dijous, 7 de juny de 2012

Catalunya Caixa i Novagalicia necessiten 9.000 milions més

Catalunya Caixa i Novagalicia Banc precisaran conjuntament fins a 9.000 milions d'euros de l'Estat per complir amb els requeriments que estableix la regulació del Govern. Novagalicia necessitarà 4.500 milions d'euros per sanejar-se. La mateixa quantitat que Catalunya Caixa, resultat de l'espoli de Caixa Catalunya durant la gestió de Narcís Serra (foto).

Així ho ha explicat aquest dijous el subgovernador del Banc d'Espanya i president del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob), Javier Aríztegui, en la seva compareixença a porta tancada a la Subcomissió de Reestructuració Bancària del Congrés dels Diputats.

La xifra inclou, segons Servimedia, les necessitats que ha fixat l'Executiu de Mariano Rajoy, però també per complir amb el decret de l'anterior Govern. El 93% Novagalicia Banc és propietat de l'Estat, que també posseeix el 90% de Catalunya Caixa.

No obstant això, les entitats sol haurien de rebre aquest capital públic en el cas que no es subhastés (cas de la catalana) o no aconseguís el capital privat (cas de la gallega).

Recentment, el mateix ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, va reconèixer que estaven totes les possibilitats obertes sobre la subhasta davant el nou escenari obert per la crisi de Bankia, que rebrà de l'Estat fins 19.000 milions d'euros addicionals.

Aliança del Pacífic: L'imperi s'organitza i cimenta les bases contra l'ALBA

Els presidents neoliberals de les colònies dels EUA, Mèxic, Colòmbia, Perú i Xile, sota la tutela del mandatari Bilderberg, Juan Carlos de Borbón, han acatat la creació d'un bloc regional que conjuntament representa més d'un terç del PIB llatinoamericà i un 50% del comerç de la regió i que pretén ser un fre i un enfrontament amb els països de l'ALBA.

"És una aliança prometedora perquè aquests quatre països tenen moltes característiques comunes. Són les economies que han registrat el major creixement en els últims anys, d'una mitjana de 7% i tots, amb l'excepció de Perú, tenen la major quantitat de tractats de lliure comerç. És un grup molt obert a l'economia internacional", afirma l'investigador alemany Klaus Bodemer, exdirector de l'Institut d'Estudis Globals GIGA, amb seu a Hamburg.

L'acadèmic destaca que l'obertura que suposa aquest bloc no s'equipara amb la de cap altre i sorgeix en un moment en què altres processos d'integració es troben en crisi: "El MERCOSUR està molt fragmentat i afectat per un nou auge proteccionista, el CAN, la Comunitat Andina, realment ha deixat d'existir, està molt fracturada". L'Aliança del Pacífic és la més coherent de totes, segons l'investigador.

L'Aliança del Pacífic va ser proclamada pel corrupte i "socialista" president peruà Alan García a l'abril de 2011.

El bloc té un mercat de 204 milions d'habitants, un PIB equivalent a 1,6 bilions de dòlars i un 55% del comerç exterior de la regió. Amb aquesta força "aspira a una millor posició davant les negociacions amb la Xina i l'Índia".

Els presidents dels països integrants del bloc, que coincideixen amb un perfil neoliberal, corrupte i submís amb els interessos dels EUA que controla el tràfic de drogues i manté les seves bases militars, volen a més conformar una alternativa a altres projectes d'integració com l'ALBA "d'Hugo Chávez" i ser "un contrapès a l'hegemonia del Brasil en el Con Sud".

Moscou qualifica de "provocació brutal" la matança a la ciutat siriana de Hama

La matança a la ciutat siriana de Hama, on ahir van morir assassinades -segons la mateixa estratègia criminal que a Hula famílies senceres- prop d'un centenar de persones, és una "brutal i infame provocació" per fer fracassar el pla de l'enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab, Kofi Annan, ha declarat avui el portaveu del Ministeri d'Exteriors de Rússia, Alexandr Lukashévich: "No hi ha dubte que determinades forces recorren a provocacions brutals i infames, ja en més d'una ocasió, per fer fracassar el pla de pau de Kofi Annan", ha expressat el diplomàtic. Foto: Tanc abatut pels antitancs dels terroristes de l'OTAN i les monarquies del Golf.

Més d'un centenar de persones van morir ahir a la nit pels voltants de la ciutat de Hama, al centre del país. Les autoritats de Síria van informar que l'exèrcit va acudir en ajuda dels veïns de Hama quan van ser atacats per uns grups terroristes.

El portaveu de la cancelleria russa ha manifestat que la consolidació de la comunitat internacional i el seu suport al pla de Kofi Annan serien la resposta a la tragèdia de Hama.

EUA recolza als 'esquadrons de la mort' contra el règim de Síria

Els EUA amenacen de promoure una resolució davant el Consell de Seguretat de l'ONU que aprovi l'ús de la força militar contra Síria. El director del Centre d'Estudis sobre la Globalització, Michel Chossudovsky, denuncia que el conflicte a Síria s'ha iniciat i està alimentat precisament per EUA i els seus aliats.

