dijous, 14 de febrer de 2013

Piaggio anuncia el tancament de la planta de Martorelles

Piaggio ha comunicat aquest dijous als treballadors de la part de producció de la planta de Derbi a Martorelles que aquest divendres presentarà al Departament de Treball un expedient de regulació d'ocupació que afectarà a la totalitat de la plantilla. La decisió es precipita per la negativa de Giba Holding a seguir l'activitat productiva i representarà deixar de produir a Martorelles.

Segons un comunicat de CCOO, la decisió s'ha precipitat perquè Giba Holding ha anunciat aquest dijous que abandonava la idea de quedar-se amb les plantes de producció de Derbi a Martorelles. Aquesta era la sortida industrial que s'havia posat sobre la taula per mantenir una activitat industrial a les instal·lacions vallesanes.

Segons CCOO, la direcció de Derbi ha comunicat al comitè d’empresa que aquest divendres presentarà l’ERO per a l’extinció de la totalitat de llocs de treball de la part de producció.

En el comunicat, "CCOO lamenta la decisió del grup Giba Holding i, davant d’aquesta situació, analitzarà detalladament les mesures plantejades en aquest expedient, alhora que vetllarà pel compliment dels acords assolits amb els treballadors i treballadores de Derbi, amb la mediació de l’Administració catalana".

El diner negre de Bárcenas destapa la connexió dels 'Albertos' amb 'Gürtel'

La investigació del Tribunal Suprem sobre els diners opacs que l'exsenador i extresorer del PP Luis Bárcenas presumptament va desviar a paradisos fiscals ha destapat una "suposada" connexió dels 'Albertos', Alberto Cortina i Alberto Alcocer, (foto) amb la trama de corrupció teixida per Francisco Correa.

L'advocat Ramón Blanco Balín, exinspector d'Hisenda i imputat en el cas Gürtel com a principal blanquejador de la xarxa, va treballar també a les ordres d'Alberto Cortina i Alberto Alcocer per ocultar a l'estranger desenes de milions d'euros dels multimilionaris empresaris i cosins, segons han assegurat a El Confidencial fonts pròximes a l'alt tribunal.

Un portaveu dels Albertos, però, assegura que "totes les operacions a l'estranger" realitzades per dos empresaris "han superat el control fiscal i són conegudes per Hisenda", i que "mai hi ha hagut cap ocultació" al fisc.

L'estreta relació de Blanco Balín i els Albertos-condemnats pel Tribunal Suprem a més de tres anys de presó per estafa en l'anomenat cas Urbanor i absolts el 2008 pel Tribunal Constitucional en entendre que el delicte havia prescrit-es remunta almenys a 1995, quan aquell va ser nomenat apoderat de Corporació Financera Alcor, la societat que gestiona bona part del patrimoni de tots dos cosins.

Un any més tard, el 1996, Blanco Balín va entrar a Repsol de la mà del seu amic José María Aznar, inspector d'Hisenda com ell en els seus orígens, i el 2000 va ascendir a conseller delegat i vicepresident de la companyia petroliera quan aquesta estava presidida per Alfonso Cortina, germà d'Alberto.

De Bárcenas a 'els Albertos'

L'instructor del cas Gürtel al Tribunal Suprem, Francisco Monterde -que ara, després de perdre Bárcenas la seva condició d'aforat, haurà d'inhibir-se a favor del Tribunal Superior de Justícia de Madrid perquè el jutge Antonio Pedreira continuï la investigació-, va començar a seguir la pista dels comptes i transaccions bancàries a l'estranger relacionades amb l'extresorer del PP, entre elles un suposat lliurament a aquest de 150.000 euros per una operació en un paradís fiscal que hauria servit per amagar una inversió immobiliària a Majadahonda (Madrid).

Blanco Balín va heretar el 2005 el paper d'administrador de l'entramat empresarial muntat per l'advocat Luis de Miguel, un altre dels imputats en el sumari, per dissenyar l'estratègia de blanqueig de capitals de la xarxa Gürtel, segons va confessar Antoine Sánchez, cosí de Correa, al jutge Baltasar Garzón.

Un recent informe de la Brigada de Blanqueig de Capitals donat a conèixer després d'aixecar el secret del sumari, el passat mes de febrer, revela com els diners rentat en paradisos fiscals amb ajuda de Blanco Balín va ser reinvertit després en maó per la banda de Correa.

Correa també assenyala Cortina i Alcocer

Els indicis contra Blanco Balín i els Albertos trobats pel Tribunal Suprem apuntalen el testimoni del propi Correa, que va vincular a Cortina i Alcocer amb una operació de blanqueig de capitals suposadament dissenyada per l'ex inspector d'Hisenda i amic d'Aznar.

Un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Judicial, incorporat al sumari del cas Gürtel, inclou diversos enregistraments de Correa en què aquest assegura que entre les empreses utilitzades per la trama per blanquejar diners en paradisos fiscals" apareixen societats d'Alberto Cortina i Alberto Alcocer que registren unes entrades de diners de l'exterior per valor de 30 milions d'euros".

Un altre imputat en el cas Gürtel que també reforça la suposada connexió dels Albertos amb la trama corrupta és el seu advocat Manuel Delgado, que va aconseguir salvar de la presó a Cortina i Alcocer en l'esmentat cas Urbanor. Delgado, assessor legal de Correa, figura com a administrador d'Inversions Blanside S.A., una empresa dedicada a la promoció immobiliària en la qual també apareix Blanco Balín.

