diumenge, 5 de desembre de 2010

Wikileaks: Israel és la Terra Promesa del Crim Organitzat

Un cable de l'embaixada nord-americana a Tel-Aviv amb data de maig de 2009, un dels milers de documents filtrats per Wikileaks, descriu Israel com la capital del crim organitzat mundial i expressa la preocupació pel fet que les autoritats israelianes no disposin de cap capacitat per controlar les activitats delictives d'aquestes màfies.

Entre d'altres afirmacions el document assenyala que l'activitat de les màfies isaraelianes és global i que el seu ús de la violència indiscriminada és freqüent. Segons el cable la màfia israeliana té una posició avantatjada en l'àmbit de les xarxes de prostitució, apostes i tràfic de drogues però també en les noves especialitats criminals derivades de les noves tecnologies.

Segons el cable, el caràcter multiètnic de la població d'Israel hauria afavorit l'estensió de les xarxes mafioses israelianes, gràcies a l'existència de forts llaços interns en una comunitat amb presència internacional.

L'ànim de lucre és el principal impulsor de tota l'activitat criminal de les màfies israelianes, fet que els permet teixir aliances amb totes les màfies internacionals, independentment del seu ascendent àrab i altres consideracions polítiques o històriques.

Grups extremistes jueus instal·lats a Holanda estarien implicats amb aquestes màfies en el contraband internacional de drogues.

Finalment, l'ambaixada reclama de les agències implicades un control més agressiu dels moviments de les màfies israelianes als EUA, doncs assegura que hi ha un coneixement certer dels moviments de destacats membres del crim organitzat entre els EUA i Israel sense que s'hagi pres una sola mesura de control.¶1. (SBU) El Crim Organitzat (CO) té les seves arrels des de fa molt de temps a Israel, però en els últims anys hi ha hagut un fort augment en l'abast i l'impacte de les xarxes de delinqüència organitzada. En la recerca d'un avantatge competitiu en aquests oficis lucratius com els estupefaents i la prostitució, la delinqüència grups israelians han demostrat la seva capacitat i voluntat de participar en atacs violents contra els altres amb poca consideració pels vianants innocents. La Policia Nacional d'Israel (INP) i els tribunals s'han compromès en una vigorosa campanya contra els dirigents de la delinqüència organitzada, inclosa la creació d'un organisme especialitzat de lluita contra la delinqüència organitzada nova unitat, però segueixen sent incapaços de fer front a tot l'abast del problema. El crim organitzat a Israel ara té abast global, amb impacte directe dins dels Estats Units. No està actualment utilitzant totes les eines disponibles per negar l'accés israelians OC xifres amb els Estats Units per tal d'evitar que la promoció de les seves activitats criminals en territori dels EUA. Resum final. Crims de guerra arriben als carrers d'Israel. -------------------------------------

(...)

Wikileaks: EUA contra la missió mèdica cubana a Veneçuela

Un document secret filtrat per WikiLeaks, va revelar que des de 2009 Estats Units (EUA) s'ha intentat perjudicar el progrés de la missió mèdica cubana destacada en el programa social Barrio Adentro, per desprestigiar els governs de Veneçuela i Cuba.

En el text, que té data del 6 d'abril de l'any passat, es ressenya l'aplicació des de l'Ambaixada nord-americana a Caracas del programa de Llibertat Condicional per als Metges Cubans Professionals (CMPP, per la seva sigla en anglès), que amb l'aprovació del president George W. Bush, estimulava la deserció de metges cubans per mitjà de "facilitats" i viatges a Miami.

"Entre 2006 i 2007 l'Ambaixada (dels EUA) a Caracas va facilitar el viatge a Miami als que s'aplicaven per al programa, mitjançant l'emissió de cartes de transport, que autoritzaven a cubans a abordar avions especials d'Estats Units", ressenya el cable de WikiLeaks.