Síria va rebre un advertiment: el secretari del Tresor d'EUA, Timothy Geithner, va dir que la nació nord-americana busca una resolució més enèrgica en la crisi de Síria. Segons Geithner, la sol·licitud d'EUA anirà al Consell de Seguretat de l'ONU perquè autoritzi l'ús de la força per posar fi al règim del Govern sirià. L'alt càrrec va expressar el sentir del seu país en un discurs d'obertura de la reunió dels Amics de Síria, que se celebra a Washington.

El director del Centre d'Estudis sobre la Globalització, Michel Chossudovsky, està convençut que els Estats Units dóna suport als anomenats 'esquadrons de la mort' que operen contra el règim de Bashar al-Assad a Síria.

Les guerres imperials i les mentides dels mitjans segons Michel Collon

Michel Collon: Totes les guerres van precedides i «justificades» per una gran mentida mediàtica. El següent inventari està molt lluny de ser complet! Per impedir les guerres és imprescindible destapar aquestes mentides mediàtiques com més aviat i de la forma més àmplia possible. En la guerra de la informació la veritable força és nostra!

1. Vietnam (1964-1975):
-Mentida mediàtica: El 2 i el 3 d'agost Vietnam del Nord va atacar a dos vaixells nord-americans a la badia del Tonkin.
-El que vam saber després: L'atac mai va existir. Va ser una invenció de la Casa Blanca.
-Objectiu real: Impedir la independència de Vietnam i mantenir la dominació nord-americana sobre la regió.
-Conseqüències: Milions de víctimes, malformacions genètiques (agent taronja), enormes problemes socials.

2. Granada (1983):
-Mentida mediàtica: S'acusa a la petita illa del Carib de construir una base militar soviètica i posar en perill la vida de metges nord-americans.
-El que vam saber després: Totalment fals. El president Reagan va fabricar el pretext de cap a cap.
-Objectiu real: Impedir les reformes socials i democràtiques del Primer Ministre Bishop (que va ser assassinat).
-Conseqüències: Repressió brutal i restabliment de la influència de Washington.

3. Panamà (1989):
-Mentida mediàtica: La invasió tenia per objecte detenir el president Noriega per tràfic de drogues.
-El que vam saber després: Noriega era un producte de la CIA i reclamava la sobirania del canal quan acabés la concessió a USA. Intolerable per als Estats Units.
-Objectiu real: Mantenir el control nord-americà en aquesta via de comunicació estratègica.
-Conseqüències: Els bombardejos nord-americans van matar entre 2.000 i 4.000 civils, ignorats pels mitjans de comunicació.

4. Iraq (1991):
-Mentida mediàtica: Els Iraquians havien robat les incubadores de la maternitat de Kuwait City.
-El que vam saber després: Invenció total d'una agència publicitària pagada pel emir de Kuwait, Hill & Knowlton.
-Objectiu real: Impedir que Orient Pròxim resisteixi a Israel i aconsegueixi independitzar-americà.
-Conseqüències: Innombrables víctimes de la guerra i després un llarg embargament fins i tot sobre els medicaments.

5. Somàlia (1993):
-Mentida mediàtica: Kouchner «surt a escena» com heroi d'una intervenció humanitària
-El que vam saber després: Quatre societats nord-americanes havien comprat la quarta part del subsòl somali, ric en petroli.
-Objectiu real: Controlar una regió militarment estratègica
-Conseqüències: En no aconseguir controlar-la, Estats Units mantindrà la regió sumida en un caos interminable.

6. Bòsnia (1992 - 1995):
-Mentida mediàtica: L'empresa nord-americana Ruder Finn i Bernard Kouchner posen en escena suposats camps serbis d'extermini.
-El que vam saber després: Ruder Finn i Kouchner mentien. Eren camps de presoners per a intercanvis. El president musulmà Izetbegovic ho va reconèixer.
-Objectiu real: Trencar Iugoslàvia, massa a l'esquerra, eliminar el seu sistema social, sotmetre la zona a les multinacionals, i controlar el Danubi i les rutes estratègiques dels Balcans.
-Conseqüències: Quatre anys d'una guerra atroç per a totes les nacionalitats (musulmans, serbis, croats), provocada per Berlín i perllongada per Washington.

7. Iugoslàvia (1999):
-Mentida mediàtica: Els serbis cometen un genocidi sobre els albanesos de Kosovo
-El que vam saber després: Invenció pura i simple de l'OTAN, com va reconèixer Jamie Shea, el seu portaveu oficial.
-Objectiu real: Imposar la dominació de l'OTAN sobre els Balcans, i la seva transformació en policia del món. Instal·lació d'una base militar nord-americana a Kosovo.
-Conseqüències: Dues mil víctimes dels bombardejos de l'OTAN. Neteja ètnica de Kosovo per la UCK, protegida de l'OTAN.