L'ex núvia de Pujol jr. denuncia un "atac per força bruta" al seu wifi

María Victoria Álvarez, ex núvia de Jordi Pujol Ferrusola, ha presentat un escrit davant l'Audiència Nacional denunciant que porta temps sent espiada "per les dades que pogués disposar" sobre el fill de l'expresident català amb l'objectiu de coaccionar-la, i ha demanat protecció. Álvarez ha descobert, a través d'un informe encarregat per ella mateixa a una empresa de seguretat, que la seva connexió wifi ha estat objecte "d'un atac per força bruta denominat Wash" que ha permès als supòsits espies obtenir totes les seves dades privades i professionals del seu ordinador, a més que ha pogut ser gravada.

En l'escrit, Álvarez assegura que ha estat objecte "de seguiment, control i vigilància per entitats privades i persones", sense el seu coneixement ni consentiment, al marge de les autoritats policials i judicials.

Segons Álvarez, amb aquests seguiments han pretès "obtenir i extreure de manera il·legal informació i dades" de la relació mantinguda amb Jordi Pujol fill i sobre les seves activitats.

"He prestat declaració en seu judicial, sent testimoni d'uns fets que sens dubte entenc motivar meu seguiment, vigilància i interès per les dades i informació que pogués disposar, llavors, en relació a les activitats del Sr.Pujol Ferrusola", prossegueix l'exparella.

Considera que sent denunciant aquest procés i pot ser proposada per alguna part, acusació o defensa, com a testimoni, "és evident la finalitat i intenció dels autors dels fets relatats, que van més enllà de pretendre únicament obtenir dades i informació, sinó que estan exercint d'alguna manera certa pressió i coacció "sobre ella, al seu entendre, amb una clara tendència intimidatòria, intentant influir en la seva actuació processal.

La exparella de Pujol fill explica en l'escrit: "Durant un període de temps que no puc determinar, s'han manipulat i interceptat de manera totalment il · legal meus comunicacions de tota mena tant telefòniques com telemàtiques, vulnerant la meva intimitat sense el meu consentiment, tot i utilitzant artificis tècnics d'escolta, transmissió, gravació o reproducció de so o d'imatge".

Álvarez ha descobert a través d'un informe encarregat per ella mateixa a una empresa de seguretat que la seva connexió wifi ha estat objecte d '"un atac per força bruta denominat Wash" que ha permès als supòsits espies obtenir totes les seves dades privades i professionals del seu ordinador, a més que ha pogut ser gravada.

En l'escrit, apunten que aquests fets podrien ser constitutius de diversos delictes: contra la intimitat, dret a la pròpia imatge ia la inviolabilitat del domicili, delicte continuat de coaccions i delicte d'obstrucció a la Justícia.

Álvarez explica al jutjat: "Tot això afecta de manera directa la meva seguretat i fins i tot pot estar en perill la meva integritat física", de manera que li demana que adopti les mesures necessàries per protegir el seu dret a la llibertat, assossec i tranquil·litat personal.

En l'escrit no s'identifica qui va poder haver fet aquests seguiments, malgrat les informacions periodístiques que apunten a l'agència de detectius Método 3 ia un possible encàrrec del PSC -que l'ha negat-, perquè segons ha explicat l'advocat d'Álvarez, desconeixen qui ha estat, i "seria temerari" apuntar cap a algú prematurament.

Tanmateix, es reserven el poder emprendre accions legals més endavant si es descobreix qui ha pogut ordenar els seguiments i com a part implicada creu que "s'hauria d'investigar".

Preguntat sobre la credibilitat de les informacions aparegudes, assegura: "L'únic que realment hem pogut constatar pels informes tècnics és que hi ha hagut un seguiment i intromissió en la intimitat".
El fill de Pujol li feia regals perquè mantenir callada

Després de presentar l'escrit, en declaracions a Europa Press, María Victoria Álvarez ha assegurat que el fill de qui va ser president de la Generalitat li feia regals després de deixar la seva relació perquè no parlés dels presumptes viatges a Andorra amb bitllets de 500 euros , i ha afegit que actualment té "el telèfon punxat".

Ha afegit que quan va deixar la relació es va veure sotmesa a un "assetjament terrible" per part de Pujol Ferrusola perquè apareixia constantment a casa per fer-li regals, que ella rebutjava. Álvarez ha comentat que quan va conèixer a Pujol, amb qui va tenir una relació de dos anys i mig, "no sabia ni qui era" i va mantenir amb ell una relació normal fins que van començar a haver, segons la seva opinió, coses estranyes.

Per això, ha comentat que "al final el cap va poder amb el cor" i va decidir abandonar i deixar la relació. També ha explicat que durant aquests anys no ha volgut denunciar Pujol perquè aquest era amic de l'actual conseller d'Empresa, Felip Puig, que en la passada legislatura estava al capdavant d'Interior.

No obstant això, segons Álvarez, quan el seu fill va complir 18 anys li va dir que si no denunciava ella ho faria ell, i això la va empènyer a anar als tribunals. Álvarez ha indicat que sent por perquè s'ha adonat que "totes les comunicacions estan intervingudes" i que l'havien estat seguint durant molts anys. "El meu telèfon es talla cada tres minuts sobretot quan parlo de coses importants", ha advertit.

Després que es publiqués que hi ha una gravació d'una entrevista entre ella i la presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho, Álvarez ha reconegut que es va reunir amb ella tres vegades i que segueixen manant "algun missatge de tant en tant".

Imputats dos oficials de la BRIMO per la bala de goma que va fer perdre l’ull a Nicola Tanno

El jove italià va rebre l'impacte d'una bala disparada per agents de la BRIMO dels Mossos el 2010, quan se celebrava el triomf de la selecció espanyola al Mundial de futbol. La decisió es coneix quan es compleixen tres mesos de la pèrdua de l'ull d'Ester Quintana, víctima del mateix tipus d'agressió.