La finalitat d'aquesta acció del Govern nord-americà, és que els metges que estaven treballant a Veneçuela amb aquest projecte social humanitari s'interessessin en els "beneficis" atorgats i per tant, renunciessin a la feina que exercien en territori veneçolà.

Segons aquesta norma del Departament de Seguretat Nacional dels EUA, metges, terapeutes físics, tècnics de laboratori, infermers, entrenadors esportius i altres poden rebre un tractament especial de les ambaixades nord-americanes arreu del món, facilitant-los una via ràpida per a entrar als Estats Units .

En el text també s'explica que el conseller polític de l'Ambaixada dels EUA a Caracas, Francisco Fernández, va reconèixer l'aplicació del programa a Veneçuela des del 2006, però, l'any següent, les autoritats veneçolanes d'immigració van descobrir l'operació i com a resposta van començar a negar visats i vols per als metges cubans.

El document de WikiLeaks no especifica que el pla hagi estat conclòs, sinó tot el contrari, alerta sobre la "intenció vigent" que té EUA d'adquirir per a la seva població especialistes de salut altament qualificats, i alhora polititzar l'emigració dels professionals cubans per satanitzar a l'Illa

D'altra banda, contra Veneçuela, el pla nord-americà afegia el blanc addicional de "minar la Missió Barrio Adentro", per tal de desprestigiar així el programa social de salut impulsat pel govern d'Hugo Chávez, que des del 2003 ofereix serveis en les zones més pobres de Veneçuela, amb l'ajuda de Cuba.

L'any 2008, l'Oficina Nacional d'Estadístiques de l'illa, va publicar que entre 1959 i el 2008 es van graduar al país més de 800 mil professionals, incloent metges, però, a causa de la política coneguda popularment com "robatori de cervells" , aplicada pels Estats Units, un percentatge significatiu de la població ha emigrat després d'obtenir el títol de professional.

Diumenge passat , el lloc especialitzat a publicar informes anònims i documents amb contingut sensible en matèria religiosa, corporativa o governamental, WikiLeaks, va anunciar la filtració de almenys 250 mil documents de comunicacions entre el Departament d'Estat dels EUA i les seves ambaixades arreu del món.

La majoria dels escrits revelen que les legacions diplomàtiques dels Estats Units a Amèrica Llatina i altres països funcionen com a centres de vigilància per ordres del Departament d'Estat.

Reconeguts analistes internacionals com el nord-americà James Petras, han assenyalat la necessitat d'investigar aquests arxius, perquè pot ser que "els documents filtrats a WikiLeaks hagin estat seleccionats per beneficiar a uns països i perjudicar altres".

En entrevista amb teleSUR, Petras es va preguntar per què WikiLeaks no treu a la llum pràctiques d'espionatge que els Estats Units realitza per assassinar, i va expressar que és curiós que "si més no, fins ara, WikiLeaks no està presentat més cables que revelen sobre les pràctiques nord-americanes, per exemple pràctiques d'assassins israelians que col.laboren amb la CIA (Agència Central d'Intel ligència)".

D'altra banda, l'advocada nord-americana Eva Golinger, va denunciar a teleSUR que els documents del Departament d'Estat filtrats i divulgats per WikiLeaks són editats i publicats per la premsa segons la seva política editorial, i per tant, va fer una crida per la qual els interessats faran les consultes directament en el lloc web, tot i que "pateix de ciber atacs de les diferents agències d'Estats Units".