8. Afganistan (2001):
-Mentida mediàtica: Bush pretén venjar el 11-S i capturar a Bin Laden
-El que vam saber després: No hi ha cap prova que existeixi la xarxa (Al-Qaida, N. de T.). En qualsevol cas, els talibans havien proposat extraditar a Bin Laden.
-Objectiu real: Controlar militarment el centre estratègic d'Àsia, construir un oleoducte que permetés controlar el subministrament energètic del sud d'Àsia.
Conseqüències: Una llarga ocupació i un gran increment de la producció i el tràfic d'opi.

9. Iraq (2003):
-Mentida mediàtica: Sadam posseïa perilloses armes de destrucció massiva, va afirmar Colin Powell a l'ONU, proveta en mà.
-El que vam saber després: La Casa Blanca va ordenar als seus serveis que falsifiquessin o fabriquessin les proves (assumpte Libby).
-Objectiu real: Controlar tot el petroli i fer xantatge als seus rivals: Europa, Japó, Xina ...
-Conseqüències: Iraq enfonsat en la crueltat, les dones relegades a la submissió i l'obscurantisme.

10. Veneçuela - Equador (2008?):
-Mentida mediàtica: Chávez dóna suport el terrorisme, importa armes, és un dictador (el pretext definitiu sembla que encara no s'ha triat).
-El que ja sabem: Ja s'han abocat diverses mentides mediàtiques: "Chávez dispara contra el seu poble", "Chávez és antisemita", "Chávez és militarista ..." I la satanització continua.
-Objectiu real: Les multinacionals nord-americanes volen el control del petroli i els altres recursos de tota Amèrica Llatina. Tenen por de l'alliberament social i democràtica del continent.
-Conseqüències: Washington està lliurant una guerra global contra el continent: cops d'Estat, sabotatges econòmics, xantatges, establiment de bases militars prop de les riqueses naturals.

#novullpagar demana a la fiscalia que investigui Abertis

Josep Casadellà, impulsor del #novullpagar, i altres membres de la plataforma han lliurat un escrit (pdf) a la fiscalia amb documentació relacionada amb ABERTIS -una empresa propietat de La Caixa i liderada per Salvador Alemany Mas, assessor d’Artur Mas i principal publicitari del diari AVUI-El Punt de CiU- i segons la qual l'empresa no compleix les obligacions contretes a canvi de la concessió.

'Acesa va perdre recursos judicials que l'obligaven a tenir uns beneficis limitats del 15% sobre el seu capital nominal -explica Casadellà-. A partir d'aquí, el 50% que excedeixi del 15% ha de destinar-se a compensar les amortitzacions perquè al final de la concessió, s'hagin pagat totes les inversions; i un altre 50% excedent del 15% dels beneficis, s'ha de destinar a noves infrastructures'.

El Tribunal Suprem (sentència) va desmuntar les argumentacions d'Acesa, de manera que va obligar-li a complir les obligacions. Hi va haver recurs i el 2003 es va fallar a favor de l'advocat de l'estat. 'Però no sabem què ha passat des d'aleshores. Entenem que del 92 (quan es van denunciar l'incompliment) fins el 2003, Acesa no ha fet res, perquè s'ha dedicat a presentar recursos', diu Casadellà.

Per això, i a partir d'un article publicat a la xarxa per José Manuel Novoa ('Las autopistas catalanas en manos de estafadores insaciables') ara es dirigeixen a la fiscalia, per demanar-li que investigui i resolgui si Acesa té alguna responsabilitat per no haver invertit els diners excedents i si en té també l'administració, per no haver-li fet complir les obligacions pactades.


Les claus del negoci brut CiU-Abertis-La Caixa contra els catalans


Les autopistes no les va fer Espanya, ans la Generalitat de Jordi Pujol i són doncs de titularitat autonòmica, no estatal. El peatges de Catalunya -que Artur Mas ha pujat dos cops, fins al 8%, en un any- són de creació i titularitat autonòmica, no pas estatal: és la Generalitat de CiU qui les va crear, n’és titular, i determina el preu del peatge. Excepte els de les AP-7 y AP-2, que es van construir a començaments dels anys 70 -i que en fa més de 30 que són amortitzades-, per la qual cosa són de titularitat estatal, la resta de peatges es van fer exclusivament per ordre de Jordi Pujol, president de la Generalitat per CIU.

Pujol podria haver decidit construir autovies, com van fer totes les altres autonomies que no van tenir la calamitosa desgràcia d’estar governades per una màfia trabucaire de banquers i terratinents, i finançar-les amb deute públic; o bé fent que els peatges anessin a parar a la Generalitat i no a una empresa privada. Però no, Pujol va voler que els catalans paguéssim peatges i treure'n benefici amb els amics del Cercle Equestre.

2.- Els peatges de les autopistes no van a Espanya, sinó a la butxaca de ABERTIS, una empresa propietat de La Caixa, i liderada per Salvador Alemany Mas, assessor d’Artur Mas i principal publicitari del diari AVUI-EL PUNT.