En una decisió sense precedents, el jutjat d’instrucció número 27 de Barcelona ha decidit imputar dos oficials dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra per l’agressió amb una bala de goma a Nicola Tanno [a la imatge] l’11 de juliol de 2010, que li va provocar la pèrdua de l’ull dret. La notícia s’ha conegut el dia que es compleixen tres mesos de la darrera vaga general i de la pèrdua d’un ull per part d’Ester Quintana, com a conseqüència de l’impacte d’una bala de goma disparada per agents dels Mossos, segons estan demostrant tots els testimonis apareguts fins ara.

De moment no s’ha pogut identificar quin agent de la Brigada Mòbil (BRIMO) va disparar la bala de goma que va impactar amb l’ull de Tanno, però el jutge responsable del cas ha acceptat la petició d’un fiscal de l’Audiència de Barcelona que va demanar la imputació dels agents de rang superior dels escopeters, en cas que no es s’identifiqués l’autor material del tret. En concret, els imputats són un sargent i un caporal de la unitat d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra. Els fets van passar l’11 de juliol de 2010, durant la celebració de la victòria de la selecció espanyola al Mundial de futbol. Arran del tret, Tanno, d’origen italià, va perdre l’ull dret i va patir fractura als ossos de la cara i un hematoma cerebral.

L’associació Stop Bales de Goma, que demana la prohibició d’aquest armament, exigeix que es faci justícia en aquest cas i en tots els altres. I és que només al Principat, vuit persones han perdut un ull en els darrers tres anys com a conseqüència de l’impacte d’una bala de goma disparada per agents de la policia catalana. Així mateix, l’entitat considera que els causants de les lesions no haurien de poder continuar treballant en el cos policial.

El debat social al voltant de l’ús de les bales de goma per part dels Mossos d’Esquadra s’ha intensificat molt arran de la lesió patida per Ester Quintana, fins al punt que ha aparegut un altre col·lectiu, Ojo con tu Ojo, que també n’exigeix la prohibició. Les constants contradiccions dels responsables d’Interior en aquest tema van acabar augmentant el desgast de Felip Puig, responsable d’Interior el passat 14 de novembre –vaga general-, i és un dels factors que han provocat el seu relleu en la conselleria, ara mateix encapçalada per Ramon Espadaler.

Analgèsic tòxic en la carn de cavall britànica

Les autoritats britàniques han trobat presència de l'analgèsic antiinflamatori conegut com "Bute" i nociu per a la salut humana en la carn de vuit cavalls sacrificats en escorxadors del Regne Unit. Fins a tres d'aquests cavalls van ser introduïts al mercat francès, el que estén encara més l'alarma sanitària derivada del frau alimentari, que ja afecta a vuit països de la UE.

En una compareixença davant el Parlament, el secretari d'Estat britànic d'Agricultura, David Heath ha assegurat que "les proves més recents fetes per la FSA sobre la presència de 'Bute' en cavalls sacrificats al Regne Unit es van practicar en 206 cadàvers d'equí". Ahir es va reunir amb representants de minoristes i proveïdors alimentaris britànics als quals va demanar garanties. Ha precisat que "vuit dels cavalls (sotmesos a aquestes proves) van donar positiu i tres podrien haver entrat a la cadena alimentària a França. Els cinc restants no han entrat a la cadena".

Els test es van efectuar arran de l'escàndol que va esclatar el passat mes, i que s'ha estès ja a diversos països europeus, després de trobar ADN de carn d'equí en hamburgueses de cinc cadenes de supermercats amb presència al Regne Unit i Irlanda. La FSA col·labora actualment amb les autoritats franceses "en un intent per retirar la carn (afectada) de la cadena alimentària", ha afegit Heath.

Un portaveu del primer ministre britànic, David Cameron, va dir que "el 'Bute' no hauria de trobar-cavalls que formaran part de la cadena alimentària" i ha considerat "increïblement important arribar al fons del que està passant".

Downing Street-despatx oficial del Primer Ministre-"treballa estretament amb les autoritats franceses per detectar la carn dels tres cavalls afectats que han entrat a França", va afegir el mateix portaveu. D'altra banda, les proves per detectar si els productes processats de la signatura Findus UK contenen "Bute" donar "negatiu", va revelar Heath.

Exigències de la UE

El seu anunci coincideix amb la publicació d'un informe elaborat pel comitè parlamentari de Medi Ambient, Alimentació i Afers Rurals, que condemna la gestió del Govern britànic, a qui retreu que la seva capacitat per respondre davant aquesta crisi s'ha vist minada per les retallades en l'Agència d'Estàndards Alimentaris (FSA).

Aquest document recomana a l'Executiu britànic ia la FSA que duguin a terme proves més àmplies en productes en què s'han detectat nivells més alts de contaminació per donar garanties que no hi ha més ADN que no sigui de boví o altres substàncies que puguin ser perjudicials per a la salut humana.

La Comissió Europea va proposar ahir a la nit exigir als Estats membres de la Unió Europea (UE) que efectuïn proves d'ADN de productes elaborats a base de carn de boví en resposta a l'escàndol. A aquesta reunió informal a Brussel·les van assistir els titulars d'Agricultura i Consum dels set països que fins ara s'han declarat afectats pel problema: França, Regne Unit, Romania, Suècia, Luxemburg, Polònia i Països Baixos.

FREE Bute (CAVALOR): Suplement totalment natural per alleujar dolors en articulacions i tendons. Envàs 90 pastilles

Suplement totalment natural a base d'herbes en format de pastilla, per alleujar dolors en articulacions i tendons. Efecte antiinflamatori. Totalment innocu, lliure de butà, no produeix cap efecte secundari que pugui perjudicar el cavall o pugui impedir la seva participació en competicions oficials. Es recomana consultar amb un especialista abans del seu ús.

