell és inadequat i falta al respecte". (Sols falta la foguera!).

El grup La Família Primer va dir que qualsevol debat sobre el naixement de la Mare de Déu es celebri dins de l'església.

"Per fer front als nens i les famílies amb el concepte com una tanca del carrer és totalment irresponsable i innecessari", va dir el director Family First, Bob McCroskrie, a les notícies de stuff.co.nz lloc web.


The billboard is intended to challenge the stereotypes of the Christmas conception story, but it has been described as offensive to Christians

An unholy row has broken out in New Zealand over a church billboard aimed at "challenging stereotypes" about the birth of Jesus Christ.

A dejected-looking Joseph lies in bed next to Mary under the caption: "Poor Joseph. God was a hard act to follow".

St Matthew-in-the-City Church in Auckland, which erected the billboard, said it had intended to provoke debate.

But the Catholic Church, among others, has condemned it as "inappropriate" and "disrespectful".

Within hours of its unveiling, the billboard had been defaced with brown paint.

The church's vicar, Archdeacon Glynn Cardy, said the aim of the billboard had been to lampoon the literal interpretation of the Christmas conception story.

"What we're trying to do is to get people to think more about what Christmas is all about," he told the New Zealand Press Association (NZPA).

"Is it about a spiritual male God sending down sperm so a child would be born, or is it about the power of love in our midst as seen in Jesus?"

Mary and Joseph billboard from St Matthew-in-the-City church in Auckland
The billboard was defaced within hours of its unveiling

He told NZPA that the church had received e-mails and phone calls about the controversial image.

"About 50% said they loved it, and about 50% said it was terribly offensive," he said. "But that's out of about 20 responses - this is New Zealand."

But Lyndsay Freer, spokeswoman for the Catholic Diocese of Auckland, said the poster was offensive to Christians.

"Our Christian tradition of 2,000 years is that Mary remains a virgin and that Jesus is the son of God, not Joseph," she told the New Zealand Herald. "Such a poster is inappropriate and disrespectful."

The family values group Family First said any debate about the Virgin birth should be held inside the church.

"To confront children and families with the concept as a street billboard is completely irresponsible and unnecessary," Family First director Bob McCroskrie told the news website stuff.co.nz.UE: EUA ha de considerar l'opinió de Rússia en l'escut antimíssils

Les autoritats dels EUA han de prendre en consideració l'opinió de Rússia en crear el seu nou escut antimíssils a Europa, va destacar la comissió d'Afers Exteriors del Parlament Europeu, en un informe sobre l'Estratègia Europea de Seguretat i Política de Seguretat i Defensa.
EUA han de crear el seu nou sistema de defensa antimíssils d'acord amb l'enfocament comú europeu sobre la protecció d'Europa contra les amenaces balístiques, amb diàleg amb Rússia, i amb esforços per involucrar en el projecte la indústria europea de defensa, diu l'informe.

Segons la comissió, la nova versió de l'escut antimíssils, elaborada per l'administració nord-americana, ha de ser estudiada profundament i verificada. L'informe serà examinat per l'Assemblea en la seva sessió plenària de març a Estrasburg.


El Parlamento Europeo afirma que EEUU debe tener en cuenta la opinión de Rusia al crear su escudo antimisiles en Europa
Las autoridades de EEUU deben tomar en consideración la opinión de Rusia al crear su nuevo escudo antimisiles en Europa, destacó la comisión de Asuntos Exteriores del Parlamento Europeo en un informe sobre la Estrategia Europea de Seguridad y Política de Seguridad y Defensa.

EEUU deben crear su nuevo sistema de defensa antimisiles de acuerdo con el enfoque común europeo sobre la protección de Europa contra las amenazas balísticas, en el diálogo con Rusia, y con esfuerzos para involucrar en el proyecto la industria europea de defensa, dice el informe.

Según la comisión, la nueva versión del escudo antimisiles, elaborada por la administración norteamericana, debe ser estudiada profundamente y verificada. El informe será examinado por la Asamblea en su sesión plenaria de marzo en Estrasburgo.


Patètic intel.lecte: Montilla defensa llegir la Bíblia!