El PP Europeu xifra l'ajuda a la banca en 100.000 milions

El secretari general del Partit Popular Europeu (PPE), Antonio López-Istúriz, ha xifrat aquest dimecres entre 80.000 i 100.000 milions d'euros la quantitat que necessitaria la banca espanyola del fons de rescat europeu per a recapitalitzar, en el cas que el Govern espanyol decidís finalment recórrer a aquesta opció després de conèixer l'informe del Fons Monetari Internacional (FMI) i el resultat de l'auditoria elaborada per les consultores Oliver Wyman i Roland Berger.

El Govern, de boca del ministeri d'Economia, Luis de Guindos, rebutja donar cap xifra a l'espera de conèixer aquelles conclusions d'aquesta auditoria i l'informe sobre el sector que el Fons Monetari Internacional presentarà dilluns que ve sobre el sistema financer espanyol.

La xifra oferta aquest matí per López-Istúriz supera la què treballen la majoria d'analistes, que parlen de fins a 60.000 milions i més que duplica la quantitat que el president del Santander, Emilio Botín, considera suficient per sanejar el sector. En opinió del banquer, n'hi hauria prou amb 40.000 milions de fons públics per recapitalitzar les entitats nacionalitzades o intervingudes, ja que la resta podria afrontar el procés pels seus propis mitjans.

No obstant això, coincideix, per alt, amb la que avui publica el Financial Times, que citant fonts oficials de les autoritats europees apunta a 80.000 milions.

"Les xifres normalment entren dins del que aquest fons és capaç d'acceptar. Aquest fons tenen 240.000 milions i les xifres que s'estan manejant estan entorn als 80.000 o 100.000 milions o menys, depenent dels informes, però sempre entren dins de les possibilitats d'aquest fons", ha assegurat.

Les declaracions de López-Istúriz han coincidit en el temps amb el relleu del fins ara coordinador de la subcomissió per a la reestructuració bancària i sanejament financer del Congrés, José María Beneyto, després de les seves sonades declaracions que no era descartable un hipotètic rescat d'Espanya per part de la Unió Europea.

11 díes de vaga minera

L'onzena jornada de vaga en la mineria -posterior a una reunió al ministeri a la qual tan sols es va permetre l'entrada d'un membre de cada sindicat pel que els sindicalistes, en senyal de protesta, van estar encadenats a la porta del ministeri diverses hores-, ha començat avui a Astúries amb diversos talls d'autovia i carreteres, mentre continuen les tancades a dues mines i l'acampada al centre d'Oviedo.

A l'est de la regió, a Colunga, està tallada l'autovia del Cantàbric (A-8) en ambdós sentits per una barricada que van instal·lar els miners a les 25/8 hores. A Llanes -també a l'est, on pel que sembla han portat avui la mobilització dels miners que generalment la realitzen a la zona central d'Astúries-, ha estat tallada la carretera AS-263 al quilòmetre 26,5 en els dos sentits entre les 07.50 i les 08.05 hores, per manifestants.

Fonts del sindicat SOMA-UGT han indicat que continuaran les tancades de deu miners en els pous Candín i Santiago -que porten 11 nits- i que avui hi haurà, per segon dia, concentracions de suport en les bocamines, a les 18.30 hores.

CCOO ha assenyalat que continuarà amb l'acampada davant de la Delegació del Govern que va començar aquest dilluns.

Els dos sindicats han assenyalat que els seus dirigents estudiaran avui una reorganització de les mobilitzacions després de la celebració de la reunió a Madrid d'una reunió del Govern amb la patronal Carbunión en què no hi va haver presència sindical. Tan sols es va permetre l'entrada d'un membre de cada sindicat i els sindicalistes, en senyal de protesta, van estar encadenats a la porta del ministeri diverses hores.

Anticorrupció investiga delictes d'estafa i falsedat a Bankia

La Fiscalia Anticorrupció ha obert diligències d'investigació per descobrir el que ha passat en la fusió de les set caixes d'estalvis que conformen Bankia, així com en la sortida a Borsa i la posterior nacionalització de l'entitat.

Els fiscals encarregats del cas han sol·licitat informació al Banc d'Espanya, a la CNMV i a la mateixa entitat financera per investigar els gestors de fins a cinc delictes per presumptes delictes comptables, estafa i falsedat documental, entre d'altres. A més, l'organisme que dirigeix Antonio Salinas ha sol·licitat a l'Audiència Nacional que assumeixi la competència del cas en considerar que afecta als interessos de l'Estat. Les diligències s'obren després de rebre una denúncia presentada per Manos Limpias contra Bankia, el contingut del qual la Fiscalia considera deficient.