Ingredients: Blat de moro i midó de blat

Mode d'Ocupació: com prevenció, 5 pastilles dia (2 matí i 3 nit), com a tractament: 9 pastilles dia (4 matí i 5 nit). Màxim 20 comprimits dia. Subministrar amb la ració habitual.

No Bute (Animal Health) Suplement analgèsic i antiinflamatori natural preparat amb l'arrel de Harpagophitum procumbens. Mida, 1 i 2,5 litre

El Harpagophitum procumbens (Devils Claw), un suplement líquid d'herbes preparat amb l'arrel d'una planta del sud i l'est d'Àfrica. S'usa per mantenir una bona salut articular, evitant el debilitament que produeix la buta (fenilbutazona). És un suplement líquid d'herbes preparat amb l'arrel del Hapagophytum procumbens.

Ingredients: Aigua, Arrel de la planta de Harpagophitum procumbens (Devil s Claw), Àcid propiònic, àcid acètic.

Utilització: Cavalls 500 kg 40 ml dia (15 primers dies), continuar el tractament amb 25 ml / dia

No Bute Premium (Animal Health) Amb glucosamina i vitamina C, encara més fort que no Bute. (1 L) i (2.5 L)

Suplement líquid que combina les propietats de la glucosamina, el MSM, la vitamina C i el Harpagophitum procumbens (Devils Claw). S'usa com antiinflamatori i analgèsic natural per millorar el funcionament de les articulacions i regenerar teixits.

Ingredients: Aigua, Arrel de la planta de Harpagophitum procumbens (Devil s Claw), Àcid propiònic, àcid acètic, Glucosamina, Vitamina C i MSM.

Mode d'Ocupació: Cavalls 500 kg, 40 ml/dia (15 primers dies), continuar el tractament amb 15 ml/dia.

Palma: Desnonen una família per un deute de 320 euros

El Banc Sabadell ha comunicat l'execució hipotecària a un veí de Palma que serà desnonat per un supòsit impagament de 320 euros. Així ho ha denunciat aquest dijous la La Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH) que, juntament els iaioflautes, s'han concentrat davant d'una oficina d'aquesta entitat per denunciar que el banc "enganya i estafa" i demanar que no desnonin a Francisco Murillo.

L'advocat Carlos Hernández, que col·labora amb la PAH, ha titllat aquesta execució hipotecària de "absolut escàndol", ja que segons ha explicat, prové de dos supòsits impagaments de 160 euros, quan Francisco ha fet ingressos de 300 euros cada mes, uns diners que el banc ha destinat a la targeta en lloc de la quota hipotecària.

Mentre, la portaveu de la PAH, Angela Pons, ha destacat que la notícia no és aquesta concentració, sinó que el banc "enganya i estafa", i li ha demanat als ciutadans que "cada vegada que vegin Obra Social La Caixa pensin en el matrimoni que es va suïcidar dimarts passat després que aquesta entitat els informés que serien desnonat".

Al seu torn, un membre dels Padrins i Padrines Flautes, Domingo Morales, ha informat que la manifestació contra els desnonaments serà dissabte a les 18.00 hores a la plaça Islàndia-en referència al canvi de nom que va realitzar el 15-M a la plaça Espanya-per donar suport a la PAH i per protestar contra els recents casos de corrupció política, així com per "els assassinats que anomenen suïcidis".

Colau demana no oblidar "mai" que els ciutadans van promoure la iniciativa


La portaveu de la PAH de Barcelona Ada Colau ha instat les formacions polítiques que, més enllà de les negociacions i el consens entre els partits, no s'oblidin "mai" que la iniciativa sobre això l'han tingut els ciutadans. "Ens semblarà bé, evidentment, que les formacions parlin entre elles per agilitar la tramitació d'aquesta nova reforma però, sobretot, que no s'oblidin de la ciutadania. Més enllà de les negociacions i el consens entre els partits, que no s'oblidin mai que la iniciativa aquí l'han tingut els ciutadans", ha defensat Colau.

Així mateix, ha defensat que els ciutadans han proposat unes mesures que són "molt concretes" que, a més, "estan lloades" per un milió i mig de signatures. D'aquesta manera, ha sostingut, "el que no s'entendria" és que "amb negociacions internes es desvirtués" la proposta. Per això, ha dit Colau, estaran "molt vigilants" i van anar "augmentant" les protestes aquests dies per recordar el tema als polítics.

Guia de seguiment de l'asteroide 2012 DA14 que sobrevolarà València

L'Observatori Astronòmic de la Universitat de València (UV) ha elaborat una petita guia pràctica per a l'observació de l'asteroide 2012 DA14, un petit astre de tot just 60 metres que viatjarà aquest divendres a les proximitats de la Terra i serà visible des de València amb l'ajuda de prismàtics. El màxim acostament a la Terra -dins ja de l'òrbita geostacionària- es produirà a les 20.26 hores de temps oficial. En aquest moment l'asteroide estarà 20 graus per sota de l'horitzó i, per tant, no serà observable.

En el seu màxim acostament estarà ja a uns 27.000 quilòmetres de la superfície terrestre, molt per sota de l'òrbita dels satèl·lits geoestacionaris.

2012 DA14 va ser descobert per l'Observatori Astronòmic de Mallorca des seves instal·lacions a la Serra de la Sagra, la nit del 22 de febrer de 2012. S'ha classificat com un asteroide NEO tipus Apol·lo, denominació que correspon a astres que creuen periòdicament l'òrbita de la Terra.

Aquesta setmana passarà tan a prop de la Terra que la seva òrbita patirà importants pertorbacions. Observacions necessàries durant el seu pas seran fonamentals per determinar la seva trajectòria en futures aproximacions al planeta.