"Cada diari ha seleccionat els que ells volen publicar i editen els documents d'acord amb els que són els seus polítiques editorials (...) és millor anar directament als documents originals de veure a través d'una anàlisi realitzada per un mitjà de comunicació parcialitzat" , va advertir.

teleSUR-Cuba Debat-Joventut Revelde / lp - MM

Nou llibre sobre el llegendari agent soviètic Rudolf Abel (1)

El llegendari agent soviètic Rudolf Abel (nom fals de Vilyam Fisher, 1903-1971) va dirigir no només la xarxa d'espionatge nuclear als Estats Units, sinó també als espies soviètics a Amèrica Llatina, ha revelat el Servei d'Intel.ligència Estrangera de Rússia (SVR). "L'home anomenat Mark, i és la primera vegada que es revela, va dirigir la xarxa d'agents soviètics antics combatents de la Segona Guerra Mundial a Amèrica Llatina", diu el comunicat del SVR dedicat a la pròxima publicació del llibre "Abel-Fisher", de Nikolai Dolgopolov, que sortirà a la llum al desembre.

El nou llibre és fruit d'una investigació iniciada el 1993. Ara es pot afirmar amb tota seguretat que va ser precisament el coronel Abel-Fisher, àlies Mark, que va estar a càrrec de la xarxa d'espies nuclears soviètics als Estats Units.

cap a l'any 68, el llegendari agent va tenir cinc vides i va col.laborar amb molts companys d'ofici destacats.

Abans de l'invasió nazi de la Unió Soviètica, havia treballat com radiotelegrafista, enviant a Moscou informació valuosa dels Cinc de Cambridge, un grup de britànics reclutats per la URSS i encapçalats per Kim Philby, qui va ser molts anys cap del MI5 britànic i agent comunista, enterrat també a Moscou.

També va ser Abel qui va aconseguir el retorn a Rússia del famós científic Piotr Kapitsa, Premi Nobel de física de 1978.

Durant la II Guerra Mundial, va preparar la infiltració de l'agent soviètic Heine-Demiánov, i va exercir un paper clau en l'anomenada Operació Bereziny que va culminar amb la detenció de desenes d'espies alemanys.

Entre els agents reclutats per Mark figuraren Morris Cohen i la seva esposa Leontina, la qual va demostrar una valentia i enginy extraordinari per obtenir dades secretes des del laboratori nuclear nord-americà dels Álamos. Gràcies a aquesta informació, l'URSS va poder fabricar la seva primera bomba atòmica en terminis més curts que els previstos.

El nou llibre recull els testimonis d'algunes persones quines identitats encara segueixen sent un secret, així com les entrevistes inèdites i molt reveladores a les filles del coronel, la biològica Evelina i l'adoptada Lidia.

Capítols sencers estan dedicats a les aficions de l'agent, com la literatura (va publicar sota pseudònim diverses novel.les i peces teatrals) o la pintura. Per primera vegada, el llibre presenta els testimonis del conegut artista nord-americà Burton Silverman, qui va compartir amb Abel un taller de Manhattan, sense saber qui realment era el seu suposat company de professió.

Rudolf Abel va ser condemnat a 37 anys de presó. Després de emesa la sentència, el 1957, el van posar en una cel.la solitària de la presó preventiva de Nova York i, més tard, va ser traslladat a un centre penitenciari d'Atlanta. Durant la seva condemna, es va dedicar a resoldre problemes matemàtics, va estudiar teoria de l'art i va pintar a l'oli.

El 10 de febrer de 1962, Rudolf Abel va ser canviat a Berlín per Francis G. Powers, pilot nord-americà que complia condemna en una presó soviètica, per delictes d'espionatge, després que el seu caça fos enderrocat a la regió russa de Sverdlovsk, al maig de 1960.

Després d'un període de repòs i tractament mèdic, Fisher es va integrar en la direcció del servei d'intel.ligència soviètic i va participar, entre altres coses, en la formació de nous agents.

Va morir el 15 de novembre de 1971 i va ser enterrat al cementiri Donskoie de Moscou.

Iran aconsegueix autosuficiència per produir "coca groga"

El director de l'Organització d'Energia Atòmica de l'Iran (AEOI), Ali-Akbar Salehi, va declarar el diumenge que l'Iran ha aconseguit l'autosuficiència per a produir l'anomenada "coca groga" nuclear, ha informat una cadena de televisió estatal. En una emissió en directe de la cadena estatal Irinna, Salehi va dir que el primer carregament de coca groga, o concentrat d'òxid d'urani, produït al país havia estat enviat a la ciutat de Isfahan per ser processat.