El president de la Generalitat, José Montilla, defensa la lectura de la Bíblia i considera innecessaris els enfrontaments del PSOE amb la jerarquia catòlica. Ho diu en la biografia que es publica sobre la seva figura, Descobrint Montilla. El somni català del president de la Generalitat (RBA-La Magrana), escrita pel periodista Gabriel Pernau i que es presenta avui.
Arran de múltiples testimonis del seu entorn, el llibre desgrana alguns trets ja coneguts del president, com que és tímid, discret, molt treballador i que dorm poc, encara que també es donen a conèixer detalls més íntims i curiosos, com el seu passat de "mochilero", que no té carnet de conduir, i que en els dos i-Pod que porta té música clàssica però també heavy metal. Tot el que ve a demostrar el que ja es veu a simple vista: el president no té ni un nivell inte.lectual mitjà i està més per meapiles i llepa que per cap altre raó al càrrec que ocupa.

La biografia també detalla els seus hàbits -s'aixeca a les 6.45 hores, a les 7.45 ja està a Palau, i dorm cinc hores pel cap alt-. Sobre el seu passat, un dels aspectes desconeguts que sobresurten és que va viatjar pel món amb motxilla a l'espatlla fins a final dels anys 80.
Montilla reconeix la seva fascinació per les òperes wagnerianes, i explica que en els seus dos i-Pod porta tota mena de música: clàssica, melodies dels 60 i 70 de grups com Supertramp o Simon & Garfunkel, de grups espanyols com Estopa, i artistes del nou flamenc com Mayte Martín, Medina Azahara, Triana i Paco de Lucía.
"Porto també Iron Maiden, Metallica, Guns n'Roses, encara que no és que m'agradi massa el heavy metal", admet.

La malaltia de Maragall

El president català ha assegurat en el llibre que es va veure obligat per les circumstàncies a presentar-se com a candidat del PSC al Govern, rellevant un Pasqual Maragall que, segons suggereixen fonts anònimes, patia d'Alzheimer abans de deixar la presidència.

L'autor del llibre assegura, a partir d'entrevistes realitzades a diverses persones, que la renúncia de Maragall "no va ser motivada només per raons polítiques", sinó que hi havia un "vincle directe" entre la malaltia que pateix l'expresident i la candidatura de Montilla.

Segons el relat, l'actual president de la Generalitat mai va dir que es presentaria com a cartell electoral fins que Maragall va renunciar a presentar-se.

València: Entre horteres i verduleres

Un cop més el PP i els seus ineptes representants van confondre les Corts valencianes amb un mercat de verdures. A manca d'arguments i dialéctica per expresar-los, la gran verdulera, Rita Barbarà, es va dedicar a cridar -amb el cor de la barraca de fons- fins donar aquesta mena d'espectacles que fan de la política espanyola una comedia hortera, vengonyosa i indecent.
La tensió entre la batllessa de València, Rita Barberà, i el socialista Manuel Mata, es va imposar durant tota la jornada de dimecres, en el debat de tres punts polèmics: el pla Cabanyal, el futur dels bars de la platja i l'Escola 2.0.

De bon matí hi hagué una topada verbal entre la batllessa de València i diputada popular, Rita Barberà, i el socialista Manuel Mata. Barberà va acusar hipócritament Mata d'haver donat suport al pla Cabanyal quan era regidor de València, acusació de la qual el diputat socialista es va voler defensar. Però la presidenta de les corts, Milagrosa Martínez, no li ho permeté i això va desencadenar la protesta de l'oposició en bloc amb crits i cops de peu a terra.

El portaveu socialista, Ángel Luna, va demanar d'intervenir-hi, però la demanda també va ser denegada. Milagrosa Martínez només va concedir la paraula a la diputada de compromís, Mònica Oltra, que va lamentar el tort que la presidència de les corts havia fet negant la paraula a Mata.

La baralla entre govern i oposició es va acabar al vespra, amb l'expulsió del portaveu del PSPV, Ángel Luna, que va contestar una nova decisió polèmica del vice-president de les corts, Rafael Maluenda. Luna va dir que l'acció de Maluenda era un atac a la llibertat d'expressió. Bé, sí, i a la dignitat humana, a l'intel.ligència, a la ètica...