A causa de la seva reduïda grandària, en cap moment serà visible a simple vista, per la qual cosa serà necessari utilitzar alguna ajuda òptica. A més, en el moment de més proximitat encara no haurà sortit sobre l'horitzó. Tanmateix, per als que no es resignin a deixar passar aquest "estrany i fascinant fenomen" que ofereix la natura, la UV presenta una breu guia per a la seva observació.

L'instrument més adequat per observar 2012 DA14 són els prismàtics. Un petit telescopi amb camp de visió gran també ens pot donar un bon resultat, si som capaços de manejar amb rapidesa i perícia. Necessitarem un horitzó completament clar en la direcció del nord-est i, per descomptat, la major foscor possible. Les dades que exposem a continuació han estat calculats per les coordenades de l'Observatori de la Universitat de València a Aras de los Olmos, encara que en general poden considerar vàlids per a tota la província de València.

El màxim acostament a la Terra es produirà a les 20.26 hores de temps oficial. En aquest moment l'asteroide estarà 20 graus per sota de l'horitzó i, per tant, no serà observable. La seva sortida es produirà mitja hora més tard, a les 20.57, sempre de temps oficial. En el moment de la sortida estarà a uns vuit graus cap al nord geogràfic de Denébola (beta Leonis), l'estrella a la cua del Lleó, que també estarà sortint en aquests moments.

Uns minuts després, entre les 21.15 i les 21.25, l'asteroide transitarà pel cúmul de la Cabellera de Berenice. Per als qui puguin gaudir d'un horitzó clar i transparent, aquest serà el millor moment de l'observació. Amb una elevació d'entre 10 i 15 graus i una magnitud encara inferior a la vuitena, la roca es mourà sobre el ric i dens camp estel·lar d'aquest cúmul obert, sent encara fàcilment visible amb els prismàtics.

ALLUNYAMENT


A les 21.48 hores, es podrà trobar de nou amb facilitat a l'asteroide. En aquest moment estarà menys d'un grau per sobre de l'estrella Chara (beta Canum Venaticorum), la segona més brillant de la petita constel·lació dels Gossos de Caça, situada sota l'Óssa Major. L'objecte estarà llavors a 25 graus sobre l'horitzó, amb una magnitud de 8.4, encara ben visible amb els prismàtics encara que ja perdent brillantor per apreciable en allunyar-se de la Terra.

Finalment, a les 22.30 hores de temps oficial, 2012 DA14 travessarà la llança del carro de l'Óssa Major, entre les estrelles Alioth (epsilon Ursae Majoris), l'última estrella de la llança, i Megrez (delta Ursae Majoris), la primera del cos del carro. La magnitud de l'asteroide serà ja de 9.2, començant a ser difícilment distingible al límit de la potència dels prismàtics. Posteriorment, seguirà el seu camí, cada vegada més lent i feble, entre les constel·lacions del Drac, l'Óssa Menor i la Girafa, sent ja només visible amb telescopis de potència mitjana i alta, abans de perdre definitivament en l'espai.

5 detinguts a Girona i Santiago pel Cas Pokémon

L'Operació Pokémon, la trama de corrupció urbanística en diversos ajuntaments gallecs, ha entrat en una nova fase amb una batuda que ha sortit de les fronteres de Galícia i ha arribat fins a Girona. Fins al moment han estat detingudes cinc persones. Entre elles, l'alcalde de Sant Hilari Sacalm (Girona), Robert Fauria, implicat en una trama de suborns entre polítics i empresaris per a l'adjudicació de serveis públics derivada de Pokémon i coneguda com a operació Manga.

A més, aquest mateix matí han estat detinguts a la capital compostelana el regidor de Seguretat de Santiago, Albino Vázquez Alldrey (PP), l'excap de gabinet d'aquest últim, Ángel Espadas, i dos empresaris. La jutge de Lugo Pilar de Lara, que instrueix l'Operació Pokémon contra la corrupció municipal, ha ordenat també el registre de la casa de l'exalcalde Gerardo Conde Roa (PP), que va deixar el càrrec després de ser imputat per frau fiscal.

El Servei de Vigilància Duanera (SVA) està practicant també diversos registres en dependències municipals de Santiago i en la seu de l'empresa Aquagest, concessionària del servei d'aigües a la ciutat. Un altre dels registres s'està produint a la casa de l'anterior gerent d'aquesta empresa a Santiago, José Luis Míguez. Tots ells estan acusats presumptament del repartiment de suborns. Segons fonts judicials, no es descarta que els quatre detinguts a Galícia passin a disposició judicial aquest mateix matí.

Així mateix, agents de l'Agència Tributària estan registrant les dependències de la Diputació de Girona. El registre se centra en l'organisme Xaloc, que s'encarrega de la gestió dels impostos d'alguns ajuntaments, i al Patronat de Turisme de la Costa Brava.

D'altra banda, diversos agents de paisà, amb armilles de l'Agència Tributària i de Duanes, han entrat també aquest matí en el consell comarcal de la Selva, a la localitat de Santa Coloma de Farners (Girona). Després de parlar amb el gerent, interventor i secretari, han registrat els ordinadors a la recerca d'expedients de contractes públics i de personal. El registre s'ha realitzat per ordre d'un jutjat de Galícia.

L'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria, detingut

La Guàrdia Civil està escorcollant aquest dijous dos organismes de la Diputació de Girona. Es tracta de Xaloc, un organisme autònom que s'encarrega de gestionar els tributs dels ajuntaments que els ho deleguen, i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. De moment, es desconeixen els motius d'aquest registre. L'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria (CiU, a la foto), ha estat detingut per la presumpta implicació en una trama de suborn entre polítics i empresaris per a l'adjudicació de serveis públics.