El país ja no té problemes per a produir coca groga, va dir davant la premsa a Isfahan.

La coca groga és un tipus de concentrat d'urani en pols que s'obté de solucions filtrades i és el pas intermedi en el processament de mineral d'urani. La coca groga s'obté a través de la polvorització i processament químic de material d'urani, és insoluble en aigua i conté prop d'un 80% d'òxid d'urani.

RPDC adverteix a Corea del Sud que "deixi d'actuar de forma imprudent"

La República Popular Democràtica de Corea (RPDC) va demanar el diumenge a Corea del Sud que "deixi d'actuar de forma imprudent i que pensi en les catastròfiques conseqüències". L'advertència s'incloïa en una declaració que l'agència oficial de notícies KCNA estava autoritzada per publicar.

L'agència va informar que després de l'intercanvi d'artilleria entre la RPDC i Corea del Sud el 23 de novembre i dels exercicis militars conjunts entre Corea del Sud i els Estats Units la setmana passada, Seül està planejant portar a terme altres maniobres militars conjuntes a gran escala amb la Setena Flota de l'Armada nord-americana. A més, Corea del Sud realitzarà exercicis de tir en 29 punts del país, inclosa l'illa Taechong, una de les cinc illes properes a territori de la RPDC, afegeix KCNA.

Totes les mesures preses per Seül tenen com a meta fer provocacions militars contra la RPDC i implementar el seu suposat "pla venjatiu", afegeix la declaració.

Les provocacions estan portant ràpidament la situació a la península Coreana a una "fase extremadament incontrolable", i ningú pot predir fins a quin punt es deteriorarà la situació en el futur, adverteix.

La RPDC està ara mantenint un "autocontrol màxim", continua la declaració. Però si esclata una guerra total entre els dos països, afectarà seriosament la pau i la seguretat no només a la península Coreana, sinó en la resta de la regió, afegeix.

Les tensions a la península es van agreujar des de l'intercanvi d'artilleria entre les dues parts el 23 de novembre, durant el qual van morir quatre sud-coreans.

EUPV critica l'oferta d'ocupació de 56 places

El candidat d'EUPV per Castelló, Víctor Tormo, considera que l'Oferta d'Ocupació Pública de 56 places per a l'any 2010 plantejada pel Consell és simplement insultant: “Es tracta d'un atac directe al sector públic. No existeixen arguments de pes que avalen una retallada tan brutal”.

Tormo ha criticat durament el menyspreu del PP cap al sector públic, “aquesta baixada de l'ocupació pública sense precedents no té cap excusa, perquè l'oferta fins d'un miler de places, com han assenyalat fonts sindicals, no suposava un augment pressupostari”, defensa Tormo.

“En aquests moments el Consell està destruint sense contemplacions ocupació, ni tan sols les places dels funcionaris que es jubilen es van a compensar amb noves”, ressalta.

El candidat considera que tenen altres opcions que no han contemplat, “si volen contenir la despesa, tenen altres capítols del pressupost menys necessaris, com viatges protocol·laris, assessors i, Formula-1, Mundo Ferrari i un llarg etcètera de projectes ruïnosos, però estem segurs que això no ho tocaran, són molts milions, i molt negoci per als seus amics”.

Tormo considera que el debilitament del sector públic que provocarà aquestes mesures, “solament tindrà com a conseqüència una davallada de la qualitat dels serveis”. “Nosaltres considerem que en temps de crisi, les administracions deuen respondre a les necessitats dels ciutadans, donar solució i resposta als seus problemes, assumpte que resultarà del tot impossible amb aquests retalls”.