D'aquesta forma, el Jutjat d'Instrucció número 21 de Madrid remetrà a l'Audiència Nacional les diligències obertes per la denúncia del sindicat contra el governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, i els expresidents de Bankia Rodrigo Rato i Miguel Blesa per les presumptes irregularitats comeses en la gestió de l'entitat.Una vegada que l'Audiència Nacional assumeixi la investigació oberta a Bankia i designi la causa en un dels sis Jutjats Centrals d'Instrucció, els fiscals remetran les conclusions inicials extretes de la documentació sol·licitada, on determinaran si existeixen indicis de delictes penals

EUA recolza als 'esquadrons de la mort' contra el règim de Síria


Els EUA amenacen de promoure una resolució davant el Consell de Seguretat de l'ONU que aprovi l'ús de la força militar contra Síria. El director del Centre d'Estudis sobre la Globalització, Michel Chossudovsky, denuncia que el conflicte a Síria s'ha iniciat i està alimentat precisament per EUA i els seus aliats.

Síria va rebre un advertiment: el secretari del Tresor d'EUA, Timothy Geithner, va dir que la nació nord-americana busca una resolució més enèrgica en la crisi de Síria. Segons Geithner, la sol·licitud d'EUA anirà al Consell de Seguretat de l'ONU perquè autoritzi l'ús de la força per posar fi al règim del Govern sirià. L'alt càrrec va expressar el sentir del seu país en un discurs d'obertura de la reunió dels Amics de Síria, que se celebra a Washington.

El director del Centre d'Estudis sobre la Globalització, Michel Chossudovsky, està convençut que els Estats Units dóna suport als anomenats 'esquadrons de la mort' que operen contra el règim de Bashar al-Assad a Síria.

"Quan Hillary Clinton acusa el Govern de Baixar al-Assad de cometre atrocitats hem de reflexionar i plantejar qui està darrere d'aquestes atrocitats. Són grups armats, mercenaris i la majoria són estrangers, són 'esquadrons de la mort', recolzats per EUA. I després EUA diu que cal tenir una sortida a la crisi. És una contradicció", va comentar Chossudovsky a RT.

El científic declara que "aquesta guerra ha estat iniciada per EUA i els seus aliats". "Cal entendre que la desestabilització de Síria que sigui un canvi de règim per l'operació de l'OTAN amb el pretext humanitari pot portar a una guerra regional de l'est de la Mediterrània cap a la frontera xinesa. Les conseqüències de l'acció militar per part de l'OTAN que siga avalada per les Nacions Unides o que sigui fora del Consell de Seguretat tindria un impacte tremendament greu sobre la seguretat mundial. I és cert que Rússia i Xina estan molt preocupats per aquesta situació", va dir.

Els líders de Rússia i Xina van cridar a Damasc ia l'oposició siriana a emprendre el diàleg. Així mateix, tots dos es van manifestar en contra de la ingerència de les forces estrangeres en aquest país. Les declaracions van ser fetes com a resultat de la visita oficial del president rus, Vladímir Putin, a Pequín.

A més, Rússia va cridar a realitzar una trobada dels membres del Consell de Seguretat de l'ONU i dels estats més influents de la regió. El cap de la diplomàcia russa, Serguei Lavrov, va declarar que "a diferència de les reunions sota el lema dels Amics de Síria, l'objectiu d'aquesta cita que es proposa consistiria en què les parts externes acordin realitzar de forma honesta el pla de Kofi Annan, ja que ha estat recolzat per tots. Rússia i Xina tenen un enteniment comú, i és extremadament important en aquesta etapa, quan hi ha molts que amb les seves paraules i accions subversives desitjarien soscavar el pla de Kofi Annan".

El cas Pitiüsa destapa la pràctica sistemàtica de l'espionatge

El sumari del cas Pitiüsa comprèn una seixantena de toms, en els quals es fan menció a Belén Esteban, a la nora de la baronessa Thysen, a les converses entre el popular Alberto Fernández Díaz i la seva amiga argentina Lorena Martins, ... i Ignacio López del Hiero, el marit de María Dolores de Cospedal. Publica el Triangle que el titular del Jutjat d’Instrucció núm. 17 de Barcelona ha aixecat el secret de sumari del cas Pitiüsa, sobre una xarxa a gran escala de compravenda de dades confidencials de persones i empreses, si bé, fins ara, només n’ha transcendit alguns detalls perquè encara s’estan escanejant els 60 toms de documentació, que inclouen fotografies, informes, multitud de transcripcions de converses telefòniques, a banda de vídeos.

En aquest sumari hi han 188 imputats, sobretot funcionaris públics i detectius privats, majoritàriament catalans, alguns dels quals han continuat amb la seva activitat de compravenda de dades confidencials fins i tot després de la seva detenció. Però, més que per la identitat dels imputats, alguns coneguts, aquest cas tindrà un gran ressò mediàtic quan se sàpiga qui eren les seves víctimes, les persones que s’han espiat sense el seu coneixement.