/2013/02/lalcalde-de-sant-hilari-sacalm-robert.html


Imputat l'alcalde de Santiago a l'operació Pokémon


El Jutjat d'Instrucció número 1 de Lugo ha imputat en l'operació Pokémon a l'actual alcalde de Santiago, Àngel Currás (PP), que va accedir al càrrec l'abril del 2012 en substitució de Gerardo Conde Rosegui (PP), acusat de frau fiscal. El regidor haurà de declarar davant la magistrada el 17 de gener al matí. També compareixerà, en qualitat d'imputat, el seu actual cap de gabinet, Francisco Castro aplegui.

Currás, en principi, no planejava fer pública fins demà aquesta informació. Tanmateix, acaba de convocar una roda de premsa per aquesta tarda (17.30). A més, ha posat en coneixement del valencià del president de la Xunta i del Partit Popular de Galícia, Alberto Núñez Feijoo, la postura sobre això no ha transcendit.

El PP gallec obliga a dimitir a aquells càrrecs imputats amb mesures cautelars, les quals, de moment, no han estat imposades al investigat. Així ho va fer, per exemple, en el cas de l'exalcalde de Boqueixón, Adolfo Gacio, a qui va forçar a deixar el càrrec al setembre, també implicat en el cas Pokémon.

A Balears s’han executat més de 50 desnonaments al 2013

Ahir dematí va tenir lloc una concentració davant l’Ajuntament de Calvià -on es va suicidar un matrimoni de 68 i 67 anys a Cas Català Nou, a punt de ser desnonat- per denunciar la situació que estan vivint moltes famílies amenaçades pels desnonaments. L'estafa de l'oligarquia econòmica passa factura des de fa temps a milers de famílies que no poden fer front a la mensualitat de les hipoteques o al lloguer del pis. De gener ençà, el servei comú del partit judicial de Palma ha executat un total de 53 desnonaments per impagament d’hipoteques i 38 per impagament de lloguer. Justament ahir es va conèixer un altre cas de suïcidi per desnonament a Alacant. La víctima és un home de 55 anys.

El Tribunal Superior de Justícia va fer arribar ahir als mitjans dades que indiquen que des de principis d’any i fins al mes d’abril s’han senyalat un total de 282 desnonaments per impagament de lloguer i 94 desallotjaments derivats d’execucions hipotecàries. Les famílies afectades són de la zona judicial de Palma, que engloba Palma, Llucmajor, Marratxí, Algaida, Andratx, Banyalbufar, Bunyola, Calvià, Deià, Esporles, Estellencs, Fornalutx, Puigpunyent, Santa Eugènia, Santa Maria, Sóller i Valldemossa.

L’any passat es comptaren un total de 1.393 desnonaments en aquesta àrea: 401 per no pagar el lloguer d’un habitatge i 992 per no afrontar mensualitats de la hipoteca. El 2011, la xifra fou superior, amb 1.454 processos: 401 per no pagar el lloguer i 992 per execucions hipotecàries.
Cal remarcar, però, que l’estadística facilitada no pot precisar exactament quants desnonaments s’han efectuat, ja que en molts de casos aquests se suspenen a darrera hora perquè entre les parts implicades s’ha arribat a un acord.

En aquest context, la PAH-Mallorca ha convocat dissabte (18.00 hores a la plaça d’Espanya) una nova concentració en coordinació amb la resta de plataformes d’afectats per les hipoteques de l’Estat a fi de demanar que s’aprovi la iniciativa legistativa popular (ILP) que proposa la dació en pagament, el lloguer social i la fi dels desnonaments.

La portaveu de la Plataforma, Àngela Pons, assegurà ahir que assenyalaran els “responsables” del “genocidi financer”, encara que no volgué especificar com ho aconseguiran. Allò que tenen clar és que en situacions extremes l’objectiu és “lluitar i no morir”.

L'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria, detingut

La Guàrdia Civil està escorcollant aquest dijous dos organismes de la Diputació de Girona. Es tracta de Xaloc, un organisme autònom que s'encarrega de gestionar els tributs dels ajuntaments que els ho deleguen, i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. De moment, es desconeixen els motius d'aquest registre. L'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria (CiU, a la foto), ha estat detingut per la presumpta implicació en una trama de suborn entre polítics i empresaris per a l'adjudicació de serveis públics.

Agents de la Guàrdia Civil han entrat amb caixes a les dependències d'aquests organismes, que es troben al carrer Sant Francesc de la capital del Gironès.

Aquest dijous al matí, un jutjat d'instrucció ha notificat al president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, que membres de l'Agència Tributària procedirien al registre de les dependències de Xaloc a partir d'unes diligències prèvies a una denúncia.

Segons ha pogut saber Diari de Girona, en aquests moments també s'està escorcollant l'Ajuntament de Sant Hilari de Sacalm i el Consell Comarcal de la Selva. No està confirmat si aquests darrers escorcolls estan relacionats amb els de la Diputació. Fa pocs minuts, però, ha transcendit que l'alcalde de Sant Hilari, Robert Fauria (CiU), ha estat detingut per una presumpta implicació en una trama de suborn entre polítics i empresaris per a l'adjudicació de serveis públics.

Manuel Bustos (PSC) renuncia a l'alcaldia de Sabadell

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha anunciat aquest dijous que renuncia a l'alcaldia del municipi pel bé de la ciutat i de la política, però no a l'acta de regidor. En una roda de premsa convocada de forma urgent, Bustos ha fet pública la seva decisió d'abandonar l'alcaldia tot i que mantenint la seva innocència en el cas Mercuri, en el que la està imputat per tràfic d'influències i malversació de fons públics.