El representant d'esquerres considera que aquestes mesures estan encaminades a donar “impuls a les polítiques privatitzadores que el PP sempre ha tingut en la seua agenda, no oblidem que el desmantellament del sector públic és l'objectiu últim de la dreta neoliberal”. “Nosaltres considerem que davant de la greu situació econòmica que patim, un sistema públic fort és més necessari que mai”, finalitza afirmant.

EUiA al 3er Congrés del Partit de l'Esquerra Europea

Una delegació d'EUiA encapçalada pel coordinador general de la formació, Jordi Miralles, participa aquest cap de setmana al 3er Congrés del Partit de l'Esquerra Europea (PEE), que se celebrarà fins diumenge 5 de desembre al Centre des Nouvelles Industries et Technologies (CNIT) de La Défense de París i en el qual es debatrà el document polític 'Agenda per a una Europa Social. Plataforma d’acció conjunta de resistència i alternatives a Europa’.

Entre els companys i companyes d'EUiA delegats al Congrés del PEE hi ha els membres del secretariat del partit europeu, Àngels Tomàs,(responsable de Pau, Solidaritat i Moviments Socials) i Antoni Barbarà (responsable d'Europa), Núria Lozano (responsable de Món del Treball i membre de la direcció de la xarxa de sindicalistes del PEE), Irene Aldabert (responsable de Sectors), Albert Company (responsable d'Internacional) i Julián Sesé (coordinador d'Alternativa Jove-Joves d'EUiA). EUiA també ha convidat diverses personalitats dels moviments socials a participar al congrés, com la presidenta de Dempeus per la Salut Pública, Àngels Martínez Castells, que ha intervingut respecte a les polítiques públiques. A les fotografies, Núria Lozano, Àngels Tomàs i Àngels Martínez Castells.

Catalunya registra la xifra més baixa de matrimonis des del 1953

Catalunya ha registrat la xifra més baixa de matrimonis des del 1953. Segons dades fetes públiques aquest dijous per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), durant el 2009 hi va haver 27.504 matrimonis a Catalunya, el que representa una disminució del 9,5% respecte al 2008 (30.400) i situa la taxa bruta de nupcialitat, és a dir, els matrimonis per cada mil habitants, en el 3,7%, la meitat que l'any 1953 quan la xifra de matrimonis va ser similar a l'actual (27.049).

Per territoris, el descens ha estat generalitzat, excepte a l'Alt Empordà, les Garrigues, el Priorat, la Noguera, el Gironès i el Pla de l'Estany.

Pel que fa a la modalitat de la celebració, continua disminuint l'enllaç catòlic, que ha baixat fins als 6.770 (l'any 2001 se'n van celebrar 19.001). El matrimoni civil, per tant, es consolida com a forma majoritària de celebració amb 19.674 (el 73,9% del total).

De les dades de l'Idescat destaca també l'increment de l'edat a l'hora de contraure matrimoni. L'edat mitjana en els homes és de 32,9 anys i la de les dones, de 31,7, fet que significa que en els últims 10 anys ha augmentat 3,3 anys en el cas dels homes i 3,9, en el de les dones. De la mateixa manera, la majoria dels matrimonis se celebren quan la parella té entre 30 i 34 anys.

Estrasburg obliga a Rússia a pagar 1,72 milions d'€ per bombardejar Txetxènia

El Govern rus haurà de pagar una indemnització sense precedents -1.720.000 d'euros- pels bombardejos aeris que al febrer de 2000 van provocar almenys 46 víctimes mortals civils al poble txetxé de Katir-Yurt, d'acord amb una resolució divulgada la vigília pel Tribunal Europeu de Drets Humans, a Estrasburg.

El Tribunal va decidir que "l'ús de bombes aèries contra localitats sense evacuació prèvia de civils és incompatible amb el grau de seguretat que en una societat democràtica s'espera dels cossos de l'ordre i la justícia". Set magistrats, entre ells, el rus Anatoli Kóvler, van resoldre de forma unànime que l'ús massiu i indiscriminat de les armes es contradiu amb l'objectiu bàsic de tota operació militar que és protegir civils contra la violència il.legal.