El PSPV es presentarà al Tribunal Superior de Madrid pel cas Gürtel

El PSPV es presentarà com a acusació particular al Tribunal Superior de Justícia de Madrid en el cas Gürtel, amb la idea de fer el seguiment i d'impulsar les actuacions del tribunal. Així ho va anunciar el portaveu dels socialistes valencians a les Corts, Ángel Luna. La decisió s'ha pres a conseqüència de la resolució del Tribunal Superior de València, que ha trobat indicis de delicte en el finançament del PP valencià i que ha enviat la causa a Madrid.

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia valencià va acordar dimarts de no assumir la competència sobre la querella interposada pel PSPV contra el president de la Generalitat, Francisco Camps, i disset individus més, en relació amb el cas Gürtel. Considera que el conjunt del cas, que investiga el Tribunal Superior de Madrid, afecta una "unitat delictiva" que no es pot separar i, per tant, abona els arguments de la fiscalia i es declara incompetent per a investigar els fets.

La idea de la fiscalia era "d'evitar possibles duplicitats i interferències procedimentals".

President libanès: "Israel vol judaïtzar les relíquies cristianes i musulmanes"

Líban viu en estat de confrontació amb Israel per els intents d'aquest país de desacreditar altres religions i judaïtzar les relíquies cristianes i musulmanes, ha declarat avui el president del Líban, Michel Suleiman, de visita a Rússia: "Israel aplica una política orientada a desacreditar altres religions i intenta judaïtzar les relíquies cristianes i musulmanes", va manifestar Suleiman durant la trobada que va sostenir amb el president del Consell de muftí de Rússia, Ravil Gainutdin.
Michel Suleiman va arribar a Moscou el 24 de febrer sent la primera visita oficial d'un líder libanès a Rússia en la història de les relacions bilaterals.

El món àrab critica a Israel per la seva decisió d'incloure a la llista del patrimoni nacional israelià la Tomba dels Patriarques a Hebron i la Tomba de Raquel a Betlem considerades relíquies cristianes i musulmanes.

S'afirma -i ja és afirmar- que en la Tomba dels Patriarques a Hebron jeuen les restes mortals d'Abraham i Isaac. Tan científic com afirmar que Zeus i Apollo són enterrats al Partenón! Sobre tot considerant que Abraham és paraula sánscrita -indoeuropea- i significa: "Home núvol", és a dir, xaman o brahmán!

"En canvi, la Constitució del Líban dóna drets i llibertats a totes les religions i contribueix d'aquesta manera a un diàleg eficaç entre les civilitzacions i religions", va expressar el president libanès.


El presidente libanés dice que Israel intenta judaizar las reliquias cristianas y musulmanas

Líbano vive en estado de confrontación con Israel por los intentos de este país de desacreditar otras religiones y judaizar las reliquias cristianas y musulmanas, declaró hoy el presidente del Líbano, Michel Suleiman, de visita en Rusia.

"Israel aplica una política orientada a desacreditar otras religiones e intenta judaizar las reliquias cristianas y musulmanas", manifestó Suleiman durante el encuentro que sostuvo con el presidente del Consejo de Muftíes de Rusia, Ravil Gainutdin.

Michel Suleiman llegó a Moscú el 24 de febrero siendo la primera visita oficial de un líder libanés a Rusia en la historia de las relaciones bilaterales.

El mundo árabe critica a Israel por su decisión de incluir en la lista del patrimonio nacional israelí la Tumba de los Patriarcas en Hebrón y la Tumba de Raquel en Belén consideradas reliquias cristianas y musulmanas.

Se afirma que en la Tumba de los Patriarcas en Hebrón yacen los restos mortales de Abraham e Isaac.

"En cambio, la Constitución del Líbano brinda derechos y libertades a todas las religiones y contribuye de esta manera a un diálogo eficaz entre las civilizaciones y religiones", expresó el presidente libanés.Rússia adverteix que el narcotràfic afganès s'infiltra al Caucas Nord

El tràfic de drogues afganeses ha canviat de rumb i s'ha desviat cap al Caucas Nord, ha informat avui el director del Servei Federal de Control de Drogues de Rússia (SFCD), Víctor Ivanov: "Segons els nostres col.legues pakistanesos, les seves operacions especials han reduït en 70% el flux del narcotràfic del Pakistan a l'Índia i ara els narcotraficants afganesos utilitzen les rutes de contraban pel Caucas Nord", va explicar Ivanov.
El directiu va afegir que per al transport d'estupefaents s'utilitzen els territoris de l'Iran i Azerbaidjan.