Fonts coneixedores del sumari expliquen que conté informació sobre persones espiades del món del famoseig, com la televisiva Belén Esteban o la model Blanca Cuesta, esposa de Borja Thysen i, per tant, nora de la baronessa Thysen; però també sobre polítics, com la famosa conversa entre el popular Alberto Fernández Díaz i la seva amiga argentina Lorena Martins, o sobre importants empresaris, com Ignacio López del Hierro, marit de María Dolores de Cospedal, secretaria general del PP.

El digital elconfidencial.com ha avançat que López del Hierro [a la imatge], nou conseller d’Iberdrola, va ser espiat el setembre passat per odre de Marcos de Pedro, primer executiu de la consultora Neoris, el qual temia que estès ordint una OPA hostil contra la seva empresa. Per aquest motiu, Marcos de Pedro suposadament va contractar els serveis de l’agència de detectius Vertex Consultants & Advisors, que van col·locar micròfons sota la taula del restaurant Ten con Ten de Madrid en la qual dinava López del Hierro en companyia d’altres empresaris.

Les investigacions policials es van iniciar fa més d’un any quan una detectiva d’Eivissa va denunciar un policia local de Santa Maria de Palau Tordera per vendre dades. L’operació s’anomenada Pitiüsa perquè aquest policia local s’havia comprat una casa a Eivissa, l’illa gran de les Pitiüses, que no podia pagar. Posteriorment, s’hi van afegir altres denúncies, com la d’una secretària acomiadada del despatx d’un detectiu privat.

L’operació Pitiüsa posa en evidència com treballen els detectius privats. En molts casos, recorrien a funcionaris públics, els quals oferien dades confidencials de persones o empreses que figuraven en arxius de l’administració a canvi d’una remuneració.

A un dels detinguts, un enginyer informàtic arrestat a Barcelona, se li van trobar 200.000 euros en efectiu a casa seva, que va declarar que corresponien a pagaments del Centre nacional d’Intel·ligència (CNI), l’agència d’espionatge espanyola, pels seus serveis. En el sumari també apareix una funcionaria de l’Inem, excunyada del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz.

Al virus Flame li interessen els documents sobre infraestructures estratègiques

El sofisticat virus Flame descobert a l'Iran per l'empresa russa Kapersky Lab de seguretat informàtica utilitza vulnerabilitats de Windows per a enviar tota mena d'informació a uns servidors de Control i Comandament. En un acció conjunta, GoDaddy, OpenDNS i Kaspersky Lab asseguren haver aconseguit amb èxit prendre el control i haver destruit la comunicació interna de les bots de la majoria dels dominis perquè no arribin al seu destí.

També diuen haver descobert que els servidors de Control i Comandament s'haurien apagat en revelar-se l'existència del virus ara fa unes setmanes. No obstant això, l'estructura innovadora i modular del virus fa pensar als especialistes russos que el virus podria tenir altres funcionalitats ocultes que no pas només la recolecció de dades sensibles sobre infraestructures estratègiques.

El virus ha estat programat amb el mateix llenguatge que el joc Angry Birds

L'agència russa Ria Novosti publica en un alarmant article informació revel·ladora sobre l'extensió i capacitat del virus. Encara que la complexitat i funcionalitat de Flame supera a altres amenaces cibernètiques conegudes fins ara, va ser construït utilitzant el llenguatge de programació LUA, el mateix que el del popular joc interactiu Angry Birds, va dir l'ex empleat del Grup d'Intel·ligència Aèria, Cedric Leighton. "Les persones que van desenvolupar el programari maliciós van trobar una enginyosa manera d'utilitzar un codi que no forma part de l'arsenal habitual d'un hacker i això va fer que sigui més difícil de detectar-lo", ha afegit Leighton.

Kapersky diu que el virus pot ser responsable del final del món tal com el coneixem

Un dels experts més famosos en matèria de seguretat informàtica, Evgueni Kaspersky, fundador de l'empresa russa desenvolupadora de programes antivirus Kaspersky Lab, va advertir sobre la fi del món "tal com el coneixem" per una possible "epidèmia cibernètica" en intervenir aquest dimecres a la Universitat de Tel Aviv.

"Em temo que és només el començament del joc, i que molts països del món ho patiran molt aviat. Em temo que sigui la fi del món tal com el coneixem. Al món hi ha tants sistemes informàtics dels que som tan dependents que no cal explicar-ho", va dir Kaspersky en comentar la seva opinió sobre el recentment descobert virus Flame que hauria infectat nombrosos ordinadors a l'Orient Mitjà.

Aquest virus, descobert per experts de Kaspersky Lab, permet interceptar el tràfic web, sostreure dades, incloses les mostrades a la pantalla, i fins a gravar les converses.

Segons Kaspersky, la creació de semblant virus costaria uns 100 milions de dòlars i no suposaria un problema per a molts països del món.

"Fins als països que no tenen l'experiència necessària, poden contractar, o fins segrestar programadors o a uns pirates informàtics", va dir Kaspersky sense comentar d'on podria venir el virus Flame.

Segons l'expert, el virus pot copiar-se i atacar a l'atzar sistemes semblants, per exemple ordinadors de centrals elèctriques, en diferents regions del món.