La Fiscalia Militar de Rússia xifra en 46 el nombre de civils morts a Katir-Yurt arran dels bombardejos del 4 a 6 de febrer de 2000, en ple fragor de la segona campanya militar a Txetxènia. Alexander Cherkásov, de l'ONG Memorial, va estar en el lloc immediatament després de la tragèdia i va afirmar en declaracions al diari Kommersant que "les víctimes van ser més de 150, segons els veïns locals".

Rússia té un termini de tres mesos per recórrer el veredicte davant la Gran Cambra del Tribunal d'Estrasburg però de moment es desconeix si exercirà aquest dret.

Rússia Today emet en castellà 24 hores

El canal noticioso rus de televisió Russia Today, RT, ha començat a transmetre en castellà durant les 24 hores en ONO, una de les xarxes de telecomunicacions per cable d'Espanya. ONO, amb una audiència de més de dos milions de persones, lidera el mercat espanyol de telecomunicacions. RT en castellà ja està present a les cadenes CNN International, Al Jazeera, Bloomberg, Euronews i BBC WORLD.

RT va començar a transmetre espais de noticies en castellà el desembre de 2009. Les transmissions es realitzen des de Moscou durant les 24 hores i les poden rebre milions de televidents en els països d'Europa, Amèrica del Nord i del Sud. Es pot veure també al lloc web de la cadena: actualidad.rt.com.

El 2010, la cadena RT en espanyol va ser nominada al prestigiós premi britànic Broadcast Digital Awards 2010 en la categoria Best Channel Launch (millor llançament de canal). A l'octubre últim, RT en espanyol va obtenir sis premis principals en un concurs internacional de màrqueting i disseny de TV celebrat a Amèrica Llatina: Promax/BDA Latin America Competition 2010.

Tibet gaudirà d'educació preescolar bilingüe i gratuïta al 2015

Les autoritats educatives de la regió autònoma del Tibet, al sud-oest de la Xina, han assegurat avui divendres que per al 2015 tots els nens de les seves zones agrícoles i ramaderes rebran almenys dos anys d'educació preescolar gratuïta tant en llengua tibetana com en mandarí.

"Almenys un 60% dels nens tibetans tindrà accés a la llar d'infants, en comparació amb l'actual 24,5%", va afirmar una font del departament regional d'educació.

El funcionari va explicar que la iniciativa té com a finalitat millorar l'educació infantil dels tibetans que viuen de l'agricultura i la ramaderia.

El govern central finançarà el programa, va destacar la mateixa font, que va assenyalar a més que l'administració oferirà incentius a les escoles primàries ubicades a les zones camperoles, sobretot les que estan en les vastes àrees de pastura, una de les principals fonts de suport per els tibetans, perquè obrin programes d'educació preescolar.

Des de 1985, tots els alumnes de les escoles primàries i secundàries procedents de famílies de pastors tibetans estan exempts del pagament de matrícules, aliments i allotjament.

Albiol: “Un govern responsable abandonaria el projecte del Centre de Convencions”

La diputada autonòmica d'EUPV, Marina Albiol, considera terriblement irresponsable l’actitud del Partit Popular, i en especial, del Vicealcalde de Castelló, Javier Moliner, de no renunciar al Centre de Convencions, “continuen obcecats en el desenvolupament d’un projecte innecessari que no va generar cap benefici social a la ciutat de Castelló”.

La cap de llista per Castelló torna a demanar al Consell que tinga la “serietat que es mereixen les comarques de Castelló”, i abandone les polítiques de construccions faraòniques d’una vegada per totes, i recupere el seny, “un Centre de Convencions d’aquestes característiques és inassolible”.