En parlar dels pronòstics sobre la producció de droga a l'Afganistan, Ivanov va assenyalar que "els comentaris sobre la millora de la situació són imprecisos perquè estan basats només en la fluctuació del rendiment dels cultius".

El director de l'SFCD, a més, va subratllar el creixent paper de Geòrgia en el tràfic de drogues: "Tant les nostres fonts, com les fonts estrangeres, indiquen que l'alt nivell de corrupció del poder a Geòrgia obstaculitza la lluita contra el trànsit de drogues pel territori d'aquest país", assenyalà Ivanov al temps d'afegir que, mitjançant aquesta ruta, Europa rep al voltant de set tones d'estupefaents.


Rusia advierte que el narcotráfico afgano se infiltra en el Cáucaso Norte
El tráfico de drogas afganas ha cambiado de rumbo y se ha desviado hacia Cáucaso Norte, informó hoy el director del Servicio Federal de Control de Drogas de Rusia (SFCD), Víctor Ivanov.

"Según nuestros colegas pakistaníes, sus operaciones especiales han reducido en 70% el flujo del narcotráfico de Pakistán a la India y ahora los narcotraficantes afganos utilizan las rutas de contrabando por el Cáucaso Norte", explicó Ivanov.

El directivo añadió que para el transporte de estupefacientes se utilizan los territorios de Irán y Azerbaiyán.

Al hablar de los pronósticos sobre la producción de droga en Afganistán, Ivanov señaló que "los comentarios sobre la mejora de la situación son imprecisos porque están basados solo en la fluctuación del rendimiento de los cultivos".

El director del SFCD además subrayó el creciente papel de Georgia en el tráfico de drogas.

"Tanto nuestras fuentes, como fuentes extranjeras, indican que el alto nivel de corrupción del poder en Georgia obstaculiza la lucha contra el tránsito de drogas por el territorio de ese país", señaló Ivanov al tiempo que añadía que, mediante esta ruta, Europa recibe alrededor de siete toneladas de estupefacientes.Els nous caces Saeghe iranís vigilaran les seves fronteres aèries

La primera esquadrilla dels caces iranians Saeghe entrarà properament en servei per vigilar les fronteres aèries de l'Iran, va anunciar ahir el comandant adjunt de la Força Aèria iraniana, general Syed Mohammad Alawi: "Els caces Saeghe van ser desenvolupats exclusivament per especialistes iranians i la primera esquadrilla formada per aquests avions vigilarà les fronteres aèries de la República Islàmica", va declarar Alawi citat per l'agència de notícies local Fars.
Els assaigs del primer Saeghe (Tro) es van realitzar el setembre de 2006 durant unes maniobres militars de gran escala. Els militars iranians van anunciar llavors que el Saeghe era un equivalent del caça nord-americà F-18, però que ho superava per diversos paràmetres tècnics.

El general també va confirmar els plans de l'Iran d'iniciar la producció industrial del caça Saeghe de quarta i cinquena generacions.

"Confiem en poder produir caces Saeghe de quarta i cinquena generacions i incorporar-los a la Força Aèria de l'Iran", va apuntar el cap militar iranià.


Escuadrilla de cazas Saeghe vigilará las fronteras aéreas de Irán
La primera escuadrilla de los cazas iraníes Saeghe entrará próximamente en servicio para vigilar las fronteras aéreas de Irán, anunció hoy el Comandante adjunto de la Fuerza Aérea iraní, general Syed Mohammad Alawi: "Los cazas Saeghe fueron desarrollados exclusivamente por especialistas iraníes y la primera escuadrilla formada por esos aviones vigilará las fronteras aéreas de la República Islámica", declaró Alawi citado por la agencia de noticias local Fars.