Kaspersky creu possibles dos guions d'una epidèmia cibernètica, un "apagada mundial de l'Internet" o un atac contra les instal.lacions clau de la infraestructura.

"Desafortunadament, per ara no hi ha una protecció adequada contra ciberatacs d'aquest tipus", va dir Kaspersky en afegir que per garantir la seguretat informàtica de les instal·lacions infraestructurals, potser s'ha de prescindir de l'ús de les plataformes més populars, com Windows o Linux , en els seus ordinadors.

Kaspersky va comparar l'arma cibernètica amb armes de destrucció massiva, especialment la biològica."Seria una ximpleria utilitzar-la. El mateix, amb l'arma cibernètica. És com un bumerang ", va afirmar.


Font: http://sp.ria.ru/high_tech/20120606/153976312.html


La competència considera que Flame és un truc publicitari de Kaspersky i l'ITU de l'ONU

Una de les grans empreses de seguretat, Sophos, escriu en un article titulat "Flame - el major? El pitjor? - Una mica de perspectiva", que el nou malware constitueix una amenaça bastant insignificant. L'article, signat per Graham Cluley, comença citant les declaracions d'Eugene Kaspersky, referides per l'agència AFP, segons les quals "Flame és molt més gran que Stuxnet", comentant irònicament "És clar, és més gran, si estem parlant dels bytes". Sobre això, indica que Flame ocupa 20 Mb, mentre que Stuxnet té una grandària 40 vegades menor.

Després, Cluley afegeix "Kaspersky, que va causar el major soroll mediàtic amb Flame, només ha descobert uns pocs centenars de PC infectats pel malware", assenyalant que tal nivell de propagació és insignificant comparat amb els 600.000 sistemes que van ser infectats per Flashback. Segons això es tractaria d'un truc publicitari de Kaspersky i l'agència de les Nacions Unides per a la Informació i la Comunicació Tecnològica, ITU.Informe de Kapersky Lab: A Flame li interessen els plànols i els PDF

Malgrat tot, el virus Flame existeix i l'informe presentat per Kapersky Lab dona a conèixer aspectes força alarmants sobre la seva capacitat i funcionament.

El 28 maig 2012 Kaspersky Lab va anunciar el descobriment d'un programari maliciós molt sofisticat, conegut com Flame, que va ser usat activament com ciberarma dirigida a institucions en diversos països. Flame va ser descobert per experts de Kaspersky Lab durant una investigació impulsada per la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU, per les sigles en anglès), i l'anàlisi del programa maliciós va revelar que es tracta de l'amenaça més gran i complexa coneguda fins ara.

Les anàlisis d'aquest malware de Kaspersky Lab van revelar que actualment està sent usada per al ciberespionatge i que infecta els sistemes per robar dades i informació sensible. Les dades robades s'eviaven a un dels servidors C & C (Command & Control) de Flame.

Kaspersky Lab ha estat monitoritzant de prop la infraestructura C & C de Flame i ha publicat avui una entrada detallada sobre les troballes de la recerca al seu bloc Securelist.

En col·laboració amb GoDaddy i OpenDNS, Kaspersky Lab ha aconseguit amb èxit prendre el control i destruir la comunicació interna de les bots perquè no arribin al seu destí (operació de sinkholing) de la majoria dels dominis maliciosos usats per la infraestructura C & C (Command & Control) del virus Flame. Els següents detalls resumeixen els resultats de l'anàlisi:
- La infraestructura Command & Control de Flame que havia estat operant durant anys, es va desconnectar immediatament després que Kaspersky Lab revelés el descobriment del malware la setmana passada.
- Actualment hi ha més de 80 dominis utilitzats per Flame per a servidors C & C i dominis relacionats, que han estat registrats entre 2008 i 2012.
- Durant els darrers 4 anys, els servidors que allotjaven la infraestructura C & C de Flame, es van moure entre múltiples localitzacions, incloent Hong Kong, Turquia, Alemanya, Polònia, Malàisia, Letònia, el Regne Unit i Suïssa.
- Els dominis C & C van ser registrats amb una impressionant llista de falses identitats i amb una varietat de registradors des de 2008.
- Segons el sinkhole de Kaspersky Lab, els usuaris infectats es van registrar a diverses regions: Orient Mitjà, Europa, Amèrica del Nord i Àsia-Pacífic.
- Els atacants de Flame semblen tenir un alt interès en arxius de PDF, Office i dibuixos d'AutoCAD.
- Les dades carregades al C & C de Flame es xifren utilitzant algorismes relativament senzills. Els documents robats es comprimeixen utilitzant codi obert i la compressió Zlib PPDM modificada.
- Windows 7 64 bits, que anteriorment recomanem com una bona solució per contrarestar infeccions amb un altre malware, sembla ser efectiu contra Flame.