Albiol ressalta que a més de ser un projecte tremendament car, es tracta d’un projecte obscur i gens transparent. “El sobrecost no està justificat, el contracte signat no especifica cap pressupost, aspecte sospitós i irregular, tot això queda reflectit als documents que vam tenir accésrecentment”, i afegeix, “damunt de tot, el nostre grup ha sigut objecte de mentides reiterades per part del Consell sobre aquest projecte”.

La candidata per Castelló anima al Consell a explicar a la ciutadania, “quantes places de residència públiques per a ancians es podrien fer, quantes ajudes a la dependència que ara no es perceben es podrien resoldre”. “Els 100 milions del centre de convencions haurien d’anar destinats a qüestions socials, molt necessàries en aquests moments de crisi”, espeta.

“Existeixen en quests moments altres prioritats per a la ciutat de Castelló, però el Partit Popular, aïllat de la societat en els seus despatxos, es nega a veure”, assegura la diputada, “és tremendament irresponsable gastar 100 milions en un projecte, quan l’atur afecta 60.000 ciutadans i ciutadanes, la principal necessitat és el foment de polítiques d’ocupació a Castelló, no un Centre de Convencions de 100 milions”.

Els comunistes grecs es replantegen el suport al PEE

En una carta oberta als partits comunistes d'Europa, el KKE, Partit Comunista de Grècia, exposa les seves raons molt crítiques per replantejar-se el seu suport al Partit de l'Esquerra Europea i convida als comunistes d'Europa a fer un front alternatiu a escala internacional dels comunistes.

Estimats camarades;

D'aquí a pocs dies se celebrarà a París el III Congrés de l'anomenat "Partit de l'Esquerra Europea" (PEE). El Congrés es realitza exactament les mateixes dates (3-5 de desembre) que la Trobada Internacional de Partits Comunistes i Obrers que aquest any se celebrarà a Sud-àfrica. D'aquesta manera provocativa i simbòlica es demostra el paper divisiu i subversiu del PEE contra el moviment comunista internacional.

Com és ben conegut el KKE des del principi ha pres una posició negativa davant la possible fundació d'aquest "partit europeu". Altres partits, que en el passat havien seguit el corrent eurocomunista a Europa i estaven en oposició amb l'URSS i els altres països socialistes a Europa, van exercir un paper protagonista en la seva fundació. En això van comptar amb el suport d'una sèrie de partits que havien renunciat a qualsevol referència als ideals comunistes, com el partit Synaspismos a Grècia que, de fet, té un paper anticomunista ferm, així com el partit Die Linke d'Alemanya. Finalment, un nombre de partits comunistes van decidir participar com a "observadors" al PEE, tenint en compte en cada cas diferents factors.

Des de llavors han passat anys i considerem que s'ha confirmat la nostra avaluació valorant l'activitat, les tesis i tota l'experiència de l'existència del PEE.

En els seus documents programàtics (estatuts i programa) el PEE rebutja qualsevol cosa comunista, renuncia a la tradició revolucionària, és hostil al socialisme científic, a la lluita de classes i la revolució socialista. Segons els seus estatuts, com a part del marc institucional de la UE accepta l'eternitat de la UE capitalista i una condició fonamental per a la seva existència és que accepti no qüestionar el marc de la UE.

Això es reflecteix també en els materials del III Congrés del PEE on a través de propostes de tipus "s'han de donar passos concrets perquè s'apartin les polítiques de la UE així com les dels governs membres de la trampa dels mercats financers" es promou la posició d'"humanització" del capitalisme. Com a "canvis" suposadament "radicals" es proposen mesures de modernització del capitalisme a través d'un objectiu sense sortida que té a veure amb la "democratització de la Unió Europea", és a dir de la unió establerta pel capital europeu per a l'explotació més eficaç dels pobles d'Europa i el seu predomini en l'antagonisme mundial contra els EUA i les altres potències imperialistes.