Bustos ha dit que és un "punt i seguit" a la seva vida política perquè vol continuar treballant per a la societat i vol contribuir en la "recuperació de la confiança" dels ciutadans en els polítics. Ha afirmat que pren la decisió pel "present i futur" de Sabadell.

En la compareixença d'aquest matí, ha insistit en la seva innocència i la del seu equip i ha reiterat que tenia la conciència tranquil·la.

Bustos ha atribuït la seva decisió al 'blocatge per part de l'oposició en qüestions que afecten la gestió de la ciutat' i al fet que el secret del sumari s'ha prorrogat per més temps. 'Els grups de l'oposició han manifestat la intenció de promoure una moció de censura, i han blocat decisions que afecten el present i el futur de la ciutat, tot i saber, com saben, que no hem estat encausats per corrupció urbanístics ni ens hem enriquit amb els nostres càrrecs', ha declarat.

També ha anunciat que demà presentarà al jutge una declaració per defensar la seva versió, acompanyada de documents que, segons diu, acreditarien que Bustos va 'actuar dins la llei'. 'Ho faig per col·laborar amb la justícia. Reclamo justícia', ha sentenciat.

Bustos ha anunciat que presentava la dimissió 'pel bé de la ciutat, del projecte polític i de la política en general'. Ha explicat que va valorar la decisió ahir al Pere Navarro, primer secretari del PSC. I ha acabat la compareixença afirmat que 'el temps posarà cadascú al seu lloc': 'Algun dia se sabrà la veritat, i podrem veure com s'ha danyat de manera injusta el nostre bon nom i honorabilitat'.

Possible moció de censura

Els cinc grups de l'oposició són partidaris de tirar endavant la moció contra el PSC. ICV, EUiA i l'Entesa per Sabadell hi aposten clarament. CiU i PP són conscients de la complexitat de l'acord per les divergències ideològiques, però fa dies que admeten que estan oberts a parlar-ne. I aquesta setmana també Convergència i Unió i el Partit Popular han apostat per aquesta mesura. A més, dilluns, el jutge que instrueix la causa va decretar una pròrroga del secret de sumari que afecta les peces en les quals són encausats uns quants membres de l'equip de govern.

Daniel Fernández es va mofar del procés de selecció obert a Montcada i Reixac

El diputat del PSC, Daniel Fernández, es va mofar en una conversa telefònica, que el jutge reprodueix en un escrit remès al TSJC, del procés de selecció obert a Montcada i Reixac (Barcelona) per cobrir un lloc de direcció vacant: "per això fa temps que tenen contractada a una empresa. Riu-te, riu-te Pepita".

El diputat autonòmic del PSC Daniel Fernández, investigat en el cas Mercuri, es refereix d'aquesta manera al procés de selecció que l'Ajuntament de Montcada i Reixac va encarregar a una empresa de recursos humans per cobrir el càrrec de director de l'àrea territorial del consistori, finalment adjudicat a la exalt càrrec del tripartit Carmina Llumà.

El jutge que investiga el cas Mercuri sobre una trama de corrupció urbanística al voltant del Ajuntament de Sabadell ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la imputació del aforat Daniel Fernández per tràfic d'influències en veure indicis que va usar la seva "prevalença "al PSC per pressionar l'alcaldessa de Montcada, María Elena Pérez, perquè col·loqués a Llumà, tot i que havia estat descartada en el procés de selecció.

"A Díaz Ferrán li portava 100.000 euros al mes en una motxilla"

L'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán, l'autor de la mítica frase "s'ha de treballar més i cobrar menys", s'embutxacava 100.000 euros mensuals de diner negre per la venda de viatges Marsans del 'liquidador' de l'empresa Angel de Cabo: "Jo anava a una sucursal de La Caixa a València a treure aquesta quantitat, guardar-la en una motxilla i donar-la al propi Díaz Ferrán", va declarar al jutge de l'Audiència Nacional José Vicente Semper, antic empleat de De Cabo.

El seu testimoni figura en el sumari de la causa per delicte d'alçament de béns i blanqueig de diners pel que són a la presó des del passat 5 de desembre tant Díaz Ferrán com De Cabo i alguns testaferros d'aquest últim. El jutge els acusa d'haver dissenyat una estratègia per aparentar insolvència patrimonial i no pagar als més de 10.000 creditors als quals deu més de 40 milions d'euros.

En les diligències judicials, a les quals ha tingut accés Públic, es reflecteix com antics col·laboradors de De Cabo permetre a la Policia estrènyer el setge sobre el 'modus operandi' d'aquest empresari valencià, que va comprar davant notari Viatges Marsans el 9 de juny de 2010 per només 3.060 euros a Díaz Ferrán i al soci d'aquest, ja mort, Gonzalo Pascual, encara que amb un pacte secret de pagar al primer 8 milions d'euros mitjançant el lliurament mensual de 100.00 euros fins arribar a aquesta quantitat.

José Vicente Semper comparèixer l'octubre de l'any passat davant la Policia i el 19 de desembre davant el jutge Velasco i el fiscal del cas, Daniel Campos, per confessar com, segons ell, havia estat utilitzat per De Cabo "en les seves maniobres". "Jo era un mer comercial, però els serveis que em va demanar De Cabo van ser els de testaferro a canvi d'una nòmina", va exposar al jutge.

De Cabo no gestionava sinó que liquidava les empreses en crisi


Semper va relatar com Angel de Cabo només cara a la galeria manifestava ser un gestor d'empreses en crisi, ja que la realitat era que "no les gestionava sinó que les liquidava", venent el patrimoni o finques i posant "dates fictícies anteriors a les reals (antedatando) contractes per aconseguir falsament deutes preferents a autèntics creditors millors".