Los ensayos del primer Saeghe (Trueno) se realizaron en septiembre de 2006 durante unas maniobras militares de gran escala. Los militares iraníes anunciaron entonces que el Saeghe era un equivalente del caza estadounidense F-18, pero que lo superaba por varios parámetros técnicos.

El general asimismo confirmó los planes de Irán de iniciar la producción industrial del caza Saeghe de cuarta y quinta generaciones.

"Confiamos en poder producir cazas Saeghe de cuarta y quinta generaciones e incorporarlos a la Fuerza Aérea de Irán", apuntó el jefe militar iraní.La Fed investiga els contractes de Goldman Sachs amb Grècia per ocultar deute

La Reserva Federal dels Estats Units investiga els contractes signats entre el banc d'inversió Goldman Sachs i altres entitats nord-americanes amb Grècia, segons ha declarat el seu president, Ben Bernanke, després que l'Estat grec hagi admès haver utilitzat derivats financers per ocultar part del seu deute: "Estem examinant un cert nombre de qüestions relatives a Goldman Sachs i altres societats respecte als acords sobre derivats tancats amb Grècia", ha declarat Bernanke en una compareixença davant la comissió de banca del Senat.
La Fed i "evidentment la SEC [l'organisme que regula el mercat borsari, equivalent a la CNMV a Espanya] s'interessen per aquesta qüestió", ha comentat Bernanke en resposta a una pregunta del president de la comissió, Christopher Dodd.

L'anunci de les indagacions es produeix un dia després que Grècia reconegués a la Comissió Europea haver utilitzat swaps o permutes de divises per ocultar part del seu deute, a requeriment d'Eurostat, l'oficina estadística comunitària, que ja ha anunciat que demanarà informació més completa sobre aquestes operacions.

És contraproduent utilitzar aquests instruments financers

En concret, Grècia va obtenir el 2001 liquiditat en forma de permutes de divises que no constaven com dèficit en els seus comptes públics. "És contraproduent utilitzar aquests instruments financers de manera que desestabilitzi intencionalment a un país o una empresa", ha opinat Bernanke en la seva compareixença, al.ludint a la especulacions de determinats inversors.

En aquest sentit, The New York Times publicava aquest mateix dijous que el propi Goldman Sachs i altres entitats com JP Morgan Chase han creat un índex que especula amb les possibilitats que Grècia i altres països entrin en suspensió de pagaments.


La Fed investiga los contratos de Goldman Sachs con Grecia para ocultar deuda

La Reserva Federal de Estados Unidos investiga los contratos firmados entre el banco de inversión Goldman Sachs y otras entidades estadounidenses con Grecia, según ha declarado su presidente, Ben Bernanke, después de que el Estado griego haya admitido haber usado derivados financieros para ocultar parte de su deuda.

"Estamos examinando un cierto número de cuestiones relativas a Goldman Sachs y otras sociedades respecto a los acuerdos sobre derivados cerrados con Grecia", ha declarado Bernanke en una comparecencia ante la comisión de banca del Senado.

La Fed y "evidentemente la SEC [el organismo que regula el mercado bursátil, equivalente a la CNMV en España] se interesan por esta cuestión" ha comentado Bernanke en respuesta a una pregunta del presidente de la comisión, Christopher Dodd.

El anuncio de las pesquisas se produce un día después de que Grecia reconociera a la Comisión Europea haber utilizado swaps o permutas de divisas para ocultar parte de su deuda, a requerimiento de Eurostat, la oficina estadística comunitaria, que ya ha anunciado que pedirá información más completa sobre estas operaciones.

Es contraproducente utilizar estos instrumentos financieros

En concreto, Grecia obtuvo en 2001 liquidez en forma de permutas de divisas que no constaban como déficit en sus cuentas públicas. "Es contraproducente utilizar estos instrumentos financieros de forma que desestabilicen intencionalmente a un país o a una empresa", ha opinado Bernanke en su comparecencia, aludiendo a la especulaciones de determinados inversores.

En este sentido, The New York Times publicaba este mismo jueves que el propio Goldman Sachs y otras entidades como JP Morgan Chase han creado un índice que especula con las posibilidades de que Grecia y otros países entren en suspensión de pagos.