El fet que les forces principals en el PEE, que estan en la direcció del partit i elaboren la seva línia política, operen dins dels límits de la manera de producció capitalista es demostra també a través de les crides de suport a la UE imperialista perquè exerceixi un paper més important a nivell mundial. Es demostra també en els seus documents que s'enfoquen en l'anomenat "neoliberalisme" fomentant il.lusions als treballadors d'Europa que en el marc del capitalisme pot existir una política de gestió diferent que suposadament pot resoldre els problemes populars. Una vegada més es manifesta el paper perillós del PEE com a vehicle perquè es atrapin forces en el marc del capitalisme i va a la cua de la socialdemocràcia europea.

Les llàgrimes del PEE en els documents del III Congrés sobre el reconeixement del fet que la desaparició del "socialisme real" va donar lloc al deteriorament de la vida dels treballadors, són una hipocresia. Les forces dirigents en el PEE han estat les que van lluitar juntament amb les forces de la dreta i els socialdemòcrates contra l'URSS i els altres països socialistes i avui accepten i utilitzen els arguments de la burgesia que conclouen a la identificació del comunisme amb el feixisme. No és per casualitat que en els documents del PEE no hi ha cap referència a la distorsió inacceptable de la història que porten a terme la UE, el Consell d'Europa i altres organitzacions imperialistes a costa de la història del moviment obrer i comunista d'Europa.

Els desacords del PEE sobre la militarització de la UE i les relacions internacionals semblen a l'oració d'un sacerdot ja que aquest partit ha declarat el seu suport a que la UE jugui un paper més actiu en el món i ha acceptat la Política Exterior i de Seguretat Comú El mateix s'aplica en el cas de la crida per la "dissolució de l'OTAN" quan aquesta demanda no està combinada amb la lluita per la retirada de tots els estats membres d'aquesta mateixa.

Les referències a una solució justa d'una sèrie de problemes internacionals (Palestina, Xipre, el bloqueig contra Cuba) són una pura hipocresia quan diuen que es resoldran no mitjançant la lluita antiimperialista dels pobles sinó a través de l'aplicació del dret internacional i europeu . A quin "dret" es refereix el PEE? La decisió del Tribunal de l'Haia que legitima la intervenció de l'OTAN als Balcans i al protectorat de Kosovo ha demostrat clarament que significa avui en dia el dret internacional i europeu. Un altre exemple és la decisió del Tribunal Europeu de Drets Humans que va reivindicar Letònia que va perseguir i va empresonar el veterà antifeixista Vasili Kononov perquè segons el tribunal va actuar com a "terrorista" el 1944 lluitant contra les hordes nazis que havien envaït el seu país, la URSS. Una altra demostració d'això és la Posició Comuna de la UE contra Cuba que és agressiva i hostil, la prohibició legislativa de l'acció de Partits Comunistes en una sèrie de països de la UE així com de símbols del moviment obrer i comunista en diversos països de la UE. El PEE una vegada més guarda silenci sobre tot això. Pretén no veure la realitat i demostra que no té en compte la barbàrie imperialista que es reflecteix de una manera o altra en el "dret" que preval avui i que no és res més que el dret imperialista del més fort.

Camarades;

Ja ha arribat el moment de superar les il.lusions sobre el paper que juga el PEU. El KKE demana als partits comunistes i obrers, que per diferents raons han participat com a membres o observadors en aquest partit "fabricat" (que va ser creat d'acord a les condicions de la UE amb la finalitat de servir) que consideren de nou la seva posició . El debilitament d'aquest partit "d'esquerres" de la UE, l'enfortiment de la cooperació equitativa dels partits comunistes i obrers a Europa sobre la base del marxisme-leninisme i l'internacionalisme proletari independentment dels límits i les condicions de la UE, constitueix l'única esperança per al reagrupament del moviment comunista europeu i l'única resposta fiable a l'agressivitat del capital europeu contra els drets dels treballadors.

La Secció de Relacions Internacionals del CC del KKE