A Kaspersky Lab li agradaria agrair a William MacArthur i a "GoDaddy Network Abuse Department" la seva ràpida reacció i suport excepcional en aquesta investigació, així com al "Equip d'Investigació de Seguretat d'OpenDNS", que ens ha aportat una ajuda inestimable.

La setmana passada, Kaspersky Lab va contactar amb el CERT en diversos països per informar sobre el C & C de Flame, sobre el domini i adreces IP dels servidors maliciosos, de manera que a la companyia li agradaria agrair a tots els que van participar-hi el seu suport a aquesta investigació.

Per accedir a l'anàlisi complet de Flame, ia tots els detalls tècnics, si us plau visiteu Securelist: http://www.securelist.com/en/

Sobre Kaspersky Lab: Kaspersky Lab és l'empresa de seguretat informàtica privada (que no cotitza en borsa) més gran del món i ofereix protecció formidable contra tot tipus d'amenaces com virus, spyware, hackers i correu spam. Els productes de la companyia ofereixen una defensa exhaustiva en el treball, la llar i al mobilitzar-se, tant per a usuaris casolans i de dispositius mòbils, com PIMEs i grans corporacions, protegint més de 300 milions d'equips arreu del món. La tecnologia de Kaspersky Lab també està incorporada en els productes i serveis d'aproximadament 100 dels venedors de solucions i aplicacions de TI, xarxes i comunicacions líders en les seves indústries. Per a més informació sobre l'empresa, si us plau visiteu http://latam.kaspersky.com.

La Marina xinesa es burla del nou destructor nord-americà


Els EUA intenten espantar la Xina amb un destructor "invisible", però Pequín se'n riu i diu que aquest monstre podria ser enfonsat per un grup de llanxes pesqueres carregades amb explosius, mentre que experts nord-americans ressalten el seu cost.

Els EUA estan construint el vaixell de guerra "més avançat en la història", el destructor DDG-1000 classe Zumwalt, ja batejat pel Pentàgon com "bala de plata superinvisible". El destructor serà capaç de moure furtivament al llarg de litorals amb poca profunditat i destruir enemics amb el seu moderníssim canó electromagnètic. A més ho farà tot sense ser detectat per radars enemics.

Xina ara és l'enemic número 1. Tal conclusió es desprèn de la nova estratègia militar del Govern nord-americà que preveu emplaçar un 60% de la seva armada a la regió Àsia-Pacífic abans del 2020, segons va expressar el secretari de Defensa, Leon Panetta, en la recent conferència sobre la seguretat regional a Singapur.

Entitats denuncien davant del Consell d'Europa la política repressiva de Felip Puig

"Europa ho ha de saber!" celebrarà avui un acte unitari on hi participaran Laura Gómez (CGT) i Isma Benito (AEP i CCOO), empresonats després de la vaga general. Associacions de drets humans, entitats civils i col·lectius socials denunciaran la política repressiva imposada pel conseller d'Interior, Felip Puig, a Catalunya davant del Comitè per a la Prevenció de la Tortura i Altres Maltractes o Penes Inhumanes o Degradants (CPT). Foto: "Ferit" Autor: Jordi Borràs.

En concret, demanaran a l'organisme del Consell d'Europa que vetlla per la salvaguarda dels Drets Humans que obri una investigació oficial, requereixi informació addicional a tots els agents implicats i implementi una visita oficial a Catalunya que analitzi i abordi les respostes policials davant les protestes contra la crisi.

Aquestes entitats enllesteixen aquesta setmana la presentació, davant del CPT, d'un extens informe que detalla la deriva penal, policial i repressiva que es viu a Catalunya des de 2011. L'informe clou amb una demanda explícita perquè l'organisme del Consell d'Europa obri una investigació oficial, requereixi informació addicional a tots els agents implicats i implementi una visita oficial a Catalunya que analitzi i abordi les respostes policials davant les protestes contra la crisi.

L'Informe "Criminalització de la disidència, expansió del sistema penal i situacions d'abús policial com a respostes davant la situació de crisi econòmica a Catalunya" ha estat elaborat per l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH) de la Universitat de Barcelona. Aquest dimecres el presenten el professor Iñaki Rivera, l'economista Miren Etxezarreta i el periodista David Fernàndez.

Acte unitari amb víctimes de la repressió de Puig

Acompanyant la presentació de l'informe, l'Aula Magna de la UB Raval acollirà el mateix dimecres al vespre un acte unitari organitzat pel Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials (GRECS) de la UB. L'acte aplegarà diferents sensibilitats socials, sota el títol "Europa ho ha de saber!", i hi prendran part, entre d'altres, August Gil Matamala, Josep Maria Terricabras o Carlos Jimenez Villarejo.

A banda, estaran acompanyats per Laura Gómez, secretària d'Organització de la CGT de Barcelona, i Isma Benito, de l'AEP i CCOO, els quals van estar empresonats arran de la passada vaga general del 29-M. També hi prendrà part Irene Jaume, membre del Grup de Suport a Rubén i Andreu, els dos joves activistes empresonats la setmana passada per la seva participació a la darrera vaga general.