El testimoni va assegurar que va ser el propi Àngel de Cabo qui li va confessar que per la venda de Marsans havia d'anar pagant "sota mà i sense cap paper signat, 100.000 euros mensuals durant tres anys" a l'expresident de la CEOE. Semper mateix anava a l'oficina bancària, treia els diners, el ficava en una motxilla i l'hi donava a Díaz Ferrán, i en altres ocasions -quatre o cinc- li donava els diners a De Cabo en dates en què l'expresident de la CEOE viatjava a València.

Sobre el mateix assumpte, també va declarar davant la Policia i el jutge Jorge García Téllez, un altre testimoni clau en la causa per conèixer la forma d'actuar de De Cabo, de qui va confessar haver-se sentit "correveidile", i amb qui va tallar, decidint a col·laborar amb la justícia, per "poder viure en pau".

García Téllez, que va tenir al seu nom empreses de l'entramat de De Cabo com Vittori, Aszendia Associats 21 o Reial Xatur, va explicar que el seu cap li pagava 3.000 euros al mes més gratificacions esporàdiques com la d'entre 2.000 i 3.000 que li van donar a l'agost de 2009 pel tema precisament de Marsans.

Un altre testimoni va estar a la reunió amb de Cabo i Díaz Ferrán on es van pactar els pagaments en negre


El compareixent va explicar al jutge que va participar en la reunió celebrada en un edifici del carrer Serrano de Madrid, al costat de Díaz Ferrán, Gonzalo Pascual i De Cabo, "en la qual van pactar que a canvi de la venda del grup Viatges Marsans li donaria De Cabo de 7 a 8 milions d'euros a Pascual i els mateixos a Díaz Ferrán en entregues temporals".

Durant 2010 i 2011, García Téllez va anar a la mateixa sucursal de La Caixa de València quan Díaz Ferrán venia a la ciutat, i treia 100.000 euros que lliurava De Cabo o al seu secretaria, Susana Mora. Aquests reintegraments al banc els va arribar a fer 15 vegades a l'any.

El testimoni va dir conèixer que De Cabo va fer diverses entregues dels diners pactat a Díaz Ferrán, però cap a Gonzalo Pascual, ja que en realitat, segons ell, "mai va pensar fer-ho". De fet, García Téllez va sostenir davant del jutge que "hi havia un pacte entre Gerardo Díaz Ferrán i De Cabo per estafar Pascual, quedant els dos en muntar alguna empresa per redreçar algunes de Marsans marginant Pascual, que era reticent a vendre, cosa que tampoc ha arribat a complir De Cabo amb Ferran".

Segons el testimoni, De Cap mai té intenció de reflotar les empreses que compra

De fet, segons aquest excol·laborador, De Cabo "mai té intenció de reflotar les empreses que compra. Mai li he vist ni pagar deutes ni solucionar passiu d'empreses en fallida sinó més aviat liquidar-les o convertir-les en actius".

Com a exemple va esmentar l'única empresa amb valor del Grup Marsans, que era TRAPSATOR, avui dia anomenada NATURA i TURISME, que, d'acord al testimoni, genera uns beneficis d'uns 4 milions d'euros a l'any, i que va ser "d'on van sortir els 10 milions d'euros part dels quals estan embargats en aquesta causa".

García Tellez va ser testimoni de "com De Cabo ordenava a advocats, comptables i financers antedatar o predatar contractes inexistents per perjudicar creditors reals amb falses dates preferents".

3 vídeos: Asteroide 2012 DA14, tan a prop de la Terra

És possible que hagis sentit parlar de 2012 DA14, un asteroide que divendres passarà bastant a prop de la Terra, a 27.700 quilòmetres de la superfície en el moment més pròxim. És el primer objecte que passa tan a prop del nostre planeta des que es van iniciar les observacions astronòmiques modernes. La NASA s'ha dedicat a respondre tots els dubtes i on es deixa algunes dades importants per tenir en compte.

És a prop 27.700 quilòmetres? Encara que la distància està bastant més enllà de la nostra atmosfera, l'asteroide passarà per part de l'espai que utilitzen els satèl·lits artificials que tenim donant volta allà dalt a l'òrbita, i que se situen en un cinturó a 35.800 quilòmetres de distància de la superfície. El moment en què l'asteroide estigui més a prop, estarà a 1/10 de la distància que hi ha entre la Terra i la Lluna.

Pot xocar amb algun satèl·lit? La NASA no ho descarta encara que assegura que les possibilitats són baixes, ja que la majoria dels satèl·lits orbiten més a prop de la Terra que els 27.700 quilòmetres a què passarà l'asteroide, amb uns pocs a 35.800 km. El diàmetre de l'asteroide és de 45 metres i viatja a 28.100 km/h. Va ser descobert el febrer de 2012 a l'Observatori Astronòmic Anoia, Espanya. L'asteroide també orbita el sol, i el seu pròxim acostament a la Terra passarà el 2046.

Asteroid 2012 DA14 to Safely Pass Earth : NASA ANIMATION VIDEO

Pot xocar amb la Terra? La NASA assegura que no: "El camí de l'asteroide és ben comprès, així que no hi ha possibilitat d'una col·lisió". En cas hipotètic que un asteroide d'aquestes dimensions arribar a impactar al planeta algun dia, s'alliberarien 2,5 megatones d'energia a l'atmosfera, causant devastació en una zona bastant àmplia.

Es pot veure? El moment en què l'asteroide estigui el més a prop de la Terra, passarà sobre l'oceà Índic, encara que durant el seu pas serà visible des d'Europa, Àfrica i Àsia. Com no és molt gran, serà necessari un telescopi o almenys uns binoculars per poder observar, però els astrònoms en aquest costat del planeta ja estan preparats per observar i esbrinar la seva composició i la forma en què gira, entre altres coses.

ScienceCast: Record-Setting Asteroid Flyby